Clubul gradinarilor
Bine ati venit !
Haideti sa vorbim despre gradinile noastre !
Clubul gradinarilor
Bine ati venit !
Haideti sa vorbim despre gradinile noastre !
Clubul gradinarilor
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Clubul gradinarilor

Grebla, sapa si urzica fac gradina frumusica !

Portal*AcasaUltimele imaginiÎnregistrareConectare

Ograda lu' Cloantza

In jos 
+24
leonor
Paulyna
geodezia
gabriela60
ghana
aura
laurabv
Marga
ella06
popescugp
Mihai
georgiana
sicamin
Myosotis
Doini
stefana
doina
Carina
bubu
duduta190578
Karla
costieanuconstantin
Vernil
penelopa
28 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 13 ... 18  Urmatorul
AutorMesaj
georgiana

georgiana

Numarul mesajelor : 2072
Localizare : valenii de munte/prahova
Joburi/Distractii : hibiscusii
Stare de spirit : buna
Data de inscriere : 19/03/2011

Ograda lu' Cloantza  - Pagina 9 Empty
MesajSubiect: Re: Ograda lu' Cloantza    Ograda lu' Cloantza  - Pagina 9 Icon_minitimeLun Iul 22, 2013 5:13 pm

penelopa a scris:
La ceas de canicula si uscaciune, iasomia mea dubla a inflorit din nou ... ce-i drept, de data asta, mai putin dubla pirat 
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

infloreste de doua ori pe an?
Sus In jos
Carina

Carina

Numarul mesajelor : 428
Localizare : Brasov
Joburi/Distractii : dependenta de gradinarit
Stare de spirit : astept primavara
Data de inscriere : 24/06/2011

MesajSubiect: Re: Ograda lu' Cloantza    Ograda lu' Cloantza  - Pagina 9 Icon_minitimeLun Iul 22, 2013 5:46 pm

Asta da minune Shocked Iasomia mea dubla n-a inflorit niciodata de doua ori pe an
Cred ca i-ai facut ceva vraji Laughing
Sus In jos
Doini

Numarul mesajelor : 4009
Localizare : Haga
Joburi/Distractii : visatul cu ochii deschisi
Stare de spirit : Zen
Data de inscriere : 09/03/2011

MesajSubiect: Re: Ograda lu' Cloantza    Ograda lu' Cloantza  - Pagina 9 Icon_minitimeLun Iul 22, 2013 10:52 pm

Ce ma bucur pentru tine Pene, este asa de parfumata, pe aiciinca este inflorita si imi bag nasul in ea de cate ori imi iese in cale. Socul, si el inca este cu flori iar teiul dabea de o saptamana a inceput sa isi deschida florile.
Sus In jos
Vernil

Numarul mesajelor : 2383
Localizare : acasa
Joburi/Distractii : munca
Stare de spirit : ok
Data de inscriere : 09/06/2008

MesajSubiect: Re: Ograda lu' Cloantza    Ograda lu' Cloantza  - Pagina 9 Icon_minitimeMar Iul 23, 2013 11:37 am

Doini, pai diferenta de fus orar este de o ora, sau doua, depinde. Dar asa diferenta de anotimpuri ? Cam cate ore ar insemna 2 luni ? O zi are 24 de ore, 2 luni aprox. 60 de zile, deci e o diferenta de 1440 ore Very Happy  ... imposibil, voi traiti dincolo de pamant Very Happy
Sus In jos
penelopa

penelopa

Numarul mesajelor : 4030
Localizare : Peris de capitala
Joburi/Distractii : multiple
Stare de spirit : vesnica nemultumire
Data de inscriere : 04/03/2011

MesajSubiect: Re: Ograda lu' Cloantza    Ograda lu' Cloantza  - Pagina 9 Icon_minitimeMar Iul 23, 2013 1:12 pm

Pai, daca este inflorita acum in Olanda, inseamna ca asa trebuie, ca butasul de origine provine tot din Olanda.
Sus In jos
penelopa

penelopa

MesajSubiect: Re: Ograda lu' Cloantza    Ograda lu' Cloantza  - Pagina 9 Icon_minitimeMar Iul 23, 2013 2:34 pm

Doina (Bacau), dupa lupte seculare care au durat vreo 3 ani, iata Rugosa de la tine cum a ajuns dintr-un firicel firav iesit dintr-o samanta:
Deci, rabdare si perseverenta!
Multumesc!
Sus In jos
penelopa

penelopa

MesajSubiect: Re: Ograda lu' Cloantza    Ograda lu' Cloantza  - Pagina 9 Icon_minitimeMar Iul 23, 2013 2:39 pm

Tot de la tine am si planta asta de mai jos, careia i-am uitat numele. Poate mai stii ce e, ca vreau sa aflu mai multe date despre ea.
Ii merge foarte bine cand e plantata direct in pamantul de afara, dar nu rezista iana. Creste ca o planta curgatoare, cu frunzis gri-catifelat si floricele (un fel de trompite) portocalii.
Iarna am trecut-o in ghiveci si am tinut-o in casa la racoare. Acum e prea mare si, cred, voi incerca sa prind, din nou, alti lastari.
Sus In jos
Doini

MesajSubiect: Re: Ograda lu' Cloantza    Ograda lu' Cloantza  - Pagina 9 Icon_minitimeMar Iul 23, 2013 11:33 pm

penelopa a scris:
Pai, daca este inflorita acum in Olanda, inseamna ca asa trebuie, ca butasul de origine provine tot din Olanda.

Cand am revenit acasa si am vazut mesajul am tras o fuga pana afara ca sa pozez teii in floare.
Iasomia este in parc, dar daca aici inca este inflorita nu cred ca inseamna ca asa trebuie musai, aici tine mai mult pt ca vremea ii permite.. Dar si de inflorit infloreste mult mai tarziu ca in tara..
Pai cand vorbeati voi de bujori sau trandafiri aici erau bobocei minusculi..
Sa nu uitam ca eu in prima jumatate de iulie inca ieseam afara cu geaca pe care in tara o purtam in noiembrie..
Vinerea trecuta am iesit cu bluzita cu maneca lunga si geaca de fas... What a Face 
Sus In jos
Myosotis
Admin
Myosotis

Numarul mesajelor : 5257
Localizare : Bucuresti
Joburi/Distractii : mainile-n pamant pan' la coate
Stare de spirit : tot inainte !!!
Data de inscriere : 21/01/2008

MesajSubiect: Re: Ograda lu' Cloantza    Ograda lu' Cloantza  - Pagina 9 Icon_minitimeMier Iul 24, 2013 11:56 pm

penelopa a scris:
Tot de la tine am si planta asta de mai jos, careia i-am uitat numele. Poate mai stii ce e, ca vreau sa aflu mai multe date despre ea.
Ii merge foarte bine cand e plantata direct in pamantul de afara, dar nu rezista iana. Creste ca o planta curgatoare, cu frunzis gri-catifelat si floricele (un fel de trompite) portocalii.
Iarna am trecut-o in ghiveci si am tinut-o in casa la racoare. Acum e prea mare si, cred, voi incerca sa prind, din nou, alti lastari.

Jacobinia suberecta
Sus In jos
Vernil

MesajSubiect: Re: Ograda lu' Cloantza    Ograda lu' Cloantza  - Pagina 9 Icon_minitimeJoi Iul 25, 2013 1:52 pm

Esti ca un dictionar horticol, Myo. Intotdeauna ai stiut denumirea fiecarei plante sau arbust. Si te cunosc de multi ani, niciodata nu ai dat gres. applause
Sus In jos
popescugp

Numarul mesajelor : 503
Localizare : Medgidia
Joburi/Distractii : pensionar
Stare de spirit : optimist
Data de inscriere : 29/03/2013

MesajSubiect: Re: Ograda lu' Cloantza    Ograda lu' Cloantza  - Pagina 9 Icon_minitimeJoi Iul 25, 2013 3:11 pm

Doini la noi multe floricele au trecut si la tine sunt in putere;asta da eveniment pentru spalarea ochilor cand la noi este cam uscaciune acum
Sus In jos
penelopa

penelopa

MesajSubiect: Re: Ograda lu' Cloantza    Ograda lu' Cloantza  - Pagina 9 Icon_minitimeJoi Iul 25, 2013 3:56 pm

Merci, Myo, acum trebuie sa aflu daca merita sa ma chinui si cu "suberecta" asta Very Happy 
Sus In jos
Myosotis
Admin
Myosotis

MesajSubiect: Re: Ograda lu' Cloantza    Ograda lu' Cloantza  - Pagina 9 Icon_minitimeVin Iul 26, 2013 1:04 am

De ce sa nu merite ? Am avut si eu una tot de la DoinaBacau , dar s-a dus.
Sus In jos
penelopa

penelopa

MesajSubiect: Re: Ograda lu' Cloantza    Ograda lu' Cloantza  - Pagina 9 Icon_minitimeVin Iul 26, 2013 9:34 am

lasa, Myo, ca iti prind si din asta. De altfel, am sa-ti pregatesc cateva ghivece cu plantute care nu necesita iernare cu pretentii si, la prima vedere, ti le dau.
Ziceam de Jacobina asta daca merita atentie, fiindca e destul de fitoasa si creste mult si imprastiat, ocupand loc mult in criza de spatiu iarna pirat  In plus, trebuie udata foarte des, altfel se pleosteste si frunzele se fac urate. Vara o scot afara si o plantez in gradina, ca daca o tin in ghiveci arata ca o planta botita.
Ma gandesc s-o reintineresc, punand la prins lastari noi, ca e destul de lalaie acum.
Sus In jos
Vernil

MesajSubiect: Re: Ograda lu' Cloantza    Ograda lu' Cloantza  - Pagina 9 Icon_minitimeVin Iul 26, 2013 2:53 pm

Am avut multi ani Jacobinia, era o splendoare. Aveam grija sa ciupesc varfurile, astfel ca aveam si cate 4-5 flori la o planta. Insa din lipsa spatiului, am dat-o. Cred ca are aceleasi necesitati ca si clerodendrum. Dar acum, dupa ce am vazut minunea ta de exemp[lar, m-am hotarat sa-l cresc fac la fel de voinic ca si al tau. Mai ales ca puiul il am tot de la tine.
Sus In jos
penelopa

penelopa

MesajSubiect: Re: Ograda lu' Cloantza    Ograda lu' Cloantza  - Pagina 9 Icon_minitimeMier Aug 28, 2013 7:22 pm

La ora actuala, ograda mea arata jalnic!!! In afara de niste rudbekii inalte (de "origine" GetaV Very Happy ) si niste resturi de phlox, altceva nu prea mai are pale 
cateva anemone lesinate de toamna
si niste zorele albe, supravietuitoare
Sus In jos
stefana

stefana

Numarul mesajelor : 1443
Joburi/Distractii : Plantele si mersul pe jos
Stare de spirit : Fericirea vine din lucruri marunte
Data de inscriere : 08/06/2008

MesajSubiect: Re: Ograda lu' Cloantza    Ograda lu' Cloantza  - Pagina 9 Icon_minitimeMier Aug 28, 2013 8:30 pm

Ei acu' nu poate sa fie inflorata mereu, mai ia si ea o pauza si ea king . Zorelele alea arata superb cu frunzele lor mari verzi care imbraca total gardul.
Sus In jos
Myosotis
Admin
Myosotis

MesajSubiect: Re: Ograda lu' Cloantza    Ograda lu' Cloantza  - Pagina 9 Icon_minitimeLun Sept 02, 2013 1:26 pm

Ce-i facusi soro astuia de are atata amar de flori ?
ori e poza veche ? ca parca anul trecut era numai un bat scratch
Sus In jos
penelopa

penelopa

MesajSubiect: Re: Ograda lu' Cloantza    Ograda lu' Cloantza  - Pagina 9 Icon_minitimeLun Sept 02, 2013 3:26 pm

Nu ştiu cu ce băţ îl confunzi, măi Myo, dar hibilicul ăsta era astă-toamnă când ai fost la mine, cocoţat pe un suport în living ... şi era destul de mare şi stufos. Înfloriciunea ar putea avea o explicaţie: când schimb apa la papagali (în care se mai găinăţează pirat ) o arunc în ghiveciul lui Surinam. monkey 
Sus In jos
Vernil

MesajSubiect: Re: Ograda lu' Cloantza    Ograda lu' Cloantza  - Pagina 9 Icon_minitimeLun Sept 02, 2013 3:29 pm

Dar ala frumos-frumos, galbiorul cu floare mare, ce face ? Pune-i si lui nitica apa fermecata! Very Happy  si pune mai multe poze cu florile tale, ca tare-s frumoase!
Sus In jos
Doini

MesajSubiect: Re: Ograda lu' Cloantza    Ograda lu' Cloantza  - Pagina 9 Icon_minitimeLun Sept 02, 2013 3:33 pm

Mai oameni buni, dar gainatul de rate este bun si el? La cate zeci de rate sunt in fata blocului meu, nu vreti sa va inchipuiti cat gainat fac...
Singurul lucru care m-a oprit sa adun si sa pun la macerat a fost groaza mirosului pe care l-as avea in balcon affraid 
Sus In jos
Vernil

MesajSubiect: Re: Ograda lu' Cloantza    Ograda lu' Cloantza  - Pagina 9 Icon_minitimeLun Sept 02, 2013 3:34 pm

Dupa ce il macerezi, il diluezi inca o data. Adica maceratul il folosesti ca pe un ingrasamant, adaugi 50 ml macerat la 1000 ml apa. Cam asta sa fie proportia, nu vei avea probleme cu mirosul. Poate doar 10 minute.
Sus In jos
Doini

MesajSubiect: Re: Ograda lu' Cloantza    Ograda lu' Cloantza  - Pagina 9 Icon_minitimeLun Sept 02, 2013 3:46 pm

Stiam ca trebuie diluat, eu foloseam potiunea asta magica la trandafiri ... Dar imi amintesc mirosul affraid 
Eu puneam 1kg de gainat cu 9 litri de apa, asteptam cam 10 zine si dupa acea il diluam si le dadeam trandafirilor...
Acum, nu as sti cat gainat de rata sa strang..., oricum asa face asta noaptea ca ma rad vecinii, dar sper sa nu adun si cacatei de catei ca-s singura din cartier care strange dupa ei What a Face 
Sus In jos
penelopa

penelopa

MesajSubiect: Re: Ograda lu' Cloantza    Ograda lu' Cloantza  - Pagina 9 Icon_minitimeLun Sept 02, 2013 3:48 pm

Nu ştiu de ce am impresia că găinaţul raţelor este mai acid confused , dar poate mă înşel. pirat ... ; Şi, într-adevăr, mirosul este oribil. Eu pun macerat de găinaţ de găină numai la plantele din grădină.

Vernilo, hibilicul de la tine a cam stagnat puţin, fiindcă a cam fost cotropit de musculiţa albă. În momentul de faţă, este afară, unde aşteaptă să-l stropesc cu Confidor (am găsit, până la urmă Wink ), după ce l-am stropit, în prealabil, cu apă + săpun + spiirt.
Sus In jos
Vernil

MesajSubiect: Re: Ograda lu' Cloantza    Ograda lu' Cloantza  - Pagina 9 Icon_minitimeLun Sept 02, 2013 3:49 pm

Cred ca faceai un macerat destul de puternic. Eu folosesc jumatate din cantitatea de gainat, apoi o diluez cum am zis. Incearca sa alegi bine resturile, ca daca folosesti ceva de la caine ... nu e prea bine. Observ ca plantele unde se usureaza cainii se cam ard, dar unele rezista. Daca urina lor este atat de acida, iti imaginezi ce rau va fi cu altele ...
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Ograda lu' Cloantza    Ograda lu' Cloantza  - Pagina 9 Icon_minitime

Sus In jos

Ograda lu' Cloantza
Sus 
Pagina 9 din 18Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 13 ... 18  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Ograda lu' Cloantza

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Clubul gradinarilor :: Ograzile noastre-
Mergi direct la: