| la Bubu | |
|
+31ghana laurabv Paulyna popescugp Marga georgy duduta190578 anasstasia gabriela60 marirogo Carina elena410 doinabacau geodezia codruta Doini mihaela Mirela ani Attila costieanuconstantin Vernil Rux Tinkerbell sicamin georgiana Karla Myosotis stefana penelopa bubu 35 participanți |
|
Autor | Mesaj |
---|
bubu
Numarul mesajelor : 2033 Localizare : Bucuresti Stare de spirit : in general buna Data de inscriere : 09/06/2008
| Subiect: Re: la Bubu Mier Iul 10, 2013 11:05 pm | |
| Mersi Duduta.
Eu am dat vina pe vremea ploioasa, clar nu-i place, prima picatura si se strica florile, desi n-ar trebui sa influenteze si marimea florilor. A plouat si anul trecut si florile au fost mari, chiar daca s-au stricat.
Cand ma gandesc ca iar se anunta ploi si vijelii ma apuca jalea.. | |
|
| |
geodezia
Numarul mesajelor : 3566 Localizare : Ticleni Joburi/Distractii : flori.goblene , Stare de spirit : buna Data de inscriere : 07/06/2011
| Subiect: Re: la Bubu Joi Iul 11, 2013 8:59 am | |
| trimiteti ploile la mine nu a dat picatura ... Gabriela 60 se vaita ca a plouat asera potop 2 ore in tg jiu iar la mine la 25 de km nu a dat strop deseara trebuie sa ud | |
|
| |
Paulyna
Numarul mesajelor : 501 Localizare : Constanta Joburi/Distractii : Gradinar la mine acasa Stare de spirit : De la bine in sus! Data de inscriere : 10/07/2013
| Subiect: Re: la Bubu Joi Iul 11, 2013 11:00 am | |
| Alina ai niste trandafiri minunati,mie imi plac mult floribundele tale. | |
|
| |
Vernil
Numarul mesajelor : 2383 Localizare : acasa Joburi/Distractii : munca Stare de spirit : ok Data de inscriere : 09/06/2008
| Subiect: Re: la Bubu Joi Iul 11, 2013 2:56 pm | |
| - geodezia a scris:
- trimiteti ploile la mine nu a dat picatura ... Gabriela 60 se vaita ca a plouat asera potop 2 ore in tg jiu iar la mine la 25 de km nu a dat strop deseara trebuie sa ud
Asa a fost si la Govora, ploua in jur de rupea pamantul, dar acolo nici un strop ... Ce-mi place sa fiu pe sosea si sa vad cum incepe ploaia, sau cum se termina ... sa vad in zare norii de ploaie si sa-mi dau seama unde ploua dupa perdeaua gri care curge inspre pamant ... Oare cum sta apa in nori ? Si de ce nu cade toata, gramada, ci in stropi ? | |
|
| |
Karla
Numarul mesajelor : 2635 Localizare : France Joburi/Distractii : literatura, istorie, calatorii Stare de spirit : vesela Data de inscriere : 22/03/2011
| Subiect: Re: la Bubu Joi Iul 11, 2013 9:03 pm | |
| Apa sta in nori in stare de vapori (stare de agregare gazoasa). Din cauze fizice (temperatura, presiune), particulele se apropie unele de altele, intra in coeziune (convergând catre starea lichida, in care particulele sunt mai apropiate) iar in momentul in care ating o anumita masa/greutate, gravitatia terestra le face sa cada spre pamant. Cu cat norul e mai gros, cu atat picaturile sunt mai mari, intrucat mai multe particule adera la corpul lor... | |
|
| |
Vernil
Numarul mesajelor : 2383 Localizare : acasa Joburi/Distractii : munca Stare de spirit : ok Data de inscriere : 09/06/2008
| Subiect: Re: la Bubu Joi Iul 11, 2013 9:11 pm | |
| - Karla a scris:
- Apa sta in nori in stare de vapori (stare de agregare gazoasa).
Din cauze fizice (temperatura, presiune), particulele se apropie unele de altele, intra in coeziune (convergând catre starea lichida, in care particulele sunt mai apropiate) iar in momentul in care ating o anumita masa/greutate, gravitatia terestra le face sa cada spre pamant. Cu cat norul e mai gros, cu atat picaturile sunt mai mari, intrucat mai multe particule adera la corpul lor... Multumesc mult, Karla! Asa zicea si sotul meu, dar nu-mi venea sa-l cred. Si atunci cand norii sunt foarte jos, in raport cu altii, inseamna ca este mai multa apa in nori ? Si poti sa-mi explici de ce sunt unii nori asa gri-inchis ? Multumesc mult | |
|
| |
Karla
Numarul mesajelor : 2635 Localizare : France Joburi/Distractii : literatura, istorie, calatorii Stare de spirit : vesela Data de inscriere : 22/03/2011
| Subiect: Re: la Bubu Joi Iul 11, 2013 9:22 pm | |
| Nu, cand norii sunt foarte jos, inseamna ca presiunea atmosferica e foarte mare. Insa cu cat e mai multa apa in nor, cu atat acesta e mai gri. | |
|
| |
Vernil
| Subiect: Re: la Bubu Joi Iul 11, 2013 10:51 pm | |
| Multumesc mult, inca o data! Asta e o adevarata lectie de fizica, asa-i ? Acum incep sa inteleg. Probabil ca exista legatura si intre presiunea atmosferica mare si durerile de cap pe care le am, uneori, inainte de a ploua . | |
|
| |
bubu
Numarul mesajelor : 2033 Localizare : Bucuresti Stare de spirit : in general buna Data de inscriere : 09/06/2008
| Subiect: Re: la Bubu Joi Iul 18, 2013 11:49 pm | |
| Rosiile mele din ghivece au mai crescut : [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]Stie cineva in cat timp ar trebui sa se coaca ? | |
|
| |
bubu
| Subiect: Re: la Bubu Joi Iul 18, 2013 11:53 pm | |
| Si mi-am facut damblaua, am gasit phlox lila [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] o sa-l pun langa un trandafir lila dar abia la anul o sa va pot arata combinatia : [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Ultima editare efectuata de catre bubu in Sam Iul 20, 2013 11:14 am, editata de 2 ori | |
|
| |
Myosotis Admin
Numarul mesajelor : 5257 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : mainile-n pamant pan' la coate Stare de spirit : tot inainte !!! Data de inscriere : 21/01/2008
| Subiect: Re: la Bubu Sam Iul 20, 2013 1:08 am | |
| - bubu a scris:
- Rosiile mele din ghivece au mai crescut :
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Stie cineva in cat timp ar trebui sa se coaca ? Cred ca in cateva zile incep sa-si schimbe culoarea. Cat de mare e ghiveciul de s-au facut asa de mari ? Le-ai pus ingrasamant ? Nu se vede poza cu floxul. Vrei sa faci gradina ton/ton ? | |
|
| |
bubu
| Subiect: Re: la Bubu Sam Iul 20, 2013 11:47 am | |
| Le-am pus in ghivece mari, mai mari decat o galeata mare de lavabila. Le-am pus si ingrasamant, de 2-3 ori, ingrasamant lichid pentru plante cu flori, ca altceva nu aveam.
Am remediat, acum se vede poza. Dupa ce anul trecut mi-a reusit o combinatie, Heidi Klum cu un phlox fix in aceeasi nuanta, am zis ca unde se poate sa incerc sa le asortez. Deci nu toata gradina o sa fie ton pe ton, doar in cateva locuri.
| |
|
| |
Vernil
| Subiect: Re: la Bubu Sam Iul 20, 2013 2:20 pm | |
| Saptamana viitoare, spre sfarsitul ei, dai petrecere, sigur se coc Eu am tinut cateva fire de rosii langa clematite, in ideea ca se catara pe scarite impreuna. Am mancat doua salate modeste, pana acum urmatoarele le ofer vecinilor. Ca abia acum incep sa produca cu adevarat. Mie imi place sa fac combinatii de culori, trandafir rosu alaturi de unul alb, infloresc in acelasi timp, efectul e superb. Si imi place sa fie toate culorile in gradina, in acelasi timp ... Poate unde am avut cativa ani numai lalele rosii, apoi infloreau trandafirii (tot rosii), apoi hostele albe si parfumate ... Depind foarte mult de umbra copacilor ... asa ca trebuie sa ma adaptez din mers ... | |
|
| |
Myosotis Admin
Numarul mesajelor : 5257 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : mainile-n pamant pan' la coate Stare de spirit : tot inainte !!! Data de inscriere : 21/01/2008
| Subiect: Re: la Bubu Sam Iul 20, 2013 3:37 pm | |
| A, il vazusem cand m-am preumblat prin album, dar nu stiam ca despre el e vorba. Creste inalt ? Pe mine ma urmareste o idee fixa - o combinatie rosu cu mov. Intr-o tufa maaaare. Numai ca deocamdata nu prea am ce sa combin Probabil petele de culoare vor fi mai vizibile, daca "asortezi" cateva plante ton/ton in acelasi loc. Dulcetarul de la tine a prins parfum . A inceput sa schimbe si nuanta la frunze, spre un verde mediu, ca erau foarte deschise la culoare. A suferit bietul din cauza cazarii improprii (6luni in ghiveci). | |
|
| |
bubu
| Subiect: Re: la Bubu Dum Iul 28, 2013 10:27 pm | |
| Fetelor trebuie sa ma laud . Am reusit si eu 2 poze artistice si sunt foarte mandra, de obicei fac multe poze pana imi iese ceva : [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] | |
|
| |
laurabv
Numarul mesajelor : 1123 Data de inscriere : 22/11/2011
| Subiect: Re: la Bubu Dum Iul 28, 2013 11:08 pm | |
| Chiar frumoase poze [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] | |
|
| |
Doini
Numarul mesajelor : 4009 Localizare : Haga Joburi/Distractii : visatul cu ochii deschisi Stare de spirit : Zen Data de inscriere : 09/03/2011
| Subiect: Re: la Bubu Lun Iul 29, 2013 4:06 am | |
| E, bravo! Bun fotograf dar frumos si modelelul | |
|
| |
bubu
| Subiect: Re: la Bubu Lun Iul 29, 2013 11:27 am | |
| | |
|
| |
bubu
| Subiect: Re: la Bubu Lun Iul 29, 2013 11:29 am | |
| Hai ca am reusit si eu cu postimage. In poza "cartierele" lui Chartreuse de Parme.
Multumesc de aprecieri:D . | |
|
| |
Vernil
| Subiect: Re: la Bubu Lun Iul 29, 2013 11:36 am | |
| Superbe fotografii, ai reusit sa prinzi si picatura de apa de pe petale ... he ... he ... daca era Hertha, ti-ar fi zis ca trebuia se prinzi si o reflectie din picatura Iar trandafirul este pe masura, f.frumos, cu adevarat o culoare trandafirie ! | |
|
| |
ghana
Numarul mesajelor : 294 Localizare : Botosani Stare de spirit : se poate si mai bine Data de inscriere : 05/07/2013
| Subiect: Re: la Bubu Joi Aug 01, 2013 6:05 pm | |
| | |
|
| |
poxicuta
Numarul mesajelor : 109 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : gradinarit Stare de spirit : timida Data de inscriere : 15/05/2011
| Subiect: Re: la Bubu Joi Aug 01, 2013 10:35 pm | |
| am vazut la tine in gradina un soi de echinacee care-mi place foarte mult, nu ai seminte de la ea? [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] | |
|
| |
bubu
| Subiect: Re: la Bubu Lun Aug 05, 2013 1:16 pm | |
| Imi cer scuze, abia acum am vazut mesajul.
N-am seminte, e primul an la mine in gradina, dar voi lasa cateva flori sa faca si incercam. | |
|
| |
bubu
| Subiect: Re: la Bubu Joi Sept 05, 2013 10:43 pm | |
| Laura iti raspund in gradina mea. Asta-i poza cu visnul [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] , langa el, cam la 50 cm am plantat liana Marietta Silva Tarouca, uite poze facute zilele astea [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] | |
|
| |
bubu
| Subiect: Re: la Bubu Joi Sept 05, 2013 10:49 pm | |
| Am gasit si o poza cu apogeul infloririi [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] , numai ca atunci avea cam 1,5m acum a sarit de 3m. Ca orice trandafir are nevoie de apa. | |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: la Bubu | |
| |
|
| |
| la Bubu | |
|