| la Bubu | |
|
+31ghana laurabv Paulyna popescugp Marga georgy duduta190578 anasstasia gabriela60 marirogo Carina elena410 doinabacau geodezia codruta Doini mihaela Mirela ani Attila costieanuconstantin Vernil Rux Tinkerbell sicamin georgiana Karla Myosotis stefana penelopa bubu 35 participanți |
|
Autor | Mesaj |
---|
Karla
Numarul mesajelor : 2635 Localizare : France Joburi/Distractii : literatura, istorie, calatorii Stare de spirit : vesela Data de inscriere : 22/03/2011
| Subiect: Re: la Bubu Mar Apr 12, 2011 5:03 pm | |
| Aha, asa carevasazica... Cred ca am un loc, jumatate la soare/jumatate la umbra... merde, schimbare de program, eu planuiam sa o pun in plin soare, lânga niste trandafiri rosii | |
|
| |
Tinkerbell
Numarul mesajelor : 2311 Localizare : Insula de Smarald Joburi/Distractii : scurmatul Stare de spirit : zburatoare Data de inscriere : 08/04/2011
| Subiect: Re: la Bubu Mar Apr 12, 2011 5:32 pm | |
| Poti s-o faci daca e musai,dar cum ea e un bordo spre violet,n-as zice ca e cea mai fericita alaturare E o culoare extrem de dificil de pozat In poze apare spe rosu si ea e spre violet Probabil ca daca as trece prin filtre de culoare si programe de prelucrare as ajunge la coloarea ei reala,dar nu-mi plac pozele "confectionate" pe computer In soare risti sa se pateze urat Oricum ploaia si vantul ii pateaza catifeaua petalelor | |
|
| |
Tinkerbell
Numarul mesajelor : 2311 Localizare : Insula de Smarald Joburi/Distractii : scurmatul Stare de spirit : zburatoare Data de inscriere : 08/04/2011
| Subiect: Re: la Bubu Mar Apr 12, 2011 5:34 pm | |
| Daca vrei ceva mai rezistent si mai rosu ,iti recomand "cardinal rouge" si mai apropiat de rosu) O sa razi...in curte am 3 clematite in nuante de grena,bordo(2 din ele sunt la umbra) si fiecare din ele e cam la 2 tonuri cromatice de celelalte Am mutain plin soare cativa pui (cel putin 2 din ei ii banuies ca apartin de cardinal rouge) si am sa incerc sa fac poze comparative cu planta mama
Ultima editare efectuata de catre Tinkerbell in Mier Apr 13, 2011 1:48 pm, editata de 1 ori | |
|
| |
Karla
Numarul mesajelor : 2635 Localizare : France Joburi/Distractii : literatura, istorie, calatorii Stare de spirit : vesela Data de inscriere : 22/03/2011
| Subiect: Re: la Bubu Mar Apr 12, 2011 5:56 pm | |
| In poza de pe ambalaj e violet-violet, pe urma mi-am amintit ca Bubu zicea ca in fapt e grena... Nu-i problema, ca prefer sa iasa culoarea in evidenta, pentru aia rosii gasesc eu altceva. Vreun albastru-pal, vad eu... Sa ma uit si dupa Cardinal rouge, ar arata bine printre ai mei trandafiri rosii, daca floarea e suficient de simetrica, de bine taiata | |
|
| |
bubu
Numarul mesajelor : 2033 Localizare : Bucuresti Stare de spirit : in general buna Data de inscriere : 09/06/2008
| Subiect: Re: la Bubu Mar Apr 12, 2011 7:53 pm | |
| Karla Warshawska e greana, bordo si dupa ce se trec florile se fac violet. Eu n-am clematite in umbra dar o sa incerc sa vad ce culori au. Si daca nu te superi de ce vrei sa pui langa trandafiri rosii clematita rosie, nu o sa iasa in evidenta. Eu langa trandafirul urcator rosu am in plan sa pun o clematita alba si una violet, Etoille violet. | |
|
| |
Karla
| Subiect: Re: la Bubu Mar Apr 12, 2011 9:11 pm | |
| Voiam sa fac un contrast de forme... Adica sa creez un spatiu monocrom, in care forma florilor sa fie diferita. trandafirii sunt dubli, batuti, sofisticati, voiam o forma de floare plata, simetrica, stelara, care sa contrasteze cu volumul florilor de trandafir si cu culoarea acestora (e un rosu de Tyr...) M-am gandit si la alb, insa peretele pe care urca e alb si nu s-ar vedea, s-ar pierde sin efectul optic. Imi plac cele albastre, iar albastrul merge cu orice in asociatie, insa in afara de Multiblue n-am vazut niciuna care sa-mi placa... Iar pe asta o am deja. Cred ca am s-o pun pe Warszawa sa urce cu Zéphirina mea, care e la umbra... o sa fie simplu de ingrijit, cum Zéphirine nu are spini, o sa o pot taia linistita pe varsoviana | |
|
| |
bubu
Numarul mesajelor : 2033 Localizare : Bucuresti Stare de spirit : in general buna Data de inscriere : 09/06/2008
| Subiect: Re: la Bubu Mar Apr 12, 2011 9:23 pm | |
| Warszawska langa zephirine crede ca merge super. Daca mi se prinde zephirine incerc si eu. Clematite mov-albastrui frumoase si florifere ar fi : jackmanii si etoille violet. Ar mai fi si president, dar la mine nu face flori multe, si polish spirit dar e cam spalacita, etc. Si ideea cu contrastul de forme e interesanta, dar astept sa vad la tine intai . Momentan prefer sa se vada diferenta de culoare. | |
|
| |
Vernil
Numarul mesajelor : 2383 Localizare : acasa Joburi/Distractii : munca Stare de spirit : ok Data de inscriere : 09/06/2008
| Subiect: Re: la Bubu Mar Apr 12, 2011 11:24 pm | |
| - Karla a scris:
Imi plac cele albastre, iar albastrul merge cu orice in asociatie, insa in afara de Multiblue n-am vazut niciuna care sa-mi placa... Iar pe asta o am deja.
Incearca atunci un M President, are floarea albastru intens, foarte mare. La mine nu infloreste prea mult, dar poate la tine clima e mai buna ca aici, la campie. Multiblue este chiar "blu" si ar parea si mai decolorata decat este in realitate. Dupa mine, clematis Multiblue se remarca langa o planta alba sau roz, culori pastelate. | |
|
| |
Karla
| Subiect: Re: la Bubu Mier Apr 13, 2011 9:48 am | |
| Merci, Vernil. Cred ca am vazut-o, insa nu i-am acordat atentie: eticheta arata un albastru spalacit. Intotdeauna induc in eroare cernelurile astea tipografice... Am pus Multiblue langa "New Dawn" iar a doua lânga "Elfe". Primul e roz-pal aproape de alb iar al doilea alb-ivoire. Avem aceleasi gusturi Astept numai sa-mi creasca sunt inca mici... Bubu, asta e un secret al gradinarilor de pe aici, l-am invatat si eu: pentru o eleganta absoluta, in spatiile de mare acces (adica acolo unde treci zilnic, de vezi florile de aproape) te joci cu formele in jurul aceleiasi culori. Amesteci, de exemplu, trandafiri roz cu digitale, delphinium sau campanule in aceeasi culoare. Forma florilor e suficient de diferita astfel incat sa le vezi pe amandoua, rafinament maxim. In spatiile pe care le vezi de la distanta, pentru un efect optic maxim, te joci cu culorile complementare, mov-galben, albastru-oranj etc astfel incat cele doua plante se vor pune in valoare reciproc iar ochii sa umplu de flori si culori din orice unghi ai privi... | |
|
| |
Tinkerbell
| Subiect: Re: la Bubu Mier Apr 13, 2011 1:52 pm | |
| - Karla a scris:
- Cred ca am s-o pun pe Warszawa sa urce cu Zéphirina mea, care e la umbra... o sa fie simplu de ingrijit, cum Zéphirine nu are spini, o sa o pot taia linistita pe varsoviana
si "varza" mea care e lila ar merge sau o josefine Ar mai merge si roz,"pink fantezie;hardley hibrid sau margaret hunt | |
|
| |
Tinkerbell
| Subiect: Re: la Bubu Mier Apr 13, 2011 1:53 pm | |
| Ar mai merge si prezident sau niste bicolore | |
|
| |
Karla
| Subiect: Re: la Bubu Mier Apr 13, 2011 7:13 pm | |
| Merci, Tinkerbell. Nu le cunosc nici pe Hardley, nici pe Margaret Hunt... O sa ma uit dupa ele | |
|
| |
Tinkerbell
| Subiect: Re: la Bubu Mier Apr 13, 2011 10:11 pm | |
| Sunt roz Pe Help me find o sa gasesti alaturi de trandafiri si clematite ca sa te dumiresti | |
|
| |
stefana
Numarul mesajelor : 1443 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : Plantele si mersul pe jos Stare de spirit : Fericirea vine din lucruri marunte Data de inscriere : 08/06/2008
| Subiect: Re: la Bubu Mier Apr 13, 2011 11:56 pm | |
| Cre'ca e vorba de Hagley Hibrid | |
|
| |
Tinkerbell
| Subiect: Re: la Bubu Joi Apr 14, 2011 6:08 pm | |
| DA! Se pare ca am scris aiurea,abia acu am vazut | |
|
| |
bubu
| Subiect: Re: la Bubu Joi Apr 28, 2011 7:17 pm | |
| cateva poze mai noi si mai vechi [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] | |
|
| |
costieanuconstantin
Numarul mesajelor : 223 Localizare : codlea Joburi/Distractii : gradinarit , albine ,noutati Stare de spirit : buna Data de inscriere : 07/03/2011
| Subiect: Re: la Bubu Vin Apr 29, 2011 12:27 pm | |
| frumos !!!! mai , la voi e vara de-a binelea, la codlea keria abia a inverzit un pic iar, la noi in gradina nici nu misca macar !!!
Ultima editare efectuata de catre costieanuconstantin in Vin Apr 29, 2011 1:37 pm, editata de 1 ori | |
|
| |
bubu
| Subiect: Re: la Bubu Vin Apr 29, 2011 12:44 pm | |
| | |
|
| |
penelopa
Numarul mesajelor : 4030 Localizare : Peris de capitala Joburi/Distractii : multiple Stare de spirit : vesnica nemultumire Data de inscriere : 04/03/2011
| Subiect: Re: la Bubu Vin Apr 29, 2011 10:17 pm | |
| Bubu, daca narcisele sunt puse asta toamna, uita-te bine la ele pana nu dispar ca ale noastre La toamna imi cumpar alte narcise fitoase si fac experimentul cu scosul bulbilor vara si pusul lor, din nou, toamna. | |
|
| |
penelopa
Numarul mesajelor : 4030 Localizare : Peris de capitala Joburi/Distractii : multiple Stare de spirit : vesnica nemultumire Data de inscriere : 04/03/2011
| Subiect: Re: la Bubu Vin Apr 29, 2011 10:18 pm | |
| - costieanuconstantin a scris:
- frumos !!!!
mai , la voi e vara de-a binelea, la codlea keria abia a inverzit un pic iar, la noi in gradina nici nu misca macar !!! La voi, intotdeauna, natura e in urma! | |
|
| |
bubu
| Subiect: Re: la Bubu Vin Apr 29, 2011 10:44 pm | |
| Pene narcisele au 2 si 3 ani, in toamna asta n-am pus. Mie imi dispar lalele si zambilele, cu narcisele n-am avut inca probleme . | |
|
| |
bubu
| Subiect: Re: la Bubu Dum Mai 01, 2011 9:53 pm | |
| Am mai pus cateva poze in album. Lalele [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] | |
|
| |
bubu
| Subiect: Re: la Bubu Dum Mai 01, 2011 9:57 pm | |
| | |
|
| |
bubu
| Subiect: Re: la Bubu Dum Mai 01, 2011 10:09 pm | |
| Alte floricele [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] | |
|
| |
Rux
Numarul mesajelor : 281 Localizare : ardeal Joburi/Distractii : viata de zi cu zi Stare de spirit : optimista Data de inscriere : 30/03/2011
| Subiect: Re: la Bubu Lun Mai 02, 2011 5:36 am | |
| Dupa ce ne-ai aratat atatea flori frumoase vad ca mai ai si loc in gradina ta pentru alte si alte flori ... | |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: la Bubu | |
| |
|
| |
| la Bubu | |
|