Clubul gradinarilor
Bine ati venit !
Haideti sa vorbim despre gradinile noastre !
Clubul gradinarilor
Bine ati venit !
Haideti sa vorbim despre gradinile noastre !
Clubul gradinarilor
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Clubul gradinarilor

Grebla, sapa si urzica fac gradina frumusica !

Portal*AcasaUltimele imaginiÎnregistrareConectare

Gradina Karlei

In jos 
+29
ghana
laurabv
doina
ella06
geodezia
popescugp
duduta190578
sicamin
anasstasia
georgy
Marga
gabriela60
Dorina Danila
Carina
doinabacau
mihaela
Doini
GetaV
Mihai
bubu
Myosotis
georgiana
Vernil
Rux
penelopa
costieanuconstantin
stefana
Tinkerbell
Karla
33 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 10 ... 16, 17, 18 ... 30 ... 43  Urmatorul
AutorMesaj
Rux

Rux

Numarul mesajelor : 281
Localizare : ardeal
Joburi/Distractii : viata de zi cu zi
Stare de spirit : optimista
Data de inscriere : 30/03/2011

Gradina Karlei - Pagina 17 Empty
MesajSubiect: Re: Gradina Karlei   Gradina Karlei - Pagina 17 Icon_minitimeLun Sept 19, 2011 4:34 pm

Adevarul este ca ai o gradina rafinata ..ca si tine ,de altfel Karla!
Sus In jos
Karla

Numarul mesajelor : 2635
Localizare : France
Joburi/Distractii : literatura, istorie, calatorii
Stare de spirit : vesela
Data de inscriere : 22/03/2011

MesajSubiect: Re: Gradina Karlei   Gradina Karlei - Pagina 17 Icon_minitimeLun Sept 19, 2011 4:46 pm

C'est très gentil Rux...
E cam deplorabila gradina mea la vremea asta, dupa atatea ploi... deja a venit toamna adevarata, trebuie sa ma apuc de trebaluit Very Happy
Sus In jos
gabriela60

gabriela60

Numarul mesajelor : 1334
Localizare : Tg.Jiu
Joburi/Distractii : inginer
Stare de spirit : buna
Data de inscriere : 03/07/2011

MesajSubiect: Re: Gradina Karlei   Gradina Karlei - Pagina 17 Icon_minitimeLun Sept 19, 2011 9:07 pm

spor la lucru nu mai vorbi despre frig si ploaie ca parca le simt
sunt foarte frumosi trandafirii tai si parca am si eu ceva roz dar nu stiu daca miroase maine ma duc sa vad
insanatosire grabnica Gradina Karlei - Pagina 17 2422189467
Sus In jos
Karla

MesajSubiect: Re: Gradina Karlei   Gradina Karlei - Pagina 17 Icon_minitimeMar Sept 20, 2011 11:02 am

Merci, Gabriela...
Sper sa nu vina prea repede in Romania toamna de la noi. E zgribulita rau, dar aici e climat temperat-oceanic, nici nu poate fi altfel...
Sus In jos
bubu

Numarul mesajelor : 2033
Localizare : Bucuresti
Stare de spirit : in general buna
Data de inscriere : 09/06/2008

MesajSubiect: Re: Gradina Karlei   Gradina Karlei - Pagina 17 Icon_minitimeMar Sept 20, 2011 8:04 pm

Karla ti-am trimis mp.
Sus In jos
Karla

MesajSubiect: Re: Gradina Karlei   Gradina Karlei - Pagina 17 Icon_minitimeMar Sept 20, 2011 8:20 pm

Merci, Bubu... am raspuns Very Happy
Sus In jos
gabriela60

gabriela60

MesajSubiect: Re: Gradina Karlei   Gradina Karlei - Pagina 17 Icon_minitimeMar Sept 20, 2011 8:47 pm

hai sa-ti spun ce am descoperit... trandafirul meu catarator care nu s-a mai catarat ca l-am tot taiat eu deoarece face fainare a lastarit iarasi foarte frumos si eu preventiv , pentru ca iar cred ca apare fainarea la el , , frecand o frunza sa vad daca pata alba e fainare sau solutia cu care l-am stropit ,am descoperit ca are frunzele parfumate. Azi am repetat operatiunea sa verific daca nu ma insel si nu ma insel. Exista trandafiri cu frunze parfumate? Sau al meu e un mutant de la atata stropit antifainare. scratch
Sus In jos
Karla

MesajSubiect: Re: Gradina Karlei   Gradina Karlei - Pagina 17 Icon_minitimeMier Sept 21, 2011 11:14 am

Buna Gabriela,
n-am mai auzit de frunze parfumate, miros a ce? A Altceva decat a vegetal, au un parfum anume?

Nu taia crengile in caz de fainare, ci doar frunzele.... elimina-le pe cele atinse, chiar daca lasi trandafirul aproape golas: el o sa-si fabrice rapid altele sanatoase, insa o sa infloreasca mai putin. Normal, energia lui se duce inspre frunze...
Nu elimina niciodata TOATE frunzele, fiindca chiar bolnave, frunzele asigura fotosinteza...
In modul acesta o sa stropesti mai putin si nici nu dezechilibrezi forma plantei, taindu-i crengile...
Sus In jos
Tinkerbell

Tinkerbell

Numarul mesajelor : 2311
Localizare : Insula de Smarald
Joburi/Distractii : scurmatul
Stare de spirit : zburatoare
Data de inscriere : 08/04/2011

MesajSubiect: Re: Gradina Karlei   Gradina Karlei - Pagina 17 Icon_minitimeMier Sept 21, 2011 11:39 am

Pai fainare pe seceta?
Din ce am vazut eu din pozele tale nu ai asa o curte mare in care sa nu poti uda
e ciudat cum a facut fainare
la mine trandafirii sunt super ok,cativa au cateva frunze roase de omizi,le-am rupt si am gabjit coanele omizi si le-am eliminat
Sus In jos
gabriela60

gabriela60

MesajSubiect: Re: Gradina Karlei   Gradina Karlei - Pagina 17 Icon_minitimeJoi Sept 22, 2011 1:07 pm

am descoperit sursa frunzelor parfumate sotul meu a facut cantitatea unui plic in 10 l apa si cum vasul meu cu pompa de stropit este de 5 l a pus restul in bidonul cu vagi ramasite de parbrizol care este putin parfumat ori eu am dat pe trandafir cu tot ce mai era in rezervor si cu urme de parbrizol deci de acolo mirosul
dar fainare tot face vad ca fiecare frunza care iese face imediat o pata albicioasa
am sa insist cu solutia si nu-i mai tai nimic anul acesta
dar dupa iarna o sa faca iarasi?
o pastreaza?
Sus In jos
Karla

MesajSubiect: Re: Gradina Karlei   Gradina Karlei - Pagina 17 Icon_minitimeJoi Sept 22, 2011 8:06 pm

da, Gabriela.
O s-o faca din nou.

Tratezi in toamna asta dupa ce cad toate frunzele (le strangi de pe jos pe toate, pâna la ultima si le arzi), apoi tratezi...
Mai aplici un tratament de iarna prin februarie cu zeama bordeleza (stropesti si pamantul si plantele).
Iar din aprilie incepi tratamentele preventive, o data la 10-15 zile.
Sus In jos
Tinkerbell

Tinkerbell

Numarul mesajelor : 2311
Localizare : Insula de Smarald
Joburi/Distractii : scurmatul
Stare de spirit : zburatoare
Data de inscriere : 08/04/2011

MesajSubiect: Re: Gradina Karlei   Gradina Karlei - Pagina 17 Icon_minitimeJoi Sept 22, 2011 8:27 pm

Gabi tu uzi trandafirul doar la radacina?
eu de exemplu le fac dus,seara cand ud(dupa ce s-au mai racorit frunzele de la arsita) pun capul de dus pe furtun si ii imbaiez de sus pana jos
Ma intreb care ar fi cauza
Ai in zona un oficiu de protectia plantelor sa le duci o frunza msostra si sa-ti spuna exact ce e si care e cauza?
Poate nu folosesti ce trebuie
Sus In jos
gabriela60

gabriela60

MesajSubiect: Re: Gradina Karlei   Gradina Karlei - Pagina 17 Icon_minitimeVin Sept 23, 2011 8:57 am

aici exista protectia plantelor numai legat de solarii ,legume, e ceva legat de apia cred oricum nu are treaba cu florile din gradini
dus nu m-am gandit sa-i fac pentru ca eu am avut impresia ca a facut fainare de la ploile alea multe din primavara
o sa incerc si un dus
asa cum spunea Tink ar fi bine oare sa-i scot pamantul si sa-l schimb sau sa-l plantez pe el in gradina undeva si sa-mi iau alt catarator la anul pentru ghiveci
poate daca-i scghimb locul la anu renunta la fainare
si daca nu renunt eu la el ca-mi imbolnaveste toata curtea mie-mi e groaza de fainare o urasc
Sus In jos
stefana

stefana

Numarul mesajelor : 1443
Joburi/Distractii : Plantele si mersul pe jos
Stare de spirit : Fericirea vine din lucruri marunte
Data de inscriere : 08/06/2008

MesajSubiect: Re: Gradina Karlei   Gradina Karlei - Pagina 17 Icon_minitimeVin Sept 23, 2011 9:24 am

gabriela60 a scris:

dus nu m-am gandit sa-i fac pentru ca eu am avut impresia ca a facut fainare de la ploile alea multe din primavara
Din ce am citit mai peste tot fainarea este de la vremea secetoasa. Sau daca oricum trandafirul respectiv este sensibil la ciuperca aia.
Sus In jos
Karla

MesajSubiect: Re: Gradina Karlei   Gradina Karlei - Pagina 17 Icon_minitimeVin Sept 23, 2011 11:20 am

Si eu stiam la fel, Stef...
Oricum, trandafirii sensibili se imbolnavesc de fainare spre sfarsitul sezonului chiar daca nu e seceta... avand resusrse mai putine pentru ca au inflorit toata vara, sunt mai expusi...
Insa daca e seceta, fainarea apare si mai devreme. Daca va amintiti, la mine primavara a fost caniculara si fara un strop de ploaie timp de saptamani (ap louat in schimb toata vara...)
Fainarea a parut pe trandafirii sensibili inca de la sfarsitul lui mai, insa am eradicat-o. Normal, erau plini de energie, cum nu e cazul in septembrie...
Sus In jos
penelopa

penelopa

Numarul mesajelor : 4030
Localizare : Peris de capitala
Joburi/Distractii : multiple
Stare de spirit : vesnica nemultumire
Data de inscriere : 04/03/2011

MesajSubiect: Re: Gradina Karlei   Gradina Karlei - Pagina 17 Icon_minitimeVin Sept 23, 2011 3:02 pm

Pe mine m-a ferit D-zeu de fainare la trrandafiri, dar de patare (neagra, galbena cum o fi ea ..) nu ma sare in niciun an What a Face
Fainare face volbura (rochita randunicii) careia nu-i scapa niciun gard de sarma. pirat
Sus In jos
Karla

MesajSubiect: Re: Gradina Karlei   Gradina Karlei - Pagina 17 Icon_minitimeVin Sept 23, 2011 5:47 pm

Pai, nici nu se poate fara, Penelopa... chiar deloc-deloc, e imposibil...
Problema e sa nu faca ravagii, sa-i impiedice sa infloreasca...
Sus In jos
Karla

MesajSubiect: Re: Gradina Karlei   Gradina Karlei - Pagina 17 Icon_minitimeVin Sept 23, 2011 7:29 pm

Iata-l pe "Ines Sastre" (Meilland), cumparat asta primavara. Un grimpant care a inflorit din primul an, ceea ce nu e specific lui Meilland...

Bobocii sunt mici, insa floarea e foarte mare cand se deschide si plina de petale. Miroase lejer si, ce m-a uimit, tine o groaza de timp. Floarea asta e deschisa de mai bine de 10 zile si nu pare sa oboseasca.
Poza nu reda culoarea exacta, contrastul e mai mare, rozul e de fapt purpuriu-rosu...
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

In alta ordine de idei, "Paul Bocuse" (Guillot) a inflorit ca de obicei in portocaliu (inflorirea de primavara e roz, a se vedea pozele) cea de toamna e abricot, e o caracteristica a lui...

Versigny vireaza si el toamna, mai putin "Dany Hahn" (in poza) iar William Christie, deloc...

Pe tija, cateva flori din "Paco Rabanne" (Adam)- sunt flori mici, cat jumatate de deget, colorate adorabil...

Ultima editare efectuata de catre Karla in Vin Sept 23, 2011 7:50 pm, editata de 2 ori
Sus In jos
Karla

MesajSubiect: Re: Gradina Karlei   Gradina Karlei - Pagina 17 Icon_minitimeVin Sept 23, 2011 7:41 pm

Arthur Rimbaud (Meilland), floare sofisticata la fel ca versificatia poetului, parfum teribil (e cel roz din plan indepartat, in prim-plan "Penny Lane" (Harkness)...

O floare care merge foarte bine, Rose de Molinard (Delbard) ii e vecina. Sunt tare multumita de amandoi, sunt trandafiri de recuperare...

"Heritage"(David Austin) a binevoit pentru prima data in 4 ani sa faca 6 flori in acelasi timp. Ploile teribile din ultima vreme sunt de vina Very Happy A plouat vara asta ca-n Anglia-mama, de la sfarsitul lui iulie pâna acum... Florile nu tin nici doua zile, pacat..

O consolare de la Delbard, "Michèle Morgan", trandafir in forma de sfera perfecta, adorabil... e unul din preferatii mei.

Ultima editare efectuata de catre Karla in Vin Sept 23, 2011 7:50 pm, editata de 2 ori
Sus In jos
Karla

MesajSubiect: Re: Gradina Karlei   Gradina Karlei - Pagina 17 Icon_minitimeVin Sept 23, 2011 7:46 pm

Un original, Mystérieuse (Dorieux), culoarea exact ca in poza...

"Elfe" (Tantau), fabulos de-a dreptul...

"Parure d'Or" (Delbard) o multime de culori pe o floare simpla...

Sus In jos
bubu

MesajSubiect: Re: Gradina Karlei   Gradina Karlei - Pagina 17 Icon_minitimeVin Sept 23, 2011 9:07 pm

Waw, Karla, ce frumosi sunt !

Eu nu mai trec pe la tine prin gradina ca ma imbolnavesc de tot Very Happy .
Sus In jos
penelopa

penelopa

Numarul mesajelor : 4030
Localizare : Peris de capitala
Joburi/Distractii : multiple
Stare de spirit : vesnica nemultumire
Data de inscriere : 04/03/2011

MesajSubiect: Re: Gradina Karlei   Gradina Karlei - Pagina 17 Icon_minitimeSam Sept 24, 2011 8:51 am

Originalul "miterios" chiar este un ... original, dar unul nemaipomenit!!! Gradina Karlei - Pagina 17 1922459146
Sus In jos
Karla

MesajSubiect: Re: Gradina Karlei   Gradina Karlei - Pagina 17 Icon_minitimeSam Sept 24, 2011 11:36 am

Merci, Bubu Very Happy
Penelopa, in plus e un urias, cred ca merge la 1,50; a crescut mai bine de 1 metru in ghiveci dintr-un butas de la abatia de Valsaintes... are si parfum puternic...
Sus In jos
bubu

MesajSubiect: Re: Gradina Karlei   Gradina Karlei - Pagina 17 Icon_minitimeSam Sept 24, 2011 8:23 pm

Eu chiar vroiam sa te intreb cat de bogata e floarea ? In pozele de pe net pare cu putine petale, pe site la calugari pare mai batut.
Sus In jos
Karla

MesajSubiect: Re: Gradina Karlei   Gradina Karlei - Pagina 17 Icon_minitimeSam Sept 24, 2011 8:37 pm

Bubu, e o floare care depinde de energia pe care o are (adica de cum e hranita)...
In vara mi-a inflorit cu putine petale -vreo 10-15- era abia un butas... nici culoarea nu era aceeasi, ci mai palida.
Acuma mi-a inflorit cu vreo 35 si culoarea pe care o vezi. La fel mi-a facut si "New Imagine" ...

Am observat si la alti trandafiri acelasi fenomen... Chiar la Sophia Renaissance: in primul an parea o floare banala, abia il al doilea si-a aratat si culoarea adevarata, si numarul de petale...
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Gradina Karlei   Gradina Karlei - Pagina 17 Icon_minitime

Sus In jos

Gradina Karlei
Sus 
Pagina 17 din 43Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 10 ... 16, 17, 18 ... 30 ... 43  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Gradina Karlei
» GRADINA DE POVESTE
» Gradina mea
» Gradina mea
» Gradina mea

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Clubul gradinarilor :: Ograzile noastre-
Mergi direct la: