| Ograda lu' Cloantza | |
|
+24leonor Paulyna geodezia gabriela60 ghana aura laurabv Marga ella06 popescugp Mihai georgiana sicamin Myosotis Doini stefana doina Carina bubu duduta190578 Karla costieanuconstantin Vernil penelopa 28 participanți |
|
Autor | Mesaj |
---|
stefana
Numarul mesajelor : 1443 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : Plantele si mersul pe jos Stare de spirit : Fericirea vine din lucruri marunte Data de inscriere : 08/06/2008
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Mier Feb 13, 2013 3:23 pm | |
| Pe aleea de la mine era plin de pastai de roscove la inceputul iernii . Sa ma uit daca mai sunt prin gradina blocului. | |
|
| |
penelopa
Numarul mesajelor : 4030 Localizare : Peris de capitala Joburi/Distractii : multiple Stare de spirit : vesnica nemultumire Data de inscriere : 04/03/2011
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Vin Feb 15, 2013 1:50 pm | |
| Nu, m-am hotărât! Am renunţat la cadourile de 1 martie şi 8 martie, în favoarea unui gărduţ viu din lonicera nitida. În plus, vreau să înregistre nişte CD-uri cu ciripit de păsărele, pe care s-o ascult când stau în grădină. Ceva, de genul: [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] | |
|
| |
Vernil
Numarul mesajelor : 2383 Localizare : acasa Joburi/Distractii : munca Stare de spirit : ok Data de inscriere : 09/06/2008
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Vin Feb 15, 2013 6:26 pm | |
| Sa fii pregatita cand iti voi face o vizita, sa inregistrezi stolul pasarelelor ce-mi dau mie tarcoale uneori ca doar fiecare dintre noi avem cate un stol in pastrare, altfel nu am rezista socurilor vietii ... | |
|
| |
penelopa
Numarul mesajelor : 4030 Localizare : Peris de capitala Joburi/Distractii : multiple Stare de spirit : vesnica nemultumire Data de inscriere : 04/03/2011
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Dum Feb 17, 2013 5:14 pm | |
| Vernilo, daca stolul nu-i de ciori sau de cocoharle , ti-l inregistrez Voiam sa va spun ca, ieri am umblat cu Myo prin imprejurimi dupa case, ocazie cu care am vazut o gradina interesanta cu multe conifere (cea a samsarului). Chiar si acum, la sfarsit de iarna, arata grozav. Era o gradina vie, verde si linistitoare! Ma gandesc ca, vara, e putin de lucru la o astfel de gradina. Tipul spunea ca singura munca mai acatarii e udatul coniferelor, dar merita efortul, fiindca in plina vara, acolo, in gradina, e aer de munte. Cand am ajuns acasa si am vazut "chelioasele" mele, rupturile de la catei si golurile dinpre gardurile vecinilor, plante protejate cu folie sau cu coceni. ... m-a apucat disperarea Cred ca imi voi reconsidera amenajarea gradinilor mele | |
|
| |
Vernil
Numarul mesajelor : 2383 Localizare : acasa Joburi/Distractii : munca Stare de spirit : ok Data de inscriere : 09/06/2008
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Dum Feb 17, 2013 8:09 pm | |
| Adica te gandesti sa-ti "tragi" o portie de conifere, sa ai si tu aer de munte pe timp de vara ... ar fi o idee, numai ca iti va fi dor de flori, de culoare, nu doar de verde si iar verde ... | |
|
| |
Doini
Numarul mesajelor : 4009 Localizare : Haga Joburi/Distractii : visatul cu ochii deschisi Stare de spirit : Zen Data de inscriere : 09/03/2011
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Lun Feb 18, 2013 3:59 am | |
| - penelopa a scris:
- Nu, m-am hotărât!
Am renunţat la cadourile de 1 martie şi 8 martie, în favoarea unui gărduţ viu din lonicera nitida. În plus, vreau să înregistre nişte CD-uri cu ciripit de păsărele, pe care s-o ascult când stau în grădină. Ceva, de genul: [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] DEDICATIE PT PENE !!! He he, Incredibil !!!! Eu ascul asta BIRDS AND FLOWERS-SPRING ( ANDRÉ RIEU - olandez :) ) Sper sa iti confere si tie pacea pe care o simt eu ... [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] | |
|
| |
Doini
Numarul mesajelor : 4009 Localizare : Haga Joburi/Distractii : visatul cu ochii deschisi Stare de spirit : Zen Data de inscriere : 09/03/2011
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Lun Feb 18, 2013 4:11 am | |
| Pene , Peneee mai ti minte cand ma puneai sa iti caut ferigi in padurea de la Corbeanca? eee, na de aici ferigi [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] si e si cu sunet de pasarici.., clipul | |
|
| |
penelopa
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Lun Feb 18, 2013 9:11 am | |
| Am mai scris o data, dar nu stiu de ce mi-a dat eroare!!! Deci, spuneam, Doni, ca n-am renuntat la ferigi, si ca inca mai aduc prin gradina, chiar daca ele refuza sa locatia M-am gandit sa aduc pamant de padure de conifere (un camion) pe care sa-l imprastii prin gradina. Asa voi rezolva si coniferele, si ferigile. Si, da, Vernilo, voi planta conifere pe linia gardurilor si pe alte linii de delimitare de zone, iar in interirul acestor zone va fi loc destul si pentru infloriciuni. | |
|
| |
Doini
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Sam Feb 23, 2013 12:42 am | |
| De la mine pt tine [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] | |
|
| |
penelopa
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Sam Feb 23, 2013 9:05 pm | |
| Multam Doini! Ma bucur ca mie nu mi-ai pus ape, ca apa multa ma deprima Acum, sa va arat ca am si eu ghiocei [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] | |
|
| |
bubu
Numarul mesajelor : 2033 Localizare : Bucuresti Stare de spirit : in general buna Data de inscriere : 09/06/2008
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Sam Feb 23, 2013 9:48 pm | |
| Frumos, sa-ti traiasca si sa se inmulteasca . La mine si brandusele ( nu stiu de ce dar nu-mi place sa le zic crocusi) au boboci dar cu lipsa asta cronica de soare n-au nici o sansa sa se deschida. | |
|
| |
Myosotis Admin
Numarul mesajelor : 5257 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : mainile-n pamant pan' la coate Stare de spirit : tot inainte !!! Data de inscriere : 21/01/2008
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Sam Feb 23, 2013 9:49 pm | |
| Sa-ti traiasca ! Si ai mei s-au itit de sub frunze. Ii pandesc sa-i pun la pachet cand oi lua-o din loc. | |
|
| |
penelopa
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Dum Feb 24, 2013 1:48 pm | |
| Neaparat, Myo! Sa iei tot ce se poate lua din gradina, ca-ti trebuie la noaua gradina | |
|
| |
Vernil
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Mier Feb 27, 2013 7:50 pm | |
| - penelopa a scris:
- Doini, dedicatiile tale imi aduc aminte de Vernil, cand plimba icoane prin gradinile noastre, pe un alt forum [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine] De la ele ni s-a tras [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
S-a stricat photobuchetul, altfel puneam imaginea in direct. La una din aceste minuni te refereai ? Numai dracii fug de icoane, pana si paganii le respecta [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] | |
|
| |
penelopa
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Dum Mar 24, 2013 5:37 pm | |
| Mi s-a marit familia [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]L-au aruncat in curtea lui Gheorghe, ca la noi nu mai indraznesc. Din pacate, finalul este acelasi: la :crescatoria" mea de caini La zarva care s-a iscat in curtea vecinului, cand cei 2 caini ai lui au sarit pe bietul pui, sotul s-a dus sa vada ce se intampla si, binenteles, s-a intors cu catelusul in brate. Era atat de mic, incat mi-a fost mila sa il dau lui Gheorghe sa-l duca .... undeva. Am zis sa-l cresc o saptamana-doua, pana se mai intremeaza. Au trecut 2 saptamani, dar cred ca nu va mai pleca nicaieri, decat daca ii gasesc un stapan bun. Pe cat este de mic [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]pe ata e de harnic si mobil. Alearga tot timpul, de parca ar fi pe baterii si latra la orice ca si cainii mari. Pana si vecina s-a interesat de el sa vada ce catelus latra ca un "om " mare Daca n-ar fi avut si ea 3, sigur l-ar fi luat pe "Bubu", ca asa a vrut nepotica lui Florin sa-l cheme | |
|
| |
penelopa
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Dum Mar 24, 2013 5:52 pm | |
| Deci, am 8 caini, cu acte in regula Au scapat si cateva floricele de joaca lor: [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] | |
|
| |
bubu
Numarul mesajelor : 2033 Localizare : Bucuresti Stare de spirit : in general buna Data de inscriere : 09/06/2008
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Dum Mar 24, 2013 9:10 pm | |
| Pene sa-ti traiasca Bubu , acu daca tot te-ai captusit cu el. Frumoase tufele tale de spanz, al meu e in greva anul asta. | |
|
| |
penelopa
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Mar Mar 26, 2013 8:46 am | |
| Azi mi-am luat liber de la serviciu, pe motiv de raceala si zapada afara. Asa ca, stau in casa cu Bubu langa mine. Si, gradina mea la 26 martie 2013: [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] | |
|
| |
Karla
Numarul mesajelor : 2635 Localizare : France Joburi/Distractii : literatura, istorie, calatorii Stare de spirit : vesela Data de inscriere : 22/03/2011
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Mar Mar 26, 2013 8:54 am | |
| Hé hé, Penelopa, eu abia am scapat de zapada, o saptamana m-a tinut... de frig inca n-am scapat, da' nu mai tine mult... pe bune ca e naspa ca anul trecut, macar anul trecut ne-a tampit iarna in februarie si pe urma s-a carat... anul asta ne-a mancat o luna de primavara. La ora asta mi se uscau zambilele si acuma abia rasar. | |
|
| |
penelopa
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Mar Mar 26, 2013 9:06 am | |
| Eu ma tem pentru magnolii. Anul trecut au cazut mugurii florali de la ploaia cu gheata si au avut o inflorire foarte slaba. Sper ca anul acesta, zapada asta intarziata sa nu le afecteze din nou... mai ales ca, magnolia alba, abia a inceput sa infloreasca primavara trecuta, dupa 8 ani de la plantare. | |
|
| |
Vernil
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Mar Mar 26, 2013 11:26 am | |
| Si mie imi e asa mila de plante, de copaci ... deasupra stratului de zapada depus noaptea trecuta, se vad clopoteii galbeni ai narcisei ... Asta e, ne meritam soarta cu totii, ca prin multe parti ale lumii se manifesta in timpul primaverii , iarna tarzie ... si geruri mari. Pene, uite muscata de care ziceam, nu mai stiu exact ce culori are, insa miroase dumnezeieste. Mai am alte 2, culori diferite. Una e plina de boboci. Au stat pe balcon, la lumina, la aprox. 10 grade C. Sticla de sampanie am pus-o special, ca masura [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine] | |
|
| |
duduta190578
Numarul mesajelor : 1686 Localizare : onesti Data de inscriere : 27/07/2011
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Mar Mar 26, 2013 11:31 am | |
| | |
|
| |
Vernil
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Mar Mar 26, 2013 11:38 am | |
| - duduta190578 a scris:
- Ce mare si stufoasa!
Merci, Duduta! E parfumata, cand stau langa ea, miroase a mosc. Iar cand e cald in balcon, o pulverizez cu apa, in mod special, ca sa se imprastie mai puternic parfumul. Una din astea de aici trebuie sa fie. Uite ce micute erau in vara trecuta. [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine] | |
|
| |
duduta190578
Numarul mesajelor : 1686 Localizare : onesti Data de inscriere : 27/07/2011
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Mar Mar 26, 2013 11:48 am | |
| Da,foarte frumoase!Englezesti am doar un soi ,dar am mai comandat la o doamna 2 feluri cu 5 lei bucata! Asa e a mea [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] | |
|
| |
Vernil
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Mar Mar 26, 2013 11:50 am | |
| Si a ta e frumoasa! Cresc foarte bine la racoare (intre 10-15 grade ) si udate mai rar. Eu le-am pus in ghivece adanci, mari, probabil ca asta e motivul pentru care s-au inaltat asa de frumos. Si le mai "indes" in pamant cate o coaja de banana uscata ... Are potasiu si ajuta la inflorire. Sper | |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza | |
| |
|
| |
| Ograda lu' Cloantza | |
|