Clubul gradinarilor
Bine ati venit !
Haideti sa vorbim despre gradinile noastre !
Clubul gradinarilor
Bine ati venit !
Haideti sa vorbim despre gradinile noastre !
Clubul gradinarilor
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Clubul gradinarilor

Grebla, sapa si urzica fac gradina frumusica !

Portal*AcasaUltimele imaginiÎnregistrareConectare

Ograda lu' Cloantza

In jos 
+24
leonor
Paulyna
geodezia
gabriela60
ghana
aura
laurabv
Marga
ella06
popescugp
Mihai
georgiana
sicamin
Myosotis
Doini
stefana
doina
Carina
bubu
duduta190578
Karla
costieanuconstantin
Vernil
penelopa
28 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 6 ... 9, 10, 11 ... 14 ... 18  Urmatorul
AutorMesaj
penelopa

penelopa

Numarul mesajelor : 4030
Localizare : Peris de capitala
Joburi/Distractii : multiple
Stare de spirit : vesnica nemultumire
Data de inscriere : 04/03/2011

Ograda lu' Cloantza  - Pagina 10 Empty
MesajSubiect: Re: Ograda lu' Cloantza    Ograda lu' Cloantza  - Pagina 10 Icon_minitimeLun Sept 02, 2013 3:51 pm

Vernil a scris:
Dupa ce il macerezi, il diluezi inca o data. Adica maceratul il folosesti ca pe un ingrasamant, adaugi 50 ml macerat la 1000 ml apa. Cam asta sa fie proportia, nu vei avea probleme cu mirosul. Poate doar 10 minute.
La începutul verii când am udat cu macerat de urzici, a mirosit groaznic câteva ore în grădină, că m-a pus Florin să închid toate geamurile la casă drunken 
Sus In jos
Vernil

Numarul mesajelor : 2383
Localizare : acasa
Joburi/Distractii : munca
Stare de spirit : ok
Data de inscriere : 09/06/2008

MesajSubiect: Re: Ograda lu' Cloantza    Ograda lu' Cloantza  - Pagina 10 Icon_minitimeLun Sept 02, 2013 3:52 pm

Pene, sa nu cumva sa-l pierzi ! Cred ca e unicat acum, printre iubitorii de hibi! Am vazut unul asemanator, la floraria mea din piata, doar ca avea floarea portocaliu intens, cu mijloc alb. Era superb. Imi venea sa plang ca nu am unde sa-l tin, nu conta ca avea pretul pe masura, adica 50 de ron. Mergeam in fiecare zi in piata, doar ca sa il admir ... Floarea a tinut aproape 5 zile.
Sus In jos
penelopa

penelopa

MesajSubiect: Re: Ograda lu' Cloantza    Ograda lu' Cloantza  - Pagina 10 Icon_minitimeLun Sept 02, 2013 3:55 pm

Vernil a scris:
Cred ca faceai un macerat destul de puternic. Eu folosesc jumatate din cantitatea de gainat, apoi o diluez cum am zis. Incearca sa alegi bine resturile, ca daca folosesti ceva de la caine ... nu e prea bine. Observ ca plantele unde se usureaza cainii se cam ard, dar unele rezista. Daca urina lor este atat de acida, iti imaginezi ce rau va fi cu altele ...
Cei mai frumoşi corcoduşi cu cele mai mari fructe, au fost anul acesta, cei din ţarcul câinilor Laughing 
Sus In jos
Vernil

MesajSubiect: Re: Ograda lu' Cloantza    Ograda lu' Cloantza  - Pagina 10 Icon_minitimeLun Sept 02, 2013 3:55 pm

Poate ca nu l-ai macerat suficient, ca atunci cand sta mai mult la macerat, se pierde "parfumul". Apoi, diluatia o fi fost mai mica ... Nu stiu ce sa zic, eu folosesc asta destul de des, insa urmaresc sa fii plouat inainte, ca sa fie pamantul umezit. Daca nu a plouat, ud inainte. Se imbiba imediat. Si fac asta periodic, insa acum m-am oprit, ca nu mai am stare si timp de asa ceva.
Sus In jos
penelopa

penelopa

MesajSubiect: Re: Ograda lu' Cloantza    Ograda lu' Cloantza  - Pagina 10 Icon_minitimeLun Sept 02, 2013 3:57 pm

Vernil a scris:
Pene, sa nu cumva sa-l pierzi ! Cred ca e unicat acum, printre iubitorii de hibi! Am vazut unul asemanator, la floraria mea din piata, doar ca avea floarea portocaliu intens, cu mijloc alb. Era superb. Imi venea sa plang ca nu am unde sa-l tin, nu conta ca avea pretul pe masura, adica 50 de ron. Mergeam in fiecare zi in piata, doar ca sa il admir ... Floarea a tinut aproape 5 zile.
Nu-l pierd, că nu arată rău deloc, doar că n-a mai făcut aşa multe flori, iar frunzele deveniseră foarte lipicioase.
Sus In jos
Vernil

MesajSubiect: Re: Ograda lu' Cloantza    Ograda lu' Cloantza  - Pagina 10 Icon_minitimeLun Sept 02, 2013 3:58 pm

penelopa a scris:
Vernil a scris:
Cred ca faceai un macerat destul de puternic. Eu folosesc jumatate din cantitatea de gainat, apoi o diluez cum am zis. Incearca sa alegi bine resturile, ca daca folosesti ceva de la caine ... nu e prea bine. Observ ca plantele unde se usureaza cainii se cam ard, dar unele rezista. Daca urina lor este atat de acida, iti imaginezi ce rau va fi cu altele ...
Cei mai frumoşi corcoduşi cu cele mai mari fructe, au fost anul acesta, cei din ţarcul câinilor Laughing 
Asta chiar ca a fost de pus la avizier. E poanta zilei! Ograda lu' Cloantza  - Pagina 10 1059784619  Totul in natura se recicleaza. Mereu ma mir ce mari si frumoase sunt nucile care cresc in cimitire ...
Sus In jos
Doini

Numarul mesajelor : 4009
Localizare : Haga
Joburi/Distractii : visatul cu ochii deschisi
Stare de spirit : Zen
Data de inscriere : 09/03/2011

MesajSubiect: Re: Ograda lu' Cloantza    Ograda lu' Cloantza  - Pagina 10 Icon_minitimeLun Sept 02, 2013 4:20 pm

...., sau langa hasnaua din fundul curtilor affraid 
Sus In jos
penelopa

penelopa

MesajSubiect: Re: Ograda lu' Cloantza    Ograda lu' Cloantza  - Pagina 10 Icon_minitimeLun Sept 02, 2013 8:37 pm

Vara asta mi-a iesit ! Am 5 lufe Ograda lu' Cloantza  - Pagina 10 2302975194 
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Sus In jos
Doini

MesajSubiect: Re: Ograda lu' Cloantza    Ograda lu' Cloantza  - Pagina 10 Icon_minitimeLun Sept 02, 2013 9:10 pm

Dar ce sunt astea ma Pene? Vad ca te bucuri de ele, asa ca ma bucur si eu pt tine Ograda lu' Cloantza  - Pagina 10 57490470 
Sus In jos
penelopa

penelopa

MesajSubiect: Re: Ograda lu' Cloantza    Ograda lu' Cloantza  - Pagina 10 Icon_minitimeLun Sept 02, 2013 10:45 pm

Draga mea, sunt un fel de castraveti care, la maturare, se transforma in buretele ala de baie - LUFA! Very Happy 
Anul trecut am avut un mic astfel de buretel, dar a avut 6 seminte pe care le-am semanat anul acesta... si au rodit frumos.Wink 
Sus In jos
Doini

MesajSubiect: Re: Ograda lu' Cloantza    Ograda lu' Cloantza  - Pagina 10 Icon_minitimeLun Sept 02, 2013 10:56 pm

Multumesc ca m-ai luminat, habar nu aveam ca acei bureti se trag din acesti "castraveti" clown 
Sus In jos
duduta190578

duduta190578

Numarul mesajelor : 1686
Localizare : onesti
Data de inscriere : 27/07/2011

MesajSubiect: Re: Ograda lu' Cloantza    Ograda lu' Cloantza  - Pagina 10 Icon_minitimeLun Sept 02, 2013 10:59 pm

Nici eu nu stiam ce sunt,dar mi-a fost rusine sa intreb.
Sus In jos
Doini

MesajSubiect: Re: Ograda lu' Cloantza    Ograda lu' Cloantza  - Pagina 10 Icon_minitimeLun Sept 02, 2013 11:18 pm

Dudtico, cum sa iti fie rusine sa intrebi ceva ce nu sti!?
Din totdeauna am intrebat ce nu stiu , ca doar altfel, cum sa le stiu pe toate Rolling Eyes 
Sus In jos
Myosotis
Admin
Myosotis

Numarul mesajelor : 5257
Localizare : Bucuresti
Joburi/Distractii : mainile-n pamant pan' la coate
Stare de spirit : tot inainte !!!
Data de inscriere : 21/01/2008

MesajSubiect: Re: Ograda lu' Cloantza    Ograda lu' Cloantza  - Pagina 10 Icon_minitimeMar Sept 03, 2013 12:18 am

penelopa a scris:
Vara asta mi-a iesit ! Am 5 lufe Ograda lu' Cloantza  - Pagina 10 2302975194 
Sa lasi dovlecii (sau castravetii cum le zici tu) sa sa coaca bine de tot daca vrei sa ai bureti. Poate ma cadorisesti si pe mine cu cateva seminte. Cool
Sus In jos
duduta190578

duduta190578

Numarul mesajelor : 1686
Localizare : onesti
Data de inscriere : 27/07/2011

MesajSubiect: Re: Ograda lu' Cloantza    Ograda lu' Cloantza  - Pagina 10 Icon_minitimeMar Sept 03, 2013 8:17 am

Doini noroc de tine ca ai intrebat,multumesc.
Sus In jos
penelopa

penelopa

MesajSubiect: Re: Ograda lu' Cloantza    Ograda lu' Cloantza  - Pagina 10 Icon_minitimeMar Sept 03, 2013 10:34 am

Da, Myo, stai linistita, ca voi avea multe seminte si acum stiu si cum se cultiva Lufa asta Wink 
Sus In jos
Doini

MesajSubiect: Re: Ograda lu' Cloantza    Ograda lu' Cloantza  - Pagina 10 Icon_minitimeSam Oct 05, 2013 11:08 pm

Coana 
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] ce mai faci? Pe unde umblii nu te intreb, ca noaptea trecuta m-ai vizitat in vise [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Sus In jos
penelopa

penelopa

MesajSubiect: Re: Ograda lu' Cloantza    Ograda lu' Cloantza  - Pagina 10 Icon_minitimeLun Oct 07, 2013 10:31 am

Fata draga, nu umblu (momentan ) decat prin zona, ca mi-e matura in reparatii capitale monkey 
... doar cu gandul ce mai bantui viselele voastre !!!
Am devenit foarte sensibila si percep toate undele care colcaie prin atmosfera Very Happy 
De exemplu, la cutremurul de sambata-duminica, m-am trezit peste noapte, asaaa, fara niciun motiv si, tocmai cand ma enervam ca in we ma trezesc aiurea, am auzit un huruit afara. Mi-am zis: Ufff, iar incepe vantul asta turbat sa bata!!! Auzind ca intensitatea huruitului creste, am crezut ca trece nemernicul de vecin cu TIR-ul pe strada ... apoi, au inceput zgaltairile. M-am dat jos din pat si m-am uitat la ceas: 3,48. Dimineata, la stiri, am aflat de cutremurul de 5,5 pe scara Rihter, de la ora 3,47!!!
De data asta am fost mai tare si decat papagalii, care n-au avut nicio apasare! Sleep 
Sus In jos
penelopa

penelopa

MesajSubiect: Re: Ograda lu' Cloantza    Ograda lu' Cloantza  - Pagina 10 Icon_minitimeLun Oct 14, 2013 3:04 pm

Sa stiti ca mi-am facut "damblaua" Ograda lu' Cloantza  - Pagina 10 2147529457 ... adicalea, mi-am cumparat cu Salcioara, dupa care tip de ceva timp incoace Wink 
Salcioara sau Salcia mirositoare sau, stiintific Elaegnus angustifolia si careia i se mai spune, popular, maslin rusesc, mi-o doresc de mult timp!!! Stiu ca sunt cu miile pe drumul vechi spre Constanta, dar pentru siguranta si satisfactie monkey , am cumparat 2 pomisori, la ghveci.
Evident, ca i-am si plantat ... in grup, cumva paralel cu cotetele vecinilor, spre a estompa mirosul porcilor si vacilor, cu mirosul fermecator al florilor acestor salcii cu frunze gri si pufoase.
Uitati un link, spre informare:
Sus In jos
Doini

MesajSubiect: Re: Ograda lu' Cloantza    Ograda lu' Cloantza  - Pagina 10 Icon_minitimeLun Oct 14, 2013 4:05 pm

Bravo Pene, sa-ti traiasca si sa-ti incante nasul pirat cheers 

Cand mergeam spre plaja in Sf Gheorghe, alegeam drumul vechi prin spatele satului, prin plantatie (asanumesc localnicii zona respectiva) si admiram tot drumul Slacioarele, care erau pline de fructe mici asemanatoare maslinelor.
Sus In jos
penelopa

penelopa

MesajSubiect: Re: Ograda lu' Cloantza    Ograda lu' Cloantza  - Pagina 10 Icon_minitimeJoi Oct 17, 2013 4:31 pm

Cam astea au fost culorile toamnei 2013 in gradina mea
...pana azi, cand ploaia, dar mai ales vantul turbat care sufla din toti rarunchii, a scuturat totul scratch Gradina din fata e plina de frunzele nucului lui Ghoerghe vecinu' pirat 
Sus In jos
Doini

MesajSubiect: Re: Ograda lu' Cloantza    Ograda lu' Cloantza  - Pagina 10 Icon_minitimeJoi Oct 17, 2013 5:57 pm

Superbe culori! drunken 
Chiar aseara ma uitam pe un album al unui fotograf pe care il urmaresc pe net, la poze cu culorile toamnei 
La mine sunt inca verzi, si chiar astazi cand eram la plimbare cu agaricii, am vazut cateva flori mici de soc Shocked
Sus In jos
laurabv

laurabv

Numarul mesajelor : 1123
Data de inscriere : 22/11/2011

MesajSubiect: Re: Ograda lu' Cloantza    Ograda lu' Cloantza  - Pagina 10 Icon_minitimeJoi Oct 17, 2013 7:18 pm

Frumoasa toamna in gradina ta cheers 

Sus In jos
aura

aura

Numarul mesajelor : 1196
Localizare : bucuresti
Joburi/Distractii : cultivare flori -/
Stare de spirit : generos
Data de inscriere : 27/07/2013

MesajSubiect: Re: Ograda lu' Cloantza    Ograda lu' Cloantza  - Pagina 10 Icon_minitimeJoi Oct 17, 2013 9:09 pm

adevarate culori de toamna.!spune-mi Penelopa ce pomi sunt aceia cu frunza eosie si galbena ca tare frumosi mai sunt..asa ceva mi-as planta si eu in gradinita.. Very Happy 
Sus In jos
penelopa

penelopa

MesajSubiect: Re: Ograda lu' Cloantza    Ograda lu' Cloantza  - Pagina 10 Icon_minitimeVin Oct 18, 2013 8:26 am

Daca te referi la astia, Aura
atunci, pot sa-ti spun ca sunt 2 feluri de otetari ornamentali (ceva, de genul Rush Tuphyna pirat , ca nu prea le am cu denumirile stiintifice).
Daca vrei, am multi pui de la amandoi. Chiar trebuie sa ma scot din ei, ca se inmultesc tare mult. Ia, uite, aici:
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Ograda lu' Cloantza    Ograda lu' Cloantza  - Pagina 10 Icon_minitime

Sus In jos

Ograda lu' Cloantza
Sus 
Pagina 10 din 18Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 6 ... 9, 10, 11 ... 14 ... 18  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Ograda lu' Cloantza

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Clubul gradinarilor :: Ograzile noastre-
Mergi direct la: