| la Bubu | |
|
+31ghana laurabv Paulyna popescugp Marga georgy duduta190578 anasstasia gabriela60 marirogo Carina elena410 doinabacau geodezia codruta Doini mihaela Mirela ani Attila costieanuconstantin Vernil Rux Tinkerbell sicamin georgiana Karla Myosotis stefana penelopa bubu 35 participanți |
|
Autor | Mesaj |
---|
bubu
Numarul mesajelor : 2033 Localizare : Bucuresti Stare de spirit : in general buna Data de inscriere : 09/06/2008
| Subiect: Re: la Bubu Mier Noi 14, 2012 1:29 pm | |
| Nu sunt asa harnica, dar in afara de trandafiri si clematite eu nu prea am altceva. Am de protejat doar leandrul pe care-l las a doua iarna in gradina si caryopterisul. Si am si fost foarte cuminte toamna asta , mi-am luat foarte putini bulbi si trandafiri, iar balegarul mi l-a adus frate-miu de la tara. | |
|
| |
Vernil
Numarul mesajelor : 2383 Localizare : acasa Joburi/Distractii : munca Stare de spirit : ok Data de inscriere : 09/06/2008
| Subiect: Re: la Bubu Mier Noi 14, 2012 7:11 pm | |
| Nici eu nu musuroiesc, fiindca frunzele formeaza un strat gros, protector. Iar Ernest Markcham e in plin sezon de inflorire. Se pare ca ii place racoarea Mie imi place tare mult cum arata gradina toamna. Florile hortensiilor s-au colorat in grena-visiniu, cativa trandafiri sunt in floare, cred ca au ramas imortalizati asa, de la frig. Si am o crizantema galbena pentru care ma lupt corp la corp cu melcii. | |
|
| |
Tinkerbell
Numarul mesajelor : 2311 Localizare : Insula de Smarald Joburi/Distractii : scurmatul Stare de spirit : zburatoare Data de inscriere : 08/04/2011
| Subiect: Re: la Bubu Joi Noi 15, 2012 11:04 am | |
| Nu-i cinstit,tu ai terminat si cu musuroitul si io inca n-am plantat toti trandafirii,cododendronii,arbustii,magnolia(o mai am pe grandiflora),clematitele,rodondendronii,pomisorii si colac peste pupaza mai am si 3 brazi de pus in pamant Unul e alb si inca 2 albiciosi(2 tipuri diferite)) si .........o tuia argintie De bulbi nu mai vorbim ca deja pana ii termin se face 2014 | |
|
| |
bubu
Numarul mesajelor : 2033 Localizare : Bucuresti Stare de spirit : in general buna Data de inscriere : 09/06/2008
| Subiect: Re: la Bubu Joi Noi 15, 2012 11:29 am | |
| N-am terminat musuroitul, abia am inceput . | |
|
| |
Marga
Numarul mesajelor : 1555 Localizare : Timisoara Joburi/Distractii : florile Stare de spirit : buna Data de inscriere : 16/07/2011
| Subiect: Re: la Bubu Joi Noi 15, 2012 12:15 pm | |
| Fetelor si eu spre rusinea mea nu-i musuroesc .Am avut o masina mare de gunoi dar sotul meu a aruncato pe gradina toata si nu mai am . | |
|
| |
Tinkerbell
Numarul mesajelor : 2311 Localizare : Insula de Smarald Joburi/Distractii : scurmatul Stare de spirit : zburatoare Data de inscriere : 08/04/2011
| Subiect: Re: la Bubu Vin Noi 16, 2012 11:15 am | |
| Da,da teribila incurajare asta cu musuroitul Si io cand ajung sa-i pun in pamant ii musuroiesc,numa' ca ajung al naibii de greu Pana la urma o sa ajung la traditionala chemare a copilariei"tara tara vrem ostasi!" ca s-o scot la capat
| |
|
| |
gabriela60
Numarul mesajelor : 1334 Localizare : Tg.Jiu Joburi/Distractii : inginer Stare de spirit : buna Data de inscriere : 03/07/2011
| Subiect: Re: la Bubu Sam Noi 17, 2012 8:26 am | |
| nici eu nu-i musuroiesc.De fapt nici nu mai am chef de nimic.Ma simt tare obosita si eu cred c-ar trebui sa hibernez pana la primavara. | |
|
| |
Tinkerbell
| Subiect: Re: la Bubu Dum Noi 18, 2012 10:08 am | |
| Hiberneaza,da ai grija cum iti alegi pestera de hibernare
| |
|
| |
bubu
| Subiect: Re: la Bubu Mier Noi 28, 2012 2:51 pm | |
| N-am stiu unde sa scriu, dar am o problema. Pisicile imi strica musuroaiele la trandafiri. Aveti idee ce pot face ? | |
|
| |
Karla
Numarul mesajelor : 2635 Localizare : France Joburi/Distractii : literatura, istorie, calatorii Stare de spirit : vesela Data de inscriere : 22/03/2011
| Subiect: Re: la Bubu Mier Noi 28, 2012 2:57 pm | |
| Pune repulsiv ... trebuie sa existe si in Romania. E o substanta care le miroase urat pisicilor si cateilor, insa e inofensiva pentru copii sau fauna... se cumpara tot din gradinarie. | |
|
| |
Tinkerbell
| Subiect: Re: la Bubu Mier Noi 28, 2012 3:31 pm | |
| Exista un spray parca sau o iarba Am vazut intr-un prospect de la Bakker,desi io n-am incredere in ce scriu si vand aia Alina cred ca e mai simplu sa pui bete in jurul musuroiului Eu trandafirii noi ,care au scos crengute i-am musuroit si i-am inconjurat cu bete de bambus Pisicilor le place sa scurme si sa-si faca nevoile in pamant moale,musuroiele tale sunt extrem de tentante pt ele La mine unde fac eu o groapa isi fac ele depunerile in groapa(ca au intimitate) sau in musuroiul de pamant scos(pui) Si mai exista metoda de plesnire cu o nuia subtire de salcie,una mai lunga pana invatza ca n-au voie
| |
|
| |
bubu
| Subiect: Re: la Bubu Joi Ian 17, 2013 4:05 pm | |
| Dupa cum am zis, sa va povestesc ideile crete care ma chinuie pe vremea asta urata.
Ultima idee care mi-a venit: sa plantez clematite parfumate, cat mai aproape de terasa, in speranta ca se va simtii mirosul lor. Mai demult am avut o clematita armandii, care mirosea foarte puternic, se simtea mirosul de la distanta, nu ca trandafirii parfumati in care trebuie sa-ti bagi nasul ca sa simti ceva. Din pacate, pe vremea aceea nu prea cautam informatii despre plantele pe care le cumparam si clematita mi-a murit iarna, nefiind rezistenta la ger. | |
|
| |
bubu
| Subiect: Re: la Bubu Joi Ian 17, 2013 4:42 pm | |
| In fata terasei am o linie de vita de vie, pusa pentru umbra, deoarece terasa e pe sud. In marginea dinspre alee e Varigata di Bolognia. [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]De multa vreme vroiam sa mai plantez niste trandafiri sa se suie in vie si in toamna asta am reusit. Binenteles ca o sa pun clematite printre ei, ca doar asta-i damblaua mea, si asa mi-a venit ideea ca langa fiecare trandafir sa pun cate 2 clematite, una cu flori mari, care sa infloreasca in acelasi timp cu trandafirii si una cu flori mici si parfumate. | |
|
| |
Tinkerbell
| Subiect: Re: la Bubu Joi Ian 17, 2013 4:46 pm | |
| Nu-i rea ideea,dar nu ti-e frica ca o sa se imbarlige unele cu altele si or sa se sufoce? Vrei vita cu flori de clematite? | |
|
| |
bubu
| Subiect: Re: la Bubu Joi Ian 17, 2013 5:42 pm | |
| Cam asa ceva , vita de vie cu flori de trandafiri si clematite. Eu sper sa nu se sufoce, mai ales ca nu le pun chiar intre butasii de vie, ci putin mai departe. Poate in timp reusesc sa-l conving pe tata sa renuntam la vie, sa ramana numai trandafirii si clematitele. El nu stie ca am plantat acolo, ca nu era acasa, chiar vreau sa vad ce mutra face cand o sa vada. | |
|
| |
Vernil
Numarul mesajelor : 2383 Localizare : acasa Joburi/Distractii : munca Stare de spirit : ok Data de inscriere : 09/06/2008
| Subiect: Re: la Bubu Joi Ian 17, 2013 6:53 pm | |
| Alina, chiar ca-s crete ideile tale Daca vita de vie face struguri buni, e pacat sa o sufoci. Si multumesc de pontul cu clematita armandii, care zici ca e super-parfumata. | |
|
| |
Tinkerbell
| Subiect: Re: la Bubu Joi Ian 17, 2013 7:30 pm | |
| Bubu si cum o sa le tai daca sunt toate gramada Vita are obiceiul sa se prinda cu carcei de orice prinde,clematitele la fel Ma gandesc ca trandafirii or sa ajunga suport pt celelalte 2 E totusi un experiment interesant Daca e ok,as inceca si eu sa amestec vita si clematitele Sunt curioasa daca vita si trandafirii nu-si disputa aceleasi minerale si substante din pamant De trandafiri si clematite am citit ca se completeaza reciproc Oare cine o mai avea magnolii prin curte sa ma lamureasca cum e cu mugurii Eu numai la soulangiana si la stelata am muguri mari
| |
|
| |
Tinkerbell
| Subiect: Re: la Bubu Joi Ian 17, 2013 7:31 pm | |
| Nu mai stiu ,Bubu tu ai Pixie sau Joe? Daca da cum le protejezi iarna? | |
|
| |
bubu
| Subiect: Re: la Bubu Joi Ian 17, 2013 7:42 pm | |
| Nu am Pixie, nici Joe. Sincera sa fiu nu stiu cum or sa se descurce toate impreuna, dar vreau sa incerc. Adica mi s-a pus pata, vad eu daca merge sau nu. La o adica mai scot din vie, ca aia nu face flori. Si nici struguri grozavi nu face. | |
|
| |
Vernil
| Subiect: Re: la Bubu Joi Ian 17, 2013 7:45 pm | |
| Face umbra si se zice ca e simbolul lui Iisus Hristos. Nu e bine sa o scoti pe toata, mai lasa ceva acolo. | |
|
| |
Myosotis Admin
Numarul mesajelor : 5257 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : mainile-n pamant pan' la coate Stare de spirit : tot inainte !!! Data de inscriere : 21/01/2008
| Subiect: Re: la Bubu Joi Ian 17, 2013 7:45 pm | |
| - bubu a scris:
- Cam asa ceva , vita de vie cu flori de trandafiri si clematite. Eu sper sa nu se sufoce, mai ales ca nu le pun chiar intre butasii de vie, ci putin mai departe. Poate in timp reusesc sa-l conving pe tata sa renuntam la vie, sa ramana numai trandafirii si clematitele.
El nu stie ca am plantat acolo, ca nu era acasa, chiar vreau sa vad ce mutra face cand o sa vada.
Te faci ca ploua cand o intreba Off, oi mai ajunge si eu sa fac vreun plan de gradina De unde o sa iei clematite ? Zi macar ce trandafiri ai pus acolo ? Am inceput sa "recoltez"" diverse plante de prin curte, cu toate ca inca nu stiu unde ma duc | |
|
| |
Vernil
| Subiect: Re: la Bubu Joi Ian 17, 2013 7:49 pm | |
| Myo, te putem ajuta si noi ... nu dispera, asta e cel mai important, sa le iei incetul cu incetul, intotdeauna exista o solutie. | |
|
| |
bubu
| Subiect: Re: la Bubu Joi Ian 17, 2013 8:54 pm | |
| Asa m-am gandit si Myo sa ma fac ca ploua. Momentan am pus Belle de Sardaigne, ca o aveam in ghiveci. [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]Si visez la Ines Sastre, mi-a ramas la suflet, as vrea sa-l iau in primavara. Clematite vreau sa iau de la [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] ma rog sa vad ce o sa aiba in primavara. Din cele parfumate macar una am gasit-o la ea [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] | |
|
| |
bubu
| Subiect: Re: la Bubu Joi Ian 17, 2013 8:56 pm | |
| Vernil momentan nu scot nimic, sper ca pana iau amploare trandafirii sa reusesc sa scot cateva fire de vie.
| |
|
| |
Tinkerbell
| Subiect: Re: la Bubu Joi Ian 17, 2013 9:51 pm | |
| [quote="Myosotis Am inceput sa "recoltez"" diverse plante de prin curte, cu toate ca inca nu stiu unde ma duc [/quote] Cum adica nu stii unde te duci? Sau ma bag in ceva ce nu ma priveste? In cazul asta imi cer scuze de intrebare | |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: la Bubu | |
| |
|
| |
| la Bubu | |
|