| la Bubu | |
|
+31ghana laurabv Paulyna popescugp Marga georgy duduta190578 anasstasia gabriela60 marirogo Carina elena410 doinabacau geodezia codruta Doini mihaela Mirela ani Attila costieanuconstantin Vernil Rux Tinkerbell sicamin georgiana Karla Myosotis stefana penelopa bubu 35 participanți |
|
Autor | Mesaj |
---|
Karla
Numarul mesajelor : 2635 Localizare : France Joburi/Distractii : literatura, istorie, calatorii Stare de spirit : vesela Data de inscriere : 22/03/2011
| Subiect: Re: la Bubu Sam Iun 29, 2013 7:00 pm | |
| Ar trebui sa incerci mai degraba un trandafir- liana, Vernil. Acopera mai bine un zid si ai mai putin de muncit cu florile ofilite... Cred ca "François Juranville" ar fi pe gustul tau: flori duble, rozul care-ti place tie, parfumat si fara spini (deci usor de palisat). Am verificat pe helpmefind rezistenta la frig (fiindca e un Barbier, deci un trandafir orléanez): zona 4b-9b, deci n-ar trebui sa ai probleme cu gerul... | |
|
| |
bubu
Numarul mesajelor : 2033 Localizare : Bucuresti Stare de spirit : in general buna Data de inscriere : 09/06/2008
| Subiect: Re: la Bubu Sam Iun 29, 2013 11:01 pm | |
| O ce tema frumoasa ai Vernil . Am cumparat de la Coral, Moonlight e luat chiar de la ei, sunt ok, doar ca toamna trecuta nu au avut nimic la vanzare. | |
|
| |
Doini
Numarul mesajelor : 4009 Localizare : Haga Joburi/Distractii : visatul cu ochii deschisi Stare de spirit : Zen Data de inscriere : 09/03/2011
| Subiect: Re: la Bubu Sam Iun 29, 2013 11:07 pm | |
| Si eu aveam in gradina un Moonlight si tot de la Coral il luasem. Eram multumita de el. Il plantasem primavara iar in timpul veri ma bucura deja cu florile lui frumoase. Sa iti traiasca Bubu si sa te bucure cu zeci de flori! Vernil, chiar ca ai o tema frumoasa! Te "invidiez" ce as mai trebalui si eu... Sa ai spor si inspiratie! | |
|
| |
Vernil
Numarul mesajelor : 2383 Localizare : acasa Joburi/Distractii : munca Stare de spirit : ok Data de inscriere : 09/06/2008
| Subiect: Re: la Bubu Dum Iun 30, 2013 12:30 am | |
| Multumesc de sfaturi, iau in considerare tot ce-mi spuneti. Chiar nu ma asteptam sa-mi dea voie sa ma desfasor ... dar asta inseamna ca are incredere in mine.
| |
|
| |
penelopa
Numarul mesajelor : 4030 Localizare : Peris de capitala Joburi/Distractii : multiple Stare de spirit : vesnica nemultumire Data de inscriere : 04/03/2011
| Subiect: Re: la Bubu Dum Iun 30, 2013 4:19 pm | |
| Eu, in locul tau, Vernilo, i-as pune numai matraguna pe langa gard Da', ce zici de trandafirul-liana recomandat de Karla? | |
|
| |
georgiana
Numarul mesajelor : 2072 Localizare : valenii de munte/prahova Joburi/Distractii : hibiscusii Stare de spirit : buna Data de inscriere : 19/03/2011
| Subiect: Re: la Bubu Dum Iun 30, 2013 8:52 pm | |
| Pene, nu fii rea! Soacrele intotdeauna trebuie sa fie exemplu! | |
|
| |
Vernil
Numarul mesajelor : 2383 Localizare : acasa Joburi/Distractii : munca Stare de spirit : ok Data de inscriere : 09/06/2008
| Subiect: Re: la Bubu Dum Iun 30, 2013 9:41 pm | |
| Ma intereseaza si trandafirul liana, dar sunt cateva varietati care le stiu si-mi plac rau de tot ... si daca tot nu are nici un fel de comentariu legat de culori si flori, mi-am propus sa fie asa, o feerie de culori. Vreau sa fie o curte vesela, asa cum e si nepotica mea ... Ma gandeam la un trandafir Sympathie (cel rosu, care il ai si tu) langa un altul catarator alb, adica Ilse Krohn. Intre ele, la baza, altceva, inca nu stiu ce. Dar va astept si pe voi cu sugestii. Apoi voi pune alti doi trandafiri, sigur Moonlight si Eden Rose. Varietatile astea le voi comanda de la Coral, deocamdata astia nu au nimic ... Azi am inteles ca vor fi doar 25 m de perete ... va trebuie sa includ si niste clematite, ca sa umplu golurile. Pene, stii ca fac desene pentru planul gradinii ? Fiindca va fi o gradina pe verticala si daca iese bine, ma extind si la alte curti ... | |
|
| |
Vernil
| Subiect: Re: la Bubu Dum Iun 30, 2013 9:57 pm | |
| - Karla a scris:
- Ar trebui sa incerci mai degraba un trandafir- liana, Vernil. Acopera mai bine un zid si ai mai putin de muncit cu florile ofilite...
Cred ca "François Juranville" ar fi pe gustul tau: flori duble, rozul care-ti place tie, parfumat si fara spini (deci usor de palisat). Am verificat pe helpmefind rezistenta la frig (fiindca e un Barbier, deci un trandafir orléanez): zona 4b-9b, deci n-ar trebui sa ai probleme cu gerul... Karla, m-am uitat dupa trandafirul liana, e prea roz, totusi, pentru gustul nurorii mele. Multumesc mult de ajutor, am ales combinatii de alb-rosu, galben-alb si sa vad ce pot pune langa Westerland. Cred ca il voi lasa singurel, ca e asa de spectaculos, nu renunt la el. | |
|
| |
georgiana
Numarul mesajelor : 2072 Localizare : valenii de munte/prahova Joburi/Distractii : hibiscusii Stare de spirit : buna Data de inscriere : 19/03/2011
| Subiect: Re: la Bubu Dum Iun 30, 2013 10:07 pm | |
| Vernil, dupa ce aranjezi peretele, sa faci poze! | |
|
| |
Doini
Numarul mesajelor : 4009 Localizare : Haga Joburi/Distractii : visatul cu ochii deschisi Stare de spirit : Zen Data de inscriere : 09/03/2011
| Subiect: Re: la Bubu Dum Iun 30, 2013 10:10 pm | |
| Nu ar fi o idee rea sa faca o poza inca din faza asta | |
|
| |
georgiana
| Subiect: Re: la Bubu Dum Iun 30, 2013 10:15 pm | |
| Da, da, e o idee buna, eventual poze pe etape...sa se inspire si altii | |
|
| |
bubu
Numarul mesajelor : 2033 Localizare : Bucuresti Stare de spirit : in general buna Data de inscriere : 09/06/2008
| Subiect: Re: la Bubu Dum Iun 30, 2013 10:17 pm | |
| Ah ce-mi place, ma simt ca acum 2 ani cand planificam gardul meu . Cei mai noi pe forum gasesc discutiile mai la inceputul topicurilor. Vernil, din ce stiu eu, tot din discutiile de aici, cei de la Coral nu au grimpantul Eden rose, au varianta de parc, care creste 1,2-1,5 m. | |
|
| |
bubu
| Subiect: Re: la Bubu Dum Iun 30, 2013 10:19 pm | |
| Georgiana, am inteles ca si pe tine te intereseaza niste trandafiri urcatori si clematite . Tu da-ne apa la moara, ca ne desfasuram noi. | |
|
| |
Vernil
| Subiect: Re: la Bubu Dum Iun 30, 2013 10:40 pm | |
| La sugestia lui Myo, am cautat-o pe Maria care are cont pe sunphoto si aduce si trandafiri, la comanda. Preturile sunt ok, iar produsele la fel. Pene e foarte multumita, asa ca voi lansa o comanda la ea. Stiti cum vad eu gradina asta verticala ? In primul rand, de-a lungul zidului ce trebuie acoperit trebuie facut din caramizi un alt zid mic, inalt de aprox. 75 cm, care sa formeze un fel de ghiveci lung, de-a lungul zidului principal. Latimea lui va fi de apox. 1/2 m. Acest "ghiveci" il vom umple cu pamant si in el vom planta trandafirii. Ne vom folosi de spaliere pentru a ajuta trandafirii sa se catare. Si cred ca ma voi ajuta si de iedera, din loc in loc, ca sa curga din "ghiveci". | |
|
| |
Carina
Numarul mesajelor : 428 Localizare : Brasov Joburi/Distractii : dependenta de gradinarit Stare de spirit : astept primavara Data de inscriere : 24/06/2011
| Subiect: Re: la Bubu Lun Iul 01, 2013 6:52 am | |
| Ce tema frumoasa! Abia astept sa creasca si copiii mei mari si sa ma puna sefa peste gradinile lor Desi mai bine sa nu-mi fac inca sperante, ca cine stie ce se mai intampla pana atunci ... Westerlandul cred ca-l poti combina cu o clematita albastra sau mov, eu am facut asa ceva si mi-a placut combinatia | |
|
| |
Tinkerbell
Numarul mesajelor : 2311 Localizare : Insula de Smarald Joburi/Distractii : scurmatul Stare de spirit : zburatoare Data de inscriere : 08/04/2011
| Subiect: Re: la Bubu Lun Iul 01, 2013 9:05 am | |
| La mine Westerlandul s-a hotarat sa se faca copacel si e combinat cu unul galben si unul alb ,cu un corcodus rosu si cu o AKebia...........si cu albastrul de la sera Anul trecut a inghetat rau desi e in zona protejata si a trebuit sa-l tai de jos Mi-a fost frica ca nu mai scapa In toamna era mai mare ca mine si intinsese niste tentacule de mama mama;a facut flori pana aproape de Craciun In primavara a iesit bine ,dar pana sa apuc sa-l frezez s-a uscat o parte Cred ca s-a suparat ca nu l-am frezat la timp L-am ajustat nitel si acu are sa-si fi revenit Oare o fi din cauza ca nu mai are "papa" suficienta? Pui sunt bine mersi si cresc vertiginos Si primul Westerland e prapadit rau,dar il banui ca din cauza ca are umbra prea multa In toamna ori trag de el sa-l scot la lumina ori trebuie sa-l mut Mai am de mutata si cativa din pui,care au cam 3 ani si au cam 1,5-1,7m si au cam facut jungka in una din gradinitele de la strada Visul meu era sa-l intind in randul 2 pe gardul de la strada,dar devine tot mai in departat Am facut prostia acu cativa ani sa iau un trandafir Golden Light ca urcator galben si e cam nebatut (cam 2-3 randuri de petale) nici foarte inalt n-a crescut si infloreste putin Plus imi ocupa un loc strategic (zona unde ar trebui sa am pergolele pline de trandafiri L=am combinat eu cu 3 clematite da tot nemultumita sunt Oare sa risc si sa-l scot la toamna si gasesc altceva pt locul ala de frunte? N-as vrea sa-l pierd si nici sa distrug clematitele | |
|
| |
Karla
Numarul mesajelor : 2635 Localizare : France Joburi/Distractii : literatura, istorie, calatorii Stare de spirit : vesela Data de inscriere : 22/03/2011
| Subiect: Re: la Bubu Lun Iul 01, 2013 12:37 pm | |
| Parerea mea, Vernil, daca-mi permiti, tu faci cum vrei bineinteles... daca pui rosu, nu pune si galben (alege una dintre ele)... Ambele sunt culori principale; unde mai pui ca daca adaugi si clematite albastre, o sa ai toate trei culorile principale din spectru... | |
|
| |
Vernil
| Subiect: Re: la Bubu Lun Iul 01, 2013 6:38 pm | |
| Sa stii ca si eu m-am gandit la asta, ca sunt cam multe culori puternice. O sa fie alb/rosu, eventual si un roz pal. Eventual. Si nu ma supar, Karla, mai ales ca ai gusturi rafinate. Dimpotriva, invat de la tine. | |
|
| |
Tinkerbell
Numarul mesajelor : 2311 Localizare : Insula de Smarald Joburi/Distractii : scurmatul Stare de spirit : zburatoare Data de inscriere : 08/04/2011
| Subiect: Re: la Bubu Lun Iul 01, 2013 8:45 pm | |
| E la moda sa-ti pui tricolorul! | |
|
| |
Doini
| Subiect: Re: la Bubu Lun Iul 01, 2013 8:55 pm | |
| Bubu, ce iti mai fac clematitele? Nu ne mai incanti cu cate imagini? | |
|
| |
bubu
| Subiect: Re: la Bubu Lun Iul 01, 2013 9:06 pm | |
| S-au cam dus florile la clematite, fac maine cateva poze cu ce mai gasesc inflorit , ca acum se intuneca si nu-mi ies bine. | |
|
| |
Doini
| Subiect: Re: la Bubu Lun Iul 01, 2013 9:27 pm | |
| ale mele, cele pouate, mai ales Temptation, m-au bucurat cu lastarasi noi dati de la baza.., ceea ce inseamna ca le-am ajutat cu "storsul" pamnatului din ghivece ia Pink Fantasy este o poveste, plina de flori parca nemuritoare! Ma duc sa o scuip sa nu o deochi | |
|
| |
bubu
| Subiect: Re: la Bubu Mier Iul 10, 2013 4:43 pm | |
| Pentru ca tot a mai fost vorba pe forum de trandafirii Massad, sa va prezint unul , Florajet : [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]E prima floare care arata cum trebuie pe anul asta, pana acum a avut niste flori mici si amarate, de ma suparasem pe el, mai ales ca anul trecut a avut flori superbe. | |
|
| |
duduta190578
Numarul mesajelor : 1686 Localizare : onesti Data de inscriere : 27/07/2011
| Subiect: Re: la Bubu Mier Iul 10, 2013 4:48 pm | |
| | |
|
| |
Karla
| Subiect: Re: la Bubu Mier Iul 10, 2013 9:49 pm | |
| Am patit-o si eu anul asta, cu florile mai mici decat ar trebui: Lea Renaissance, Comtesse de Ségur si Elisabeth Stuart. Sa ma tai daca pricep de ce... cred ca am fost zgarcita cu ingrasamantul organic pentru ei... | |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: la Bubu | |
| |
|
| |
| la Bubu | |
|