Clubul gradinarilor
Bine ati venit !
Haideti sa vorbim despre gradinile noastre !
Clubul gradinarilor
Bine ati venit !
Haideti sa vorbim despre gradinile noastre !
Clubul gradinarilor
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Clubul gradinarilor

Grebla, sapa si urzica fac gradina frumusica !

Portal*AcasaUltimele imaginiÎnregistrareConectare

Gradina Codrutei

In jos 
+12
Doini
happy
costieanuconstantin
Karla
Tinkerbell
bubu
stefana
Myosotis
Vernil
penelopa
Rux
codruta
16 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Urmatorul
AutorMesaj
penelopa

penelopa

Numarul mesajelor : 4030
Localizare : Peris de capitala
Joburi/Distractii : multiple
Stare de spirit : vesnica nemultumire
Data de inscriere : 04/03/2011

Gradina Codrutei - Pagina 2 Empty
MesajSubiect: Re: Gradina Codrutei   Gradina Codrutei - Pagina 2 Icon_minitimeMar Apr 12, 2011 12:27 pm

Mai ai răbdare. Trandafirii în ghiveci îi poţi planta şi mai târziu.
Frumos hibi mov bătut de grădină! Poate ai noroc să-şi revină ... dar nu pentru a fi halit de Igu cea pofticioasă.
Sus In jos
stefana

stefana

Numarul mesajelor : 1443
Localizare : Bucuresti
Joburi/Distractii : Plantele si mersul pe jos
Stare de spirit : Fericirea vine din lucruri marunte
Data de inscriere : 08/06/2008

MesajSubiect: Re: Gradina Codrutei   Gradina Codrutei - Pagina 2 Icon_minitimeMar Apr 12, 2011 12:35 pm

Superb hibi mov batut sunny
Cred ca pentru plantele tale a fost doar un soc atunci cand le-ai scos afara si au reactionat. Ele nu-s asa sensibile ca omu'.
Si eu am lasat ieri hibi rosu simplu pe balcon la servici. Aseara cand am auzit ca va fi 1 grad noaptea, mi-am facut griji pentru el. Dar n-avea nimic (bine, in afara de sumedenie de frunze palite de soarele din zilele trecute). Chinezestii nu accepta temperaturi sub 10 grade, dar uite ca s-a descurcat king
Sus In jos
Tinkerbell

Tinkerbell

Numarul mesajelor : 2311
Localizare : Insula de Smarald
Joburi/Distractii : scurmatul
Stare de spirit : zburatoare
Data de inscriere : 08/04/2011

MesajSubiect: Re: Gradina Codrutei   Gradina Codrutei - Pagina 2 Icon_minitimeMar Apr 12, 2011 4:51 pm

Codruta nu poti sa le acoperi noaptea cu niste folii mari de plastic?
Sa va povestesc ca in padure si in nucul cel mare al gradinii e cor?
Grauri,sticleti,vrabii si alte minuni se dau in spectacol?
Pana si in bucuresti am reusit sa aud o privighetoare(s-au urbanizat pana si pasarile cerului)
Sus In jos
codruta

codruta

Numarul mesajelor : 240
Localizare : Veldhoven - Olanda
Joburi/Distractii : xxx
Stare de spirit : oscilanta
Data de inscriere : 25/03/2011

MesajSubiect: Re: Gradina Codrutei   Gradina Codrutei - Pagina 2 Icon_minitimeMar Apr 12, 2011 11:11 pm

penelopa a scris:
Mai ai răbdare. Trandafirii în ghiveci îi poţi planta şi mai târziu.
Frumos hibi mov bătut de grădină! Poate ai noroc să-şi revină ... dar nu pentru a fi halit de Igu cea pofticioasă.

Daca va avea 3 frunze ca si anul trecut sigur nu va fi ce sa haleasca Igu Very Happy

Tinkerbell, e mai complicat la mine cu folia pentru ca sufla vantul destul de des si mai mult ma chinui sa fixez foliile. De aceea prefer sa duc plantele peste noapte in casuta de lemn unde e putin mai cald de cat afara si nu sufla vantul. Ieri am uitat de hibi si brugmasnia care si-au petrecut prima noapte afara. Nici nu cred ca frigul le-a afectat cat vantul care sufla ca nebunul.
Sus In jos
codruta

codruta

MesajSubiect: Re: Gradina Codrutei   Gradina Codrutei - Pagina 2 Icon_minitimeVin Apr 15, 2011 11:27 am

Mama a primit de la cineva din Romania niste seminte pe care mi le-a trimis mie. Ma puteti lamuri ce plante sunt si cum trebuie sa procedez cu semintele? Le pun in pamant in casa sau direct in gradina si cand?
Pe plicurile cu seminte scrie:
pantoful doamnei (nu am reusit sa o gasesc in google)
nalba domestica
Sus In jos
codruta

codruta

MesajSubiect: Re: Gradina Codrutei   Gradina Codrutei - Pagina 2 Icon_minitimeMier Apr 27, 2011 11:56 am

Am reusit sa descarc pozele asa ca va pot prezenta situatia actuala la mine in ograda.
Gadina din spatele casei e verde dar cam lipsita de culoare. Caldarusele sunt singurele plante inflorite acum
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
si de ieri si aceste petunii pe care le-am primit
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] Nu am mai vazut pana acum un ghiveci cu petunii asa de mare. Se poate vedea in una din poze ca a aproape asa de mare ca si baltuta, care are 1,2m.

Gradina din fata arata cam rau cu o multime de frunze de lalele care se pregatesc de somn. Totusi sunt cateva plante care fac spectacol:
Irisii germanica [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] Am o multime dar din pacate toti sunt aceeasi culoare.
Lalele cam pitice dar frumoase [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] iar altele la care cu fiecare an florile devin tot mai mici [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Lithodora [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Levisia Cotyledon [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Pe aceasta nu stiu cum o cheama dar ma bucur ca nu numai a supravietuit peste iarna, in jardiniera, dar s-a si inmultit. Cum a dat de putin pamant sau nisip cum a inradacniat, chiar si intre pietrele cu care e pavata gradina. [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

Sus In jos
codruta

codruta

MesajSubiect: Re: Gradina Codrutei   Gradina Codrutei - Pagina 2 Icon_minitimeMier Apr 27, 2011 12:09 pm

Si ca sa nu fac discriminari e musai sa va prezint si spectacolul din "gradina interioara"
Euphorbia Millli [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Si Aeschynanthus [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] care in 4 ani, de cand il am, nu a avut niciodata asa de multe flori. Se pare ca in sfarsit i-am gasit un loc unde ii place.
Incep si kohleriile sa infloreasca iar achimenisii sunt deja marisori. Astept sa se mai incalzeasca, sa-i pot scoate afara.
Sus In jos
penelopa

penelopa

MesajSubiect: Re: Gradina Codrutei   Gradina Codrutei - Pagina 2 Icon_minitimeMier Apr 27, 2011 12:41 pm

Mă face să râd Milli asta a ta, Codruţa! Very Happy ... parcă, ar sta "crăcită" la soarele mult aşteptat Gradina Codrutei - Pagina 2 2945718842
Păi. de aia nu face flori multe ... îi lipseşte soarele sunny
Cât despre culorile care lipsesc în grădina ta, hai, nu mai fi modestă, că sunt destule şi ... deosebite!
Ai nişte flori frumoase, necunoscute pentru mine, iar irişii şi căldăruşele abia dau uşoare urme de boboci la noi pirat
Sus In jos
codruta

codruta

MesajSubiect: Re: Gradina Codrutei   Gradina Codrutei - Pagina 2 Icon_minitimeMier Apr 27, 2011 12:50 pm

Milli a stat toata iarna pe pervaz asa ca atunci cand a fost soare a avut parte de el. S-a "cracit" ca sa adune cat mai mult soare. Very Happy Mie imi place ca are flori pe fiecare ramura dar ma irita ca pierde frunzele de la baza. Anul trecut am pus lastar la inmultit dar si acesta a pierdut frunzele de la baza. Nu stiu ce nu le place de chelesc toate.
Cat despre culorile care lipsesc din gradina mea nu vorbeam in general ci doar cum se prezinta situatia in aceste zile, situatie care se va schimba sigur cat de curand. Oricum "oferta" anul acesta va fi mult mai slaba comparativ cu anii trecuti. Criza mare in contul bancar Laughing Laughing
Care flori sunt necunoscute pentru tine? Poate reusesc sa-ti fac cunostinta cu ele Wink
Sus In jos
penelopa

penelopa

MesajSubiect: Re: Gradina Codrutei   Gradina Codrutei - Pagina 2 Icon_minitimeMier Apr 27, 2011 12:59 pm

... păi, cele din ultimile 3 poze. Nu par flori care să le întâlneşti în orice grădină. Wink
Sus In jos
codruta

codruta

MesajSubiect: Re: Gradina Codrutei   Gradina Codrutei - Pagina 2 Icon_minitimeMier Apr 27, 2011 1:06 pm

Sorry, dar nu stiu la care ultime 3 poze te referi.
Sus In jos
penelopa

penelopa

MesajSubiect: Re: Gradina Codrutei   Gradina Codrutei - Pagina 2 Icon_minitimeMier Apr 27, 2011 1:11 pm

Codruţa, hai să-ţi spun ce "şmecherie" am descoperit eu la Milli!
Ca să evit calviţia la bază, am grijă s-o ud mereu, astfel încât să nu se usuce prea rău pământul între udări. De câte ori uitam de ea, imediat îmi aduceua amite frunzuliţele ei galbene de la bază.
Şi, fiindcă ştiu că odată ce a chelit nu mai sunt şanse de regenerare, am grijă să tai ramurile când şi când pentru a o sili să se ramifice şi să producă fruze prospete pe ramurile cele noi. Astfel, voi avea o Milli bogată!
Acum am un ghiveci cu mai mulţi lăstari prinşi din planta veche pe care am .... Basketball că nu mai aveam loc de ea şi. mă mai şi înţepa când trebuia să mă strecor la alte plante.
Noua Milli e mică şi foarte bogată după ce am "coafat-o" o dată. drunken
Sus In jos
penelopa

penelopa

MesajSubiect: Re: Gradina Codrutei   Gradina Codrutei - Pagina 2 Icon_minitimeMier Apr 27, 2011 1:14 pm

codruta a scris:
Sorry, dar nu stiu la care ultime 3 poze te referi.
... la ultimile 3 link-uri din postarea ta cu grădina-
Sus In jos
Rux

Rux

Numarul mesajelor : 281
Localizare : ardeal
Joburi/Distractii : viata de zi cu zi
Stare de spirit : optimista
Data de inscriere : 30/03/2011

MesajSubiect: Re: Gradina Codrutei   Gradina Codrutei - Pagina 2 Icon_minitimeMier Apr 27, 2011 6:10 pm

Pene ,Aeschynanthus am eu ,salvata in extremis anul trecut .Cred ca a facut o floricica .,O sa o pozez. Se inmulteste destul de simplu ,si tot asa o pierzi ...de repede .
Shocked
Euphorbia Millli am avut ,am papat-o, dar stiu pe un nene care anul trecut avea de vanzare. Un nene care traieste din asa ceva . Vinde ieftin si divers.
Sus In jos
codruta

codruta

MesajSubiect: Re: Gradina Codrutei   Gradina Codrutei - Pagina 2 Icon_minitimeJoi Apr 28, 2011 9:28 am

codruta a scris:

Lithodora [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Levisia Cotyledon [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Pe aceasta nu stiu cum o cheama dar ma bucur ca nu numai a supravietuit peste iarna, in jardiniera, dar s-a si inmultit. Cum a dat de putin pamant sau nisip cum a inradacniat, chiar si intre pietrele cu care e pavata gradina. [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Pene, daca la acestea te referi pot sa spun ca ultima se inmulteste foarte usor asa ca ai putea avea si tu daca te intereseaza.
Levisia nu am habar cum se inmulteste deoarece nu are ramuri doar frunze si flori.
Lithodora am mai incercat sa inmultesc dar fara succes.

Daca te referi la cele despre care a scris Rux pot sa-ti dau din fiecare, gata inradacinate.
Sus In jos
penelopa

penelopa

MesajSubiect: Re: Gradina Codrutei   Gradina Codrutei - Pagina 2 Icon_minitimeJoi Apr 28, 2011 9:41 am

Nu, Codruţa, mă refeream exact la ce te referi tu şi nu trebuie să le înmulţeşti pentru mine, că nu ţin neapărat să le am. Eu doar menţionam faptul că nu cunosc aceste plante.
Când o să vreau ceva, fii convinsă că-ţi voi spune direct şi fără ocolişuri. Laughing
Sus In jos
codruta

codruta

MesajSubiect: Re: Gradina Codrutei   Gradina Codrutei - Pagina 2 Icon_minitimeJoi Apr 28, 2011 9:45 am

Pene, eu nu am uitat ca am promis niste lastari de la muscatele tranfafiras asa ca daca reusesc sa prind muscatele, cand le trimit, pot sa mai trimit si altceva, daca am Wink Acum sa vad cum reusesc cu muscatele. Ce am pus in toamna nu s-a prins iar acum inca nu am din ce sa mai tai lastari. Sper ca vor incepe sa creasca cat de curnad si pana in iunie sa reusesc si sa inradacinez ceva.
Sus In jos
penelopa

penelopa

MesajSubiect: Re: Gradina Codrutei   Gradina Codrutei - Pagina 2 Icon_minitimeJoi Apr 28, 2011 10:03 am

Codruţa, am înţeles că muşcatele se prind cel mai bine prin august.
Atunci am să-mi fac eu plante noi din muşcatele mai bătrâne, pe care le voi duce la iernat.
Sus In jos
Vizitato
Vizitator
Anonymous

MesajSubiect: Re: Gradina Codrutei   Gradina Codrutei - Pagina 2 Icon_minitimeJoi Apr 28, 2011 10:05 am

Codruta, mi-au rasarit si sunt marisoare de acum floricelele din semintele de la tine. Caldarusele sunt mai micute, dar garofitele au rasarit puzderie si sunt numai bune de mutat in gradina. Multumesc. Very Happy
Sus In jos
codruta

codruta

MesajSubiect: Re: Gradina Codrutei   Gradina Codrutei - Pagina 2 Icon_minitimeJoi Apr 28, 2011 10:08 am

Primavara trecuta am coafat cateva muscate. De la unele am avut lastari destul de mari pe care i-am pus la inradacinat. Aproape toti au supravietuit. Nu am pus prea multi in ideea ca voi pune toamna ca sa fie plantele mici cand le aduc la iernat. Anul acesta musai sa incerc si eu in august.
Sus In jos
codruta

codruta

MesajSubiect: Re: Gradina Codrutei   Gradina Codrutei - Pagina 2 Icon_minitimeJoi Apr 28, 2011 10:14 am

Cristina, ma bucur sa aud ca ai avut succes cu semintele. Eu nu le-am pus inca pe toate in pamant, doar ce trebuia sa fie semanat in casa. Cele care au rasarit sunt destul de marisoare. regret mult ca am pierdut Pachypodiumul. A rasarit o singura plantuta, din 6 seminte dar nu a rezistat.
Acum ma ia cu groza cand ma gandesc ca trebuie sa le transplantez. De obicei aici am pierderi mari. Poate anul acesta va fi mai bine ca nu mai am unghii mari Laughing si le pot manevra mai usor.
Sus In jos
penelopa

penelopa

MesajSubiect: Re: Gradina Codrutei   Gradina Codrutei - Pagina 2 Icon_minitimeJoi Apr 28, 2011 10:18 am

Ba, eu aş zice, că te ajutau unghiile mari la transplantat Laughing ... nu-ţi mai trebuia lopăţică. Gradina Codrutei - Pagina 2 2945718842
Sus In jos
Vizitato
Vizitator
Anonymous

MesajSubiect: Re: Gradina Codrutei   Gradina Codrutei - Pagina 2 Icon_minitimeJoi Apr 28, 2011 10:34 am

Ale mele sunt in sera, alaturi de rasadurile de legume si sunt obisnuite cu aerul si lumina de afara. Nu cred sa am pierderi prea mari la transplantare.
Mi-e drag tare de caldaruse si abia astept sa creasca ca sa poata inflori sa vad ce culori sunt, dar pentru asta, cred ca trebuie sa am nitica rabdare. Laughing
Sus In jos
penelopa

penelopa

MesajSubiect: Re: Gradina Codrutei   Gradina Codrutei - Pagina 2 Icon_minitimeJoi Apr 28, 2011 1:24 pm

Măi, fetelor, căldăruşele atsea se fac frumoase abia în al 2-lea an.
Mi-a adus primăvara trecută Elfa câteva răsaduri de căldăruşe care, abia din primăvara asta arătă suuuuper, ca nişte tufe adevărate, bogate şi cu tije florale aliniate la start.
Sus In jos
codruta

codruta

MesajSubiect: Re: Gradina Codrutei   Gradina Codrutei - Pagina 2 Icon_minitimeJoi Apr 28, 2011 8:26 pm

Pene, stie Very Happy Doar in al doilea an se dezvolta si infloresc. La mine unele au vechime mai mare, altele sunt la prima inflorire.
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Gradina Codrutei   Gradina Codrutei - Pagina 2 Icon_minitime

Sus In jos

Gradina Codrutei
Sus 
Pagina 2 din 7Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Gradina Anasstasiei
» Gradina mea