| Gradina de la etaj | |
|
+26geodezia popescugp sicamin leonor georgy Marga anasstasia doinabacau Mariabt duduta190578 gabriela60 bibacj doina elena410 Doini Vernil codruta bubu Tinkerbell Rux georgiana Karla dolion Myosotis penelopa stefana 30 participanți |
|
Autor | Mesaj |
---|
penelopa
Numarul mesajelor : 4030 Localizare : Peris de capitala Joburi/Distractii : multiple Stare de spirit : vesnica nemultumire Data de inscriere : 04/03/2011
| Subiect: Re: Gradina de la etaj Vin Mar 07, 2014 11:11 am | |
| Pai, cine nu stie, Stafana, ca orhideea batrana face floarea buna | |
|
| |
Doini
Numarul mesajelor : 4009 Localizare : Haga Joburi/Distractii : visatul cu ochii deschisi Stare de spirit : Zen Data de inscriere : 09/03/2011
| |
| |
Cora-Maria
Numarul mesajelor : 896 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : inginer chimist/orhidee Stare de spirit : optimista Data de inscriere : 23/02/2014
| Subiect: Re: Gradina de la etaj Vin Mar 07, 2014 11:39 am | |
| Nu-mi vine sa cred ca in 24 ore s-au vandut cei 3 miniMark ramasi...Poate aici pe forum au citit si altii si de aceea...Nu era pret gresit asa sunt ei mai ciudati si eu am luat phala cu pete caramizii tot cu doua fire tot cu 20 lei in aceeasi seara cu miniMark...Da, confirm ca toti miniMarki erau la fel Vai ce-o iubesc eu pe pelorica aceea totala Tare mi-as dori si eu una totala , dar nu am vazut niciodata...Are si DanaA una, o nebunie... Sa va traiasca, doamna Stefana ! | |
|
| |
laurabv
Numarul mesajelor : 1123 Data de inscriere : 22/11/2011
| Subiect: Re: Gradina de la etaj Vin Mar 07, 2014 8:44 pm | |
| | |
|
| |
Doini
Numarul mesajelor : 4009 Localizare : Haga Joburi/Distractii : visatul cu ochii deschisi Stare de spirit : Zen Data de inscriere : 09/03/2011
| Subiect: Re: Gradina de la etaj Dum Mar 09, 2014 2:52 pm | |
| Laura, uite un lick unde se dau explicatii despre orhideele pelorice: [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]Ideea este ca au un defect genetic, care le face mult mai speciale... Petalele imita "limbuta" dar ca sa nu bat eu campii cu explicatii tampite, ti-am pus acel link. Si, iti si arat cateva poze, printre care si una cu Mr. Mark [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]Aceasta poza, arata si explica cat o mie de cuvinte.. [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] | |
|
| |
laurabv
| Subiect: Re: Gradina de la etaj Dum Mar 09, 2014 7:34 pm | |
| Aha, multumesc Doini...parca mi-a mai spus cineva. Si uneori cand reinfloresc nu ies taman la fel, nu ? | |
|
| |
Doini
| Subiect: Re: Gradina de la etaj Dum Mar 09, 2014 9:08 pm | |
| Exact! Se mai intampla... Eu am pierdut una absolut superba, dar sunt cu ochii larg deschisi si sper sa o am iar . Acum am doar doua, printre care una, este luata vineri | |
|
| |
stefana
Numarul mesajelor : 1443 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : Plantele si mersul pe jos Stare de spirit : Fericirea vine din lucruri marunte Data de inscriere : 08/06/2008
| Subiect: Re: Gradina de la etaj Joi Mar 13, 2014 4:07 pm | |
| Poza cu Mini Mark [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]in sfarsit in lumina buna. Boboceii au rezistat si se deschid in ritm lent, cam unul la 3-4 zile. Orhideea pelorica batrana inca nu a inflorit anul asta. Nici nu stiu care este, ca nu le-am etichetat. La mine peloricele care au rezistat au inflorit la fel de fiecare data. Am si pierdut destule, chiar mini Dar tot mai am acum aproape 10, din care doua sunt identice [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] | |
|
| |
Cora-Maria
Numarul mesajelor : 896 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : inginer chimist/orhidee Stare de spirit : optimista Data de inscriere : 23/02/2014
| Subiect: Re: Gradina de la etaj Joi Mar 13, 2014 5:56 pm | |
| Ma bucur sa-l cunosc pe domnul miniMark Si la mine se deschid bobocii rand pe rand . | |
|
| |
Doini
| Subiect: Re: Gradina de la etaj Joi Mar 13, 2014 9:52 pm | |
| Arata foarte bine Mr. Mark Dar pelorica, ma distruge psihologic Imi place mult si mndruta asta : [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]Si eu de data asta am avut parte de toti boboceii Mr-ului Mark. Acum este tot frumos inflorit Pe cel care l-am luat de la reduceri, boboceii i s-au uscat si nu prea am apucat sa ma bucur de floricele lui. | |
|
| |
stefana
Numarul mesajelor : 1443 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : Plantele si mersul pe jos Stare de spirit : Fericirea vine din lucruri marunte Data de inscriere : 08/06/2008
| Subiect: Re: Gradina de la etaj Lun Apr 14, 2014 12:27 pm | |
| Hehee, a trecut o luna de cand n-am mai scris in gradinuta mea Multe s-au mai intamplat... Dar sa incep cu noutatile: Inainte de Florii am avut niste drumuri de facut si am zis sa intru un pic in Auchan (fostul Real din AFI Palace), hotarata sa nu cumpar nimic, doar sa vad ce mai este nou. Hotararea mea a fost data peste cap brusc. Era acolo o mare de orhidee Phalenopsis, de toate marimile si culorile! Mai intai am zis ca nu se poate sa fie vreuna cu flori altfel decat am deja. Si cam asa era: rozalii, albe, galbui, pistruiate sau grena aproape negru, pelorice tip clopotel. Dar fiind cu sutele (peste 10 stelaje cu cate 4 rafturi), am stat sa le admir macar pe toate ... cam o ora Si, cum am privirea antrenata bine, am ochit una mai altfel si apoi inca una, asa ca n-am plecat cu mana goala (plus un ghiveci de trandafirasi superbi, de cadou pentru Florii). [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link](a doua are petalele parca din ceara). P.S. Sa nu credeti ca asta a fost cadoul pe care mi l-am facut de Florii. Eu sunt mai practica, asa ca am ales o tigaie ceramica (are si nume, Bianca, plus semnatura autorului) | |
|
| |
stefana
| Subiect: Re: Gradina de la etaj Lun Apr 14, 2014 12:33 pm | |
| Iar acum vreo 10 zile am fost pe la Myo, in noua ei locatie. Pozele nu au iesit prea bine, asa ca postez doar doua [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] | |
|
| |
Dana Caras
Numarul mesajelor : 1154 Localizare : Iasi Joburi/Distractii : Iubesc orhideele Stare de spirit : Fericita si mereu optimista Data de inscriere : 23/02/2014
| Subiect: Re: Gradina de la etaj Lun Apr 14, 2014 4:24 pm | |
| Sa fie sanatoase fetele astea noi, foarte mult imi place prima, e deosebita. Ca a doua, am vazut si eu azi. Frumos cadou! Si tigaia practica, si florile frumoase! La multi ani, cu sanatate pentru ziua de ieri!
Ultima editare efectuata de catre Dana Caras in Lun Apr 14, 2014 8:31 pm, editata de 1 ori | |
|
| |
Cora-Maria
| Subiect: Re: Gradina de la etaj Lun Apr 14, 2014 5:12 pm | |
| Sa va traiasca doamna Stefana! Si mie imi place prima mai mult | |
|
| |
laurabv
| Subiect: Re: Gradina de la etaj Lun Apr 14, 2014 8:21 pm | |
| | |
|
| |
Myosotis Admin
Numarul mesajelor : 5257 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : mainile-n pamant pan' la coate Stare de spirit : tot inainte !!! Data de inscriere : 21/01/2008
| Subiect: Re: Gradina de la etaj Lun Apr 14, 2014 10:26 pm | |
| | |
|
| |
laurabv
| Subiect: Re: Gradina de la etaj Mar Apr 15, 2014 7:28 am | |
| Sa-ti traiasaca Myo...e tare frumoasa ! | |
|
| |
stefana
| Subiect: Re: Gradina de la etaj Mar Apr 15, 2014 5:10 pm | |
| Echipa de pisici e mai numeroasa, are si doua aristocrate pe care o sa le pozez data viitoare. M-am nimerit la Myo la fix cand ieseau din gaoace (la incubator) niste bobocei de rata. Aici sunt la caldurica, printre pui de gaina si ei abia iesiti din oua [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] | |
|
| |
Paunita
Numarul mesajelor : 156 Localizare : Zalau Joburi/Distractii : gradinarit Stare de spirit : vesela Data de inscriere : 28/02/2014
| Subiect: Re: Gradina de la etaj Mar Apr 15, 2014 8:01 pm | |
| Vai ce frumosi sunt boboceii ! Sa aibe Myo noroc de ei ! | |
|
| |
stefana
| Subiect: Re: Gradina de la etaj Lun Mai 12, 2014 9:23 am | |
| Imi imaginez ce trebuie sa fie prin gradinile voastre cu vremea asta . O sa fac sedinta foto cu protejatele mele curand, daca reusesc sa ma strecor sa gasesc un unghi de pozat balariile. La mine in balconas parca au explodat toate. Iar ca sa le imit conditiile din exterior le stropesc destul de des cu mini-vermorelul din dotare . Clematita Star of India are sumedenie de flori si boboci. A petrecut iarna in balcon, unde au fost si -2 grade, intr-o galeata drept ghiveci. Acum a acaparat toata sfoara pentru rufe de la geam [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]O muscata grandiflora este inflorita de vreo luna, kalanchoe, simple sau batute (cred ca am vreo 20, ca nu m-am indurat sa arunc taierile) dau spectacol in toate culorile: alb, lila, galben, corai, rosu. Trandafirasii, alb si galben, s-au si scuturat de pe crenguta pe care am lasat-o la taierile din martie. Am mai achizitionat unul corai, de fapt 3 plante in ghiveci, toate impreuna cat palma mea. Salvia variegata creste de nu mai stiu ce sa fac, nu ma indur sa o tai drastic, cum mi s-a recomandat. Rozmarinul, oregano, busuiocul (am semanat altul ca generatia trecuta s-a uscat asta-iarna) si menta nu se opresc. "Recolta" de rosii pitice (7 fire) trebuie instalata in apartament mai spatios. Musculitele albe de la hibiscusi topaie cand ii stropesc (degeaba am instalat craite pe langa ei, cred ca trebuie sa mai prepar un extract de tutun). E clar, iarasi nu pot pleca nicaieri la vara, pe canicula. Violetele si orhideele s-ar descurca si singure in casa vreo saptamana, dar cele din balcon, nu cred. In urma unei vizite "antidepresive" prin Auchan Pallady a mai aparut o ciudatica pelorica in alaiul de orhidee [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] | |
|
| |
penelopa
Numarul mesajelor : 4030 Localizare : Peris de capitala Joburi/Distractii : multiple Stare de spirit : vesnica nemultumire Data de inscriere : 04/03/2011
| Subiect: Re: Gradina de la etaj Lun Mai 12, 2014 10:59 am | |
| Frumos, Stefana! Se vede ca te-a trezit si pe tine Natura la viata ... virtuala! Intr-adevar, m-a socat si pe mine explozia plantelor din primavara asta! Si in casa si afara, e o vegetatie luxurianta!!! Uneori, am senzatia ca ma cotropeste Am cativa trandafiri in gradina care au devenit niste monstri Dar, va povestesc mai multe in gradina mea, cand o sa descarc pozele. | |
|
| |
penelopa
| Subiect: Re: Gradina de la etaj Lun Mai 12, 2014 11:03 am | |
| - stefana a scris:
- Iar acum vreo 10 zile am fost pe la Myo, in noua ei locatie. Pozele nu au iesit prea bine, asa ca postez doar doua
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Incepe sa prinda contur si noua gradina a lui Myo! ... pana si mica mahonia o incurajeaza Iar puisorii si bobocei aia sunt de vis! Atat de dragalasi sunt ca-ti vine sa-i pupi | |
|
| |
Dana Caras
Numarul mesajelor : 1154 Localizare : Iasi Joburi/Distractii : Iubesc orhideele Stare de spirit : Fericita si mereu optimista Data de inscriere : 23/02/2014
| Subiect: Re: Gradina de la etaj Lun Mai 12, 2014 1:39 pm | |
| Frumoasa pelorica (sa fie sanatoasa!), frumoasa activitate in gradina de la etaj, frumoase toate infloritele sunt convinsa. Felicitari! | |
|
| |
stefana
| Subiect: Re: Gradina de la etaj Sam Iun 07, 2014 9:55 pm | |
| Ultimele noutati: Iarasi n-am rezistat unei orhidee, de data asta Dendrobium Nobile in Baumax. Am ajuns acolo la sfarsitul lunii mai, doar ca sa studiez oferta de placi lemnoase PAL pentru niste rafturi de "completare" prin casa. Si n-am putut pleca fara el [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] (pretul ii scazuse la o treime din pretul initial si tot nu avea clienti ). Stiu ca nu ii face bine canicula de la mine, o sa incerc sa ii asigur conditii bune Piticuta asta pelorica e din Carrefour, am ochit-o in noianul de piticute normale [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]Acum este printre violete, un Guliver (in zona orhideelor oricum nu mai avea loc). Imi infloreste iarasi galbiorul pe care il am de la vizita Karlei in zona Perisului, dar abia maine pot pune poza (azi am fost plecata toata ziua). Am o hoya lacunosa inflorita si mirositoare tare (sunt cativa ani de cand nu a mai inflorit la mine) si se pregateste o bella. Dezavantajul cand ai sumedenie de ghivece si ghivecele este ca unele plantute infloresc " pe neve" si vezi asta prea tarziu. Unui cactus rebutia mic cat unghia i-am observat fosta floare deja uscata in ghivecel. Un rhipsalidopsis (cactusul de Paste) s-a trezit sa faca o floare orange la mai bine de o luna dupa Paste. Maine o sa pun si alte imagini din sera de pe balconas | |
|
| |
Dana Caras
| Subiect: Re: Gradina de la etaj Dum Iun 08, 2014 2:21 pm | |
| Minunat dentro (e preferatul meu cel alb si nici pretentios nu mi s-a parut!!), minunata Piticuta! Sa le mearga bine si sa le vedem inflorite cat mai des! Si nu doar pe ele! Felicitari pentru toate florile din gradina! Inteleg perfect cum e sa te descurci cu ele intr-un apartament cand iti plac florile si spatiul e asa de limitat! | |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Gradina de la etaj | |
| |
|
| |
| Gradina de la etaj | |
|