| Gradina Karlei | |
|
+16Myosotis Carina stefana DanaA duduta190578 laurabv geodezia Cora-Maria popescugp bubu ghana Doini Paunita Dana Caras penelopa Karla 20 participanți |
|
Autor | Mesaj |
---|
penelopa
Numarul mesajelor : 4030 Localizare : Peris de capitala Joburi/Distractii : multiple Stare de spirit : vesnica nemultumire Data de inscriere : 04/03/2011
| Subiect: Re: Gradina Karlei Mier Apr 09, 2014 10:56 am | |
| Da, neaparat la umbra si umezeala permanenta. La mine trec mai greu iarna, unele disparand in timp. | |
|
| |
Karla
Numarul mesajelor : 2635 Localizare : France Joburi/Distractii : literatura, istorie, calatorii Stare de spirit : vesela Data de inscriere : 22/03/2011
| Subiect: Re: Gradina Karlei Mier Apr 09, 2014 9:27 pm | |
| Ti-am fotografiat cateva: [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine] | |
|
| |
Karla
Numarul mesajelor : 2635 Localizare : France Joburi/Distractii : literatura, istorie, calatorii Stare de spirit : vesela Data de inscriere : 22/03/2011
| Subiect: Re: Gradina Karlei Mier Apr 09, 2014 9:31 pm | |
| Se comporta foarte bine si in ghiveci, Laura, si se preteaza la compozitii foarte diverse, cu hoste, fucsia, carex, ciclamen etc. Am uitat poza de ansamblu: [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine] | |
|
| |
laurabv
Numarul mesajelor : 1123 Data de inscriere : 22/11/2011
| Subiect: Re: Gradina Karlei Mier Apr 09, 2014 10:29 pm | |
| Waw, multumesc mult ! Karla m-ai inebunit...maine il sun pe dl. Levi de plant-shop, desi nu am bani il rog sa mi le retina pana dupa Paste. Daca le tin in ghivece, cum le iernez ? Karla acum vad ce curte mare ai Super ! | |
|
| |
Myosotis Admin
Numarul mesajelor : 5257 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : mainile-n pamant pan' la coate Stare de spirit : tot inainte !!! Data de inscriere : 21/01/2008
| Subiect: Re: Gradina Karlei Mier Apr 09, 2014 11:02 pm | |
| Mai la racoare. Eu am lasat una intr-un ghiveci mic (vreo 12cm cred) in solar, iarna asta. Am aruncat suplimentar o folie peste ele (erau mai multe chestii acolo in ghivece). E bine mersi. Da frunze noi. Afara am unele mici pe langa un perete, unde au soare de dimineata pana pe la 2-3. Nu au prea multa umezeala acolo si le merge bine. Doar le-au cam franjurat ratele Din pacate nu-s decat doua modele. | |
|
| |
laurabv
| Subiect: Re: Gradina Karlei Mier Apr 09, 2014 11:08 pm | |
| Daca raman in ghivece le-ar cam trebui lumina ...tot afara in gradina e mai bine . | |
|
| |
Karla
| Subiect: Re: Gradina Karlei Joi Apr 10, 2014 8:16 am | |
| Pentru nimic, Laura. Cele roz si mov sunt cele mai rare, eu inca roz nu am, ca se vand ca painea calda si trebuie sa le comanzi... tot imi zic ca o sa gasesc prin gradinarie vreuna.
| |
|
| |
Karla
| Subiect: Re: Gradina Karlei Vin Apr 11, 2014 3:47 pm | |
| Au inflorit si Carnaval de Nice printre cele rosii; pe astea le uitasem, dragutele de ele, cand le-am vazut de dimineata mi-am amintit ca le aveam. Ma lasa memoria, nu mai stiu ce am in gradina... [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine] | |
|
| |
bubu
Numarul mesajelor : 2033 Localizare : Bucuresti Stare de spirit : in general buna Data de inscriere : 09/06/2008
| Subiect: Re: Gradina Karlei Vin Apr 11, 2014 4:13 pm | |
| Frumoase, la mine in gradina au disparut dupa primul an. | |
|
| |
laurabv
| Subiect: Re: Gradina Karlei Vin Apr 11, 2014 9:24 pm | |
| Ce dragute sunt | |
|
| |
Karla
| Subiect: Re: Gradina Karlei Vin Apr 11, 2014 10:05 pm | |
| Marci Laura. Bubu: Au disparut? Eu le am de cand am facut masivul, e destul de umed solul iarna, nu s-au inmultit cine stie ce dar n-au pierit. Astea in schimb mi-au disparut (le cheama Burgundy) insa asa de tare mi-au placut ca le-am mai plantat o data: [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine] | |
|
| |
Karla
| Subiect: Re: Gradina Karlei Vin Apr 11, 2014 10:10 pm | |
| Si altele... [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine] | |
|
| |
Karla
| Subiect: Re: Gradina Karlei Vin Apr 11, 2014 10:14 pm | |
| | |
|
| |
Doini
Numarul mesajelor : 4009 Localizare : Haga Joburi/Distractii : visatul cu ochii deschisi Stare de spirit : Zen Data de inscriere : 09/03/2011
| Subiect: Re: Gradina Karlei Vin Apr 11, 2014 10:42 pm | |
| Mmmm ce frumoase sunt toate. Imi place foarte mult totul, sti deja asta! Felicitari Karla | |
|
| |
bubu
Numarul mesajelor : 2033 Localizare : Bucuresti Stare de spirit : in general buna Data de inscriere : 09/06/2008
| Subiect: Re: Gradina Karlei Vin Apr 11, 2014 11:41 pm | |
| Da, Karla, au disparut. De fapt din cate feluri de lalele am plantat, doar 3 sunt veterane, unele rosii pitice, unele rosu cu galben, si cele negre batute, Black hero. La cele rosii si galben cu rosu trebuie sa caut etichetele prin beci, ca le-am pus in 2006 si inca le mai am, in rest toate s-au dus. In toamna lui 2012 am pus lalele triumph rosii ( la sfatul tau ) si vad ca le am si anul asta, deja au inflorit. Dar la fiecare grup de bulboase am plantat narcise, zambile si lalele, si doar narcisele rezista. Foarte frumoase lalelele tale, bravo. | |
|
| |
laurabv
| Subiect: Re: Gradina Karlei Sam Apr 12, 2014 7:36 am | |
| - Karla a scris:
- Marci Laura.
Bubu: Au disparut? Eu le am de cand am facut masivul, e destul de umed solul iarna, nu s-au inmultit cine stie ce dar n-au pierit.
Astea in schimb mi-au disparut (le cheama Burgundy) insa asa de tare mi-au placut ca le-am mai plantat o data:
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine] waw astea chair sunt superbe...si culoare si forma | |
|
| |
Karla
| Subiect: Re: Gradina Karlei Sam Apr 12, 2014 9:45 am | |
| Merci Doini.
Bubu: In general, lalelele Triumph rezista cel mai bine, ai putea sa mai incerci si alte culori. Cele simple (nebatute) sunt si mai rezistente si eu am ajuns la concluzia ca sunt si mai frumoase...
Laura: au intr-adevar o culoare speciala si forma aia de floare de crin. Cred ca la toamna mai plantez cateva de prudenta, sa nu raman fara daca-mi dispar din nou. | |
|
| |
Dana Caras
Numarul mesajelor : 1154 Localizare : Iasi Joburi/Distractii : Iubesc orhideele Stare de spirit : Fericita si mereu optimista Data de inscriere : 23/02/2014
| Subiect: Re: Gradina Karlei Sam Apr 12, 2014 2:22 pm | |
| | |
|
| |
Karla
| Subiect: Re: Gradina Karlei Sam Apr 12, 2014 4:10 pm | |
| | |
|
| |
Karla
| Subiect: Re: Gradina Karlei Dum Apr 13, 2014 10:33 am | |
| Cativa arbusti in floare... Choisia ternata, numit popular in Franta "portocal de Mexic". E planta passe-partout (creste in orice sol si orice expunere, doar varianta cu frunze aurii trebuie protejata putin de soare). choisia clasic: [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]choisia auriu la umbra (abia se deschide): [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]choisia auriu la soare (face greva insa e abia plantat): [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]choisia "White Dazzler" cu frunze inguste si talie mai mica (e adaptat pentru gradini mici): [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]Un alt arbust in floare, viburnum japonez "Watanabe" : [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine] | |
|
| |
popescugp
Numarul mesajelor : 503 Localizare : Medgidia Joburi/Distractii : pensionar Stare de spirit : optimist Data de inscriere : 29/03/2013
| Subiect: Re: Gradina Karlei Dum Apr 13, 2014 5:16 pm | |
| Felicitari pentru frumuseti! | |
|
| |
Karla
| Subiect: Re: Gradina Karlei Dum Apr 13, 2014 5:34 pm | |
| | |
|
| |
Dana Caras
Numarul mesajelor : 1154 Localizare : Iasi Joburi/Distractii : Iubesc orhideele Stare de spirit : Fericita si mereu optimista Data de inscriere : 23/02/2014
| Subiect: Re: Gradina Karlei Dum Apr 13, 2014 7:32 pm | |
| | |
|
| |
laurabv
| Subiect: Re: Gradina Karlei Dum Apr 13, 2014 8:49 pm | |
| Frumosi arbustii tai in floare...de tinut minte portocal de Mexic Mie imi place mult asta ultimul viburnum "Watanabe" arata superb ! | |
|
| |
penelopa
Numarul mesajelor : 4030 Localizare : Peris de capitala Joburi/Distractii : multiple Stare de spirit : vesnica nemultumire Data de inscriere : 04/03/2011
| Subiect: Re: Gradina Karlei Lun Apr 14, 2014 12:39 pm | |
| Este parfumat acest viburnum, Karla? Eu tocmai am pierdut unul foarte parfumat Nu inteleg ce s-a intamplat, ca-i mergea foarte bine. Primavara trecuta ma laudam cu el: [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]iar primavara asta e ... uscat Doar un lastar de viburnum salbatic (probabil, portaltoiul) e viu cu floare, al carei parfum nu-mi place deloc. | |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Gradina Karlei | |
| |
|
| |
| Gradina Karlei | |
|