| Gradina de la etaj | |
|
+26geodezia popescugp sicamin leonor georgy Marga anasstasia doinabacau Mariabt duduta190578 gabriela60 bibacj doina elena410 Doini Vernil codruta bubu Tinkerbell Rux georgiana Karla dolion Myosotis penelopa stefana 30 participanți |
|
Autor | Mesaj |
---|
penelopa
Numarul mesajelor : 4030 Localizare : Peris de capitala Joburi/Distractii : multiple Stare de spirit : vesnica nemultumire Data de inscriere : 04/03/2011
| Subiect: Re: Gradina de la etaj Mar Apr 19, 2011 11:34 am | |
| Ştefana, cred că genetic ( ) Koenig-ul este un lungan deşirat. Al meu a crescut în 2 craci într-un an la 1 m înălţime. A trecut destul de bine iarna, dar de când le-am pus îngrăşământ granulat bionatural, a pierdut multe frunze. Oricum, avea prostul obicei să îşi îngălbenească periodic frunzele ( căpătau culoarea florii lui), pe care, binenţeles că le rupeam. Acum i-am schimbat, din nou, pământul şi am observat că ritmul de "lepădare" al frunzelor a scăzut. Cam târziu, deja arată ca 2 craci goi cu nişte smocuri de frunze şi boboci în vârf. Îi voi face o poză să vă amuzaţi şi voi. | |
|
| |
stefana
Numarul mesajelor : 1443 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : Plantele si mersul pe jos Stare de spirit : Fericirea vine din lucruri marunte Data de inscriere : 08/06/2008
| Subiect: Re: Gradina de la etaj Mar Apr 19, 2011 1:09 pm | |
| Din snopul ala de bete de siriacus sigur s-a prins unul, iar la altul ma zgaiesc doar doar s-o vedea ceva verde pe el. Daca este din cel alb batut, raman datoare pe veci la tine, Pene [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine] , nu conteaza cat o sa dureze pana creste mare. | |
|
| |
penelopa
Numarul mesajelor : 4030 Localizare : Peris de capitala Joburi/Distractii : multiple Stare de spirit : vesnica nemultumire Data de inscriere : 04/03/2011
| Subiect: Re: Gradina de la etaj Mar Apr 19, 2011 1:24 pm | |
| Nici nu trebuie să aştepţi până creşte mare. La Gabi-gabriela, un astfel de butaş,din siriacusul meu a înflorit în al 2-lea an. Sigur este din cel alb +roz bătut, că îmi amintesc când ai luat butaşi din arbust primăvara trecută. | |
|
| |
codruta
Numarul mesajelor : 240 Localizare : Veldhoven - Olanda Joburi/Distractii : xxx Stare de spirit : oscilanta Data de inscriere : 25/03/2011
| Subiect: Re: Gradina de la etaj Joi Apr 21, 2011 9:27 am | |
| Si eu am o multime de seminte. Habar nu am unde o sa le gasesc loc. Si am am si o alta problema...daca le amestec va fi mai greu cu adunatul semintelor,asta daca vor avea seminte si nu ma vor fenta ca cele de anul trecut. | |
|
| |
penelopa
| Subiect: Re: Gradina de la etaj Joi Apr 21, 2011 10:08 am | |
| Partea proastă e, Codruţa, că hibii de grădină cu flori bătute nu fac seminţe. Cei simpli, te umplu de pui din seminţe şi fără să te chinui tu cu ele. Şi moschetuosii (unii) fac seminţe. Eu am avut de la cel alb. | |
|
| |
codruta
Numarul mesajelor : 240 Localizare : Veldhoven - Olanda Joburi/Distractii : xxx Stare de spirit : oscilanta Data de inscriere : 25/03/2011
| Subiect: Re: Gradina de la etaj Vin Apr 22, 2011 8:51 am | |
| Anul trecutunul din mocheutosi (rosu) a facut seminte dar mucegaiua in scurt timp. Nu am reusit sa dun nimic. | |
|
| |
stefana
Numarul mesajelor : 1443 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : Plantele si mersul pe jos Stare de spirit : Fericirea vine din lucruri marunte Data de inscriere : 08/06/2008
| Subiect: Re: Gradina de la etaj Mar Apr 26, 2011 2:33 pm | |
| Duminica am fotografiat o parte din orhideele inflorite, asezate ca pentru defilare, pe pervazul de la geam (am realizat a n-a oara ca nu mai am ce cauta in florariile unde pot gasi orhidee, ca nu ma pot stapani ): [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]Lungana din mijloc este de-a dreptul inestetica din cauza tijei golase, dar nu pot sa o coafez, ca tot mai are boboci in varf (si este inflorita de prin octombrie). | |
|
| |
georgiana
Numarul mesajelor : 2072 Localizare : valenii de munte/prahova Joburi/Distractii : hibiscusii Stare de spirit : buna Data de inscriere : 19/03/2011
| Subiect: Re: Gradina de la etaj Mar Apr 26, 2011 2:43 pm | |
| sunt tare frumoase si pentru ca am tot citit ca nu sunt prea pretentioase, am inceput sa ocolesc florariile, ca mi-e teama ca ma cuprinde si pe mine pasiunea pentru orhidee sa va traiasca, doamna Stef! | |
|
| |
Rux
Numarul mesajelor : 281 Localizare : ardeal Joburi/Distractii : viata de zi cu zi Stare de spirit : optimista Data de inscriere : 30/03/2011
| Subiect: Re: Gradina de la etaj Mar Apr 26, 2011 5:11 pm | |
| Mama ,Stefana ,ce florarie ai acolo !!!!Superb ! Excelent ! Nu mai am cuvinte !Sa te bucure in fiecare zi ! | |
|
| |
Vernil
Numarul mesajelor : 2383 Localizare : acasa Joburi/Distractii : munca Stare de spirit : ok Data de inscriere : 09/06/2008
| Subiect: Re: Gradina de la etaj Mar Apr 26, 2011 5:40 pm | |
| Uneori nu gasesti in florarii atatea orhidee inflorite. Felicitari, Stefana! | |
|
| |
Karla
Numarul mesajelor : 2635 Localizare : France Joburi/Distractii : literatura, istorie, calatorii Stare de spirit : vesela Data de inscriere : 22/03/2011
| Subiect: Re: Gradina de la etaj Mar Apr 26, 2011 7:09 pm | |
| Sunt superbe.... Eu inca ma uit dupa ele prin gradinarii, nici nu stiu care mi-ar placea mai mult... | |
|
| |
codruta
| Subiect: Re: Gradina de la etaj Mier Apr 27, 2011 12:34 pm | |
| Stefana, frumoasa colectie. Felicitari! | |
|
| |
penelopa
| Subiect: Re: Gradina de la etaj Mier Apr 27, 2011 3:19 pm | |
| Ştef, cam multe de aceeaşi culoare! Fă şi tu rost de alte culori. | |
|
| |
stefana
| Subiect: Re: Gradina de la etaj Mier Apr 27, 2011 3:24 pm | |
| Stai ca mai sunt de inflorit [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]. Plus ce e la reanimare, la care mai dureaza ceva pana sa apara bobocii . | |
|
| |
stefana
| Subiect: Re: Gradina de la etaj Mar Mai 03, 2011 12:47 pm | |
| Am inceput si eu cu petele de culoare in balcon: zorele din seminte aduse de la Eforie [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]Aeschinanthusul de la Doina cu mai multe flori decat frunze [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]Muscata adusa tocmai de la Vaslui, anul trecut [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]Abutilonul cu frunze "bolnave" (stie Geta ) [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] | |
|
| |
stefana
| Subiect: Re: Gradina de la etaj Mar Mai 03, 2011 12:48 pm | |
| Eticheta de la Clematis montana "Marjorie" [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]14,99 lei la Bricostore Orhideea (unde mai au Cattleya parfumata, dar la un pret prohibitiv - 50 lei). | |
|
| |
bubu
Numarul mesajelor : 2033 Localizare : Bucuresti Stare de spirit : in general buna Data de inscriere : 09/06/2008
| Subiect: Re: Gradina de la etaj Mar Mai 03, 2011 3:52 pm | |
| Arata super. Care clematita nu prea rezista la noi, montana sau alpina ca le cam incurc ? | |
|
| |
penelopa
| Subiect: Re: Gradina de la etaj Mar Mai 03, 2011 4:09 pm | |
| Nu ştiu care nu prea rezistă la noi, dar la mine n-a rezistat montana Ştef, dacă are culoarea aia adevărată ca,n poză, chgiar e deosebită clematita. Poate dau şi eu peste ea! | |
|
| |
Vernil
Numarul mesajelor : 2383 Localizare : acasa Joburi/Distractii : munca Stare de spirit : ok Data de inscriere : 09/06/2008
| Subiect: Re: Gradina de la etaj Mar Mai 03, 2011 4:21 pm | |
| - bubu a scris:
- Arata super. Care clematita nu prea rezista la noi, montana sau alpina ca le cam incurc ?
Alina, nici una nu rezista. Nu arunca banii pe ele, cred ca le topesc caldurile din vara. | |
|
| |
stefana
| Subiect: Re: Gradina de la etaj Mar Mai 03, 2011 5:42 pm | |
| Am gugalit si eu putin si am ajuns la concluzia ca poza e cam photoshop-ata - culoarea ar fi crem cu dungi roz iar florile semiduble, mici. Dar ca ii place la caldura si plin soare. | |
|
| |
Tinkerbell
Numarul mesajelor : 2311 Localizare : Insula de Smarald Joburi/Distractii : scurmatul Stare de spirit : zburatoare Data de inscriere : 08/04/2011
| Subiect: Re: Gradina de la etaj Mar Mai 03, 2011 6:15 pm | |
| eu am luat anul trecut montane (2) si acu sunt inflorite,au trecut peste iarna cu bine Ale mele sunt puse langa tarcul cateilor in umbra unor tuia si a unui buxus mare,si sub un dud care s-a labartat ca o placinta tiganeasca; din pacate nu infloresc decat acum in mai si inceputul lui iunie,dupa aia intra in repaos pana la anul Bubu daca te intereseaza o sa fac poze si in vreo 2 ani cu ajutor divin te cadorisesc Sunt clopotei Daca vrei ceva de pus in umbra casei sau spre nord sunt excelente
Ultima editare efectuata de catre Tinkerbell in Dum Oct 16, 2011 12:31 pm, editata de 1 ori | |
|
| |
Karla
Numarul mesajelor : 2635 Localizare : France Joburi/Distractii : literatura, istorie, calatorii Stare de spirit : vesela Data de inscriere : 22/03/2011
| Subiect: Re: Gradina de la etaj Mar Mai 03, 2011 7:23 pm | |
| Ma bag si io ca musca-n lapte: clematitele montana rezista la frig... sunt alea care infloresc o singura data, primavara. Cele care nu rezista sunt cele cu frunzele persistente. Clematitele armandii Probabil pe asta o fi avut-o Penelopa. Si in climatul de la mine trebuie ferita de vant iarna si plantata in loc foarte insorit. E friguroasa-rau. Nici nu m-am aruncat la ea, tocmai din cauza asta... (sunt mai multe varietati de armandii, mai toate au florile mari, albe si parfumate ca marul.... | |
|
| |
Tinkerbell
Numarul mesajelor : 2311 Localizare : Insula de Smarald Joburi/Distractii : scurmatul Stare de spirit : zburatoare Data de inscriere : 08/04/2011
| Subiect: Re: Gradina de la etaj Mar Mai 03, 2011 9:11 pm | |
| Io inca plang dupa Pixie a mea cu frunzele ca mararul.........n-am mai gasit sa o inlocuiesc ca zau daca n-o mutam anual in sera iarna
| |
|
| |
bubu
Numarul mesajelor : 2033 Localizare : Bucuresti Stare de spirit : in general buna Data de inscriere : 09/06/2008
| Subiect: Re: Gradina de la etaj Mar Mai 03, 2011 9:44 pm | |
| Din ce-am gasit pe net Montana Marjorie e de zona 7b, si nici nu e chiar ca in poza. Armandii sigur nu rezista iarna. Eu am avut alta cu frunza ca mararul, Early sensation si nu a trecut iarna, desi ar trebui, dar eu stau cam in camp, la marginea orasului. La o prietena care sta la Baba Novac a rezistat dar arata f. rau. Pixie am vazut la simfonie, sigur mai gasesti prin magazine. Tink eu am numai soare, in umbra casei pun cateva ghivece, oricum multumesc. | |
|
| |
Tinkerbell
| Subiect: Re: Gradina de la etaj Mar Mai 03, 2011 9:53 pm | |
| Bubu eu nu ma duc la simfonie,dar daca te duci si gasesti si nu e mai mult de 30 de lei ,imi poti lua Imi lasi mesaj si nevedem sa-ti dau banii Daca imi spui cand e simfonia si sunt in buc ,ti-as da banii inainte ca sa iti fie mai usor
| |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Gradina de la etaj | |
| |
|
| |
| Gradina de la etaj | |
|