| Ograda lu' Cloantza | |
|
+25Ionut duduta190578 gabriela60 doina simonaelena Carina gabi_gabriella sicamin geodezia Doini Mihai ani costieanuconstantin Tinkerbell Rux codruta bubu Karla GetaV georgiana doinabacau stefana Myosotis Vernil penelopa 29 participanți |
|
Autor | Mesaj |
---|
Carina
Numarul mesajelor : 428 Localizare : Brasov Joburi/Distractii : dependenta de gradinarit Stare de spirit : astept primavara Data de inscriere : 24/06/2011
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Vin Aug 12, 2011 5:39 pm | |
| Si eu abia astept Că mi-am umplut gradina cu trandafiri dar de ingrijit ii ingrijesc mai mult dupa ureche ... | |
|
| |
Karla
Numarul mesajelor : 2635 Localizare : France Joburi/Distractii : literatura, istorie, calatorii Stare de spirit : vesela Data de inscriere : 22/03/2011
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Vin Aug 12, 2011 8:23 pm | |
| Voilà, tocmai am redactat un text, fetele... il gasiti la rubrica "trandafiri". Daca am uitat ceva, o sa mai completez ulterior | |
|
| |
codruta
Numarul mesajelor : 240 Localizare : Veldhoven - Olanda Joburi/Distractii : xxx Stare de spirit : oscilanta Data de inscriere : 25/03/2011
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Sam Aug 13, 2011 11:14 am | |
| - penelopa a scris:
...iar gradina de aromatice, tine si ea aproape; [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Pacat ca e cam in ceata | |
|
| |
penelopa
Numarul mesajelor : 4030 Localizare : Peris de capitala Joburi/Distractii : multiple Stare de spirit : vesnica nemultumire Data de inscriere : 04/03/2011
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Sam Aug 13, 2011 5:43 pm | |
| | |
|
| |
penelopa
Numarul mesajelor : 4030 Localizare : Peris de capitala Joburi/Distractii : multiple Stare de spirit : vesnica nemultumire Data de inscriere : 04/03/2011
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Sam Aug 13, 2011 6:13 pm | |
| Si, fiindca Sica ne-a aratat la ea in gradina minunatie de legume, sa va arat si eu minunatiile mele Deci, ardei si rosii [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]vinete si ardei iuti [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]dovlecei [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]si, castraveti [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] | |
|
| |
Mihai
Numarul mesajelor : 95 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : Gradinarit.......dupaureche Stare de spirit : Confuza Data de inscriere : 04/05/2011
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Sam Aug 13, 2011 9:48 pm | |
| Se vede ca ai o gospodarie frumoasa,dar............şterge domne'obiectivul aparatului ala,ca am inceput sa vad totul in ceaţa de la pozele tale. | |
|
| |
sicamin
Numarul mesajelor : 389 Localizare : timisoara Joburi/Distractii : drumetii ,gradinarit Stare de spirit : destul de buna Data de inscriere : 01/04/2011
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Sam Aug 13, 2011 10:12 pm | |
| Pene ,ca si Mihai ,tot prin ceata am vazut si eu ,dar apreciez ca vei avea mult de lucru la facut bulion ,ca productia e destul de buna la rosii.Si ardeii sant frumosi,dar castravetii cam repede au imbatranit. Dovleceii si la mine nu au mers anul acesta ,la fel si fasolea verde de la care nu am cules nici o pastaie.Macar la dovlecei... de la 5 tufe am cules 3 dovlecei | |
|
| |
penelopa
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Dum Aug 14, 2011 9:29 am | |
| Se cam inserase cand am facut pozele si, probabil, obiectivul era "pipait" Castravetii asa au facut fructele ... ca niste dovlecei. I-am pandit sa-i prind mici, dar si asa mici tot umflati si handicapati erau Asa ca, i-am lasat de izbeliste sa faca ce vor ... Noroc ca mi-a zis matusa sotului ca sunt foarte buni asa pentru ten, pentru corp ... de uns. N-am reusit decat o data sa-mi dau pe fata, fiindca e tare neplacut sa stai asa ... cu zeama aia care-ti strange fata. Fasolea verde a rodit (am avut din cea oloaga), iar dovleceii am nimeriat, iar, un soi cu frunze mici si cu rod prost ... spre decolc. La sora mea care sta la cateva case de mine, s-au facut dovleceii cu sacii !!! | |
|
| |
gabriela60
Numarul mesajelor : 1334 Localizare : Tg.Jiu Joburi/Distractii : inginer Stare de spirit : buna Data de inscriere : 03/07/2011
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Dum Aug 14, 2011 6:11 pm | |
| asa am patit si eu ca si voi adica am cules de 3 ori cate 3 - 4 dovlecei, de fasole nu mai zic ca e plina de flori dar teci...ba si o sa va arat la gradina mea ce-am patit cu rosiile dupa ploaia de luni asa ca pene tu fii mandra ca ai productie de rosii si plante aromatice | |
|
| |
penelopa
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Dum Aug 14, 2011 10:57 pm | |
| Asa e Gabriela, am facut deja zarzavat pentru ciorbe din rosii+ardei+patrunjel. Acum, pentru carcotasi, ii rog sa-si ia ceata de pe ochi si sa- inchida ... sa nu orbeasca de atat stralucire Deci, sa recapitulam: - gradina de aromatice [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]- ardei si rosii [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]- vinete [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]- pastarnaca [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]- fasole verde [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] - ardei kapia [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]Mai vreti? | |
|
| |
codruta
Numarul mesajelor : 240 Localizare : Veldhoven - Olanda Joburi/Distractii : xxx Stare de spirit : oscilanta Data de inscriere : 25/03/2011
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Lun Aug 15, 2011 10:54 am | |
| No, asa da. | |
|
| |
Karla
Numarul mesajelor : 2635 Localizare : France Joburi/Distractii : literatura, istorie, calatorii Stare de spirit : vesela Data de inscriere : 22/03/2011
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Lun Aug 15, 2011 11:21 am | |
| Foarte faina productie, Penelopa. Io as face gradinii de aromatice o bordura in forma perfecta de patrat din lavanda albastra sau mov, ca-n gradinile numite "de curé"... Mi-ai dat o idee geniala, o sa ma duc azi sa vizitez un potager din apropiere, dac-o fi deschis... | |
|
| |
duduta190578
Numarul mesajelor : 1686 Localizare : onesti Data de inscriere : 27/07/2011
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Lun Aug 15, 2011 11:47 am | |
| Frumoasa gradina de legume.Noi am pus rasadurile mai tarziu si abia sunt in floare ardeii si vinetele.Zarzavat am facut si eu,dar am cumparat ardeii,ca aveam deja rosii coapte si trebuia sa fac ceva cu ele. Felicitari. | |
|
| |
penelopa
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Lun Aug 15, 2011 11:57 am | |
| Eee, mai Karla, pentru gradina de aromatice am tot visat sa-i fac o bordura din piatra zidit, in forma de spirala. Dar, deocamdata, sunt la faza "traindo sperando ... " Bordura de lavanda poate creste cam inalta in timp si-mi ia fata la celelalte aromatice Eu ma gandeam sa fac un colt mai mare cu lavanda .... ca un mic lan ! | |
|
| |
penelopa
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Lun Aug 15, 2011 12:01 pm | |
| Exact asa am facut si eu, Duduta! Ardeii grasi erau prea putini pentru cate rosii am cules, asa ca am cumparat ardei. Partea proasta e ca rosiile continua sa se coaca si, in afara de pus in zarzavatul de ciorbe, nu prea merg la suc sau bulion, fiindca nu sunt carnoase si au multi samburii. Chiar ma intreb ce fac cu ele de acum incolo | |
|
| |
Karla
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Lun Aug 15, 2011 12:06 pm | |
| Mais non, Penelopa, nu trebuie neaparat zid de piatra la aromatice, mai degraba o bordura de nuiele impletite, ca-n gradinile medievale. Pentru aromatice se folosesc patratele, doar daca vrei tu sa faci vreo ambianta contemporana, cu forme de-astea, spirale, elipse, elicoizi ... Ideea e ca spatiul gradinii de aromatice trebuie judicios delimitat geometric. Pâna si englezii, adeptii stilului natural o fac. Un lan de lavanda ar fi super, tu ai loc pentru asa ceva... Nu-ti ia fata o bordura de lavanda, daca-i lasi (ei, bordurii) suficient spatiu. Ideea e ca intre linia de lavanda si primul rând de aromatice sa ramâna putin spatiu. O sa caut pe net niste poze.... In alta ordine de idei, eu sunt innebunita dupa gradinile de legume pe care le vad pe aici. M-am chinuit sa-i explic si sa-l conving pe taica-meu de estetismul si avantajele unui potager à la française, nu-i nimic de facut Prea multa munca pentru rosii, daramite sa mai pui si flori printre ele... | |
|
| |
georgiana
Numarul mesajelor : 2072 Localizare : valenii de munte/prahova Joburi/Distractii : hibiscusii Stare de spirit : buna Data de inscriere : 19/03/2011
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Lun Aug 15, 2011 12:18 pm | |
| - penelopa a scris:
- Exact asa am facut si eu, Duduta! Ardeii grasi erau prea putini pentru cate rosii am cules, asa ca am cumparat ardei.
Partea proasta e ca rosiile continua sa se coaca si, in afara de pus in zarzavatul de ciorbe, nu prea merg la suc sau bulion, fiindca nu sunt carnoase si au multi samburii. Chiar ma intreb ce fac cu ele de acum incolo eu, cand am rosii multe si nu am ce sa fac cu ele, le toc marunt, le pun in pungi si le arunc in congelator pe ele le folosesc primele, apoi atac borcanele din camara | |
|
| |
duduta190578
Numarul mesajelor : 1686 Localizare : onesti Data de inscriere : 27/07/2011
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Lun Aug 15, 2011 12:28 pm | |
| Eu mai pun rosii intregi la sare,sunt foarte bune,si tin fara probleme. | |
|
| |
sicamin
Numarul mesajelor : 389 Localizare : timisoara Joburi/Distractii : drumetii ,gradinarit Stare de spirit : destul de buna Data de inscriere : 01/04/2011
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Lun Aug 15, 2011 3:17 pm | |
| Acum ca mi sa luat ceata de pe ochi ,te pot lauda si mai mult pentru realizarile din gradina ta Spor la treaba ca ai imediat productie si pentru zacusca !!!! | |
|
| |
Mihai
Numarul mesajelor : 95 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : Gradinarit.......dupaureche Stare de spirit : Confuza Data de inscriere : 04/05/2011
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Lun Aug 15, 2011 4:45 pm | |
| Carcotaşul de serviciu spune ca este loc şi de mai bine. Intotdeauna! | |
|
| |
penelopa
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Lun Aug 15, 2011 5:15 pm | |
| - Mihai a scris:
- Carcotaşul de serviciu spune ca este loc şi de mai bine.
Intotdeauna! Pai, se putea!!! | |
|
| |
Vernil
Numarul mesajelor : 2383 Localizare : acasa Joburi/Distractii : munca Stare de spirit : ok Data de inscriere : 09/06/2008
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Lun Aug 15, 2011 6:38 pm | |
| Acum, cu imaginile astea noi, parca si vinetele s-au mai lungit, iar ardeii s-au copt. | |
|
| |
gabriela60
Numarul mesajelor : 1334 Localizare : Tg.Jiu Joburi/Distractii : inginer Stare de spirit : buna Data de inscriere : 03/07/2011
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Mar Aug 16, 2011 8:13 am | |
| in gradina de aromatice tufele alea argintii sunt de salvie? daca da spune-mi ce gatesti cu ea pentru ca eu n-am gatit niciodata cu salvie si m-ai convins sa -mi pun numai fasole oloaga la anul dar acum spune-mi daca toata ziua cureti buruienile ca arata foarte frumos gradina ta ca eu de cate ori ma duc la tara o iau din nou cu curatatul cresc mai repede ca legumele felicitari pentru gradina
| |
|
| |
penelopa
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Mar Aug 16, 2011 9:08 am | |
| Draga Gabriela, gradina de legume este in sarcina sotului si cum nu se prea omoara cu agricultura, mai vine soacra-mea din cand in cand si o curata (eu am treaba cu florile ). Mai plivesc si eu cand n-am incotro. Aromaticele le cresc pentru sufletul meuu, fiindca sotului nu-i plac in mancare. Mai pun cateodata putin (fara sa stie el) salvie, oregano, menta, ruta, astfel incat sa nu-si dea seama. In general, folosesc aromaticele la felul 2 si la aperitive. De exemplu, am facut in acest we rosii umplute cu branza in care am pus putina oregano, menta si patrunjel. Cu aceeasi umplutura am facut si niste pateuri cu aluat de pizza (aluatul care-l fac eu pentru pizza). | |
|
| |
doina
Numarul mesajelor : 648 Localizare : Oltenita Joburi/Distractii : gradinaritul pe balcon Stare de spirit : relaxata Data de inscriere : 27/06/2011
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Mar Aug 16, 2011 10:00 am | |
| Off , cand ma uit la gadinile voastre suspin si eu pentru una . Pene am vazut de curand o gradinuta destul de mica si ingramadita care avea 'bordura' cararii facuta din lavanda sau busuioc, nu mai stiu cum se numeste dar avea frunzele mari cat palma si tufa mai joasa. Felicitari | |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza | |
| |
|
| |
| Ograda lu' Cloantza | |
|