| Ograda lu' Cloantza | |
|
+25Ionut duduta190578 gabriela60 doina simonaelena Carina gabi_gabriella sicamin geodezia Doini Mihai ani costieanuconstantin Tinkerbell Rux codruta bubu Karla GetaV georgiana doinabacau stefana Myosotis Vernil penelopa 29 participanți |
|
Autor | Mesaj |
---|
Vizitato Vizitator
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Vin Apr 29, 2011 6:01 pm | |
| Eu cred ca nu prea sunt perene toate lalele si zambilele aduse din import. Am patit-o si eu cu zambilele, am adus din gradina bunicii mele trei varietati care se inmultesc si sunt mai frumoase pe an ce trece, dar anul trecut mi-am cumparat si din acelea cu bulbul mare, ca vroiam si alte culori. Din pacate, anul acesta unele nici nu au mai rasarit, iar care totusi au iesit, au ramas pipernicite si nici nu au inflorit cum trebuie. Cred ca-s bune ele, dar sa le ai in sera, mai la caldurica, nu afara unde vin peste ele nopti cu -15 grade, asa cum s-a intamplat anul acesta. Ma gandeam sa-mi cumpar la toamna mai multe bulboase, dar mi-a cam pierit entuziasmul. |
|
| |
Vernil
Numarul mesajelor : 2383 Localizare : acasa Joburi/Distractii : munca Stare de spirit : ok Data de inscriere : 09/06/2008
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Vin Apr 29, 2011 7:22 pm | |
| Sa stiti ca asa am gandit si eu cu ceva timp in uma. Anul asta au inflorit cateva varietati de lalele noi, pe care nu le cumparasem eu ... Dar dupa ce le-a vazut sotul meiu, mi-a zis ca acelea sunt cumperate de el cu 2 ani in urma, de la Simfonia lalelelor de la Ploiesti. Abia acum s-au adaptat si au inflorit. Eu voi scoate din pamant tooate bulboasele, chiar le face bine sa le replantezi in toamna. | |
|
| |
doinabacau
Numarul mesajelor : 947 Localizare : Bacau Joburi/Distractii : lectura,odihna activa Stare de spirit : optimism Data de inscriere : 20/03/2011
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Vin Apr 29, 2011 9:09 pm | |
| Daca-mi permiteti,acum vreo doi ani,am plantat cateva zambile batute in gradina si dimineata am gasit una cu floarea rupta iar in pamant ,doar un fragment de bulb,o mancase ceva,nu mi-am dat seama ce. Poate ca asa au disparut si din gradinile domniilor voastre! | |
|
| |
GetaV
Numarul mesajelor : 95 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : Flori Stare de spirit : Happy Data de inscriere : 07/03/2011
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Vin Apr 29, 2011 11:07 pm | |
| Toti bulbii olandezi tin 2-3 ani apoi dispar ,de fapt sunt anuali .Eu ii experimentez de vreo 10 ani .Acum caut numai romanesti ,macar sunt aclimatizati si nu sunt plini de hormoni . | |
|
| |
Rux
Numarul mesajelor : 281 Localizare : ardeal Joburi/Distractii : viata de zi cu zi Stare de spirit : optimista Data de inscriere : 30/03/2011
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Sam Apr 30, 2011 7:15 am | |
| Asta vroiam sa va zic si eu. Soacra-mea are in gradina ei ,lalele simple ,rosii .In fiecare an isi fac treaba si sint spendite .I-am dus si eu ,de ,bulbi olandezi. Au inflorit frumos in primul an ,dupa aia ,s-au "stins" .Ceva ,ceva o fi cu olandezi astia. | |
|
| |
doinabacau
Numarul mesajelor : 947 Localizare : Bacau Joburi/Distractii : lectura,odihna activa Stare de spirit : optimism Data de inscriere : 20/03/2011
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Sam Apr 30, 2011 4:39 pm | |
| Nu va contrazic,cred ca stiti ce spuneti! | |
|
| |
penelopa
Numarul mesajelor : 4030 Localizare : Peris de capitala Joburi/Distractii : multiple Stare de spirit : vesnica nemultumire Data de inscriere : 04/03/2011
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Sam Apr 30, 2011 11:16 pm | |
| La mine am vazut ca tin bulbii astia olandezi 2 ani. Uitati, lalelele mov au iesit toate in al 2-lea, ba chiar s-au inmultit [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]Am, insa, la primul an o varietate nemaivazuta, nemaintalnita (si de voi dorita ) de lalele roz batute, cate 3 flori pe tija, de zici ca-i tufa de bujor [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] | |
|
| |
penelopa
Numarul mesajelor : 4030 Localizare : Peris de capitala Joburi/Distractii : multiple Stare de spirit : vesnica nemultumire Data de inscriere : 04/03/2011
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Sam Apr 30, 2011 11:38 pm | |
| Azi am muncit si in casa. Mi-am dus colectia de violete si streptocarpusi la loc de vara, adica in balcon unde nu e soare decat dimineata. Iat-o, inainte de debarcare: [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Ultima editare efectuata de catre penelopa in Sam Apr 30, 2011 11:44 pm, editata de 1 ori | |
|
| |
penelopa
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Sam Apr 30, 2011 11:43 pm | |
| Si ca sa te fac sa te grabesti, Elfo, iata rhodo variegat care la tine nu s-a prins: [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]iata so rhodo de la tine, Vernil, care nu mai e alb-roz, ci .... rosu: [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]si azaleea de gradina [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] | |
|
| |
penelopa
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Sam Apr 30, 2011 11:47 pm | |
| Codruta, vezi frunza aia mare deasupra azaleei? ... e astilba alba de la tine care se face ditai namila | |
|
| |
stefana
Numarul mesajelor : 1443 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : Plantele si mersul pe jos Stare de spirit : Fericirea vine din lucruri marunte Data de inscriere : 08/06/2008
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Dum Mai 01, 2011 10:13 am | |
| Doamne, cum poate sa arate rhodo ala variegat | |
|
| |
Karla
Numarul mesajelor : 2635 Localizare : France Joburi/Distractii : literatura, istorie, calatorii Stare de spirit : vesela Data de inscriere : 22/03/2011
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Dum Mai 01, 2011 12:33 pm | |
| Alea se cheama "Angélique", lalelele roz-batute si pluriflore... sunt celebre! Cred ca avem acelasi rododendron (acela variegat) | |
|
| |
codruta
Numarul mesajelor : 240 Localizare : Veldhoven - Olanda Joburi/Distractii : xxx Stare de spirit : oscilanta Data de inscriere : 25/03/2011
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Dum Mai 01, 2011 12:43 pm | |
| - penelopa a scris:
- Codruta, vezi frunza aia mare deasupra azaleei? ... e astilba alba de la tine care se face ditai namila
Chiar ca e namila. Oare la mine sunt mai pitice pentru ca sunt mai inghesuite? Cu lalelele m-ai dat gata. Stii cum le cheama si de unde le-ai luat? Am si eu un bujor, luat anul trecut dar tare cred ca nu pentru multi ani. Daca creste prea mare v-a trebui sa renunt la el din cauza spatiului. Asa ca nu mi-ar strica sa ma pregatesc cu lalele "bujor" | |
|
| |
bubu
Numarul mesajelor : 2033 Localizare : Bucuresti Stare de spirit : in general buna Data de inscriere : 09/06/2008
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Dum Mai 01, 2011 1:57 pm | |
| Si pe mine m-au dat gata lalelele. Cum zice si Codruta cum le cheama, etc. Mortale . | |
|
| |
Rux
Numarul mesajelor : 281 Localizare : ardeal Joburi/Distractii : viata de zi cu zi Stare de spirit : optimista Data de inscriere : 30/03/2011
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Dum Mai 01, 2011 6:36 pm | |
| Pene ,jos palaria . Ce ai tu acolo este raiul pe pamant. Eu nu am rodo,dar ma gandesc sa achizitionez. Mai ales dupa vad si "aud" pe aici. | |
|
| |
penelopa
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Lun Mai 02, 2011 8:10 am | |
| Dragele mele, asa cum spune si Karla, lalelele-bujor se cheama "Angelique"(io n-am apostrof ) si le-am luat asta tomna de la Bakker. Si eu sunt lesinata dupa ele! Ma cam bate gandul sa scot bulbii la vara si sa-i replantez la toamna, mai tarziu. N-as vrea sa le pierd, manca-le-ar mama ! | |
|
| |
codruta
Numarul mesajelor : 240 Localizare : Veldhoven - Olanda Joburi/Distractii : xxx Stare de spirit : oscilanta Data de inscriere : 25/03/2011
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Lun Mai 02, 2011 10:14 am | |
| Pene, eu am numai un sfat; asculta-ti sfatul propriu si scoate bulbii la vara | |
|
| |
Tinkerbell
Numarul mesajelor : 2311 Localizare : Insula de Smarald Joburi/Distractii : scurmatul Stare de spirit : zburatoare Data de inscriere : 08/04/2011
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Lun Mai 02, 2011 2:24 pm | |
| Pene ma bucur pt "pestritul " tau Eu am mai primit 4 rodo pe diverse nuante de violet , si pt contrast........o azalele de gradina .........orange Am vazut niste variegati........si urmeaza sa ma duc sa-mi aleg............cadoul meu de Iepuras | |
|
| |
penelopa
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Lun Mai 02, 2011 4:03 pm | |
| Deocamdata sunt vrajita de arbustul meu preferat: liliacul! Toata natura in jurul meu miroase a liliac [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] | |
|
| |
Tinkerbell
Numarul mesajelor : 2311 Localizare : Insula de Smarald Joburi/Distractii : scurmatul Stare de spirit : zburatoare Data de inscriere : 08/04/2011
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Lun Mai 02, 2011 5:27 pm | |
| | |
|
| |
Rux
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Lun Mai 02, 2011 8:20 pm | |
| Frumos ,frumos liliacul ala. Si mie imi place tare mult . Din pacate pentru mine,nu l-am docilizat sa creasca "aerian" sau in ghivece . Ramanin cu uitatul la altii si cu gandul la simtul olfactiv gadilat al proprietarilor lor. | |
|
| |
Tinkerbell
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Lun Mai 02, 2011 8:26 pm | |
| Rux ,flutura-i la domn pe la nas liliac pana iti cedeaza un colt de gazon si pe urma inca un coltisor si iaca tot asa liliacul meu (de la Pene) a iernat in sera si acu tot acolo e La vara scot un perete ca sa-l aerisesc | |
|
| |
Rux
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Lun Mai 02, 2011 8:33 pm | |
| Incep cu o nedumerire ,aici la Cloanta ,ca nu se supara : care-i treaba de nu aparem "on line?" Tink ,ideea-i buna si veche dar mai am de lucru . Inaintez incet ,incet cu pasi marunti ,dar este o suprafata la care nu cred sa am acces indiferent ce-i flutur pe la nas. Da ,daca tu zici ca merge-n ghiveci deja ma sint mai bine si ma gandesc la miresmele de peste ani din gardina mea .Imi place cel alb ,Pene! | |
|
| |
Tinkerbell
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Lun Mai 02, 2011 9:19 pm | |
| La mine functioneaza alte reguli Pe mine Elfu ma lasa sa imi populez gradina cu "buruieni" pt ca e a mea proprie,iar la casa lui iar ma lasa sa pun ce vreau eu ca a terminat cu muncitul la gazon(mai bine sa-si rupa fata oasele decat sa-si puna dumnealui osu la munca La Snagov ,tata a renuntat sa se puna cu nebunele(suntem 2 si e in inferioritate) si ne lasa sa umplem gradina(macar a scapat de florile de casa) Daca avem plante in gradina ,macar il lasam in pace si cu florile si cu animalurile Am ajuns la 6 caini in curte ,1 la poarta, 18 -19 pisici in curte si 5 in casa si apare o noua generatie | |
|
| |
codruta
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Mar Mai 03, 2011 8:45 am | |
| Deci, am inteles eiu bine? La liliac ii place si in ghiveci? Pene, te invidiez (pozitiv ) pentru parfumurile de la tine din gradina. La mine acum doar petuniile primite au parfum dar il simt numai daca imi bag nasul intre ele. | |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza | |
| |
|
| |
| Ograda lu' Cloantza | |
|