Clubul gradinarilor
Bine ati venit !
Haideti sa vorbim despre gradinile noastre !
Clubul gradinarilor
Bine ati venit !
Haideti sa vorbim despre gradinile noastre !
Clubul gradinarilor
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Clubul gradinarilor

Grebla, sapa si urzica fac gradina frumusica !

Portal*AcasaUltimele imaginiÎnregistrareConectare

Gradina Karlei

In jos 
+29
ghana
laurabv
doina
ella06
geodezia
popescugp
duduta190578
sicamin
anasstasia
georgy
Marga
gabriela60
Dorina Danila
Carina
doinabacau
mihaela
Doini
GetaV
Mihai
bubu
Myosotis
georgiana
Vernil
Rux
penelopa
costieanuconstantin
stefana
Tinkerbell
Karla
33 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 9 ... 15, 16, 17 ... 29 ... 43  Urmatorul
AutorMesaj
Carina

Carina

Numarul mesajelor : 428
Localizare : Brasov
Joburi/Distractii : dependenta de gradinarit
Stare de spirit : astept primavara
Data de inscriere : 24/06/2011

Gradina Karlei - Pagina 16 Empty
MesajSubiect: Re: Gradina Karlei   Gradina Karlei - Pagina 16 Icon_minitimeLun Aug 15, 2011 1:35 pm

Si la mine Summer Song, plantat tot in primavara, a inflorit foarte slab, doar trei flori 😢
Ce-i drept l-am plantat cam la umbra, va ajunge la soare dupa ce va depasi un metru, dar deocamdata phloxul meu i-a luat fata (si lumina).
Tu zici sa-i mai pun niste ingrasamant ca sa ma fericeasca si cu al doilea val de flori? Eu i-am pus ceva granule de trandafiri dupa prima inflorire, dar cam aceeasi doza ca si la ceilalti trandafiri, nu m-am gandit sa-i dau surplus ...

Sus In jos
Karla

Numarul mesajelor : 2635
Localizare : France
Joburi/Distractii : literatura, istorie, calatorii
Stare de spirit : vesela
Data de inscriere : 22/03/2011

MesajSubiect: Re: Gradina Karlei   Gradina Karlei - Pagina 16 Icon_minitimeLun Aug 15, 2011 1:41 pm

Da, Carina, pune-i niste ingrasamant (ar fi trebuit pus in iunie dupa prima inflorire, surplusul, dar asta e...). Poate o sa avem o vara lunga si o sa mai infloreasca o data. Si eu o sa fac la fel...
Oricum, bine ai facut ca l-ai pus mai la umbra, ca l-am avut eu la soare si n-a rezistat nici atat. L-am mutat sub un copac, de la zero...

PS. ca sa nu pun doar deceptii, sa n-aduca ghinion, iata si o revelatie.Un trandafir discret, cuminte, care mi-a facut o surpriza placuta:

"Roseraie du Châtelet" (Rosariumul de la Châtelet)- creatie Bernard Sauvageot
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

O tufa echilibrata, o floare pastel, à l'ancienne, parfumata si plina de nuante... s-a imbolnavit de la ploi, dar tot mi-a inflorit un maxim:

Se integreaza perfect in capatul masivul meu de bebelusi:

Sus In jos
bubu

Numarul mesajelor : 2033
Localizare : Bucuresti
Stare de spirit : in general buna
Data de inscriere : 09/06/2008

MesajSubiect: Re: Gradina Karlei   Gradina Karlei - Pagina 16 Icon_minitimeLun Aug 15, 2011 8:57 pm

E foarte frumos 'bebelusul' Very Happy . Si cu trandafirii care te-au dezamagit ce faci, ii mai lasi sau ii scoti ?
Sus In jos
Karla

MesajSubiect: Re: Gradina Karlei   Gradina Karlei - Pagina 16 Icon_minitimeMar Aug 16, 2011 1:10 pm

Nu-i scot, Bubu... Ii mai las cel putin un an, sa vad cum se comporta... Ii scot doar daca-mi fac figuri prea urâte care se confirma in timp ca fiind o certitudine, o obisnuinta.... sau daca ingrijirea lor cere prea multa munca si timp pentru flori prea putine.
Sus In jos
penelopa

penelopa

Numarul mesajelor : 4030
Localizare : Peris de capitala
Joburi/Distractii : multiple
Stare de spirit : vesnica nemultumire
Data de inscriere : 04/03/2011

MesajSubiect: Re: Gradina Karlei   Gradina Karlei - Pagina 16 Icon_minitimeMier Aug 17, 2011 11:04 am

Şi eu aplic cam aceeaşi tactică la trandafiri! Îi las cel puţin un an să văd de ce sunt în stare, apoi trec la măsuri ... drastice. pirat
Mi s-a pus, deja, pata pe 2 grimpanţi, care m-au deyamăgit. Unul e cumpărat şi a înflorit o singură dată, altul prins sub pet de anul trecut care n+a înflorit deloc şi văd că nici n-are de gând. 😢 Mai spre toamnă-încolo, îi mut în grădina din spete.
În schimb, am unul mititel şi drăgălaş, de la Tink, prins tot sub pet din toamna trecută. Acum e la a 2-a înflorire şi, pe cât e de prichindel, pe atât e de prolific!!! Wink
Sus In jos
Karla

MesajSubiect: Re: Gradina Karlei   Gradina Karlei - Pagina 16 Icon_minitimeMier Aug 17, 2011 11:18 am

Pe ala prins cu petul mai lasa-l, Penelopa... in mod normal, un grimpant nu infloreste in primul an, ci doar din al doilea... Aia care infloresc din primul an sunt de fapt arbustivi ameliorati (asta nu inseamna ca sunt mai putin valorosi, bineinteles)

Cel galben e intr-adevar tare dragalas, are florile ca niste puisori iesiti din ou...
Sus In jos
penelopa

penelopa

MesajSubiect: Re: Gradina Karlei   Gradina Karlei - Pagina 16 Icon_minitimeMier Aug 17, 2011 12:25 pm

Păi, alţi grimpanţi , de exemplu ,cel portocaliu .. Westerlland , parcă ... a înflorit aproape tot timpul anul ăsta şi tot prins sub pet toamna trecută a fost!! Crezi că pot să-l fac arbust-tufă pe dl. Westerlland?
Sus In jos
Karla

MesajSubiect: Re: Gradina Karlei   Gradina Karlei - Pagina 16 Icon_minitimeMier Aug 17, 2011 1:24 pm

Da, Penelopa, Westerland e un arbustiv in fapt...poti sa-l faci o tufa mai mare, de 1,5-1,7 m daca-l tai astfel incat sa-l obligi sa se ramifice. Pastrezi toti lastarii de la baza si tai toate ramurile principale la 4-5 ochi la primavara (pe cele secundare le tai la 2ochi). Iar in noiembrie curent il ciuntesti putin in prealabil, cat sa-i dai o forma compacta.
Sus In jos
bubu

MesajSubiect: Re: Gradina Karlei   Gradina Karlei - Pagina 16 Icon_minitimeMier Aug 17, 2011 9:26 pm

Ala mic si galben imi place si mie Very Happy . Oare Tink stie cum il cheama ?
Sus In jos
Karla

MesajSubiect: Re: Gradina Karlei   Gradina Karlei - Pagina 16 Icon_minitimeVin Aug 19, 2011 11:03 pm

gradina mea e inca in perioada de odihna, dupa stressul provocat de ploi si boli... Am medicamentizat-o Very Happy

Cativa trandafiri se incapatâneaza sa infloreasca fara intrerupere...

"Belle de Sardaigne" (frumoasa din Sardinia), creatie Dominique Massad pentru Guillot. E un grimpant grefat pe laxa, care-i permite sa traiasca in sol calcaros, alaturi de vita-de-vie. habar n-am sa cultiv vita-de-vie, ca sa creez scenele de gradina am cumparat vita-de-vie pentru nuli, soiuri create de Institutul agronomic din Paris. Soiul se numeste "Ampelia Perdin" ; nu trebuie sa-i faci nimic, nici sa-l tai, nici sa-l stropesti, doar sa-i asiguri soarele si sa-i mananci fructele in septembrie.

"Bicentenaire de Guillot", pe care-l cunoasteti... infloririle ulterioare celei din mai- iunie sunt mai decolorate (probabil ca nu le-am pus magneziu destul) iar florile sunt o idee mai marunte... S-a imbolnavit ca naiba dar n-a incetat sa infloreasca (poza e mai veche, de prin iulie, insa e in floare si acum)

O floare noua, Arlequin (Meilland)....

culoare interesanta si rezistenta la ploaie, dar departe de frumusetea Sophiei Renaissance, care a inflorit anul acesta continuu:

"Chartreuse de Parme" (Delbard) si-a pierdut majoritatea frunzelor insa tot infloreste, dupa aceeasi schema: flori mai mici, mai multe si mai ales mai ciufulite:

Mai sanatoasa, "Edith Piaf" (Meilland) arata culori infinite, nuante de la rosu la bordeaux, si aceleasi flori de dimensiuni mai mici... Culorile sunt mai spectaculoase decat la prima inflorire.

Ultimele sosite in gradina (plantate in iulie):
Alba Meillandecor (Meilland) pe tija inalta. Un peisager care m-a cucerit (vara asta mi s-a pus pata pe trandafirii cu flori marunte-marunte):

... si "Petit Bonheur" (Adam) - un minigrimpant cu flori marunte si rozalii, pe care l-am plantat in fata cabanei de unelte. Ambii erau intr-o stare jalnica, fara frunze... cand m-am intors din concediu isi revenisera, dragii de ei, facusera frunze noi si m-au asteptat cu mici flori delicioase...

Ultima editare efectuata de catre Karla in Vin Aug 19, 2011 11:31 pm, editata de 2 ori
Sus In jos
Karla

MesajSubiect: Re: Gradina Karlei   Gradina Karlei - Pagina 16 Icon_minitimeVin Aug 19, 2011 11:13 pm

In afara de asta, ma multumesc cu frunzisuri vesele si agapanthe albe...

.... si ma bucur de un trandafir surprinzator, pe care l-am aratat, cred, deja: "Blue Girl" (Sauvageot).
Intai am crezut ca am dat chix cu el, mi s-a parut spalacit si turbat la culoare, insa cand s-a instalat mai bine, m-a surprins prin evolutia culorii si prin parfum. Unde mai pui ca nici nu-i pasa de ploaie... O reusita, dupa parerea mea...

( bej in mijloc, care se estompeaza cand floarea se deschide complet):

Sus In jos
gabriela60

gabriela60

Numarul mesajelor : 1334
Localizare : Tg.Jiu
Joburi/Distractii : inginer
Stare de spirit : buna
Data de inscriere : 03/07/2011

MesajSubiect: Re: Gradina Karlei   Gradina Karlei - Pagina 16 Icon_minitimeSam Aug 20, 2011 8:34 am

astazi mi-am baut cafeaua plimbandu-ma prin gradina ta karla este foarte frumoasa
trandafirii sunt superbi si ma bucur ca posezi atatea cunostinte despre ei ca sa ne sfatuiesti si pe noi de acum o sa fiu etenta sa retin numele trandafirilor pe care-i plantez ca vad ca are mare importanta
eu credeam ca lor le place obligatoriu mult soare dar vad ca nu toti sunt la fel
Sus In jos
Karla

MesajSubiect: Re: Gradina Karlei   Gradina Karlei - Pagina 16 Icon_minitimeSam Aug 20, 2011 10:00 am

Merci, Gabriela...
E important sa cunosti numele trandafirului, la fel si creatorul lui (eu il pun intotdeauna in paranteze). Trandafirul pe care-l adopti are o istorie, e important sa stii cum s-a nascut si din mainile cui... Very Happy
Sus In jos
gabriela60

gabriela60

Numarul mesajelor : 1334
Localizare : Tg.Jiu
Joburi/Distractii : inginer
Data de inscriere : 03/07/2011

MesajSubiect: Re: Gradina Karlei   Gradina Karlei - Pagina 16 Icon_minitimeDum Aug 21, 2011 8:16 am

am descoperit karla trandafirul meu caruia i se pateaza frunzele se numeste sissi
asta datorita voua Gradina Karlei - Pagina 16 2480021943
Sus In jos
penelopa

penelopa

MesajSubiect: Re: Gradina Karlei   Gradina Karlei - Pagina 16 Icon_minitimeDum Aug 21, 2011 9:08 am

Karla, m-ai omorat cu "frunzisurile vesele"! affraid Zi-mi ce's alea, sa le caut si eu Wink (stii ca's moarta dupa plantele decorative prin frunze, nu?! 👽 )
Sus In jos
Karla

MesajSubiect: Re: Gradina Karlei   Gradina Karlei - Pagina 16 Icon_minitimeDum Aug 21, 2011 10:35 am

Ma bucur, Gabriela. Trandafirul se numeste "Sissi" in Franta (imparateasa austro-ungara e inca foarte iubita), "Mainzer Fastnacht" (carnavalul de la Mainz) in Germania si "Blue Moon" (luna albastra) in tarile anglo-saxone... Cu cateva tratamente preventive o sa-l ajuti sa-si pastreze frunzele sanatoase, nu-ti fa griji..
Sus In jos
Karla

MesajSubiect: Re: Gradina Karlei   Gradina Karlei - Pagina 16 Icon_minitimeDum Sept 18, 2011 9:03 pm

Penelopa, scuze de intarzierea raspunsului, nu stiu cum se face ca abia acum il vad...
Frunzisurile sunt Hottunya de care vorbea Myo si o varietate de Brunnera macrophylia (Jack Frost se cheama), care infloreste primavara ca nu-ma-uita... e o planta de umbra, i se mai spune Myosotis de Caucaz...

Si cateva roze care rezista la vremurile teribile de afara...
Cele mov:

Blue Girl (Sauvageot) impecabila, incontinuu in floare...

Mamie Blue (Delbard), egala cu ea insasi, la fel de frumoasa, putin mancata de niste gâze, insa nu am mai scos insecticidul din dulap pentru atata lucru...

Claude Brasseur (Meilland) atacat de oïdium, dar plin de boboci... un parfum incredibil...

Sus In jos
Karla

MesajSubiect: Re: Gradina Karlei   Gradina Karlei - Pagina 16 Icon_minitimeDum Sept 18, 2011 9:11 pm

Dintre albi se remarca doi, splendizi, desi nitel patati de marsonia, nimic grav...

Jeanne Moreau (Meilland), alb-pur reflectand lumina in galbui, petale extrem de catifelate si un parfum de vis, floare in forma de cupa...

Pierre Arditi (Meilland), reflexe gri-albastrui de data asta, un parfum la fel de invaluitor, o floare in forma rozelor vechi...

Sus In jos
Karla

MesajSubiect: Re: Gradina Karlei   Gradina Karlei - Pagina 16 Icon_minitimeDum Sept 18, 2011 9:20 pm

Dintre galben-oranj, o sa le gasesc un loc in masive pentru cele doua achizitii din vara asta:

Goldelse (Tantau) o minunatie de culori... se pateaza de la ploi, insa contaminarea e limitata -nimic grav:

François Mauriac (Fryer) a trecut toate testele cu brio: e un bun inlocuitor de Summer Song - desi are floarea mai putin sofisticata, culoarea de portocala arsa se pastreaza pe toata perioada infloririi, fara a vira spre roz... plus floribonditatea superioara.

Ultima editare efectuata de catre Karla in Dum Sept 18, 2011 9:36 pm, editata de 1 ori
Sus In jos
Karla

MesajSubiect: Re: Gradina Karlei   Gradina Karlei - Pagina 16 Icon_minitimeDum Sept 18, 2011 9:34 pm

In final cei roz...

William Christie (Guillot-seria Generosa), o minunatie... foarte aproape de floarea perfecta...

Lolita Lempicka (Meilland), parfum teribil, floare moderna... cloroza pe frunze, semn ca n-am hranit-o suficient...

Laurent Cabrol (Guillot-seria Generosa) - o floare dulce si parfumata, campiona la inflorit...

La Rose de Molinard (Delbard), o floare de o frumusete teribila, pe care o recomand cu ochii inchisi. E preferabila oricarui Austin...
Nicio problema de rezistenta (are labelul german ADR), nicio pata pe frunze, o dezvoltare spectaculoasa (am transplantat asta primavara o planta prapadita, intr-o singura tija, care a dat ce se vede)...
Fotografia nu reda in intregime frumusetea florii: petalele dinspre exterior sunt foarte deschise, roz foarte pal, aproape alb... parfumul e pe masura, doar Molinard e un mare parfumeur din Grasse - in Provence...

Sus In jos
bubu

MesajSubiect: Re: Gradina Karlei   Gradina Karlei - Pagina 16 Icon_minitimeDum Sept 18, 2011 10:03 pm

Karla multumim ca ne-ai delectat Very Happy .

Minunate flori, minunate poze, felicitari !
Sus In jos
Vernil

Numarul mesajelor : 2383
Localizare : acasa
Joburi/Distractii : munca
Stare de spirit : ok

MesajSubiect: Re: Gradina Karlei   Gradina Karlei - Pagina 16 Icon_minitimeDum Sept 18, 2011 10:53 pm

Ca de obicei, Karla ne rasfata ... Ultimul trandafir, La Rose de Molinard, seamana mult cu un englezesc urcator - nu-i stiu numele, Embarassed Nasa mea are o arcada cu un astfel de trandafir, chiar la intrarea in curte. Este foarte parfumat si infloricios ... Mi-am luat si eu butasi, sper sa reusesc sa-l prind,
Sus In jos
Karla

MesajSubiect: Re: Gradina Karlei   Gradina Karlei - Pagina 16 Icon_minitimeLun Sept 19, 2011 9:43 am

Cred ca o sa am si eu in toamna asta cativa trandafiri la care renunt...
O sa fac o lista, poate-i vrea cineva...
Sus In jos
Marga

Marga

Numarul mesajelor : 1555
Localizare : Timisoara
Joburi/Distractii : florile
Data de inscriere : 16/07/2011

MesajSubiect: Re: Gradina Karlei   Gradina Karlei - Pagina 16 Icon_minitimeLun Sept 19, 2011 2:06 pm

Karla sint superbi trandafirii tai . applause
Sus In jos
Karla

MesajSubiect: Re: Gradina Karlei   Gradina Karlei - Pagina 16 Icon_minitimeLun Sept 19, 2011 3:35 pm

Multumesc,Marga... Ma bucur sa te vad aici... Very Happy
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Gradina Karlei   Gradina Karlei - Pagina 16 Icon_minitime

Sus In jos

Gradina Karlei
Sus 
Pagina 16 din 43Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 9 ... 15, 16, 17 ... 29 ... 43  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Gradina Karlei
» GRADINA DE POVESTE
» Gradina mea
» Gradina mea
» Gradina mea

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Clubul gradinarilor :: Ograzile noastre-
Mergi direct la: