| Ograda lu' Cloantza | |
|
+24leonor Paulyna geodezia gabriela60 ghana aura laurabv Marga ella06 popescugp Mihai georgiana sicamin Myosotis Doini stefana doina Carina bubu duduta190578 Karla costieanuconstantin Vernil penelopa 28 participanți |
|
Autor | Mesaj |
---|
penelopa
Numarul mesajelor : 4030 Localizare : Peris de capitala Joburi/Distractii : multiple Stare de spirit : vesnica nemultumire Data de inscriere : 04/03/2011
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Lun Sept 02, 2013 3:51 pm | |
| - Vernil a scris:
- Dupa ce il macerezi, il diluezi inca o data. Adica maceratul il folosesti ca pe un ingrasamant, adaugi 50 ml macerat la 1000 ml apa. Cam asta sa fie proportia, nu vei avea probleme cu mirosul. Poate doar 10 minute.
La începutul verii când am udat cu macerat de urzici, a mirosit groaznic câteva ore în grădină, că m-a pus Florin să închid toate geamurile la casă | |
|
| |
Vernil
Numarul mesajelor : 2383 Localizare : acasa Joburi/Distractii : munca Stare de spirit : ok Data de inscriere : 09/06/2008
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Lun Sept 02, 2013 3:52 pm | |
| Pene, sa nu cumva sa-l pierzi ! Cred ca e unicat acum, printre iubitorii de hibi! Am vazut unul asemanator, la floraria mea din piata, doar ca avea floarea portocaliu intens, cu mijloc alb. Era superb. Imi venea sa plang ca nu am unde sa-l tin, nu conta ca avea pretul pe masura, adica 50 de ron. Mergeam in fiecare zi in piata, doar ca sa il admir ... Floarea a tinut aproape 5 zile. | |
|
| |
penelopa
Numarul mesajelor : 4030 Localizare : Peris de capitala Joburi/Distractii : multiple Stare de spirit : vesnica nemultumire Data de inscriere : 04/03/2011
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Lun Sept 02, 2013 3:55 pm | |
| - Vernil a scris:
- Cred ca faceai un macerat destul de puternic. Eu folosesc jumatate din cantitatea de gainat, apoi o diluez cum am zis. Incearca sa alegi bine resturile, ca daca folosesti ceva de la caine ... nu e prea bine. Observ ca plantele unde se usureaza cainii se cam ard, dar unele rezista. Daca urina lor este atat de acida, iti imaginezi ce rau va fi cu altele ...
Cei mai frumoşi corcoduşi cu cele mai mari fructe, au fost anul acesta, cei din ţarcul câinilor | |
|
| |
Vernil
Numarul mesajelor : 2383 Localizare : acasa Joburi/Distractii : munca Stare de spirit : ok Data de inscriere : 09/06/2008
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Lun Sept 02, 2013 3:55 pm | |
| Poate ca nu l-ai macerat suficient, ca atunci cand sta mai mult la macerat, se pierde "parfumul". Apoi, diluatia o fi fost mai mica ... Nu stiu ce sa zic, eu folosesc asta destul de des, insa urmaresc sa fii plouat inainte, ca sa fie pamantul umezit. Daca nu a plouat, ud inainte. Se imbiba imediat. Si fac asta periodic, insa acum m-am oprit, ca nu mai am stare si timp de asa ceva. | |
|
| |
penelopa
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Lun Sept 02, 2013 3:57 pm | |
| - Vernil a scris:
- Pene, sa nu cumva sa-l pierzi ! Cred ca e unicat acum, printre iubitorii de hibi! Am vazut unul asemanator, la floraria mea din piata, doar ca avea floarea portocaliu intens, cu mijloc alb. Era superb. Imi venea sa plang ca nu am unde sa-l tin, nu conta ca avea pretul pe masura, adica 50 de ron. Mergeam in fiecare zi in piata, doar ca sa il admir ... Floarea a tinut aproape 5 zile.
Nu-l pierd, că nu arată rău deloc, doar că n-a mai făcut aşa multe flori, iar frunzele deveniseră foarte lipicioase. | |
|
| |
Vernil
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Lun Sept 02, 2013 3:58 pm | |
| - penelopa a scris:
- Vernil a scris:
- Cred ca faceai un macerat destul de puternic. Eu folosesc jumatate din cantitatea de gainat, apoi o diluez cum am zis. Incearca sa alegi bine resturile, ca daca folosesti ceva de la caine ... nu e prea bine. Observ ca plantele unde se usureaza cainii se cam ard, dar unele rezista. Daca urina lor este atat de acida, iti imaginezi ce rau va fi cu altele ...
Cei mai frumoşi corcoduşi cu cele mai mari fructe, au fost anul acesta, cei din ţarcul câinilor Asta chiar ca a fost de pus la avizier. E poanta zilei! Totul in natura se recicleaza. Mereu ma mir ce mari si frumoase sunt nucile care cresc in cimitire ... | |
|
| |
Doini
Numarul mesajelor : 4009 Localizare : Haga Joburi/Distractii : visatul cu ochii deschisi Stare de spirit : Zen Data de inscriere : 09/03/2011
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Lun Sept 02, 2013 4:20 pm | |
| ...., sau langa hasnaua din fundul curtilor | |
|
| |
penelopa
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Lun Sept 02, 2013 8:37 pm | |
| Vara asta mi-a iesit ! Am 5 lufe [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] | |
|
| |
Doini
Numarul mesajelor : 4009 Localizare : Haga Joburi/Distractii : visatul cu ochii deschisi Stare de spirit : Zen Data de inscriere : 09/03/2011
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Lun Sept 02, 2013 9:10 pm | |
| Dar ce sunt astea ma Pene? Vad ca te bucuri de ele, asa ca ma bucur si eu pt tine | |
|
| |
penelopa
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Lun Sept 02, 2013 10:45 pm | |
| Draga mea, sunt un fel de castraveti care, la maturare, se transforma in buretele ala de baie - LUFA! Anul trecut am avut un mic astfel de buretel, dar a avut 6 seminte pe care le-am semanat anul acesta... si au rodit frumos. | |
|
| |
Doini
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Lun Sept 02, 2013 10:56 pm | |
| Multumesc ca m-ai luminat, habar nu aveam ca acei bureti se trag din acesti "castraveti" | |
|
| |
duduta190578
Numarul mesajelor : 1686 Localizare : onesti Data de inscriere : 27/07/2011
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Lun Sept 02, 2013 10:59 pm | |
| Nici eu nu stiam ce sunt,dar mi-a fost rusine sa intreb. | |
|
| |
Doini
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Lun Sept 02, 2013 11:18 pm | |
| Dudtico, cum sa iti fie rusine sa intrebi ceva ce nu sti!? Din totdeauna am intrebat ce nu stiu , ca doar altfel, cum sa le stiu pe toate | |
|
| |
Myosotis Admin
Numarul mesajelor : 5257 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : mainile-n pamant pan' la coate Stare de spirit : tot inainte !!! Data de inscriere : 21/01/2008
| |
| |
duduta190578
Numarul mesajelor : 1686 Localizare : onesti Data de inscriere : 27/07/2011
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Mar Sept 03, 2013 8:17 am | |
| Doini noroc de tine ca ai intrebat,multumesc. | |
|
| |
penelopa
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Mar Sept 03, 2013 10:34 am | |
| Da, Myo, stai linistita, ca voi avea multe seminte si acum stiu si cum se cultiva Lufa asta | |
|
| |
Doini
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Sam Oct 05, 2013 11:08 pm | |
| Coana [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] ce mai faci? Pe unde umblii nu te intreb, ca noaptea trecuta m-ai vizitat in vise [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] | |
|
| |
penelopa
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Lun Oct 07, 2013 10:31 am | |
| Fata draga, nu umblu (momentan ) decat prin zona, ca mi-e matura in reparatii capitale ... doar cu gandul ce mai bantui viselele voastre !!! Am devenit foarte sensibila si percep toate undele care colcaie prin atmosfera De exemplu, la cutremurul de sambata-duminica, m-am trezit peste noapte, asaaa, fara niciun motiv si, tocmai cand ma enervam ca in we ma trezesc aiurea, am auzit un huruit afara. Mi-am zis: Ufff, iar incepe vantul asta turbat sa bata!!! Auzind ca intensitatea huruitului creste, am crezut ca trece nemernicul de vecin cu TIR-ul pe strada ... apoi, au inceput zgaltairile. M-am dat jos din pat si m-am uitat la ceas: 3,48. Dimineata, la stiri, am aflat de cutremurul de 5,5 pe scara Rihter, de la ora 3,47!!! De data asta am fost mai tare si decat papagalii, care n-au avut nicio apasare! | |
|
| |
penelopa
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Lun Oct 14, 2013 3:04 pm | |
| Sa stiti ca mi-am facut "damblaua" ... adicalea, mi-am cumparat cu Salcioara, dupa care tip de ceva timp incoace Salcioara sau Salcia mirositoare sau, stiintific Elaegnus angustifolia si careia i se mai spune, popular, maslin rusesc, mi-o doresc de mult timp!!! Stiu ca sunt cu miile pe drumul vechi spre Constanta, dar pentru siguranta si satisfactie , am cumparat 2 pomisori, la ghveci. Evident, ca i-am si plantat ... in grup, cumva paralel cu cotetele vecinilor, spre a estompa mirosul porcilor si vacilor, cu mirosul fermecator al florilor acestor salcii cu frunze gri si pufoase. Uitati un link, spre informare: [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] | |
|
| |
Doini
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Lun Oct 14, 2013 4:05 pm | |
| Bravo Pene, sa-ti traiasca si sa-ti incante nasul Cand mergeam spre plaja in Sf Gheorghe, alegeam drumul vechi prin spatele satului, prin plantatie (asanumesc localnicii zona respectiva) si admiram tot drumul Slacioarele, care erau pline de fructe mici asemanatoare maslinelor. | |
|
| |
penelopa
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Joi Oct 17, 2013 4:31 pm | |
| Cam astea au fost culorile toamnei 2013 in gradina mea [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]...pana azi, cand ploaia, dar mai ales vantul turbat care sufla din toti rarunchii, a scuturat totul Gradina din fata e plina de frunzele nucului lui Ghoerghe vecinu' | |
|
| |
Doini
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Joi Oct 17, 2013 5:57 pm | |
| Superbe culori! Chiar aseara ma uitam pe un album al unui fotograf pe care il urmaresc pe net, la poze cu culorile toamnei La mine sunt inca verzi, si chiar astazi cand eram la plimbare cu agaricii, am vazut cateva flori mici de soc | |
|
| |
laurabv
Numarul mesajelor : 1123 Data de inscriere : 22/11/2011
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Joi Oct 17, 2013 7:18 pm | |
| Frumoasa toamna in gradina ta [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] | |
|
| |
aura
Numarul mesajelor : 1196 Localizare : bucuresti Joburi/Distractii : cultivare flori -/ Stare de spirit : generos Data de inscriere : 27/07/2013
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Joi Oct 17, 2013 9:09 pm | |
| adevarate culori de toamna.!spune-mi Penelopa ce pomi sunt aceia cu frunza eosie si galbena ca tare frumosi mai sunt..asa ceva mi-as planta si eu in gradinita.. | |
|
| |
penelopa
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Vin Oct 18, 2013 8:26 am | |
| Daca te referi la astia, Aura [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]atunci, pot sa-ti spun ca sunt 2 feluri de otetari ornamentali (ceva, de genul Rush Tuphyna , ca nu prea le am cu denumirile stiintifice). Daca vrei, am multi pui de la amandoi. Chiar trebuie sa ma scot din ei, ca se inmultesc tare mult. Ia, uite, aici: [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] | |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza | |
| |
|
| |
| Ograda lu' Cloantza | |
|