| Ograda lu' Cloantza | |
|
+24leonor Paulyna geodezia gabriela60 ghana aura laurabv Marga ella06 popescugp Mihai georgiana sicamin Myosotis Doini stefana doina Carina bubu duduta190578 Karla costieanuconstantin Vernil penelopa 28 participanți |
|
Autor | Mesaj |
---|
penelopa
Numarul mesajelor : 4030 Localizare : Peris de capitala Joburi/Distractii : multiple Stare de spirit : vesnica nemultumire Data de inscriere : 04/03/2011
| Subiect: Ograda lu' Cloantza Dum Feb 10, 2013 4:27 pm | |
| Gresit! Curtea din fata e a celor mici. Pe ei i-am obisnuit in fata. Pe cei mari, i-a lasat Florin acum, in iarna asta, ca sa nu le mai dam drumul in spate, fiindca nesimtitul de Gogu uita sa se mai intoarca, iar Ronnie dadea iama printre gainile vecinei. De cand i-am platit ultima gaina muscata (ce-i drept, ne-a data gaina gata jumulita, ca sa fac mancare cateilor din ea ), n-a mai avut niciunul aces in spate, pe camp. Aseara, le-am dat drumul la toti, dar numai dupa ce s-a inserat. Evident ca Gogu (un maidanez crescut cu biberonul) a venit azi-dimineata. | |
|
| |
Vernil
Numarul mesajelor : 2383 Localizare : acasa Joburi/Distractii : munca Stare de spirit : ok Data de inscriere : 09/06/2008
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Dum Feb 10, 2013 4:33 pm | |
| Pai o avea si Gogu hormoni de linistit ... ca vine primavara si simt si ei nevoia de zbenguiala. Ca si eu simt asa, o adiere de primavara ... | |
|
| |
penelopa
Numarul mesajelor : 4030 Localizare : Peris de capitala Joburi/Distractii : multiple Stare de spirit : vesnica nemultumire Data de inscriere : 04/03/2011
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Dum Feb 10, 2013 6:18 pm | |
| As, Gogu e castrat | |
|
| |
costieanuconstantin
Numarul mesajelor : 223 Localizare : codlea Joburi/Distractii : gradinarit , albine ,noutati Stare de spirit : buna Data de inscriere : 07/03/2011
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Dum Feb 10, 2013 6:30 pm | |
| | |
|
| |
Vernil
Numarul mesajelor : 2383 Localizare : acasa Joburi/Distractii : munca Stare de spirit : ok Data de inscriere : 09/06/2008
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Dum Feb 10, 2013 7:22 pm | |
| Costica, primavara vine pentru toata lumea, castrat sau nu ... om sau animal ... simti ca vine primavara ca parca iti umbla sangele mai repejor prin vene, esti mai vesel, mai plin de speranta ... | |
|
| |
penelopa
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Lun Feb 11, 2013 9:48 am | |
| Io nu simt sangele prin vene cand simt miros de primavara, insa, cand privesc gradina devastata de caini, simt cum circula draci prin vene | |
|
| |
costieanuconstantin
Numarul mesajelor : 223 Localizare : codlea Joburi/Distractii : gradinarit , albine ,noutati Stare de spirit : buna Data de inscriere : 07/03/2011
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Lun Feb 11, 2013 10:57 am | |
| | |
|
| |
penelopa
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Lun Feb 11, 2013 1:12 pm | |
| Crezi, mai Costica, ca dracii te intreaba pe unde sa intre in om??? Serios vorbind, chiar sunt suparata ca munca mea si banii mei au fost in zadar!!! Stiu ca plantele macelarite isi vor reveni la un moment dat, dar acel moment e prea departe, iar eu m-am saturat sa tot astept!!! | |
|
| |
costieanuconstantin
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Lun Feb 11, 2013 1:49 pm | |
| cam asa patesc eu cu oile si caprele si caii , imi manaca trandafirii prin gard sau peste gard , am tot vorbit cu ciobanii dar, ei cand " iau o sparla " nu mai au treaba cu animalele si uite asa ma trezesc cu plantele ciuntite , si tot astept sa creasca mai mari , cred ca voi monta un gard electric, parca vad ONG-urile cu gura !!!! | |
|
| |
penelopa
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Mar Feb 12, 2013 9:43 am | |
| Să ştii că şi pe mine mă bătea găndul la un astfel de gard, dar eu n-am bani nici pentru un gard normal, mai sănătos, care să nu mai permită câinilor să facp gropi pe sub el şi să evadeze la găinile vecinilor. Când am venit aici, acum 10 ani, era gard dun plasă de sârmă susţinut de pari din lemn. Acum parii au putrezit şi gardul e mai mult pe jos decât în picioare. Astă toamnă au intrat în curte caii unui vecin şi mi+au distrus şi gardul de la grădina de legume. Drept pentru care, am desfiinţat acest gard. Am să fac unul viu, din buxus. | |
|
| |
Karla
Numarul mesajelor : 2635 Localizare : France Joburi/Distractii : literatura, istorie, calatorii Stare de spirit : vesela Data de inscriere : 22/03/2011
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Mar Feb 12, 2013 1:35 pm | |
| Pai, mori pâna creste buxus-ul, Penelopa.
Mai bine incearca Lonicera nitida, are cam acelasi aspect si creste mai repede... si tot asa trebuie sa-l tai.
Cand gardul viu creste repede, e si mai ieftin: cumperi plantute mici care se inradacineaza mai usor. | |
|
| |
penelopa
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Mar Feb 12, 2013 1:54 pm | |
| Păi, nu ştiam de existenţa acestei lonicera Am zis buxus, că pe ăsta îl ştiam cel mai accesibil. Chestia e că îmi trebuie atâtea exemplare, cât să fac un gărduţ de 10 m lungime Să văd pe unde găsesc lonicera. Merci, Karla! | |
|
| |
Karla
Numarul mesajelor : 2635 Localizare : France Joburi/Distractii : literatura, istorie, calatorii Stare de spirit : vesela Data de inscriere : 22/03/2011
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Mar Feb 12, 2013 2:20 pm | |
| Pai, iti trebuie cam 10-12 plantute...
Se planteaza intre 80 cm-1m. Singura chestie pe care n-o stiu e temperatura pâna la care rezista, insa cum e persistant, nu cred sa aiba vreo problema de rusticitate in clima de la noi. | |
|
| |
penelopa
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Mar Feb 12, 2013 2:57 pm | |
| Vorba reclamei " e timpul sa cotrobai dupa informatii" | |
|
| |
Vernil
| |
| |
penelopa
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Mar Feb 12, 2013 3:11 pm | |
| Dar lonicera ca a ta am si eu, Vernilo! Lonicera de care zice Karla e un soi care seamana cu buxusul lsi care, la fel ca si el, este vesnic verde. | |
|
| |
Vernil
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Mar Feb 12, 2013 3:20 pm | |
| Nu am stiut, scuze ... Dar tot poti incerca sa o intinzi pe sarma, este pur si simplu invaziva. Eu am taiat mult din ea, ca nu reuseam sa o tin in frau. Daca merge in ritmul asta, ocupa un sfert din gradina. Iar tulpina ei este ceva mai groasa si mai alba decat lonicera obisnuita, chiar ma gandeam sa impletesc cracile .... | |
|
| |
duduta190578
Numarul mesajelor : 1686 Localizare : onesti Data de inscriere : 27/07/2011
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Mar Feb 12, 2013 6:14 pm | |
| Eu am din cea alb cu galben,cu roz e mai deosebita? | |
|
| |
Vernil
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Mar Feb 12, 2013 9:09 pm | |
| E mai colorata cea roz, dar nu miroase. | |
|
| |
bubu
Numarul mesajelor : 2033 Localizare : Bucuresti Stare de spirit : in general buna Data de inscriere : 09/06/2008
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Mar Feb 12, 2013 9:25 pm | |
| Pene am vazut in oferta lui Dianadia lonicera nitida. Are 2 feluri, nu stiu care e bun, dar trage si tu un ochi. | |
|
| |
Carina
Numarul mesajelor : 428 Localizare : Brasov Joburi/Distractii : dependenta de gradinarit Stare de spirit : astept primavara Data de inscriere : 24/06/2011
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Mier Feb 13, 2013 7:42 am | |
| Si eu tot de la Diana am doua tufite, deocamdata nu le-am coafat, dar anul asta vreau sa incep sa le dau o forma. Pot fi tunse la fel ca buxusul, Diana avea o tufa taiata in forma de cap de catel Si creste intr-adevar mult mai repede decat buxusul, eu am avut proasta inspiratie sa fac un gardut de buxus in jurul unui rond si in trei ani nu stiu daca a crescut 2 cm | |
|
| |
penelopa
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Mier Feb 13, 2013 9:49 am | |
| Mie imi place cum arata o tufa de lonicera nitida, asa, netaiata. Cred ca am sa iau de la Diana lonicera asta, dar o voi planta la loc de cinste. La gardut voi folosi, totusi, puieti de buxus, chiar daca cresc mai incet. Nu tin sa am la gradina de legume un gard prea mare. | |
|
| |
doina
Numarul mesajelor : 648 Localizare : Oltenita Joburi/Distractii : gradinaritul pe balcon Stare de spirit : relaxata Data de inscriere : 27/06/2011
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Mier Feb 13, 2013 11:45 am | |
| Pene , poti face gard din salcam cainesc, nu stiu cum se numeste dar ma interesz. Te duci in padure si aduni seminte, le tii cateva ore in apa calda si le semeni la primavara. In 2-3 ani nu mai trec nici iepurii prin el iar cainii nu mai pot sapa pentru ca au niste spini edit este vorba de roscov. Semintele le pui la inmuiat in apa fierbinte ca alfel nu germineaza. | |
|
| |
penelopa
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Mier Feb 13, 2013 1:22 pm | |
| Merci, Doina! Am sa caut arbustul. Vezi ca, am si acum ghiveciul cu macris pentru mama ta. Poate in primavara asta facem ceva sa ajunga la dumneaei. | |
|
| |
doina
Numarul mesajelor : 648 Localizare : Oltenita Joburi/Distractii : gradinaritul pe balcon Stare de spirit : relaxata Data de inscriere : 27/06/2011
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Mier Feb 13, 2013 2:40 pm | |
| Multumesc Pene Poate punem de o intalnire la primavara. Nu cauta un arbust ci un arbore, stiu ca se face mare dar pentru gard este perfect pentru ca se pastreaza la dimensiunile dorite din taieri. Un coleg de serviciu are curtea casei parintilor lui imprejmuita cu un asemenea gard deoarece e curtea foarte mare si la margine de sat. | |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza | |
| |
|
| |
| Ograda lu' Cloantza | |
|