| Trandafirul din fereastra | |
|
+16Carina duduta190578 Marga gabriela60 doina Doini Vernil codruta bubu Rux Tinkerbell Karla penelopa stefana Myosotis georgiana 20 participanți |
|
Autor | Mesaj |
---|
georgiana
Numarul mesajelor : 2072 Localizare : valenii de munte/prahova Joburi/Distractii : hibiscusii Stare de spirit : buna Data de inscriere : 19/03/2011
| Subiect: Re: Trandafirul din fereastra Lun Mar 28, 2011 8:39 pm | |
| multumesc, Karla! in iarna am rupt toate frunzele de pe hibi, iar musculitele nu au mai avut pe ce sa se prinda, asa ca jumatate din ele au disparut de trei saptamani sunt in carantina, le-am stropit in fiecare vineri cu aktara (asa mi s-a recomandat la magazinul fito), dar inweek-endul asta nu am fost acasa, asa ca le-am gasit pline maine dimineata duc o parte din ghivece in baie, unde o sa stropesc cu solutie de spirt medicinal, sapun lichid si apa, iar vineri iar aktara..... daca nu isi revin nici asa, ii voi tunde drastic
| |
|
| |
stefana
Numarul mesajelor : 1443 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : Plantele si mersul pe jos Stare de spirit : Fericirea vine din lucruri marunte Data de inscriere : 08/06/2008
| Subiect: Re: Trandafirul din fereastra Lun Mar 28, 2011 10:20 pm | |
| Din experienta mea, daca planta este prea "pe duca" nu o sa ai succes cu butasii, Georgiana. Cam asta este tehnica mea de reanimare: La unii hibi de-ai mei am observat blegirea frunzelor (cred ca am mai scris pe undeva asta). Fiind patita (am pierdut vreo doi fara sa pot salva nimica) am scos planta din ghiveci, am scuturat pamantul de pe radacini si apoi le-am spalat efectiv cu apa calda. Multe radacinute s-au rupt tare usor, semn ca erau cam degradate. Vedeti in prima fotografie cum aratau radacinile dupa asta (cam o zecime ramasesera): [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]Dupa ce au format multe noi radacinute (intre timp am schimbat apa din pahar de vreo cateva ori), cum se vede in a doua fotografie, am pus substrat nou peste apa din pahar si in final am gaurit paharul ca sa se scurga surplusul. | |
|
| |
georgiana
Numarul mesajelor : 2072 Localizare : valenii de munte/prahova Joburi/Distractii : hibiscusii Stare de spirit : buna Data de inscriere : 19/03/2011
| Subiect: Re: Trandafirul din fereastra Mar Mar 29, 2011 6:55 am | |
| eu am incercat metoda asta, dar nu am reusit sa salvez nimic, s-a uscat in continuare....
oricum, am schimbat aseara pamantul la cel rozaliu, l-am udat un strop si l-am verificat dimineata...parca nu mai sunt asa blegite frunzele, oricum, abiaa stept sa ma intorc de la serviciu sa vad in ce stare e | |
|
| |
penelopa
Numarul mesajelor : 4030 Localizare : Peris de capitala Joburi/Distractii : multiple Stare de spirit : vesnica nemultumire Data de inscriere : 04/03/2011
| Subiect: Re: Trandafirul din fereastra Mier Mar 30, 2011 9:26 am | |
| Mi se pare bună metoda descoperită de Karla pe forumul acela franţuzesc. În astfel de situaţii, eu aş proceda la fel. Adică, aş preleva câţiva lăstari pe care i-aş pune la prins sub pet, iar restul plantei aş trata-o cu Confidor. Aşa cum v-am mai spus, la mione, întotdeauna, Confidor-ul a alungat musculiţele albe. | |
|
| |
georgiana
| Subiect: Re: Trandafirul din fereastra Mier Mar 30, 2011 5:03 pm | |
| merg si eu maine sa caut Confidor, iar vienri sa pun sub pet lastarii si restul sa stropesc PS: daca am schimbat hibi blegit, sa ma risc sa tai si din el o ramurica? | |
|
| |
Myosotis Admin
Numarul mesajelor : 5257 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : mainile-n pamant pan' la coate Stare de spirit : tot inainte !!! Data de inscriere : 21/01/2008
| Subiect: Re: Trandafirul din fereastra Mier Mar 30, 2011 5:16 pm | |
| Fiecare cu ale lui La mine, toti hibiscusii pe care am incercat sa-i salvez prin taiere, au decedat cu mult succes. Cred ca exista o limita de timp in care pot fi salvati. Adica, sa observi "boala" imediat ce apare si sa actionezi rapid. | |
|
| |
stefana
Numarul mesajelor : 1443 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : Plantele si mersul pe jos Stare de spirit : Fericirea vine din lucruri marunte Data de inscriere : 08/06/2008
| Subiect: Re: Trandafirul din fereastra Mier Mar 30, 2011 5:22 pm | |
| Din experienta mea: daca radacinile sunt duse si nu le poti revitaliza, butasii nu prea au sanse. De aceea v-am aratat "tehnica" mea. Dar cand nu am observat la timp ca planta are probleme, efortul a fost in zadar. Asa am pierdut un hibiscus rosu clasic destul de batran (peste 3 ani). A, si apa trebuie mentinuta mereu limpede, cum se tulbura o inlocuiam. | |
|
| |
georgiana
| Subiect: Re: Trandafirul din fereastra Mier Mar 30, 2011 5:56 pm | |
| radacinile erau bune, le-am inspectat cand am schimbat pamantul parca ar da semne de inviorare, dar e prea devreme sa ma bucur mi-ar parea rau de el, e ca un clasic pink o idee mai inchis | |
|
| |
stefana
| Subiect: Re: Trandafirul din fereastra Mier Mar 30, 2011 6:23 pm | |
| Georgiana, nu o fi fost pur si simplu insetat? | |
|
| |
georgiana
| Subiect: Re: Trandafirul din fereastra Mier Mar 30, 2011 6:25 pm | |
| nu cred, pamantul era foarte umed cand am umblat la el, desi nu il mai udasem de o saptamana l-am dus in baie, i-am facut dus, dupa care, la vreo trei zile, s-a blegit.... | |
|
| |
Tinkerbell
Numarul mesajelor : 2311 Localizare : Insula de Smarald Joburi/Distractii : scurmatul Stare de spirit : zburatoare Data de inscriere : 08/04/2011
| Subiect: Re: Trandafirul din fereastra Vin Apr 08, 2011 2:19 pm | |
| Frumosi hibi tai,Georgiana Apropo de hibi mi-e dor de Ani,cine mai stie ceva de ea si de ce n-o aducem aci cu noi? | |
|
| |
georgiana
| Subiect: Re: Trandafirul din fereastra Vin Apr 08, 2011 2:22 pm | |
| - stef a scris:
- Georgiana, nu o fi fost pur si simplu insetat?
din pacate, hibi despre care vorbeam s-a uscat....., asa ca acum ma gandesc de unde sa cumpat clasic pink.... | |
|
| |
georgiana
| Subiect: Re: Trandafirul din fereastra Vin Apr 08, 2011 2:24 pm | |
| - Tinkerbell a scris:
- Frumosi hibi tai,Georgiana
multumesc tare mult | |
|
| |
penelopa
Numarul mesajelor : 4030 Localizare : Peris de capitala Joburi/Distractii : multiple Stare de spirit : vesnica nemultumire Data de inscriere : 04/03/2011
| Subiect: Re: Trandafirul din fereastra Vin Apr 08, 2011 10:26 pm | |
| - Tinkerbell a scris:
- Frumosi hibi tai,Georgiana
Apropo de hibi mi-e dor de Ani,cine mai stie ceva de ea si de ce n-o aducem aci cu noi? Ani e inscrisa mai de mult, dar nu stie ca s-a reactivat forumul. Si, sa mai stii ca, aici pe CG, Georgiana este regina hibilor. ... si a pizzei | |
|
| |
Rux
Numarul mesajelor : 281 Localizare : ardeal Joburi/Distractii : viata de zi cu zi Stare de spirit : optimista Data de inscriere : 30/03/2011
| Subiect: Re: Trandafirul din fereastra Sam Apr 09, 2011 7:53 am | |
| Foarte frumoase ,Georgiana. | |
|
| |
georgiana
| Subiect: Re: Trandafirul din fereastra Sam Apr 09, 2011 8:06 am | |
| | |
|
| |
georgiana
| Subiect: Re: Trandafirul din fereastra Sam Apr 09, 2011 8:09 am | |
| - stef a scris:
- Din experienta mea, daca planta este prea "pe duca" nu o sa ai succes cu butasii, Georgiana.
cata dreptate ai avut, Stef! asta e, macar am incercat.... | |
|
| |
georgiana
| Subiect: Re: Trandafirul din fereastra Sam Apr 09, 2011 8:34 am | |
| - Rux a scris:
- Foarte frumoase ,Georgiana.
multumesc, Rux! | |
|
| |
Myosotis Admin
Numarul mesajelor : 5257 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : mainile-n pamant pan' la coate Stare de spirit : tot inainte !!! Data de inscriere : 21/01/2008
| Subiect: Re: Trandafirul din fereastra Sam Apr 09, 2011 9:00 am | |
| La ce zici "clasic Pink" ca poate te ajutam careva ? Ani nu a mai intrat nici prin alte parti (forumuri) si ea nu e genul suparacios. Banui ca are probleme/treburi familiale de-i asa rara la vedere. | |
|
| |
Rux
Numarul mesajelor : 281 Localizare : ardeal Joburi/Distractii : viata de zi cu zi Stare de spirit : optimista Data de inscriere : 30/03/2011
| Subiect: Re: Trandafirul din fereastra Sam Apr 09, 2011 9:01 am | |
| Sincer ,cred ca nu are timp. Dupa cite stiu se va duce la Vaslui.
| |
|
| |
georgiana
| Subiect: Re: Trandafirul din fereastra Sam Apr 09, 2011 9:10 am | |
| - Myosotis a scris:
- La ce zici "clasic Pink" ca poate te ajutam careva ? Ani nu a mai intrat nici prin alte parti (forumuri) si ea nu e genul suparacios. Banui ca are probleme/treburi familiale de-i asa rara la vedere.
multumesc frumos, eu nu indrazneam, sunteti grozava, daca nici nu ma cunoasteti si vreti sa ma ajutati asta e decedatul [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] | |
|
| |
Tinkerbell
Numarul mesajelor : 2311 Localizare : Insula de Smarald Joburi/Distractii : scurmatul Stare de spirit : zburatoare Data de inscriere : 08/04/2011
| Subiect: Re: Trandafirul din fereastra Sam Apr 09, 2011 10:36 pm | |
| Mai exista faza cu Vasluiul? Eu credeam ca lumea s-a lecuit de trambalari d-astea Eu oricum nu aveam de gand vreodata sa ma duc ,chiar daca imitrimiteau invitatie scrisa cu litera de aur nu-i zona mea favorita Dar de Ani mi-e dor Si tolomaca cum sunt nu mai stiu unde i-am salvat numarul sa o sun sa o salut | |
|
| |
georgiana
| Subiect: Re: Trandafirul din fereastra Sam Apr 09, 2011 10:38 pm | |
| ce Vaslui? | |
|
| |
Tinkerbell
| Subiect: Re: Trandafirul din fereastra Sam Apr 09, 2011 10:51 pm | |
| Pe un alt forum,acu vreo 100 de ani era un nene mare pasionat de lalele si care invita lumea la el in crescatorie sa-i vada lalele si sa i le cumpere Sunt moarta dupa lalele ,dar n-am vazut nimic in polele afisate care sa ma tenteze si sa nu le am deja Intitulasera chestia asta "festivalul lalelelor de la Vaslui",un gen de mimetism dupa cel de la Pitesti M-am riscat o singura data sa merg la cel de la Pitesti si a fost cea mai mare porcarie si dezamagire Drept care n-am riscat sa merg la Vaslui(era si mai mare cheltuiala si in mod sigur nu mi-ar fi placut) Imi place mie sa conduc si sa bantui prin tara,dar Moldova nu-i zona mea favorita | |
|
| |
georgiana
| Subiect: Re: Trandafirul din fereastra Sam Apr 09, 2011 10:53 pm | |
| am inteles care e faza eu nu am flori in curte, asa ca orice chestie de felul acesta e nula pentru mine | |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Trandafirul din fereastra | |
| |
|
| |
| Trandafirul din fereastra | |
|