| Gradina Karlei | |
|
+16Myosotis Carina stefana DanaA duduta190578 laurabv geodezia Cora-Maria popescugp bubu ghana Doini Paunita Dana Caras penelopa Karla 20 participanți |
|
Autor | Mesaj |
---|
laurabv
Numarul mesajelor : 1123 Data de inscriere : 22/11/2011
| Subiect: Re: Gradina Karlei Mar Apr 01, 2014 8:36 pm | |
| Karla la tine e ca in gradinile din reviste. Imi place tot ce vad . O sa tin minte anemonele, sunt superbe !
Ultima editare efectuata de catre laurabv in Mar Apr 01, 2014 8:44 pm, editata de 1 ori | |
|
| |
Dana Caras
Numarul mesajelor : 1154 Localizare : Iasi Joburi/Distractii : Iubesc orhideele Stare de spirit : Fericita si mereu optimista Data de inscriere : 23/02/2014
| Subiect: Re: Gradina Karlei Mar Apr 01, 2014 8:42 pm | |
| Ce frumos, e grozav la tine. Imi place foarte mult! | |
|
| |
geodezia
Numarul mesajelor : 3566 Localizare : Ticleni Joburi/Distractii : flori.goblene , Stare de spirit : buna Data de inscriere : 07/06/2011
| Subiect: Re: Gradina Karlei Mier Apr 02, 2014 7:55 am | |
| vad si bujori maricei..... | |
|
| |
laurabv
| Subiect: Re: Gradina Karlei Mier Apr 02, 2014 8:02 am | |
| Karla ghivecele acelea mari cu panselute au pamant pana jos ? Eu am tot evitat sa folosesc ghivecele de lut/ceramica pt. ca se pateaza urat din cauza umezelii...atea ale tale sunt de mare efect | |
|
| |
duduta190578
Numarul mesajelor : 1686 Localizare : onesti Data de inscriere : 27/07/2011
| Subiect: Re: Gradina Karlei Mier Apr 02, 2014 9:07 am | |
| Imi aduc aminte perfect de aceste zambile albastre de anul trecut,minunat aranjate! | |
|
| |
geodezia
Numarul mesajelor : 3566 Localizare : Ticleni Joburi/Distractii : flori.goblene , Stare de spirit : buna Data de inscriere : 07/06/2011
| Subiect: Re: Gradina Karlei Mier Apr 02, 2014 9:21 am | |
| | |
|
| |
Karla
Numarul mesajelor : 2635 Localizare : France Joburi/Distractii : literatura, istorie, calatorii Stare de spirit : vesela Data de inscriere : 22/03/2011
| Subiect: Re: Gradina Karlei Mier Apr 02, 2014 11:14 am | |
| Merci, Dana. Zambilele albastre s-au pastrat destul de bine de la un la altul, Duduta, sper sa o tina tot asa. Am vazut toamna trecuta ca aparusera negre la unii distribuitori, insa erau scumpe ca naiba si n-am cumparat (4 euro bulbul).
Bujorii sunt mari, Geo, cum aici nu a fost frig deloc, valul acela de zapada n-a ajuns pâna aici, vegetatia e inaintata.
Laura, ghivecele sunt micute, incape un singur godet care creste, eu le-am luat ca sa pun in ele panselute sau petunii (si cum unele petunii curg, am zis sa fie o idee inaltute). E pamant pâna jos.
Ceramica e foarte buna, nu e din aia ordinara industriala (ca aia se pateaza si la mine) ci e un artizan ceramist din Pays Basque cel care le fabrica, din cauza asta nu se pateaza ci se patineaza lejer... Trebuie cautate piese bine lucrate, cum sunt cele toscane de exemplu (nu stiu ce altceva s-ar gasi la noi analog) | |
|
| |
DanaA
Numarul mesajelor : 451 Localizare : Iasi Joburi/Distractii : Bibilitul florilor! Stare de spirit : Increzatoare Data de inscriere : 17/02/2014
| Subiect: Re: Gradina Karlei Mier Apr 02, 2014 11:15 pm | |
| Superba gradina ta! Ca de pe reviste! Felicitari! | |
|
| |
bubu
Numarul mesajelor : 2033 Localizare : Bucuresti Stare de spirit : in general buna Data de inscriere : 09/06/2008
| Subiect: Re: Gradina Karlei Mier Apr 02, 2014 11:45 pm | |
| Dana ai pus punctul pe i , ai dreptate, asta-i descrierea potrivita . | |
|
| |
Karla
Numarul mesajelor : 2635 Localizare : France Joburi/Distractii : literatura, istorie, calatorii Stare de spirit : vesela Data de inscriere : 22/03/2011
| Subiect: Re: Gradina Karlei Joi Apr 03, 2014 11:19 am | |
| Merci fetelor, da' mai e pâna sa arate impecabil, mai trebuie sa ia amploare vegetatia... | |
|
| |
stefana
Numarul mesajelor : 1443 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : Plantele si mersul pe jos Stare de spirit : Fericirea vine din lucruri marunte Data de inscriere : 08/06/2008
| Subiect: Re: Gradina Karlei Dum Apr 06, 2014 11:47 am | |
| Am recitit acum pe site ( lestribulationsdekarla ) cateva articole . Chiar daca nu ai mai scris de mult acolo, ai lasat atatea lucruri interesante de vazut incat oricand este o placere sa-l vizitez. | |
|
| |
Karla
| Subiect: Re: Gradina Karlei Lun Apr 07, 2014 11:36 am | |
| Merci, Stef, imi fac curaj sa reincep, o sa o fac intr-o zi... | |
|
| |
Karla
| Subiect: Re: Gradina Karlei Lun Apr 07, 2014 1:07 pm | |
| Lalele rosii. In amintirea Sicai... [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine] | |
|
| |
Dana Caras
Numarul mesajelor : 1154 Localizare : Iasi Joburi/Distractii : Iubesc orhideele Stare de spirit : Fericita si mereu optimista Data de inscriere : 23/02/2014
| Subiect: Re: Gradina Karlei Lun Apr 07, 2014 1:54 pm | |
| | |
|
| |
Karla
| Subiect: Re: Gradina Karlei Lun Apr 07, 2014 3:01 pm | |
| Merci Dana. Sunt preferatele mamei mele, lalelele rosii... de la ea m-am molipsit dar adevarul e ca se vad cel mai bine de la distanta.... | |
|
| |
penelopa
Numarul mesajelor : 4030 Localizare : Peris de capitala Joburi/Distractii : multiple Stare de spirit : vesnica nemultumire Data de inscriere : 04/03/2011
| Subiect: Re: Gradina Karlei Lun Apr 07, 2014 3:28 pm | |
| Si la mine lalelele rosii, gasite aici, in curte, sunt cele mai rezistente. Nu le-am scos niciodat, iar ele ies an de an, tot mai viguroase. Am incercat sa scot cativa bulbi intr-un sfarsit de vara, dar n-am reusit. [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] | |
|
| |
Dana Caras
| Subiect: Re: Gradina Karlei Lun Apr 07, 2014 4:48 pm | |
| Karla, sunt pline de viata, sunt superbe!
Pene si la tine, e innebunitor de frumos, copacii aceia falnici plini de flori, parfumul pe care-l imprastie, totul e de vis! Si lalelele alea albe sunt asa de gingase si delicate, asa ca-ti doresc ca sufletul sa-ti fie strivit doar de frumusetea care te inconjoara, in rest, de nimic altceva. | |
|
| |
Karla
| Subiect: Re: Gradina Karlei Lun Apr 07, 2014 5:53 pm | |
| Asa si la mine: lalelele tip triumph rosii sunt cele mai rezistente. Nici nu stiu cum rezista acolo ca solul e umed cam jumatate de an. | |
|
| |
laurabv
| |
| |
penelopa
Numarul mesajelor : 4030 Localizare : Peris de capitala Joburi/Distractii : multiple Stare de spirit : vesnica nemultumire Data de inscriere : 04/03/2011
| Subiect: Re: Gradina Karlei Mar Apr 08, 2014 9:05 am | |
| Iar eu vreau sa te intreb, Karla, despre gardutul ala mic ... din ce este? E din lemn sau din plastic si cum e fixat, in pitris sau pietrisul e amestecat cu ceva ciment? Garduturile mele sunt din lemn si s-au deteriorat foarte mult in 3 ani | |
|
| |
Karla
| Subiect: Re: Gradina Karlei Mar Apr 08, 2014 9:16 am | |
| Aceea e o heuchera, doar ca e purpurie, Laura. E aceeasi planta ca cele cu frunze oranj de pe pagina precedenta, am si cu frunze galbene sau verde anis, si patate. O sa fac niste poze separat sa vezi. La mine rezista iarna si isi pastreaza si frunzele, cred ca rezista si la clima de la noi insa cred ca zapada ii omoara frunzisul iarna...
E o planta de umbra sau semi-umbra care necesita un sol relativ umed.
Penelopa, aceea e o bordura de lemn pe care o cumperi in orice gradinarie si sigur exista si la noi ca am vazut. O fixezi bine in pamant (are niste tarusi care se infing in sol) iar pietrisul o sustine. Nu e nevoie de ciment.... Asta ca sa nu-ti invadeze iarba straturile. Au aparut altele mai estetice si mai originale pe la unii producatori, in metal colorat insa foarte scumpe... | |
|
| |
laurabv
| Subiect: Re: Gradina Karlei Mar Apr 08, 2014 10:29 pm | |
| Aha heuchera, trebuie sa caut si eu...cred ca plant-shop in Sacele am vazut, o sa iau de proba sa vad daca rezista la noi. E tare decorativa | |
|
| |
Carina
Numarul mesajelor : 428 Localizare : Brasov Joburi/Distractii : dependenta de gradinarit Stare de spirit : astept primavara Data de inscriere : 24/06/2011
| Subiect: Re: Gradina Karlei Mier Apr 09, 2014 7:03 am | |
| Rezista sigur la noi, eu am deja colectie. Cand mai vii pe la mine, sa-mi aduci aminte sa ti le arat De obicei ies primavara de sub zapada cu frunzele pe ele, putin ofilite, si apoi incep sa le dea frunze noi din centru. Sunt foarte frumoase si potrivite pentru marginea stratului Fac si flori ca niste clopotei mici, dar nu stiu de ce la mine infloresc doar unele, nu toate | |
|
| |
Myosotis Admin
Numarul mesajelor : 5257 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : mainile-n pamant pan' la coate Stare de spirit : tot inainte !!! Data de inscriere : 21/01/2008
| Subiect: Re: Gradina Karlei Mier Apr 09, 2014 8:00 am | |
| Mie cel mai mult imi place una care are frunze verzi si face flori rosu - corai. | |
|
| |
laurabv
| Subiect: Re: Gradina Karlei Mier Apr 09, 2014 8:18 am | |
| Multumesc fetele ...trebuie neparat la umbra ? | |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Gradina Karlei | |
| |
|