| Gradina de la etaj | |
|
+26geodezia popescugp sicamin leonor georgy Marga anasstasia doinabacau Mariabt duduta190578 gabriela60 bibacj doina elena410 Doini Vernil codruta bubu Tinkerbell Rux georgiana Karla dolion Myosotis penelopa stefana 30 participanți |
|
Autor | Mesaj |
---|
stefana
Numarul mesajelor : 1443 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : Plantele si mersul pe jos Stare de spirit : Fericirea vine din lucruri marunte Data de inscriere : 08/06/2008
| Subiect: Re: Gradina de la etaj Joi Mar 21, 2013 12:56 pm | |
| La cea din prima imagine am "reusit" sa-i rup o tija cand am rasturnat-o . Am pus in apa florile si cu ocazia aceea am realizat ca este si parfumata. Altfel n-aveam habar ce speciala am! Citisem ca exista asa ceva, dar imi venea greu sa cred. Nu-i un miros intens ci foarte delicat. | |
|
| |
georgiana
Numarul mesajelor : 2072 Localizare : valenii de munte/prahova Joburi/Distractii : hibiscusii Stare de spirit : buna Data de inscriere : 19/03/2011
| Subiect: Re: Gradina de la etaj Joi Mar 21, 2013 12:59 pm | |
| off, pacat ca s-a rupt, este minunata culoarea am ochit si eu una in selgros, galbena, si sunt in tratative cu sotul | |
|
| |
duduta190578
Numarul mesajelor : 1686 Localizare : onesti Data de inscriere : 27/07/2011
| Subiect: Re: Gradina de la etaj Joi Mar 21, 2013 5:14 pm | |
| Tare frumoase,intr-adevar sunt regine! | |
|
| |
stefana
Numarul mesajelor : 1443 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : Plantele si mersul pe jos Stare de spirit : Fericirea vine din lucruri marunte Data de inscriere : 08/06/2008
| Subiect: Re: Gradina de la etaj Vin Apr 05, 2013 8:17 am | |
| Ca tot incepurati sa aratati floricelele din gradinile voastre. Ia, adenium: [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] si piticutele intarziate [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] | |
|
| |
duduta190578
| Subiect: Re: Gradina de la etaj Vin Apr 05, 2013 9:28 am | |
| | |
|
| |
georgiana
Numarul mesajelor : 2072 Localizare : valenii de munte/prahova Joburi/Distractii : hibiscusii Stare de spirit : buna Data de inscriere : 19/03/2011
| Subiect: Re: Gradina de la etaj Vin Apr 05, 2013 3:54 pm | |
| am si eu doua plantute de adenium, cumparate anul trecut si ma gandesc mereu daca vor inflori vreodata?! cam ce varsta trebuie sa aiba o planta ca sa faca floricele? si ce trebuie sa ii fac ? | |
|
| |
sicamin
Numarul mesajelor : 389 Localizare : timisoara Joburi/Distractii : drumetii ,gradinarit Stare de spirit : destul de buna Data de inscriere : 01/04/2011
| Subiect: Re: Gradina de la etaj Vin Apr 05, 2013 6:37 pm | |
| Georgiana ,eu am adenium crescuti de mine ,din seminte .Au deja 5 ani dar numai 1 a inflorit pana acum. Au stat frumos toata iarna iar acum de vreo 2 saptamani li-au cazut aproape toate frunzele . Au avut lanosi si i-am stropit. Sper ca anul asta sa apuc sa-i vad si pe restul (4 ) infloriti. Doar unul roz a inflorit . Voi face poze zilele astea . Am auzit ca cei prinsi din butasi ,infloresc in al doilea an . | |
|
| |
georgiana
| Subiect: Re: Gradina de la etaj Vin Apr 05, 2013 6:52 pm | |
| eu i-am cumparat de la cineva care ii obtinuse din seminte...asta inseamna ca mai am de asteptat cativa ani | |
|
| |
stefana
| Subiect: Re: Gradina de la etaj Sam Apr 06, 2013 6:14 pm | |
| Au nevoie de foarte multa lumina chiar si iarna (cand se uda extrem de putin). Ii uzi (din abundenta) doar atunci cand au substratul aproape uscat. Si la mine numai 2 din cei 4 pe care ii am din seminte au inflorit. | |
|
| |
georgiana
| Subiect: Re: Gradina de la etaj Sam Apr 06, 2013 6:18 pm | |
| ai mei sunt mititei deocamdata, au stat la fereastra si au primit ingrasaminte impreuna cu hibiscusii, ii am deocamdata in paharele, cred ca ii voi muta in ghivece, sa se poate dezvolta mai bine | |
|
| |
popescugp
Numarul mesajelor : 503 Localizare : Medgidia Joburi/Distractii : pensionar Stare de spirit : optimist Data de inscriere : 29/03/2013
| Subiect: Re: Gradina de la etaj Sam Apr 06, 2013 9:19 pm | |
| Georgiana succes la adeniumi caci cei din seminte infloresc destul de greu. | |
|
| |
georgiana
| Subiect: Re: Gradina de la etaj Sam Apr 06, 2013 9:28 pm | |
| multumesc. Imi place mult forma lor, de asta I-am si cumparat, o sa astept cu mare curiozitate florile, chiar daca va dura ceva timp. | |
|
| |
stefana
| Subiect: Re: Gradina de la etaj Joi Apr 11, 2013 8:56 am | |
| Oregano creste nestavilit. Nu stiu daca trebuie sa-l tai (poate ca pe trandafiri ). Cine mai are si cum sa fac ? [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]Primulele oranj mirositoare fac flori in nestire. Tijele florilor vechi sunt cam multe si parca impiedica noii boboci sa se dezvolte. Cum faceti la primulele puse in gradina? Clematita Star of India a crescut vreo 2 m si s-a imbarligat pe sforile pentru rufe din balcon, nu cred ca o mai pot desface | |
|
| |
Karla
Numarul mesajelor : 2635 Localizare : France Joburi/Distractii : literatura, istorie, calatorii Stare de spirit : vesela Data de inscriere : 22/03/2011
| Subiect: Re: Gradina de la etaj Joi Apr 11, 2013 11:07 am | |
| Oregano il tai cum vrei, ca sa-l raresti... ca si cum ai recolta crengute de cimbru sau de menta. Il poti diviza si replanta in alt ghiveci daca te jeneaza: il scoti cu un maximum de radacini, tai radacinile in doua cu un cutit (sau un 3 daca e destul de mare), replantezi imediat adaugand un pumn de pamant bun de la florarie in jurul radacinilor. Si uzi imediat, bineinteles. | |
|
| |
geodezia
Numarul mesajelor : 3566 Localizare : Ticleni Joburi/Distractii : flori.goblene , Stare de spirit : buna Data de inscriere : 07/06/2011
| Subiect: Re: Gradina de la etaj Vin Apr 12, 2013 11:28 am | |
| Am luat o planta de rozmarin ..creste afara sau inauntru iarna ce fac o protejez au ba.. ? imi place cum miroase o fi buna de ceva adica mincare planta medicinala ? | |
|
| |
Vernil
Numarul mesajelor : 2383 Localizare : acasa Joburi/Distractii : munca Stare de spirit : ok Data de inscriere : 09/06/2008
| Subiect: Re: Gradina de la etaj Vin Apr 12, 2013 11:40 am | |
| Geo, citeste aici [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]SI da, este f.f.bun ca planta medicinala, regleaza metabolismul. Gasesti pe net o multime despre beneficiile pentru sanatatea noastra. | |
|
| |
stefana
| Subiect: Re: Gradina de la etaj Vin Apr 12, 2013 11:45 am | |
| Tare mofturos e rozmarinul. Nu rezista afara iarna, nu-i place in interior la caldura si uscaciune. Nu-i place nici cu pamantul uscat nici cu el ud. Pe canicula ii place umbra si umezeala in aer Am "trecut" cat de cat iarna in birou cu unul, au inceput sa-i creasca varfurile, l-am scos un pic afara si s-a intamplat sa fie frig intr-o noapte. I s-au uscat majoritatea acelor (de varfuri nu mai zic). L-am adus iarasi inauntru dar tot nu-i mergea bine, asa ca acum este pe balcon. Foarte greu isi revine, are vagi urme de mugurasi noi, dar tulpinile par cam stafidite. Eu tot mai sper ca o sa se inzdraveneasca, acuma ii plangi de mila. Are si Pene un fratior de-al lui, poate scrie ea cum il ingrijeste. Deci Geo, as spune ca este din categoria exoticelor tale. Vara si toamna au fost bune crengutele lui pentru fripturi. Se mentin multa vreme proaspete, taiate, la frigider. | |
|
| |
sicamin
Numarul mesajelor : 389 Localizare : timisoara Joburi/Distractii : drumetii ,gradinarit Stare de spirit : destul de buna Data de inscriere : 01/04/2011
| Subiect: Re: Gradina de la etaj Vin Apr 12, 2013 5:29 pm | |
| Geo ,eu tin rozmarinul in gradina si iarna. Sa intamplat sa nu-mi inghete 3-4 ani (ajunsese tufa de 1.5 m) apoi cand a fost o iarna mai grea ,a inghetat. Acum am unul de 2 ani ,tot afara ,dar il tund mereu (folosesc la ceai,friptura etc). Asta care il am acum e obtinut din lastari pusi la inradacinat. Am avut mai multi ,dar nu am retinut decat unul. Nu ii fac nimic deosebit si e plantat in zona unde am si ceva plante de rocarie. | |
|
| |
stefana
| Subiect: Re: Gradina de la etaj Joi Apr 18, 2013 5:24 pm | |
| Trebuie sa va spun ca nu am nici o sansa de a ma face bine . Am intrat la Tria's si iar mi s-a lipit de mana o piticuta, dar migniona rau (ghiveciul este cat un paharel de tuica) [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]E drept ca era si la reduse, 17 lei, nici nu ocupa mult loc... Momentan este la servici. | |
|
| |
georgiana
| Subiect: Re: Gradina de la etaj Joi Apr 18, 2013 5:36 pm | |
| ce combinatie...incep sa studiez mai bine , desi in sinea mea, ma bucur ca nu am florarii prea multe prin oras, iar in Ploiesti merg rar la magazine | |
|
| |
Vernil
Numarul mesajelor : 2383 Localizare : acasa Joburi/Distractii : munca Stare de spirit : ok Data de inscriere : 09/06/2008
| Subiect: Re: Gradina de la etaj Vin Apr 19, 2013 8:52 am | |
| Eu mi-am luat ieri 6 muscate curgatoare, toate culorile care le-am gasit. M-am dus in piata sa iau verdeturi pentru salata ... insa in zona e o florarie care aduce cele mai frumoase flori ... Chiar daca nu cumpar nimic, tot intru sa-mi bucur sufletul ... Iar floraria niciodata nu se goleste, ma impresioneaza cand vad batrane ca intra si cumpara flori ... Ah. sa nu uit, au niste fucsii superbisime si aduc iarasi clematite de la polonezi. | |
|
| |
stefana
| Subiect: Re: Gradina de la etaj Vin Apr 19, 2013 9:28 am | |
| Vedeti, de-aia nu mai intru in florarii sau alte magazine cu plante. In special Tria's : intru sa-mi bucur inima si ies cu ceva "verdeturi" lipite da mana | |
|
| |
georgiana
| Subiect: Re: Gradina de la etaj Vin Apr 19, 2013 2:54 pm | |
| O sa iau si eu niste petunii si muscate, drepte si curgatoare, sa imi pun prin curte. | |
|
| |
duduta190578
| Subiect: Re: Gradina de la etaj Vin Apr 19, 2013 3:21 pm | |
| Sa va traiasca achizitiile doamnelor! | |
|
| |
stefana
| Subiect: Re: Gradina de la etaj Lun Mai 13, 2013 5:03 pm | |
| Au inflorit piticutii din balconul meu [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]Cel alb este inflorit de mai demult, deja se trece floarea [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] | |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Gradina de la etaj | |
| |
|
| |
| Gradina de la etaj | |
|