| Ograda lu' Cloantza | |
|
+25Ionut duduta190578 gabriela60 doina simonaelena Carina gabi_gabriella sicamin geodezia Doini Mihai ani costieanuconstantin Tinkerbell Rux codruta bubu Karla GetaV georgiana doinabacau stefana Myosotis Vernil penelopa 29 participanți |
|
Autor | Mesaj |
---|
Tinkerbell
Numarul mesajelor : 2311 Localizare : Insula de Smarald Joburi/Distractii : scurmatul Stare de spirit : zburatoare Data de inscriere : 08/04/2011
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Lun Iul 25, 2011 4:40 pm | |
| Pene ,draga,eu ma plictisesc repede de marea majoritate a lucrurilor (exceptie facand plantele si animalele mele) Intru rar pt ca am o groaza de alte preocupari si oricum pe aici se doarme(nu ca ar fi mai breze alte forumuri) In plus dupa vreo 10-11 de net .............m-am cam plictisit Gradina mea a ajuns lam o maturitate si deja incep sa ma gandesc la o forma finala si mai economica din punct de vedere a muncii si timpului alocat Elfu meu s-a apucat de gradinarit (in gradina lui,ca-s teritoriala rau) si entuziasmul lui ma doboara In plus am mult de lucru si m-am reapucat de pictat(chestie mai odihnitoare ) M-a pus sfantul si mi-am cumparat "piramide" jardiniere care-s pline de flori(din rasaduri facute de mine),acu mai vreau si alt ceva Numai cat intinde Elfu mana si pofteste la piramidele mele si deja ma infoi mai rau ca pisicile mele,daca mai gradinaresc imediat se leneveste si imi lasa in carca si gradina lui;fiecare cu gradina lui,cu achizitile lui si cu carca lui rupta;iaca asa mai fac si eu pe doamna si dau cu pensula | |
|
| |
doinabacau
Numarul mesajelor : 947 Localizare : Bacau Joburi/Distractii : lectura,odihna activa Stare de spirit : optimism Data de inscriere : 20/03/2011
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Joi Iul 28, 2011 1:06 pm | |
| - doina a scris:
- Doina , cred ca afara jasminul infloreste mai des si mai bogat.
In balconul inchis, al meu facea tije tare lungi si se hatara greu sa faca bobocei iar de cand l-am dat afara are boboci in toate varfurile Eu cred ca se simte bine (trebuie) si in balcon,iar pe cele doua pervazuri,e aglomeratie mare...Si la mine a fost bogatie de flori,nu am alte optiuni pentru el,cele duse la tara sunt ca si pierdute! | |
|
| |
Mihai
Numarul mesajelor : 95 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : Gradinarit.......dupaureche Stare de spirit : Confuza Data de inscriere : 04/05/2011
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Vin Aug 05, 2011 10:08 pm | |
| Se pare ca nu mai sunt noutati pe aici,sau ma inşel eu? | |
|
| |
penelopa
Numarul mesajelor : 4030 Localizare : Peris de capitala Joburi/Distractii : multiple Stare de spirit : vesnica nemultumire Data de inscriere : 04/03/2011
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Vin Aug 05, 2011 11:18 pm | |
| Daca vei veni maine, sambata 06.08. 2011 la marea intalneala de la mine, vei vedea noutatile cu ochii tai! | |
|
| |
Mihai
Numarul mesajelor : 95 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : Gradinarit.......dupaureche Stare de spirit : Confuza Data de inscriere : 04/05/2011
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Dum Aug 07, 2011 10:10 pm | |
| [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]Distracţie maxima! | |
|
| |
penelopa
Numarul mesajelor : 4030 Localizare : Peris de capitala Joburi/Distractii : multiple Stare de spirit : vesnica nemultumire Data de inscriere : 04/03/2011
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Dum Aug 07, 2011 11:22 pm | |
| Eeee, mai Mihai, acum stiu unde va fi urmatoarea intalneala!! | |
|
| |
bubu
Numarul mesajelor : 2033 Localizare : Bucuresti Stare de spirit : in general buna Data de inscriere : 09/06/2008
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Lun Aug 08, 2011 12:43 pm | |
| Daca tot stii, spune-ne si noua . | |
|
| |
penelopa
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Lun Aug 08, 2011 1:03 pm | |
| ... păi, în grădina lui Mihai, unde vrăbiile ( nu dorm )fac hai!!! | |
|
| |
penelopa
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Lun Aug 08, 2011 4:16 pm | |
| Ei, Mihai, na, uite şi ultimile noutăţi din grădina mea: - mi s-a uscat hibiscusul de grădină cu flori roz-duble - mi s-a uscat juma de rododendron (ăla frumos de la Vernil) - trandafirii sunt la al 2-lea val de flori ...mici şi handicapate, care se ofilesc în 2-3 zile - mi s-au umplut plantele de interior cu lânoşi (pănâ şi un streptocarpus a fost cotropit) - au murit 3 calandive în urma "tratamentului" aplicat împotriva lânoşilor - n-am mai făcut rost de alte pietroaie în afara celor de la tine, aşa că ADIO băltoacă pe anu' ăsta Mai vrei ?! | |
|
| |
Mihai
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Lun Aug 08, 2011 5:42 pm | |
| De regula sunt confuz in exprimare,in ganduri,ma rog...... Dar acum ,citind lista aceea de "realizari" am intrat in depresie si sunt nevoit sa iau o mica vacanta. | |
|
| |
stefana
Numarul mesajelor : 1443 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : Plantele si mersul pe jos Stare de spirit : Fericirea vine din lucruri marunte Data de inscriere : 08/06/2008
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Lun Aug 08, 2011 9:23 pm | |
| - Mihai a scris:
- ...,citind lista aceea de "realizari" am intrat in depresie si sunt nevoit sa iau o mica vacanta.
Texte! Sau pretexte Nici nu ai prezentat bancuta vopsita in fata colectivului, abia arati niste vrabiute la piscina si gata, vacanta Las'ca deconspir eu gradina ta: [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] | |
|
| |
penelopa
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Mar Aug 09, 2011 11:11 am | |
| Woooouuuu!! Gata, Mihai, m-am hotărât să vin ... să mă aşez pe băncuţa ta şi să te scot din ... depresie! (O iau şi pe Mihaele de ajutor ). | |
|
| |
Tinkerbell
Numarul mesajelor : 2311 Localizare : Insula de Smarald Joburi/Distractii : scurmatul Stare de spirit : zburatoare Data de inscriere : 08/04/2011
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Mar Aug 09, 2011 12:28 pm | |
| Ce usor se depreseaza un barbat Ariciule sa-ti fac cunostiinta cu Elfu meu? Ca si ala s-a depresat ca nu i-au crescut ca Fat Frumos din lacrima ,niscai copacei | |
|
| |
Vernil
Numarul mesajelor : 2383 Localizare : acasa Joburi/Distractii : munca Stare de spirit : ok Data de inscriere : 09/06/2008
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Mar Aug 09, 2011 10:46 pm | |
| Ce gradina frumoasa ai, Mihai! Nu ma asteptam sa se dezvolte asa repede ! Parca se vede o bancuta, ceva mai departe ? Musai trebuie sa o incercam, nu cred ca putem sta prea multi pe ea ... felicitari! | |
|
| |
penelopa
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Mier Aug 10, 2011 12:16 pm | |
| Iată şi din grădina mea (fără bâncuţă, deocamdată ) un tânăr şi suav hemerocallis: [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]Îmi place de mooor de el!!!! Şi acum, pentru Cristina (Ika de pe TM): [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]Aşa a înflorit Phloxul de la tine | |
|
| |
Tinkerbell
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Mier Aug 10, 2011 9:44 pm | |
| Eu as zice ca e sulfina galbena ,salbateca Dar nu stiu denumire stiintifica,mai caut Nu-mi mai aduc aminte daca e planta medicinala ,dar siogur ca bucurestenii si-o adcuc aminte facand parte din bucetele multicolore pe care le faceau floraresele dein Piata Amzei,pe vermuri Erau unele din cele mai frumoase buchete de mireaswa pana prin 94-95 cand au invadat piata florile olandezer si mofturii cu tot felul de aranzamente tip jerba | |
|
| |
Carina
Numarul mesajelor : 428 Localizare : Brasov Joburi/Distractii : dependenta de gradinarit Stare de spirit : astept primavara Data de inscriere : 24/06/2011
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Mier Aug 10, 2011 10:01 pm | |
| Mie-mi seamana cu Solidago, dar daca e ea sa stii ca e cam invaziva | |
|
| |
Tinkerbell
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Mier Aug 10, 2011 10:37 pm | |
| Cred ca ai dreptate Carina! Eu o stiu crescand in tufe pe marginea drumurilor Pene o poate muta in gradina din spate unde are mult loc si ar forma o pate de culoare si parfum Cert e ca nu-i ruda nici pe departe cu floxul Apropo de flox,am trecut pe la ai mei azi si am vazut ca vecina a inmultit in curteas interioara radacini de flox alb si rox Are 2 nuante de flox rox pe care nu le am si in mod sigur nici alb n-am Am rugat-o sa ma lase sa culeg la toamna niste seminte si mi-a zis ca sa-mi iau cate o tufa sin fiecare culoare care n-o am I-AM PROMIS NIUSTE BUTASI DE TRANDAFIR DE CARE NU ARE Saraca munceste si intretine totr spatiul verde din curte si spatiul verde de nla scara,partea de sub ferestrele ei si are 70 de ani Asa ca ea primeste flori de pe la biserica,le planteaza le uda si le inmulteste si mi se pare firesc ca sa o ajut si eu Ea prefera plante perene care sa nu atraga atentia Trandafirii in general sunt taiati sau furati
| |
|
| |
penelopa
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Joi Aug 11, 2011 10:06 am | |
| Măi, nu ştiu ce plantă e asta de la Cristina, dar mai am o tufă mare la fel de la GJalbă, despre care ea spunea că ar fi .... Sânziene de cultură. Mai am o varietate asemănătoare de la Es, dar inflorescenţele sunt mai mari, mai bogate şi mai parfumate. Am să fac poze la amândouă şi le voi posta mâine... pentru comparaţie. | |
|
| |
penelopa
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Vin Aug 12, 2011 12:07 pm | |
| Dragii mei, ieri, dupa ploaia de o noapte, a fost o vreme buna pentru ...plivit Ia, priviti, gagici ce-ati fost sambata trecuta la mine, cum arata oaza mea de flori anuale dupa ce-am plivit-o ; [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]...iar gradina de aromatice, tine si ea aproape; [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] | |
|
| |
georgiana
Numarul mesajelor : 2072 Localizare : valenii de munte/prahova Joburi/Distractii : hibiscusii Stare de spirit : buna Data de inscriere : 19/03/2011
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Vin Aug 12, 2011 12:34 pm | |
| cand ma uit la pozele cu gradina ta, imi vine sa renunt la gazon. | |
|
| |
Karla
Numarul mesajelor : 2635 Localizare : France Joburi/Distractii : literatura, istorie, calatorii Stare de spirit : vesela Data de inscriere : 22/03/2011
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Vin Aug 12, 2011 1:38 pm | |
| Mie-mi zici de plivit? vai de capul mainilor mele.... mai am o saptamana de munca pâna scap de griji ca sa arate gradina ca la tine: mi-s trandafirii bolnavi si infometati, trebuie sa-i hranesc si nu prea stiu cu ce in august... o sa caut un ingrasamant din alge, ceva... | |
|
| |
penelopa
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Vin Aug 12, 2011 1:41 pm | |
| Dar ce are "tare" ingrasamantul din alge de-l cauti ... ... ca sa cat si eu | |
|
| |
Karla
Numarul mesajelor : 2635 Localizare : France Joburi/Distractii : literatura, istorie, calatorii Stare de spirit : vesela Data de inscriere : 22/03/2011
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Vin Aug 12, 2011 2:27 pm | |
| N-are decat ca e natural si vegetal 100%. In august nu e indicat sa pui ingrasamant, ci in septembrie, cand trandafirul iese din perioada de odihna (au si ei concediu, deh!)... Ingrasamintele animale sunt destul de violente, ii obliga sa reactioneze impotriva ritmului lor de viata... De obicei, se pun toamna (daca nu sunt suficient deshidratate) si primavara, daca sunt suficient de uscate... Trebuie deci ceva organic, care sa le acopere carentele (in lipsa mea a plouat si cum nu era mare brânza in sol, ca eu n-am ingrasat destul asta iarna, s-au imbolnavit de patare ciupercareasca). Doar cat sa-i vitaminizeze putin, sa refaca frunzele care au cazut (e nevoie deci de putin azot, insa nu prea mult, ca altfel nu mai infloresc...) Cu ocazia asta mi-am amintit ca am promis fetelor sa scriu despre ingrijirea anuala a trandafirilor si ca am uitat, ca toanta, sa o fac.... repar greseala cat de repede Asa o sa am ocazia sa iesplic cu ce si in ce ritm se hranesc trandafirii | |
|
| |
penelopa
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Vin Aug 12, 2011 4:53 pm | |
| Merci, Karla, sunt cu ochii pe tine! | |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza | |
| |
|
| |
| Ograda lu' Cloantza | |
|