| GRADINA VERNILEI | |
|
+23georgy GetaV Marga Carina anasstasia duduta190578 gabriela60 doinabacau codruta sicamin anamaria mihaela bubu stefana Mihai Karla georgiana Myosotis penelopa Rux Tinkerbell costieanuconstantin Vernil 27 participanți |
|
Autor | Mesaj |
---|
duduta190578
Numarul mesajelor : 1686 Localizare : onesti Data de inscriere : 27/07/2011
| Subiect: Re: GRADINA VERNILEI Lun Mai 07, 2012 2:24 pm | |
| Si eu am udat rasadurile,asa ca nimeni nu cred ca nu a facut nimic! | |
|
| |
Marga
Numarul mesajelor : 1555 Localizare : Timisoara Joburi/Distractii : florile Stare de spirit : buna Data de inscriere : 16/07/2011
| Subiect: Re: GRADINA VERNILEI Lun Mai 07, 2012 2:39 pm | |
| Si eu am pus rasaduri de rosii . | |
|
| |
Tinkerbell
Numarul mesajelor : 2311 Localizare : Insula de Smarald Joburi/Distractii : scurmatul Stare de spirit : zburatoare Data de inscriere : 08/04/2011
| Subiect: Re: GRADINA VERNILEI Lun Mai 07, 2012 3:48 pm | |
| Vernil ,cum doresti,eu ti-am zis ce e si diferentele | |
|
| |
Vernil
Numarul mesajelor : 2383 Localizare : acasa Joburi/Distractii : munca Stare de spirit : ok Data de inscriere : 09/06/2008
| Subiect: Re: GRADINA VERNILEI Lun Mai 07, 2012 4:01 pm | |
| Mie imi zice sotul ca sunt o multime de flori in gradina ... inclusiv bujorii ... Sper sa gasesc in viata lastarii de hoya. Dar ajung in Bucuresti sambata, special sa-mi iau cu mine toti butasii de hoya, am conditii sa-i tin aici. Sa nu stau cu grija lor. I-am facut sotului instructajul pentru udarea florilor Deci, dragelor, viata e frumoasa, si daca mai apar probleme, astea vin ca sa ne convinga, inca o data, ca viata e frumoasa! | |
|
| |
Tinkerbell
Numarul mesajelor : 2311 Localizare : Insula de Smarald Joburi/Distractii : scurmatul Stare de spirit : zburatoare Data de inscriere : 08/04/2011
| Subiect: Re: GRADINA VERNILEI Lun Mai 07, 2012 4:15 pm | |
| Bujorii Sarah B sunt in toata maretia lor Viata e mereu frumoasa,totul e sa o si vezi | |
|
| |
penelopa
Numarul mesajelor : 4030 Localizare : Peris de capitala Joburi/Distractii : multiple Stare de spirit : vesnica nemultumire Data de inscriere : 04/03/2011
| Subiect: Re: GRADINA VERNILEI Lun Mai 07, 2012 4:30 pm | |
| Fiecare cu .... "vederile" lui!!! ... mai ales ca, unii stiu sa se faca si ... Invizibili!!! | |
|
| |
georgy
Numarul mesajelor : 112 Localizare : Bucuresti-Titan Stare de spirit : canuta om sucit Data de inscriere : 15/05/2011
| Subiect: Re: GRADINA VERNILEI Lun Mai 07, 2012 4:37 pm | |
| In gradina dumneavoastra este multa culoare | |
|
| |
Vernil
Numarul mesajelor : 2383 Localizare : acasa Joburi/Distractii : munca Stare de spirit : ok Data de inscriere : 09/06/2008
| |
| |
georgy
Numarul mesajelor : 112 Localizare : Bucuresti-Titan Stare de spirit : canuta om sucit Data de inscriere : 15/05/2011
| Subiect: Re: GRADINA VERNILEI Mar Mai 08, 2012 5:20 pm | |
| Duminica m-am plimbat putin prin cartier. In zona dumneavoastra sunt multe gradini ingrijite. Pe aici, nu prea. Un trandafir rosu-ciclam catifelat era inflorit, clematita alba mai avea doar 2 flori. Parca erau inflorite si lalele, irisii. Stiu ca ati zis ca nu va place cum arata ephyfilum-ul. Va sfatuiesc sa-l puneti in gradina. Al meu cred ca a format radacini ca nu se mai misca. Ieri am observat ca i-au aparut doi lastari rosii si plini de tepi | |
|
| |
Vernil
| Subiect: Re: GRADINA VERNILEI Sam Iun 02, 2012 7:46 pm | |
| Azi am avut timp sa ma ocup de gradina, inclusiv de ghivecele de prin gradina. Chiar daca a plouat mult, clematitele mele sunt si acum in floare, au fost ocrotite de frunzisul des al arborilor din zona. Trandafirii au trecut, mare parte din ei, iar grimpantii sunt in crestere, mai ales cei pe care i-am taiat dramatic in aprilie. In schimb, melcii mi-au creat mari probleme, stiati ca mananca cu mare placere frunzele de epyphillium ? Daca ar fi sa fac un clasament dupa cum au tocat frunzele de la hipeastrum, epyphillium, margarete si mixandre, pe primul loc, detasat, este epyhillium. Culmea, au mancat exact tijele batrane, cele care aveau ceva tepi. Asa ca am trecut in casa ghivecele cu epy, ca nu le pot lasa afara, se urca pe pereti si ajung la ghivecele care ii intereseaza. | |
|
| |
duduta190578
| Subiect: Re: GRADINA VERNILEI Sam Iun 02, 2012 7:48 pm | |
| Buna ziua d-na Mariana,puiul de clematita de la dumneavoastra e crescut frumos,are vreo 30 cm,poate imi face si vreo floricica,tare m-as mai bucura! Am si eu floare la epi meu rosu! | |
|
| |
Vernil
| Subiect: Re: GRADINA VERNILEI Sam Iun 02, 2012 7:50 pm | |
| Daca ii pui ingrasamant, sigur la toamna infloreste. Anul trecut, am avut flori la clematite pana toamna, tarziu. Asta ce ti-am dat-o a inflorit de 3 ori anul trecut, deci e posibil sa te bucuri de flori. | |
|
| |
bubu
Numarul mesajelor : 2033 Localizare : Bucuresti Stare de spirit : in general buna Data de inscriere : 09/06/2008
| Subiect: Re: GRADINA VERNILEI Sam Iun 02, 2012 10:04 pm | |
| Vernil mai povesteste o data cum faci marcotarile la clematite. Vreau sa incerc si eu. | |
|
| |
Vernil
| Subiect: Re: GRADINA VERNILEI Dum Iun 03, 2012 9:14 pm | |
| Cu placere, Alina! Aleg o tija pe care o trec in pamant, partea care o inmultesc trebuie sa aibe cel putin 2 noduri. Portiunea de tija care va sta in pamant o curat putin, ca sa formeze mai usor radacini. Fiindca clematitele mele sunt urcate pe scarite inalte, ma ajut la marcotaj de ghivece (adica nu marcotez direct in pamantul gradinii, ci in ghiveci). Toamna, cand sunt sigura ca tija a facut radacini, tai tija care a servit la inmultire si duc ghiveciul cu noua tija (intre timp, ea a crescut) in casa. Ma folosesc si de Atonik, adica ud saptamanal cu putin Atonik, sa ajut la inradacinare. In primavara nu mi-a reusit marcotarea la cateva, dar am reluat si vad ca acum nu mai sunt rateuri. | |
|
| |
bubu
Numarul mesajelor : 2033 Localizare : Bucuresti Stare de spirit : in general buna Data de inscriere : 09/06/2008
| Subiect: Re: GRADINA VERNILEI Dum Iun 03, 2012 9:22 pm | |
| Tija sa fie verde sau putin lemnificata ? Si cum adica o cureti putin ?
Nu de alta, dar am gasit o clematita la o prietena ( eu i-am facut-o cadou acum multi ani) si nu stiu care e, dar sigur nu am.
Multumesc. | |
|
| |
Vernil
| Subiect: Re: GRADINA VERNILEI Mar Iun 05, 2012 6:18 pm | |
| Tija sa fie putin lemnificata, adica matura. Adica indepartezi putin coaja de pe tija, aprox. 5 cm lungime. | |
|
| |
penelopa
Numarul mesajelor : 4030 Localizare : Peris de capitala Joburi/Distractii : multiple Stare de spirit : vesnica nemultumire Data de inscriere : 04/03/2011
| Subiect: Re: GRADINA VERNILEI Mier Iun 06, 2012 11:33 am | |
| Eu am marcotat o singura data o clematita, tot in ghiveci, dar toamna. Primavara, tija din ghiveci avea muguri verzi. | |
|
| |
duduta190578
| Subiect: Re: GRADINA VERNILEI Mier Iul 11, 2012 8:11 pm | |
| D-na Mariana,clematita are un bobocel in varf,a crescut de vreun metru si ceva! | |
|
| |
Tinkerbell
| Subiect: Re: GRADINA VERNILEI Joi Iul 12, 2012 5:59 pm | |
| Sunt curioasa de gradina ,ceva poze noi? | |
|
| |
Vernil
| Subiect: Re: GRADINA VERNILEI Sam Iul 14, 2012 10:08 pm | |
| Tink, e o gluma sa astepti in vara asta poze din gradina ... pai eu nu am timp nici sa-mi dau seama ca traiesc ... asa repede zboara timpul ... sunt multumita ca reusesc sa am grija florilor, in rest, astept cu interes toamna ... sa merg la Bratislava | |
|
| |
doina
Numarul mesajelor : 648 Localizare : Oltenita Joburi/Distractii : gradinaritul pe balcon Stare de spirit : relaxata Data de inscriere : 27/06/2011
| Subiect: Re: GRADINA VERNILEI Dum Iul 15, 2012 9:34 am | |
| Vernil, ai un pui de murraya la mine, care cu prima ocazie va ajunge la GetaV. Inca nu e transplantat, tot in pastila de turba este dar creste si in curand va avea boboci. | |
|
| |
Vernil
| Subiect: Re: GRADINA VERNILEI Dum Iul 15, 2012 5:39 pm | |
| Multumesc mult, Doina! Imi place foarte mult aceasta planta, mai ales florile ei parfumate. Nu stiu ce se intampla, mi-au murit 2 schlumbergere si epiphyllum rosu, matur. S-au innegrit tulpinile, insa nu are cum sa fie de la prea multa apa ... Ca celelalte au avut acelasi tratament si nu au patit nimic rau ... | |
|
| |
duduta190578
| Subiect: Re: GRADINA VERNILEI Dum Iul 15, 2012 9:38 pm | |
| Buna seara.D-na Mariana aceleasi pierderi le-am avut si eu zilele astea,din craciunelele de la dvs mi-a mai ramas doar un fir si 2 ripsi s-au dus de tot.Cam asa arata unu din ei [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]Dar zilele astea astept sa se deschida bobocul de clematita! | |
|
| |
gabriela60
Numarul mesajelor : 1334 Localizare : Tg.Jiu Joburi/Distractii : inginer Stare de spirit : buna Data de inscriere : 03/07/2011
| Subiect: Re: GRADINA VERNILEI Mar Iul 17, 2012 7:51 am | |
| si mie mi-au murit cateva plante dar eu cred ca pamantul fiind umed au fiert de la soare. | |
|
| |
Vernil
| Subiect: Re: GRADINA VERNILEI Mar Iul 17, 2012 4:21 pm | |
| Imi pare rau sa aud din astea. Dar asa cum bine zice Gabriela, probabil ca pamantul umed in combinatie cu caldura ucigatoare au dat gata anumite plante. Noi sa fim sanatosi, ca le vom inmulti unele de la altele. | |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: GRADINA VERNILEI | |
| |
|
| |
| GRADINA VERNILEI | |
|