| Clubul gradinarilor Grebla, sapa si urzica fac gradina frumusica ! |
|
| Gradina Karlei | |
|
+29ghana laurabv doina ella06 geodezia popescugp duduta190578 sicamin anasstasia georgy Marga gabriela60 Dorina Danila Carina doinabacau mihaela Doini GetaV Mihai bubu Myosotis georgiana Vernil Rux penelopa costieanuconstantin stefana Tinkerbell Karla 33 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
Karla
Numarul mesajelor : 2635 Localizare : France Joburi/Distractii : literatura, istorie, calatorii Stare de spirit : vesela Data de inscriere : 22/03/2011
| Subiect: Re: Gradina Karlei Mier Iul 13, 2011 11:08 am | |
| " Blue Girl" de la Sauvageot, un trandafir de culoarea vantului turbat... e exact ca in poza, cu centrul beige: [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]" Chartreuse de Parme" (Manastirea din Parma- creatie Delbard), un trandafir à la Stendhal, bineinteles: [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] (culoare inca si mai vie si parfum remarcabil, ca toti trandafirii care evoca scriitori) [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] | |
| | | Carina
Numarul mesajelor : 428 Localizare : Brasov Joburi/Distractii : dependenta de gradinarit Stare de spirit : astept primavara Data de inscriere : 24/06/2011
| Subiect: Re: Gradina Karlei Mier Iul 13, 2011 11:27 am | |
| Foarte frumoasa seria Renaissance. Ai reusit cumva sa faci rost si de Chloe Renaissance? Daca mai tii minte, mi-ai identificat tu prin primavara pe TM un trandafir roz deschis si as fi fost curioasa sa-l vad in pozele tale ca sa-l identific cu certitudine. Pe internet am gasit destul de putine poze cu el din gradini, majoritatea sunt comerciale | |
| | | Karla
Numarul mesajelor : 2635 Localizare : France Joburi/Distractii : literatura, istorie, calatorii Stare de spirit : vesela Data de inscriere : 22/03/2011
| Subiect: Re: Gradina Karlei Mier Iul 13, 2011 12:42 pm | |
| Da' de unde, Carina... abia la iarna sa-l comand la un pepinierist belgian... Il cheama Bruno Parterre si nu vinde prin corespondenta decat in decembrie-februarie... in restul anului, trebuie sa te duci la pepiniera, in Belgia lui natala El il are si pe Liliana Renaissance... In rest, am cumparat de pe site-ul pe care i l-am indicat lui Bubu (rosen-direct.de) cativa Renaissance: Sandra (cel mov care e de negasit), Amélia si Bonita. Ii astept in octombrie, am primit confirmarea... | |
| | | bubu
Numarul mesajelor : 2033 Localizare : Bucuresti Stare de spirit : in general buna Data de inscriere : 09/06/2008
| Subiect: Re: Gradina Karlei Mier Iul 13, 2011 1:42 pm | |
| Mama ce ne faci, vrei sa ne imbolnavim de tot . Foarte frumosi toti (si cei care i-ai pus la mine in gradina). Si acum o intrebare de profan : cu ce e deosebita seria Renaissance de alti trandafiri frumosi pe care ii ai ? | |
| | | Karla
| Subiect: Re: Gradina Karlei Mier Iul 13, 2011 2:13 pm | |
| Dificil de raspuns, Bubu... E o serie utila pentru ca exista putini arbustivi atat de sofisticati in 1,2-1,5 m... mai sunt cativa la Guillot (Paul Bocuse, William Christie, Morabito sunt cei mai inalti, in 1,20 sunt mai multi)....
Pe mine culorile m-au facut sa cad pe jos. Sunt ca iesite din paleta unui pictor. Nici macar la Tantau, care e un colorist de mare calibru, n-am gasit atatea nuante intr-o singura floare... Renaissance e o serie de artist, duce gradinaritul la rang de arta... Eu am descoperit floarea de la Sophia Renaissance din intamplare: imi plac trandafirii in culori solare. La vremea cand am cumparat-o n-am dat prea multi bani pe ea: in primul an infloreste timid, fara prea multe nuante, fara dimensiuni extraordinare ale florii. Un trandafir obisnuit, mi-am zis... Insa in al doilea an, Sophia m-a dat pe spate... a aratat atatea nuante, incat nu ma mai puteam dezlipi de ea... dimineata, la amiaza si seara, in functie de lumina, culorile variaza... are si o floribunditate iesita din comun, superioara celor de la Tantau (Poulsen e mai tare la capitolul asta).
Apoi, i-am cautat pe ceilalti din serie. Prea tarziu pentru Chloé Renaissance: cand am cumparat eu Sophia, Chloé era pe toate drumurile, in toate gradinariile. Dupa doi ani, imposibil de gasit un exemplar. Retelele de jardinerie, ca Truffault, Jardiland sau Garden Price, care se bazeaza pe importul din Olanda, nu l-au mai importat, insa au scos celelalte exemplare din serie. Am profitat sa-mi cumpar Alexandra, Claire, Nina, Helena, Ghita... era si Isabel, dar cum e rosu, nu m-am aruncat... Mai sunt o gramada... trei am cumparat din Germania, pe Liliana si Chloé o sa-i cumpar din Belgia....
in concluzie, cum pentru mine culoarea si capacitatea de inflorire sunt criteriile principale, Renaissance e un "coup de coeur"... | |
| | | bubu
Numarul mesajelor : 2033 Localizare : Bucuresti Stare de spirit : in general buna Data de inscriere : 09/06/2008
| Subiect: Re: Gradina Karlei Mier Iul 13, 2011 2:24 pm | |
| Mersi, am bagat la cap . | |
| | | Karla
| Subiect: Re: Gradina Karlei Mier Iul 13, 2011 2:30 pm | |
| pentru nimic Daca dai de vreunul nu-l rata (desi in Romania nu sunt etichetati intotdeauna trandafirii Poulsen de provenienta olandeza).... oricum, in august ma lansez si eu la butasi, o sa propag ce am mai rar si ce mi-au cerut fetele... | |
| | | Tinkerbell
Numarul mesajelor : 2311 Localizare : Insula de Smarald Joburi/Distractii : scurmatul Stare de spirit : zburatoare Data de inscriere : 08/04/2011
| Subiect: Re: Gradina Karlei Mar Iul 19, 2011 2:12 pm | |
| Karla anul trecut s-au gasit Poulsseni si pe aici anul asta insa n-au mai adus pe motiv ca nu s-au vandut la asteptari Eu am luat pt gradina firmei cativa si acu ii astept sa reinfloreasca ca sa vad ce pot taia Noroc ca mi-a luat soacra-mea si mie vreo cativa Am unul un roz-orange,roz somon dar nu mai stiu cum il cheama Chambord-ul a fost stricat de fvurtuna si acu sade cuminte Am vreo 3 in ghivece si pe cel de la tine care parca ar vrea sa faca un bobocel Sa va spun ca m-a topit ELFE? a facut primele 6 flori pe o creanga si are boboci si pe cea de a doua? Am hotarat sa-l inzestrez cu o "poarta" sau cu un"cos" ce reusesc mai repede Pana acu din Tantau au inflorit 4 si mai au 2 boboci Unul singur e mai prapadit As zice ca din 9 trandafiri stau bine(sau or fi 10?) Karla pestritul tau galben e demential Imi plac la nebunie toti trandafirii tai(la tine trebuie sa ajung cu masina si cu recipiente) Ai idee cum pot fi identificatin trandafirii vanduti ca "miniatur"? Unii din ei sunt super(cresc ca din apa cand ajung in gradina | |
| | | Karla
| Subiect: Re: Gradina Karlei Mar Iul 19, 2011 6:33 pm | |
| Tinkerbell, cred ca pot fi identificati dupa metoda clasica: privitul... alta metoda nu cunosc... Mi se deschide inca un pestrit grimpant, Brownie, e mortal si ala.... sa-i fac poze | |
| | | Tinkerbell
Numarul mesajelor : 2311 Localizare : Insula de Smarald Joburi/Distractii : scurmatul Stare de spirit : zburatoare Data de inscriere : 08/04/2011
| Subiect: Re: Gradina Karlei Mar Iul 19, 2011 8:11 pm | |
| De privit ii privesc ,dar nu ma ajuta deloc la gasirea numelor Incep sa-i urasc pe comerciantii care nu scriu cum ii cheama pe mititei Pai tu ai numai "mortali" in gradina Culmea e ca de cate ori am fost in Franta si am umblat creanga pe strazi ,belindu-ma prin gradini n-am vazut deloc trandafiri sau plante care sa ma faca sa cad in fund Nici macar la Tuilleries,la Versailles ,la Luvru sau la Fontenbleau............aranjamente interesante si viu colorate ,dar cu plante obisnuite Am vazut o multime de dalii,dar erau mult sub ce aveam eu acasa si tot asa Am fost si in vizite(cu exceptia rozariului tatalui unui prieten-ala fiind maniac) si n-am vazut nici pe jumatate plante atat de interesante ca pe la noi Chiar ma intrebam unde Dumnezeu sunt gradinile alea fantastice din Franta(n-am ajuns la Giverny) Tu ai reusit sa speli obrazul frantujilor..................si esti tot romanca Mie marea majoritate a locuintelor frantujesti mi s-au parut a unor lenesi........ceva gazon,ceva conifere si ici si colo cate un trandafir destul de banal Acu ramane sa merg si in Provence | |
| | | Karla
| Subiect: Re: Gradina Karlei Mar Iul 19, 2011 8:17 pm | |
| Ei nu, Tinkerbell, ca la marile castele, conceptul de gradina e altfel... ala trebuie sa ilustreze puterea regelui, se mizeaza pe liniile de orizont, pe planurile mari...
Cat despre particulari, ca si la noi, exista pasionatii de plante (care au gradini super, carora le consacra timp) si cei care locuiesc la verde... adica au chef sa vada un patrat verde acceptabil, si se multumesc cu cativa arbusti bine plasati sau cateva ghivece. Problema e ca ritmul de viata nu e acelasi, si mie-mi vine cateodata sa ma sinucid seara cand ajung si ma asteapta plantele sa le ud, sa le tratez sau dezerbez... | |
| | | Tinkerbell
| Subiect: Re: Gradina Karlei Mar Iul 19, 2011 9:16 pm | |
| Karla te superi daca iti zic ca stiu care e diferenta intre o gradina particulara,un parc public sau o gradina -parc al unui castel? Stii............am facut planuri pt un parc........proiect de anul 5 Si culmea e ca a si fost realizat o parte din proiect.............acu vreo 15 ani,acu nu mai stiu daca a fost pastrata amenajarea initiala Eu lu le-am vazut si mi-e greu sa cred ca am fost atat de oarba Am innebunit dupa Auteil,cu terasele pline de copaci,am vazut spatii verzi superb amenajate ,am vazut blocurile lui Violet-le-Duc si Art Nouveau la el acasa ,am alergat dupa constructiile lui La Courbusier si am vazut mini gradini superb amenajate in cativa metri patrati Am ramas fascinata de magnoliile grandiflora si de diversele parculete in interiorul zonelor de blocuri...........zonele de avand muncitoresc ale anilor 70,am vazut si zona rezidentiala a insulelelor,a periferiilor si zona spre Vaii Loarei,a autostrazilor spre Loara;de asemenea zona Barbissonului,acolo amm vazut niste gradini interesante ,dar obtinute cu statui,arcade,pergole si multi arbusti tunsi | |
| | | Tinkerbell
| Subiect: Re: Gradina Karlei Mar Iul 19, 2011 9:21 pm | |
| In Anglia,in Irlanda gradinile erau un vis Chiafr si in Germania erau ca niste bijuterii,cu o bogatie de plante care te fortau sa stai in loc si sa incerci sa descoperi fiecare pata de culoare ce e Asa iti sesizez eu si gradina ta,ca un fel de pestera lui Aladin,la fiecare pas ti se taie respiratia Esti brasoveanca,stii ca in Brasov daca te plimbi chiar si in cartierul vechi de ceferisti,gasesti fostele case sociale cu o "batista " de loc si care sunt niste minuni Sa nu mai vorbim de casele din spatele pietii de la gara ; cele din zona Poienii-parcul dendrologic deja sunt un vis Inspre Bartolomeu e mai greu de vazut din cauza ca sunt in spatele potrilor mari Mai e zona de sub universitate care iar e ceva de descoperit | |
| | | Karla
| Subiect: Re: Gradina Karlei Mier Iul 20, 2011 2:33 pm | |
| ca tot veni vorba de plante noi, mi-au aratat floarea grimpantii panaché plantati asta-primavara... Brownie (Mc Gredy) - e exact ca in poza: rosu-ciocolatiu, terracotta, cica la sfarsitul infloririi ar trebui sa devina brun, nu cred ca-l prind pentru ca plec in vacanta... [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]Mi-a inflorit à treia oara " Plume d'Ange" (Meilland). Inflorire din ce in ce mai bogata... [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]In nuante pastel, roz extrem de pal, incepe sa se deschida din nou " Petit Trianon" (Meilland). Imi place grozav culoarea asta... [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]In alb imi infloresc cele trei agapanthe albe. Cea albastra mi-a facut doar o tija... [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]Celalalt grimpant, " Ines Sastre" (Meilland) a binevoit sa-mi faca doi boboci (ma asteptam sa-si arate nasul abia la anul)... daca nu se deschida pâna sambata, asta e... [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] | |
| | | Karla
| Subiect: Re: Gradina Karlei Mier Iul 20, 2011 2:44 pm | |
| Si cativa din coltul in culori solare.... " Parure d'or" (Coroana de aur) - grimpant Delbard [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]" Comtesse du Barry" (Meilland) -l-am asociat cu garofite galben-pai... [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]Campionul en titre, bineinteles, " Sophia Renaissance" (Poulsen). E o ploaie de boboci: e in al treilea an de viata, infloreste ca nebunul... o sa ma doara sufletul sa-i tai ca sa am flori cand ma intorc din vacanta... [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]Clematita cea mai originala pe care o am, Trikatrei - alaturi de " Arthur Rimbaud" (Meilland) [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]" William Christie" (Guillot) pe punctul sa se ofileasca: [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] | |
| | | Vernil
Numarul mesajelor : 2383 Localizare : acasa Joburi/Distractii : munca Stare de spirit : ok Data de inscriere : 09/06/2008
| Subiect: Re: Gradina Karlei Mier Iul 20, 2011 5:35 pm | |
| Ce frumos suna: colt cu trandafiri in culori solare ! Normal ca e superba culoarea lui Sophia Renaissance, iar petalele lui William Christie sunt f.f.multe . Imi place si culoarea lui,e delicata. | |
| | | Karla
| Subiect: Re: Gradina Karlei Mier Iul 20, 2011 7:06 pm | |
| Ei da, Vernil, e un trandafir foarte baroc, pe masura sefului de orchestra franco-american William Christie. E cel care a reinviat muzica baroca in vremurile noastre... Culoarea lui e foarte evolutiva, intre roz si piersica... depinde si de sol: eu am doi, plantati in pamant diferit, si florile nu sunt chiar identice... | |
| | | Myosotis Admin
Numarul mesajelor : 5257 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : mainile-n pamant pan' la coate Stare de spirit : tot inainte !!! Data de inscriere : 21/01/2008
| Subiect: Re: Gradina Karlei Joi Iul 21, 2011 11:38 am | |
| Karla, de trandafiri nu mai zic nimic ca oricum ii admir cu gura cascata de cate ori ii prezinti . In imaginea cu "Petit Trianon" ai o planta cu frunze colorate. Sa fie Houttuynia ? Am citit ca este foarte invaziva. Am pus una intr-un spatiu de unde nu poate evada, sa vad cum merge. | |
| | | Karla
| Subiect: Re: Gradina Karlei Joi Iul 21, 2011 11:59 am | |
| Myo, nu stiu sa-ti spun exact... nu-mi mai amintesc exact cum o cheama, am plantat-o asta primavara ca sa vad ce da... i-a fost foarte greu sa se prinda, a avut nevoie de foarte multa apa, a fost cat pe ce sa o pierd. Insa vad ca mi-a facut si flori | |
| | | Myosotis Admin
Numarul mesajelor : 5257 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : mainile-n pamant pan' la coate Stare de spirit : tot inainte !!! Data de inscriere : 21/01/2008
| Subiect: Re: Gradina Karlei Joi Iul 21, 2011 1:09 pm | |
| Daca i-a trebuit multa apa probabil asta este. Este pe lista plantelor medicinale in tarile asiatice. Cica are gust de peste si menta O sa gust o frunza din gradina sa vad cum este. | |
| | | Karla
| Subiect: Re: Gradina Karlei Joi Iul 21, 2011 1:49 pm | |
| Da, i-a trebuit multa apa, ca m-am temut la un moment dat sa nu fie vreo chestie acvatica, vreo planta care se cultiva pe lânga bazin... Am dat search pe net dupa Houttuynia si asta este, varietatea cordata "Cameleon"... Uite ca habar n-aveam de proprietatile medicinale, bine ca mi-ai spus | |
| | | Tinkerbell
| Subiect: Re: Gradina Karlei Lun Iul 25, 2011 9:53 am | |
| Cred ca am si eu un Christie,dar nu-s foarte sigura Am pierdcut schema cum sunt pusi si de care si Poulsenni sunt amestecati cu alti Mai am cativa si in ghive ce.............si coana Rosa vaz ca da tarcoale | |
| | | Dorina Danila
Numarul mesajelor : 32 Localizare : Timisoara Joburi/Distractii : lectura si gradinarit Stare de spirit : excelenta Data de inscriere : 11/08/2011
| Subiect: Re: Gradina Karlei Lun Aug 15, 2011 12:57 pm | |
| Karla, fiind de curind inscrisa in club,incep sa ma familiarizez incet cu toate..asa ca am vazut pozele puse de tine,toate superbe,plus cele ale florilor tale din primavara..Te felicit!Sint muta de admiratie1Iti doresc succes in continuare..ca intelegerea lui Max o ai.. | |
| | | Karla
| Subiect: Re: Gradina Karlei Lun Aug 15, 2011 1:07 pm | |
| Eu va pun cateva deceptii... adica vreo cativa trandafiri pe care i-am pus in pamant anul acesta si care nu prea au dat rezultatele la care ma asteptam... "Flora Danica" (Poulsen): bof, probabil nu are destul soare, insa mi-a facut mofturi grave, nu i-a placut frigul, nu a inflorit in valuri, cum fac ceilalti Poulsen... bizar... e ceva putred in Danemarca.... [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]"Soeur Emanuelle" (Delbard), se mai numeste "Dieter Muller" pe siturile germane. Nu va lasati tentati de culoarea originala, are un defect capital: isi pierde petalele la o simpla scuturare... Un trandafir de banat, parerea mea. Pacat de nuanta liliachiu-roz-pal, superba si de forma tufei, foarte regulata: [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]Pomponella (Kordes), departe de a furniza cantitatea de flori asteptata, pe deasupra acestea nici nu se deschid decat cand vor ele... Ploaia le distruge pompoanele, asa ca mai bine lipsa... [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]"Summer Song" (David Austin), foarte zgarcit cu magnificele flori, desi a plouat vara asta ca-n Anglia-mama. Maria-sa face figuri, probabil pentru ca nu si-a primit tona de ingrasamant. Ca toti Austinii, cere supradoze... [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]"Charles de Gaulle" (Meilland). Le Général n-a avut chef sa se dezvolte si pace. Inca si mai zgarcit cu florile, probabil si pentru ca e pe tija... in orice caz, n-a aratat nicio bravura. [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Ultima editare efectuata de catre Karla in Lun Aug 15, 2011 1:12 pm, editata de 2 ori | |
| | | Karla
| Subiect: Re: Gradina Karlei Lun Aug 15, 2011 1:08 pm | |
| Iti multumesc, Dorina (am postat in acelasi timp, hi hi hi ) Am intelegere, nimic de zis: acum sunt in negocieri, ca vreau sa creez cateva masive | |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Gradina Karlei | |
| |
| | | | Gradina Karlei | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |
|