| Trandafirul din fereastra | |
|
+16Carina duduta190578 Marga gabriela60 doina Doini Vernil codruta bubu Rux Tinkerbell Karla penelopa stefana Myosotis georgiana 20 participanți |
|
Autor | Mesaj |
---|
georgiana
Numarul mesajelor : 2072 Localizare : valenii de munte/prahova Joburi/Distractii : hibiscusii Stare de spirit : buna Data de inscriere : 19/03/2011
| Subiect: Re: Trandafirul din fereastra Dum Iul 03, 2011 7:55 pm | |
| eu am inmuiat doar banutzul la inceput, apoi am "sigilat" paharele cu scotch, cine m-a invatat imi spunea sa uit de ele, dar am trecut zilnic pe acolo, sa vad evolutia nici eu nu am crezut, dar uite ca am reusit, asa ca mai pun la prins, ca acum am mana buna | |
|
| |
Vernil
Numarul mesajelor : 2383 Localizare : acasa Joburi/Distractii : munca Stare de spirit : ok Data de inscriere : 09/06/2008
| Subiect: Re: Trandafirul din fereastra Lun Iul 04, 2011 10:42 am | |
| Eu udam permanent banutii, mai mult ca sigur aici am gresit. | |
|
| |
codruta
Numarul mesajelor : 240 Localizare : Veldhoven - Olanda Joburi/Distractii : xxx Stare de spirit : oscilanta Data de inscriere : 25/03/2011
| Subiect: Re: Trandafirul din fereastra Mar Iul 05, 2011 10:36 am | |
| Am primit si eu niste lastari in banuit de turba lastari care in doua zile au fost uscati. Oare asta a fost cauza, prea multa apa? | |
|
| |
Vernil
Numarul mesajelor : 2383 Localizare : acasa Joburi/Distractii : munca Stare de spirit : ok Data de inscriere : 09/06/2008
| Subiect: Re: Trandafirul din fereastra Mar Iul 05, 2011 11:02 am | |
| Codruta, nu stiu ce sa-ti raspund. Nu am reusit niciodata sa inradacinez in banuti de turba. Am folosit metoda clasica, pus in pamant normal, acoperit cu pet si rabdare ... | |
|
| |
penelopa
Numarul mesajelor : 4030 Localizare : Peris de capitala Joburi/Distractii : multiple Stare de spirit : vesnica nemultumire Data de inscriere : 04/03/2011
| Subiect: Re: Trandafirul din fereastra Mar Iul 05, 2011 3:27 pm | |
| Nici una din metode nu prezintă siguranţă de 100%. Când am un lăstar preţios şi vreau, neapărat, să se prindă, aleg tot metoda cu butaşul în pământ şi pet în cap. Asta nu înseamnă că nu mi s-au uscat butaşi şi prin metoda asta. Restul .... în apă! N-am folosit niciodată bănuţi de turbă . | |
|
| |
georgiana
Numarul mesajelor : 2072 Localizare : valenii de munte/prahova Joburi/Distractii : hibiscusii Stare de spirit : buna Data de inscriere : 19/03/2011
| Subiect: Re: Trandafirul din fereastra Mar Iul 05, 2011 6:10 pm | |
| eu butasul de la Pene, pe care il consider pretios, il am in apa, a facut punctisoare albe, mai astept un pic si il pun in pamant cu pet | |
|
| |
Vernil
| Subiect: Re: Trandafirul din fereastra Mar Iul 05, 2011 10:42 pm | |
| Pentru mine, acum, cea mai pretioasa floare e Hoya Lacunosa ... are un parfum atat de placut ... nu ocupa spatiul mult, nu e fitzoasa si infloreste mereu, Iar cand se proneste pe inflorit, nu se mai opreste ... floare dupa floare ... | |
|
| |
georgiana
| Subiect: Re: Trandafirul din fereastra Mier Iul 06, 2011 7:29 am | |
| ma bucur, eu nu vreau sa ma "imbolnavesc" si de altceva | |
|
| |
Tinkerbell
Numarul mesajelor : 2311 Localizare : Insula de Smarald Joburi/Distractii : scurmatul Stare de spirit : zburatoare Data de inscriere : 08/04/2011
| Subiect: Re: Trandafirul din fereastra Mier Iul 06, 2011 3:48 pm | |
| Gagicilor ma imbolnaviti voi pe mine Am mai capatat 2 hibi Unul pare orange si batut ca are bobocii rotunzi si cam asa se vad si unul sper sa fie alb.........batut Sau o fi galben deschis? Bobocii sunt rotunzi si sigur sunt involti Hibi Hawai e un soi de cameleon cu nuante de la grena in ochi pana la galben deschis Dosul petalelor sunt un soi de orange placut(in nici un caz pedelist) | |
|
| |
stefana
Numarul mesajelor : 1443 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : Plantele si mersul pe jos Stare de spirit : Fericirea vine din lucruri marunte Data de inscriere : 08/06/2008
| Subiect: Re: Trandafirul din fereastra Mier Iul 06, 2011 3:57 pm | |
| Hibi al meu alb batut, care se pregateste de vreo luna de inflorit, are bobocul lunguiet, de un alb galbui-verzui. Din cate am mai vazut, Koenig-ul are bobocii rotunzi. | |
|
| |
georgiana
| Subiect: Re: Trandafirul din fereastra Mar Iul 12, 2011 9:13 pm | |
| penelopa. a inflorit hibi roz deschis de la tine [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] | |
|
| |
penelopa
Numarul mesajelor : 4030 Localizare : Peris de capitala Joburi/Distractii : multiple Stare de spirit : vesnica nemultumire Data de inscriere : 04/03/2011
| Subiect: Re: Trandafirul din fereastra Mier Iul 13, 2011 9:34 am | |
| Ce mă bucur, Georgiana, că e ceea ce ai vrut!!! | |
|
| |
stefana
Numarul mesajelor : 1443 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : Plantele si mersul pe jos Stare de spirit : Fericirea vine din lucruri marunte Data de inscriere : 08/06/2008
| Subiect: Re: Trandafirul din fereastra Mier Iul 13, 2011 11:46 am | |
| E o frumusete Exact asa a inflorit ieri la mine hibi "secretara" si nu l-am mai fotografiat. | |
|
| |
Myosotis Admin
Numarul mesajelor : 5257 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : mainile-n pamant pan' la coate Stare de spirit : tot inainte !!! Data de inscriere : 21/01/2008
| Subiect: Re: Trandafirul din fereastra Mier Iul 13, 2011 4:42 pm | |
| Am reusit sa rup port altoiul la unul din hibii luati asta-primavara in comanda comuna de la Gommer. Si nici n-am apucat sa vad floarea M-am impiedicat ca .... si in cadere m-am sprijinit exact pe el...... I-am facut un bandaj ........ sper sa se refaca tulpina ca nu se rupsese de tot. In rest infloresc mai mereu numai cei "comuni". | |
|
| |
georgiana
| Subiect: Re: Trandafirul din fereastra Mier Iul 13, 2011 5:34 pm | |
| mare pacat, sefa....lasa, ca se intremeaza el.... | |
|
| |
georgiana
| Subiect: Re: Trandafirul din fereastra Mier Iul 13, 2011 6:09 pm | |
| | |
|
| |
doina
Numarul mesajelor : 648 Localizare : Oltenita Joburi/Distractii : gradinaritul pe balcon Stare de spirit : relaxata Data de inscriere : 27/06/2011
| Subiect: Re: Trandafirul din fereastra Joi Iul 14, 2011 9:15 am | |
| Foarte frumosi Primul e sunni havana ? | |
|
| |
penelopa
| Subiect: Re: Trandafirul din fereastra Joi Iul 14, 2011 9:19 am | |
| Primul îmi place şi mie., deşi are cam mult "portocaliu" | |
|
| |
codruta
Numarul mesajelor : 240 Localizare : Veldhoven - Olanda Joburi/Distractii : xxx Stare de spirit : oscilanta Data de inscriere : 25/03/2011
| Subiect: Re: Trandafirul din fereastra Joi Iul 14, 2011 9:30 am | |
| Noroc cu pozele voastre ca asa mai vad si eu flori de hibi. | |
|
| |
doina
Numarul mesajelor : 648 Localizare : Oltenita Joburi/Distractii : gradinaritul pe balcon Stare de spirit : relaxata Data de inscriere : 27/06/2011
| Subiect: Re: Trandafirul din fereastra Joi Iul 14, 2011 10:48 am | |
| Codruta si la mine tot cam asa este. Desi am peste 10 hibi numai 3 au inflorit continuu toata primavara-vara, ceilalti au boboci si mai fac din cand in cand cate o floare dar nesemnificativ. O mare parte din vina o am eu pentru ca i-am tratat anul trecut cu cycogan , ca sa ramana mici Sper ca anul viitor sa ii treaca efectul si sa se comporte normal hibilicii mei iar daca se vor face copaci ii 'marit' si pastrez lastari . | |
|
| |
georgiana
| Subiect: Re: Trandafirul din fereastra Joi Iul 14, 2011 4:11 pm | |
| - doina a scris:
- Foarte frumosi
Primul e sunni havana ? eu stiu ca e ceva cu holliday, dar nu ii stiu denumirea exacta | |
|
| |
georgiana
| Subiect: Re: Trandafirul din fereastra Joi Iul 14, 2011 4:21 pm | |
| - penelopa a scris:
- Primul îmi place şi mie., deşi are cam mult "portocaliu"
asta e..... PS: hibi alb de la tine are un inceput de mustaceala, in schimb Gatorul nu e bine: i s-a tulburat apa, asa ca azi dimineata l-am inmuiat in atonik si l-am infipt intr-un banut de turba | |
|
| |
gabriela60
Numarul mesajelor : 1334 Localizare : Tg.Jiu Joburi/Distractii : inginer Stare de spirit : buna Data de inscriere : 03/07/2011
| Subiect: Re: Trandafirul din fereastra Sam Iul 16, 2011 9:03 am | |
| buna voua tuturor si mie-mi plac hibi si am si eu cateva exemplare unii de marimea unor copacei sotul meu poate spune cel mai bine cat de greu ii cara in caas toamna ce nu stiu este cum arata hibi de gradina despre care vorbeste penelopa sunt oare copaceii aceia cu flori asemanatoare cu hibi dar simple de culoare roz, alb, mov? | |
|
| |
Myosotis Admin
Numarul mesajelor : 5257 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : mainile-n pamant pan' la coate Stare de spirit : tot inainte !!! Data de inscriere : 21/01/2008
| Subiect: Re: Trandafirul din fereastra Sam Iul 16, 2011 10:03 am | |
| Exista "Hibiscus syriacus" care este de gradina si pe care sigur ii stii fiindca sunt prin multe parcuri si pe strazi. In general au flori albe, roz sau mov, simple. De curand au inceput sa apara si diverse "modele" la ei. Cu flori semibatute sau batute. Peste iarna raman crengile goale ca la orice tufa sau arbust. Cred ca Penelopa se refera la "Hibiscus Moscheutos" care e mai pretentios si are flori mari foarte frumoase. Pot fi roz, albe sau rosii sau combinatii ale acestor culori. Iarna cam dispare tufa si reapare primavara. Googaleste dupa cele doua denumiri si o sa te lamuresti despre ce-i vorba. | |
|
| |
codruta
| Subiect: Re: Trandafirul din fereastra Dum Iul 17, 2011 12:37 pm | |
| Gabriela60, in albumul meu poti sa vezi cativa hibii de gradina, syriacus si moscheutos [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]Mi-e asa o ciuda ca l-am pierdut pe moscheutosul alb. Nu a mai rasarit anul acesta si nu am habar de ce. Cel rosu a crescut tare frumos iar acum astept sa-i apara si florile. Mai am putin de asteptat. | |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Trandafirul din fereastra | |
| |
|
| |
| Trandafirul din fereastra | |
|