| Gradina Karlei | |
|
+29ghana laurabv doina ella06 geodezia popescugp duduta190578 sicamin anasstasia georgy Marga gabriela60 Dorina Danila Carina doinabacau mihaela Doini GetaV Mihai bubu Myosotis georgiana Vernil Rux penelopa costieanuconstantin stefana Tinkerbell Karla 33 participanți |
|
Autor | Mesaj |
---|
Tinkerbell
Numarul mesajelor : 2311 Localizare : Insula de Smarald Joburi/Distractii : scurmatul Stare de spirit : zburatoare Data de inscriere : 08/04/2011
| Subiect: Re: Gradina Karlei Dum Mai 19, 2013 7:12 pm | |
| Ma capiati de cap cu floxul Ala pitic l-am mai cumparat de n ori si l-am pus in stancarie ,la umbra si a decedat cu gratie; cu lumina multa,soare dimineatza si pamant acid Are nevoie de pamant calcaros? O sa turbez cu floxul si geranium Am 4-5 floxi si vreo 4 geranium si mi-e frica sa-i pun in pamant Geranium e de plin soare,oare ii ajunge pamantul meu lutoso-nisipos din gradina? La flox o fi la fel? | |
|
| |
Tinkerbell
Numarul mesajelor : 2311 Localizare : Insula de Smarald Joburi/Distractii : scurmatul Stare de spirit : zburatoare Data de inscriere : 08/04/2011
| Subiect: Re: Gradina Karlei Dum Mai 19, 2013 7:15 pm | |
| Asa de intarziat e timpul la tine,Karla? Aici in unele zone deja iasomia incepe sa se scuture La mine a inceput sa infloreasca de vreo 2 zile Nu stiu cum o fi prin gradinile voastre dar la mine gradina e pe rapid inainte Aproape ca nu mai am timp sa observ ce infloreste ca s-au si trecut Irisi aveau o perioada de 2-3saptamani Anul asta aia pitici azi au inflorit si maine s-au trecut aproape ca nu i-am sesizat si am vreo 6 tipuri | |
|
| |
Karla
Numarul mesajelor : 2635 Localizare : France Joburi/Distractii : literatura, istorie, calatorii Stare de spirit : vesela Data de inscriere : 22/03/2011
| Subiect: Re: Gradina Karlei Dum Mai 19, 2013 8:51 pm | |
| E foarte intarziat din cauza ca e foarte frig pentru luna mai, suntem departe de vremea calda din Romania... | |
|
| |
penelopa
Numarul mesajelor : 4030 Localizare : Peris de capitala Joburi/Distractii : multiple Stare de spirit : vesnica nemultumire Data de inscriere : 04/03/2011
| Subiect: Re: Gradina Karlei Lun Mai 20, 2013 3:25 pm | |
| As fi vrut ca si la noi sa fie natura mai intarziata, ca tare mult imi place perioada asta, cand toate plantele dau ce au mai bun Si la mine iasomia este in plina floare, iar cea batuta (prinsa dintr-un butas adus de Jalba, din Olanda) este o feerie!!! [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] | |
|
| |
geodezia
Numarul mesajelor : 3566 Localizare : Ticleni Joburi/Distractii : flori.goblene , Stare de spirit : buna Data de inscriere : 07/06/2011
| Subiect: Re: Gradina Karlei Lun Mai 20, 2013 6:37 pm | |
| chiar frumos eu am cumparat o planta matura si mi s-a topit ..este extraordinar de frumos | |
|
| |
Vernil
Numarul mesajelor : 2383 Localizare : acasa Joburi/Distractii : munca Stare de spirit : ok Data de inscriere : 09/06/2008
| Subiect: Re: Gradina Karlei Lun Mai 20, 2013 6:39 pm | |
| Anul asta a fost anul iasomiilor, cel putin in Ro. De mult nu am mai vazut atat de multe iasomii inflorite si bogate. | |
|
| |
Karla
Numarul mesajelor : 2635 Localizare : France Joburi/Distractii : literatura, istorie, calatorii Stare de spirit : vesela Data de inscriere : 22/03/2011
| Subiect: Re: Gradina Karlei Lun Mai 20, 2013 8:44 pm | |
| Oh, pai sa va traiasca, fetelor, bine ca ati profitat. La mine a fost (si este inca) anul liliacului. Atata liliac in floare n-am vazut de cand sunt...
Se mie-mi convine ca natura nu se grabeste, insa e vreme de caine de ceva vreme, ar fi bine sa ne mai trasneasca vreun anticiclon, ceva... ploua, 11°C, o ploaie asa de marunta ca de pe fereastra nici n-o vezi, insa afara te trezesti leoarca... abia scapara prin centrul Frantei de inundatii ca iar au inceput ploile. | |
|
| |
geodezia
Numarul mesajelor : 3566 Localizare : Ticleni Joburi/Distractii : flori.goblene , Stare de spirit : buna Data de inscriere : 07/06/2011
| Subiect: Re: Gradina Karlei Lun Mai 20, 2013 8:55 pm | |
| muta-le la noi ca la noi trebuie apa sanatos .. | |
|
| |
Karla
| Subiect: Re: Gradina Karlei Lun Mai 20, 2013 8:57 pm | |
| Unde n-as putea, ca dau in depresie daca o mai tine mult o iarna lunga, o primavara rece ( e o vreme de martie, nu de mai) cine stie cum o fi vara... | |
|
| |
Myosotis Admin
Numarul mesajelor : 5257 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : mainile-n pamant pan' la coate Stare de spirit : tot inainte !!! Data de inscriere : 21/01/2008
| Subiect: Re: Gradina Karlei Mar Mai 21, 2013 12:04 am | |
| Probabil ca la fel de capricioasa. La noi e seceta. Deja de acum | |
|
| |
Tinkerbell
| Subiect: Re: Gradina Karlei Mar Mai 21, 2013 9:51 am | |
| La mine a plouat azi noapte,zdravan,cu rapaieli ,cu tune si fulgere ca o adevarata ploaie de vara Ceea ce nu-i rau de loc ca am mai scapat de udat ,macar o saptamana La mine liliacul nu prea s-a facut remarcat E drept ca am masacrat io paduricea de liliac si am lasat doar 2 bucatele M-a bombanit taica-miu din toamna pana acu ca i-am taiat liliacul si ca nu mai simte valurile de parfum Liliacul alb batut din fata l-am observat abia cand era pe trecute In schimb cum intri pe poarta te paleste acum mirosul de la salcamul rosu care s-a fauct imens Imi mai si aduce pofticiosi in poarta Duminica s-au trezit barbatii familiei cu unii in poarta ca vor sa cumpere pui de salcam Am un smochin grena si n-am gasit pe nicaieri prin carti sau pe net ca ar avea regim mai special decat smochinul obisnuit Tu stii ceva despre smochini,aia grena in speta?
| |
|
| |
Karla
| Subiect: Re: Gradina Karlei Mar Mai 21, 2013 10:51 am | |
| Nu, n-am avut niciodata smochini sau kiwi ori alte fructe de gen, nu m-au atras... | |
|
| |
penelopa
Numarul mesajelor : 4030 Localizare : Peris de capitala Joburi/Distractii : multiple Stare de spirit : vesnica nemultumire Data de inscriere : 04/03/2011
| Subiect: Re: Gradina Karlei Mar Mai 21, 2013 1:43 pm | |
| Nici sa nu te lasi atrasa, Karla , ca tare fitoase mai sunt "plantele" astea pe la noi!!! Eu am gasit aici, cand m-am mutat, un smochin (tufa) destul de mare, din care am mancat si smochine. De cand am daramat casa batraneasca langa care crestea, ingheata in fiecare iarna, desi il protejez cu snopi de coceni, iar primavara o ia de la capat, cu lastari noi. De 2 ani incerc sa scap de el, chinuindu-ne sa-l scoatem, dar el nu se lasa. Are radacina foarte adanc infipta si foarte puternica. Am sapat in jurul lui, am dat cu tarnacopul, dar tot n-a vrut sa iasa. Iarna trecuta l-am lasat asa, cu radacina la vedere, neprotejat. Acum i-a dat alti lastari noi, formand o tufa draguta. Am zis ca daca tot nu vrea sa dispara, am sa-l las acolo, de frumusete, ca fructe nu mai apuca sa faca. | |
|
| |
Karla
| Subiect: Re: Gradina Karlei Mar Mai 21, 2013 2:00 pm | |
| Am vazut si eu radacini de smochini iesind prin ziduri, n-ai cum sa-i dizloci. Eu n-am nimic exotic in gradina, nici macar un palmier sau vreun cactus. O singura passiflora alba am cumparat si am pus-o intr-un ghiveci, de experiment. | |
|
| |
geodezia
| Subiect: Re: Gradina Karlei Mar Mai 21, 2013 2:40 pm | |
| Auzi eu mi-am dorit un smochin ca asa era la moda prin 90 si m-am procopsit cu el acu m-am plictisit de el ca asa cum zice si pene se usuca lasatrii anuali iarna chiar daca protejez si pe urma este doar verdeta in curte mai si ocupa spatiu si afurisitu tot asa am dat din el am scos si tot rasare parca asa acu sa imi fac ain ciuda sa imi zica na ca tu m-ai vrut in curte ete acu eu nu ma las dus de aici sa vezi anu asta cite plantute au rasarit cred vreo 30 de lastari mici din 5 lastari cit au fost anu trecut .asta este este un invaziv | |
|
| |
penelopa
| Subiect: Re: Gradina Karlei Mar Mai 21, 2013 2:46 pm | |
| Geo, fa si tu ca mine: lasa doar cativa lastari, atat cat sa formeze o tufa decorativa, daca tot insista sa nu moara. | |
|
| |
Karla
| Subiect: Re: Gradina Karlei Mar Mai 21, 2013 5:29 pm | |
| Da' nu exista o substanta chimica distrugatoare de trunchi? Sigur trebuie sa fie pe undeva. E un soi de dezerbant pentru trunchiuri de copac... | |
|
| |
Tinkerbell
| Subiect: Re: Gradina Karlei Joi Mai 23, 2013 7:32 am | |
| La mine smochinii fac fructe ca nu-s d-aia salbatici sau salbaticiti Geo cum sa-ti iei o planta pt ca e la moda? N-am inteles niciodata chestia asta Tot ce am in curte n-a fost dupa moda ci pt ca am vrut eu Clematite si trandafiri au avut bunicii mei in curte de cand ma stiu Mama a pus si la bloc Cand am avut gradina mea am vrut cat mai multe clematite ,trandafiri de cat mai multe culori Rezultatul a fost ca in 13 ani am adunat vreo 50 sau mai multe clematite si cateva sute de trandafiri Sa nu mai vorbesc de lalele,crini,irisi,hemerocalisi ,rododendroni si alte "buruieni" Invat despre plante,vad plante si mi le doresc ,dar nu pt ca ar fi la moda ci pt ca se incadreaza in ce vreau eu in gradina Daca vrei sa distrugi smochinul sapa in adancime si distruge radacina principala Eu asa am facut cu un smochin salbaticit si am scapat de el | |
|
| |
geodezia
| Subiect: Re: Gradina Karlei Joi Mai 23, 2013 8:44 am | |
| pai cum sa iti zic la noi daca are unu ceva vrea tot satu pe urma asa ca vazind eu un smochin mare parca pe la Herculane acu multi ani mi-am dorit si eu unu numia ca ala de la Herculane facea si fructe al meu ioc asa c a am ramas cu o buruiana in curte dar ma rog acum daca are apa vad ca se facu ditamai tufanu de mare si acopera uitatu matusi in curte ..cred ca ati observat ca am o problema cu uitatu peste gard ...asa ca deocmnadata sta acolo .. | |
|
| |
Tinkerbell
| Subiect: Re: Gradina Karlei Joi Mai 23, 2013 11:49 am | |
| Aia cu uitatul o am si io La mine trec satenii si mai sa-si rupa gatul sa vada mai bine ce mai e in gradina Acu e gardu plin de vitza canadiana si tot felul de boscheti si sper ca in vara asta sa am gard nou si inalt Sunt prea ardeleanca se pare | |
|
| |
Karla
| Subiect: Re: Gradina Karlei Mar Iun 04, 2013 8:51 am | |
| In sfarsit a venit soarele si la mine, desi temperaturile raman reci... Bujorii tot nu s-au deschis (florile au nevoie de soare si n-au avut pâna acum), insa alium-ul care trebuia sa-i acompanieze a inflorit... Anul asta, ca niciodata, toti bujorii o sa infloreasca in acelasi timp. Allium roz: [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]Allium violet: [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]allium alb, pitic: [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]allium Schubertii, mediu (ca inaltime) urias ca forma a florii: [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] | |
|
| |
Karla
| Subiect: Re: Gradina Karlei Mar Iun 04, 2013 8:59 am | |
| Abia acum incep sa mi se deschida irisii... Celalalt intermediar e intr-adevar bleu-lavanda, s-au pacalit doar pe un singur exemplar: [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]Dintre irisii mari, primul e Succès fou, e cu adevarat spectaculos, o sa-l repozez acum ca s-a inmultit... [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]E foarte inalt si foarte parfumat, iar fiecare tija are cel putin 7 boboci; ii astept si pe ceilalti, care abia acum incep sa se deschida. In rest, ma consolez cu mici floricele, asteptand bujorii si trandafirii... panselute perene "Molly Sanderson": [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]ar fi trebuit sa le plantez alaturi niste flori albe, pentru contrast, ca sunt negre-negre... sau macar un frunzis argintiu, ceva... [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] | |
|
| |
popescugp
Numarul mesajelor : 503 Localizare : Medgidia Joburi/Distractii : pensionar Stare de spirit : optimist Data de inscriere : 29/03/2013
| Subiect: Re: Gradina Karlei Mar Iun 04, 2013 12:22 pm | |
| Desi tarziu la noi,ai frumuseti Karla;felicitari. | |
|
| |
penelopa
| Subiect: Re: Gradina Karlei Mar Iun 04, 2013 1:29 pm | |
| Floricele albe cu frunzis argintiu (ca cele din poza ta, Karla) am plantat si eu anul trecut vreo 6 rasaduri ... n-a supravietuit decat unul, deoarecelocatia aleasa are umezeala si seminumbra. Am inteles ca le place uscaciunea si soarele. | |
|
| |
Karla
| Subiect: Re: Gradina Karlei Mar Iun 04, 2013 1:45 pm | |
| Merci, GP.
Penelopa, in general plantele cu frunzisul argintiu prefera soarele si uscaciunea; ... (cele argintii, nu cele variegate, bineinteles). Artemisiile, plantele de curry, santolinele, stachys, lavandele... | |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Gradina Karlei | |
| |
|
| |
| Gradina Karlei | |
|