| Gradina de la etaj | |
|
+26geodezia popescugp sicamin leonor georgy Marga anasstasia doinabacau Mariabt duduta190578 gabriela60 bibacj doina elena410 Doini Vernil codruta bubu Tinkerbell Rux georgiana Karla dolion Myosotis penelopa stefana 30 participanți |
|
Autor | Mesaj |
---|
Karla
Numarul mesajelor : 2635 Localizare : France Joburi/Distractii : literatura, istorie, calatorii Stare de spirit : vesela Data de inscriere : 22/03/2011
| Subiect: Re: Gradina de la etaj Lun Mar 28, 2011 3:35 pm | |
| C'est gentil Am aruncat un ochi in gradinarii la phanelopsis, m-am incurcat in alegeri... Am ezitat si pâna la urma n-am cumparat niciuna, am amânat achizitia pentru intoarcerea din vacanta. Am observat ca exista doua calitati la florile astea, la fel ca la trandafiri (la trandafiri e simplu: minim trei ramuri=calitatea intai, doua ramuri= calitatea a doua, adica o treime din pret). Vasazica cele mari, cu doua-trei tije inflorite au un pret ingrozitor: 25-30 de euro. Celelalte (cu doar o tija inflorita) incep pe la 12 euro. Mi-au placut cele albastre, dar parca mi-a fost frica sa ma arunc... mi s-au parut atat de fragile, atat de delicate ca mi-am zis ca sigur imi mor, mai ales ca nu stiu sa le ingrijesc. pâna la urma cred ca o sa-mi iau una alba imaculata, de dimensiuni mici, asa, ca obiect didactic sau experimental | |
|
| |
stefana
Numarul mesajelor : 1443 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : Plantele si mersul pe jos Stare de spirit : Fericirea vine din lucruri marunte Data de inscriere : 08/06/2008
| Subiect: Re: Gradina de la etaj Lun Mar 28, 2011 4:06 pm | |
| Eu nu cred ca m-as aventura la una albastra si pentru ca mi s-ar parea cam artificiala culoarea. Tu ce ai zice daca ai vedea un trandafir alb-albastrui? Cu experimentul sunt de acord, dar sa nu fie de dimensiuni mici de tot (cele mini sunt mai mofturoase in opinia mea). Important este sa le analizezi radacinile (care se vad prin ghiveci): sa fie usor argintii (daca nu sunt udate de curand, caz in care trebuie sa fie de un verde intens) si sa aibe varfuri de crestere viabile, nu uscate. Iar frunzele sa fie fara pete (bineinteles ca nici florile nu au voie sa aibe pete) de un verde sanatos si destul de rigide. Eu zic sa incepi cu cea mai putin scumpa pe care o intalnesti. sa o uzi cam la o saptamana, doar daca vezi radacinile argintii (cand esti tentata sa o uzi, amana macar o zi). Cea mai veche orhidee a mea este alba Avand in vedere ca ai o gradina la dispozitie (pomi sunt in ea?) poti sa te uiti si la Cymbidium , care au unele dintre cele mai frumoase flori de orhidee. | |
|
| |
Karla
Numarul mesajelor : 2635 Localizare : France Joburi/Distractii : literatura, istorie, calatorii Stare de spirit : vesela Data de inscriere : 22/03/2011
| Subiect: Re: Gradina de la etaj Lun Mar 28, 2011 7:30 pm | |
| Mersi pentru sfaturi, Stef... O sa le urmez cu strictete De cymbidium asta chiar n-am auzit, curata chineza | |
|
| |
georgiana
Numarul mesajelor : 2072 Localizare : valenii de munte/prahova Joburi/Distractii : hibiscusii Stare de spirit : buna Data de inscriere : 19/03/2011
| Subiect: Re: Gradina de la etaj Lun Mar 28, 2011 8:04 pm | |
| - stef a scris:
- Am avut cateva ezitari la unul imbobocit, dar am zis ca fie ce-o fi . Poate incepe sa creasca, lenesul. Azi dimineata floarea era deschisa, la fix cat sa-i fac o poza. Modelul e ceva mai ciudatel, nu-i nici simplu, nici batut
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] In mijloc parca are niste zulufi asa cum se lega la copilasi parul in varful capului
ce conteaza daca e ciudatel sau nu? important e ca a inflorit..... | |
|
| |
stefana
Numarul mesajelor : 1443 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : Plantele si mersul pe jos Stare de spirit : Fericirea vine din lucruri marunte Data de inscriere : 08/06/2008
| Subiect: Re: Gradina de la etaj Vin Apr 01, 2011 9:44 pm | |
| Nu sunt in gradina mea, ci oarecum in fata blocului si arata ca primavara este in toi [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] | |
|
| |
penelopa
Numarul mesajelor : 4030 Localizare : Peris de capitala Joburi/Distractii : multiple Stare de spirit : vesnica nemultumire Data de inscriere : 04/03/2011
| Subiect: Re: Gradina de la etaj Sam Apr 02, 2011 9:32 pm | |
| Saraca, e cam neingrijita (salcioara)! Ar trebui curatata de crengile uscate. | |
|
| |
georgiana
Numarul mesajelor : 2072 Localizare : valenii de munte/prahova Joburi/Distractii : hibiscusii Stare de spirit : buna Data de inscriere : 19/03/2011
| Subiect: Re: Gradina de la etaj Dum Apr 03, 2011 8:05 am | |
| mie imi place forma ei, faptul ca, creste cu crengile spre pamant
dorinta mea dintotdeauna a fost sa am o salcie plangatoare in curte, dar mama nu a fost de acord niciodata, pe motiv ca face mizerie multa :) acum, nici atat, spatiul pe care il avem l-am plantat cu meri, caisi si un visin, sa aiba copilul fructe de la el din gradina | |
|
| |
Rux
Numarul mesajelor : 281 Localizare : ardeal Joburi/Distractii : viata de zi cu zi Stare de spirit : optimista Data de inscriere : 30/03/2011
| Subiect: Re: Gradina de la etaj Dum Apr 03, 2011 9:02 am | |
| Georgiana ,de acord cu tine. Si eu as fi facut (si as face in continuare ) la fel ca tine. Salcioara sa ma astepte . | |
|
| |
stefana
| Subiect: Re: Gradina de la etaj Mar Apr 05, 2011 10:20 pm | |
| Salcioara face parte dintr-un grup de 4, puse in niste cutii mari de lemn, pe trotuar in intersectia de la statia de metrou Gorjului. Cine stie cand le-o veni randul la coafat In alta ordine de idei , daca voi va tot laudati cu pomii din gradinile voastre, hai, pentru contrast, sa va arat "bijuteriile" mele de violete (una, cu frunzulite cu tot, este de dimensiunea unei monede de 10 bani, acum) [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]Fiecare cu spatiul lui disponibil
Ultima editare efectuata de catre stef in Mier Apr 06, 2011 5:03 pm, editata de 1 ori | |
|
| |
georgiana
| Subiect: Re: Gradina de la etaj Mier Apr 06, 2011 4:21 pm | |
| abia astept sa le vad inflorite | |
|
| |
Myosotis Admin
Numarul mesajelor : 5257 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : mainile-n pamant pan' la coate Stare de spirit : tot inainte !!! Data de inscriere : 21/01/2008
| Subiect: Re: Gradina de la etaj Mier Apr 06, 2011 11:48 pm | |
| - stef a scris:
- ............
Fiecare cu spatiul lui disponibil Gresit. Fiecare cu frunza lui :rendeer: Daca le cresti mari poate-mi dai si mie frunze d'alea in doua culori | |
|
| |
Tinkerbell
Numarul mesajelor : 2311 Localizare : Insula de Smarald Joburi/Distractii : scurmatul Stare de spirit : zburatoare Data de inscriere : 08/04/2011
| Subiect: Re: Gradina de la etaj Vin Apr 08, 2011 1:41 pm | |
| Ce ma bucur ca are si Stefana in sfarsit gradina Pt pofticiosi,aveau la Hornbach -prisma ,orhi cu 25-30 ron La Baumax aveau duminica si papillim la reduceri,45 ron si Vande la vreo 70(n-am luat ca mi s-a spus ca deja am umplut casa de orhidee si deja dau pe dinafara In materie de plantute de casa,prin bunavointa lui taica-meu mi-au fost injumatatite Nu va spun ca mi-a ucis si leandrii si aveam aproape toate culorile(alb,batut,galbe,crem,somon,roz vreo 3 nuante ,somon si grena) Cam aceeasi soarta au avut si o parte din lantane si din hibi Pana si din kalanchoe a reusit sa-mi piarda Am ramas si fara "amorasi"(drept care conu'Elfu a facut un drum pe alte meleaguri sa-mi ia de aia batuti' ca sa nu se mai boceasca fata) | |
|
| |
penelopa
Numarul mesajelor : 4030 Localizare : Peris de capitala Joburi/Distractii : multiple Stare de spirit : vesnica nemultumire Data de inscriere : 04/03/2011
| Subiect: Re: Gradina de la etaj Vin Apr 08, 2011 10:35 pm | |
| Vezi sa nu fie batuti .... de soarta! Myo, s-au impuiat frunzele de violete furate de la tine. ... cu frunze bicolore si flori verzi-albe (n-au inflorit la mine dar am vazut floarea la tine). Asa ca, daca ale tale s-au dus cumva, iti dau eu pui. | |
|
| |
Rux
Numarul mesajelor : 281 Localizare : ardeal Joburi/Distractii : viata de zi cu zi Stare de spirit : optimista Data de inscriere : 30/03/2011
| Subiect: Re: Gradina de la etaj Sam Apr 09, 2011 7:45 am | |
| Dolion,la Kaufland are la 29 de lei ,foooarte frumoase.
Stef,esti meseriasa. Eu m-am cam lasat de ordidee,le ingrijesc doar pe cele ce le am de ani de zile ,nu am mai cumparat. Lipsa timp si lipsa spatiu. pentru ele. Acum gradina este pe primul plan. Dar le admir la altii ,ce-i drept , | |
|
| |
Rux
| Subiect: Re: Gradina de la etaj Sam Apr 09, 2011 7:51 am | |
| Scuzati ,am raspuns la ce am citit si vazut pe prima pagina. Da,ramane valabil tot ce am scris. Revenim pe prezent. Tink ,nu te mai plange...iti revii tu ... | |
|
| |
Tinkerbell
Numarul mesajelor : 2311 Localizare : Insula de Smarald Joburi/Distractii : scurmatul Stare de spirit : zburatoare Data de inscriere : 08/04/2011
| Subiect: Re: Gradina de la etaj Sam Apr 09, 2011 10:41 pm | |
| Pene nu-s batuta de soarta,in general as zice ca am ingerasul meu care ma pazeste Daca e vorba de amorashi/campanule sper sa se faca mari ca sunt tare frumusei Rux cand imi pierd planute sunt bosumflata,mai ales ca am avut incredere sa le las pe mana lui taica-miu(sa va zic cum e cu barbatii si cu udatul? cam ca baba si mitraliera) Potyi sa le scrii un roman in foiletoane si tot nu nimeresc cu apa | |
|
| |
Rux
| Subiect: Re: Gradina de la etaj Dum Apr 10, 2011 7:51 am | |
| | |
|
| |
stefana
| Subiect: Re: Gradina de la etaj Dum Apr 10, 2011 1:04 pm | |
| Multiflora ma rasfata in continuare [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] | |
|
| |
georgiana
| Subiect: Re: Gradina de la etaj Dum Apr 10, 2011 1:09 pm | |
| nu am mai vazut asa ceva, e tot hoya? | |
|
| |
stefana
| Subiect: Re: Gradina de la etaj Dum Apr 10, 2011 1:15 pm | |
| Da cea mai "speciala" hoya, nu numai pentru ca este a mea (a lui DanaT a inflorit asa grozav de vreo 2 ani, parca ) ci pentru ca se intrece pe sine mereu | |
|
| |
georgiana
| Subiect: Re: Gradina de la etaj Dum Apr 10, 2011 1:34 pm | |
| chiar e speciala, aveti dreptate | |
|
| |
Rux
| Subiect: Re: Gradina de la etaj Dum Apr 10, 2011 4:11 pm | |
| Foarte ,foarte speciala,Stef! | |
|
| |
penelopa
| Subiect: Re: Gradina de la etaj Dum Apr 10, 2011 7:04 pm | |
| Sa vedem daca si "speciala" mea (evident, de la speciala Stefanei ) isi va duce operatiunea pana la capat. Are 2 pedunculi florali. | |
|
| |
georgiana
| Subiect: Re: Gradina de la etaj Dum Apr 10, 2011 7:30 pm | |
| noi asteptam sa vedem poate daca o faci celebra, incepe sa creasca | |
|
| |
bubu
Numarul mesajelor : 2033 Localizare : Bucuresti Stare de spirit : in general buna Data de inscriere : 09/06/2008
| Subiect: Re: Gradina de la etaj Dum Apr 10, 2011 10:33 pm | |
| Fetelor am si eu o hoya, cu niste frunze crete, acum nu-mi aduc aminte cum o cheama. E luata din decoflora si vanzatoarele m-au asigurat ca nu face flori, e decorativa prin frunze. Si infloreste in fiecare an mama, mama de-mi vine sa ma duc la magazin si sa le " ciufulesc" un pic pe vanzatoare. Scuze Stef, e f. frumoasa hoya ta. | |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Gradina de la etaj | |
| |
|
| |
| Gradina de la etaj | |
|