Clubul gradinarilor
Bine ati venit !
Haideti sa vorbim despre gradinile noastre !
Clubul gradinarilor

Grebla, sapa si urzica fac gradina frumusica !
 
Portal*AcasaInregistrareConectare

 

 Barter - retete Pentru Frenk

In jos 
Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4, 5  Urmatorul
AutorMesaj
gabriela60

gabriela60

Numarul mesajelor : 1334
Localizare : Tg.Jiu
Joburi/Distractii : inginer
Stare de spirit : buna
Data de inscriere : 03/07/2011

Barter - retete Pentru Frenk - Pagina 2 Empty
MesajSubiect: Re: Barter - retete Pentru Frenk   Barter - retete Pentru Frenk - Pagina 2 Icon_minitimeMier Iul 10, 2013 10:19 am

taci ca-mi faci pofta de o friptura de oaie la cuptor cu vin si usturoi si ma faci sa fac un drum de Baia la targ sa-mi cumpar.
Sus In jos
geodezia

geodezia

Numarul mesajelor : 3539
Localizare : Ticleni
Joburi/Distractii : flori.goblene ,
Stare de spirit : buna
Data de inscriere : 07/06/2011

Barter - retete Pentru Frenk - Pagina 2 Empty
MesajSubiect: Re: Barter - retete Pentru Frenk   Barter - retete Pentru Frenk - Pagina 2 Icon_minitimeMier Iul 10, 2013 12:21 pm

da io ?
cind am ajuns acasa aveam niste aripi de zburatoare am aruncat in cratita cu ulei si apa am lasat 20 minute si pe urma am aruncat chetchup am lasat iar 10 minute sa fiarba dupa care am pus juma de capatina de usturoi
mama ne-am lins pe degete si fara mamaliga ca simteam ca mor de lingurea
d-l Pipi care d-na Gaby stiti ca e scrofulos din fire a halit si az-noapte pe la 12 ce a mai ramas eu az-dimineta mai gasii doar resturile de la 3 aripioare si putin sos ..mama sa crap de ciuda
deseara scosei niste carne marunta de pui am o varza si o toc marunt pun cu ceapa prima data carnea cu morcov si putin ardei si mai am o coasta afumata o arunc si pe aia acolo pun varza si ii trag o fiertura pe urma pun un pic de cimbru ,dafin si piper
si gata asta-seara cu toate ca il vazui pe d-l Pipi ca i-ar stralucii ochisorii iar dupa ce am incropit aseara si cica daca se poa si o tira de mamaliga ca a fost prea buna mincarica
vad eu ce oi face cind ajung acasa
Sus In jos
Doini



Numarul mesajelor : 4009
Localizare : Haga
Joburi/Distractii : visatul cu ochii deschisi
Stare de spirit : Zen
Data de inscriere : 09/03/2011

Barter - retete Pentru Frenk - Pagina 2 Empty
MesajSubiect: Re: Barter - retete Pentru Frenk   Barter - retete Pentru Frenk - Pagina 2 Icon_minitimeMier Iul 10, 2013 1:01 pm

Eu numai citind ce scrieri pe aici mor de pofta! Poate ma ingras numai la cata apa in gura imi fac retetel e Laughing 
Sus In jos
geodezia

geodezia

Numarul mesajelor : 3539
Localizare : Ticleni
Joburi/Distractii : flori.goblene ,
Stare de spirit : buna
Data de inscriere : 07/06/2011

Barter - retete Pentru Frenk - Pagina 2 Empty
MesajSubiect: Re: Barter - retete Pentru Frenk   Barter - retete Pentru Frenk - Pagina 2 Icon_minitimeMier Iul 10, 2013 1:07 pm

e da sa si incerci ..mama lesini de placere sa vezi ce buuun este ..si nu e greu .. nu am mai pus verdeata ca am tabarit pe farfurii da sa vezi daca mai pui si un pic de foi de dafin sau niste cimbru ..mama ... nu mai zic ca lesin cred ca fac pina la urma repetir cu mamaliguta
Sus In jos
Doini



Numarul mesajelor : 4009
Localizare : Haga
Joburi/Distractii : visatul cu ochii deschisi
Stare de spirit : Zen
Data de inscriere : 09/03/2011

Barter - retete Pentru Frenk - Pagina 2 Empty
MesajSubiect: Re: Barter - retete Pentru Frenk   Barter - retete Pentru Frenk - Pagina 2 Icon_minitimeMier Iul 10, 2013 1:14 pm

Pai ma Geo, cu cata pofta scii, eu lesin pe aici de una singura de pofta Laughing 
Sus In jos
geodezia

geodezia

Numarul mesajelor : 3539
Localizare : Ticleni
Joburi/Distractii : flori.goblene ,
Stare de spirit : buna
Data de inscriere : 07/06/2011

Barter - retete Pentru Frenk - Pagina 2 Empty
MesajSubiect: Re: Barter - retete Pentru Frenk   Barter - retete Pentru Frenk - Pagina 2 Icon_minitimeMier Iul 10, 2013 1:22 pm

pai iti dai seama cind mirosea prin curte a oaie cu mirodenii si sos de rosii cu ceapa  
cum  am ajuns acasa am rupt-o drept la bucatarie ..de pe drum imi facusem planu ..
a venit ieri d-l Pipi dupa mine si m-a luat din tg jiu
el povestea saracu de la servici eu ma gindeam ce sa gatesc asa rapid ceva ca lesinam de doru tocaturii de oaie ii mai aruncam cite o vorba de era pe din-afara de subiect se enerva ca nu eram atenta la el eu ma prapadeam de ris in sinea mea cu gindu la mincare si cind am ajuns acasa tust in bucatarie cu planu deja facut
pina sa se schimbe d-l Pipi pina sa dea drumu la televizor eu iute am facut mincarica ..s-a si minunat ca mi-a reusit asa trintita in repezeala
a mincat si el cu pofta de s-a lins pe degete
deseara sa fac si o limonada ca pina clocesc eu mincarea si mamaliga  o si pun la frigider sa fie rece


Ultima editare efectuata de catre geodezia in Mier Iul 10, 2013 2:27 pm, editata de 1 ori
Sus In jos
Doini



Numarul mesajelor : 4009
Localizare : Haga
Joburi/Distractii : visatul cu ochii deschisi
Stare de spirit : Zen
Data de inscriere : 09/03/2011

Barter - retete Pentru Frenk - Pagina 2 Empty
MesajSubiect: Re: Barter - retete Pentru Frenk   Barter - retete Pentru Frenk - Pagina 2 Icon_minitimeMier Iul 10, 2013 2:10 pm

Am uitata sa iti spun ca am facut tochitura cu ciuperci si am gasit si malai la magazinul turcesc din coltul starzii.. A iesit un deliciu!
Multumesc!!!
La mamaliga este inca ca un arici ha ha ha , dar usor usor il conving eu sa manance si mamaliga!

Stiti ce v-as ruga, sa imi spuneri cum sa fac zacusca, ca tare mult imi mai place dar nu am mai facut..
Mie imi place si zacurca cu ciuperci si fara.., zacusca buna sa fie!
Fireste ca exista retete le internet cate vrei, dar, mai bine va intreb pe voi Barter - retete Pentru Frenk - Pagina 2 1059784619 
Sus In jos
geodezia

geodezia

Numarul mesajelor : 3539
Localizare : Ticleni
Joburi/Distractii : flori.goblene ,
Stare de spirit : buna
Data de inscriere : 07/06/2011

Barter - retete Pentru Frenk - Pagina 2 Empty
MesajSubiect: Re: Barter - retete Pentru Frenk   Barter - retete Pentru Frenk - Pagina 2 Icon_minitimeMier Iul 10, 2013 2:25 pm

aci las specialistele ca eu am o metoda de ma screm pe mine pina o fac
poate au fetele retete mai simple
si sunt cam pe fuga  la servici
o pun miine reteta mea daca nu te tenteaza ce posteaza fetele pina miine
da e cam mult de munca dupa metoda mea
tu alegi
stai calma ca si d-l Pipi e asa cu mamaliga da cind ii da mirosul de usturoi sau cimbru in nas vrea mamaliga se linge pe degete
inca nu are simtu nostru al mincarurilor astea taranesti da cind s-o da pe aratura sa vezi ce o sa ii placa
aoleo sa iti dau o reteta munteneasca de mamaliga  ceapa cu slana si brinza iar pe deasupra cu smintina si ou
mama sa vezi ce buna este
odata in loc de brinza am pus cascaval
bine voi pe acolo aveti si muma de specialitati de brinza asa ca va iesi ceva ... de mori lesini
da asta miine
Sus In jos
Doini



Numarul mesajelor : 4009
Localizare : Haga
Joburi/Distractii : visatul cu ochii deschisi
Stare de spirit : Zen
Data de inscriere : 09/03/2011

Barter - retete Pentru Frenk - Pagina 2 Empty
MesajSubiect: Re: Barter - retete Pentru Frenk   Barter - retete Pentru Frenk - Pagina 2 Icon_minitimeSam Iul 20, 2013 5:39 pm

Am primit pe mail de la mama unei prietene din tara reteta asta de zacusta, dar eu nu am mai auzit de morcov in zacusca plus ca ma rog, nu am masina de tocat..
                                                     ZACUSCA
2 kg vinete coapte, curatate si se scurg de apa
2 kg gogosari
1 kg ardei gras
O jumatate kg ceapa
1/2kg morcovi
1 l suc de rosii
1 sfert litrul ulei
Frunze de telina, foi de dafin, sare, piper, zahar
Conservant sau salicilat
Gogosarii  si ardeii se taie felii , ceapa se da prin masina de tocat iar morcovii se dau prin razatoare.
Se calesc in ¼ l ulei pana se inmoaie si se pune putina sare.
Vinetele coapte, tocate se freaca cu sare si ulei.
Dupa ce se racesc ( gogosarii, ardeii, ceapa, morcovii) ii trecem prin masina de tocat se amesteca cu vinetele  si se fierb cu sucul de rosii si restul de ulei. Se amesteca incontinuu ca sa nu se prinda de cratita.
Cand uleiul iese la suprafata zacusca este gata.
Se incalzesc borcanele in cuptor, intr-o tava dupa care se toarna compozitia fierbinte in borcane.
Inainte de a se turna in borcane se pune un sfert de lingurita salicilat in zacusca .
Se leaga borcanele cu celofan sau capac si se pun in tava in aragazul incalzit, se lasa la racit 1-2 zile.


Voi cum o faceti?
Sus In jos
bubu



Numarul mesajelor : 2033
Localizare : Bucuresti
Stare de spirit : in general buna
Data de inscriere : 09/06/2008

Barter - retete Pentru Frenk - Pagina 2 Empty
MesajSubiect: Re: Barter - retete Pentru Frenk   Barter - retete Pentru Frenk - Pagina 2 Icon_minitimeSam Iul 20, 2013 9:30 pm

Doini se poate pune morcov, eu nu pun. De fapt exista atatea varietati de zacusca ca te doare capul.

Eu te-as sfatui sa faci prima data o cantitate mica de proba. In general se pun cantitati egale de vinete coapte si ardei copti, cei mai buni sunt gogosarii, dar nu-mi place sa-i curat, eu pun ardei capia. Deci poti face din 1kg vinete, 1 kg ardei, 0,5 kg ceapa si tot cam 0,5l ulei.

Pui ceapa tocata la calit, cand se inmoaie bine pui vinetele coapte, scurse si tocate si mai incolo ardeii copti si taiati fasii. Eu pun suc de rosii, sa mearga mai repede si nu pun tot uleiul de la inceput. Mai gust si cand mi se pare ca mai trebuie mai pun.

In plus boabe de piper si foi de dafin. si invarti in ea pana te plictisesti. Eu o bag la cuptor, sa nu trebuiasaca sa ma lipesc de aragaz Very Happy. Nu ma chinui nici cu sterilizatul, imi pun la congelator vinete si ardei copti si cand am pofta de zacusca fac.

Sus In jos
bubu



Numarul mesajelor : 2033
Localizare : Bucuresti
Stare de spirit : in general buna
Data de inscriere : 09/06/2008

Barter - retete Pentru Frenk - Pagina 2 Empty
MesajSubiect: Re: Barter - retete Pentru Frenk   Barter - retete Pentru Frenk - Pagina 2 Icon_minitimeSam Iul 20, 2013 9:31 pm

Reteta de pizza a postat Pene tot pe aici pe undeva, garantat e buna, ca am mancat si la ea, dar am si facut si mi-a iesit.
Sus In jos
Doini



Numarul mesajelor : 4009
Localizare : Haga
Joburi/Distractii : visatul cu ochii deschisi
Stare de spirit : Zen
Data de inscriere : 09/03/2011

Barter - retete Pentru Frenk - Pagina 2 Empty
MesajSubiect: Re: Barter - retete Pentru Frenk   Barter - retete Pentru Frenk - Pagina 2 Icon_minitimeDum Iul 21, 2013 1:15 pm

Multumesc Bubu!
Asa mi-am si propus , sa fac o cantitate mica, o craticiora pe care sa o savurez ACUM Laughing 
Si astfel as incerca mai multe retete pana dau de cea care imi place cel mai mult!

Am mancat si eu pizza la Pene si intradevar foarte buna si echilibrata in gust!
Sus In jos
geodezia

geodezia

Numarul mesajelor : 3539
Localizare : Ticleni
Joburi/Distractii : flori.goblene ,
Stare de spirit : buna
Data de inscriere : 07/06/2011

Barter - retete Pentru Frenk - Pagina 2 Empty
MesajSubiect: Re: Barter - retete Pentru Frenk   Barter - retete Pentru Frenk - Pagina 2 Icon_minitimeLun Iul 22, 2013 8:15 am

deci eu am facut si cu morcov iese mai dulce dar se strica la temperaturi mai mari asa ca am renuntat la morcovi
3 kile de ceapa
5 kile de vinete coapte si decojite
4 borcane de 400 g de pasta de rosi(zacusca la mine s eface dupa ce fac rosiile si pasta de ardeii asa ca folosesc la zacusca pasta de ardei si rosii
3 borcane de 400g de pasta de ardei
800 g ulei
ca sa dea un miros special de padure daca am deci aleatoriu pun 2 kile de minatargi
se prajeste ceapa pina se face aurie pun vinetele cu pastele de rosii si ardei dupa care bag blenderul si fac cum vreau de mare tocatura dupa care pun zaharul si las la fiert pina iese uleiul deasupra sau pun semn si cam cind ajunge cantitatea la jumatate din cantitatea initiala mai pun si eu foi de dafin si piper la sfirsit adaug sarea si mai fierb cam juma de ora sau o ora pina se topeste sarea
oricum de baza este iesitul uleiului la suprafata si sa se faca un pic roscat

eu blatul la pizza il faceam ca de piine
adica
prepar  drojdie (12g drojdie  la 1 kil de faina)cu zahar si apa sau lapte o las acam juma de ora sa creasca
pun drojdia in faina iar las cam juma de ora sa creasca dupa care intind foaia in tava
pun deasupra ce vreau adica brinza cascaval rosii ceapa .salam etc si bag la cuptor
nu e grea da e migala
pofta buna
acum cumpar blat gata facut
Sus In jos
Karla



Numarul mesajelor : 2635
Localizare : France
Joburi/Distractii : literatura, istorie, calatorii
Stare de spirit : vesela
Data de inscriere : 22/03/2011

Barter - retete Pentru Frenk - Pagina 2 Empty
MesajSubiect: Re: Barter - retete Pentru Frenk   Barter - retete Pentru Frenk - Pagina 2 Icon_minitimeLun Iul 22, 2013 10:01 am

Am incercat si eu sa fac zacusca, da' degeaba, ca nu sunt aceleasi vinete si rosiile din occident n-au niciun gust. (acuma nu vreau sa te descurajez, Doini...). de ardei nu mai vorbesc...
Sus In jos
geodezia

geodezia

Numarul mesajelor : 3539
Localizare : Ticleni
Joburi/Distractii : flori.goblene ,
Stare de spirit : buna
Data de inscriere : 07/06/2011

Barter - retete Pentru Frenk - Pagina 2 Empty
MesajSubiect: Re: Barter - retete Pentru Frenk   Barter - retete Pentru Frenk - Pagina 2 Icon_minitimeLun Iul 22, 2013 10:40 am

da asta cam asa este ..ale noastre au gust ...
eu acum am cules vreo 6 buc deja din gradina si au alt gust fata de cele de la kaufland sau cele din sere
Sus In jos
Doini



Numarul mesajelor : 4009
Localizare : Haga
Joburi/Distractii : visatul cu ochii deschisi
Stare de spirit : Zen
Data de inscriere : 09/03/2011

Barter - retete Pentru Frenk - Pagina 2 Empty
MesajSubiect: Re: Barter - retete Pentru Frenk   Barter - retete Pentru Frenk - Pagina 2 Icon_minitimeLun Iul 22, 2013 8:42 pm

Sarut mana Geo, saptamana asta vreau sa ajung la piata si sa imi cumpar legumele si fac zacusca!

Karla, Geo, si eu sustineam acelasi lucru cand eram in tara, nu cumparam legume straine ci doar romanesti (in anumite periode stim cu totii ca nu gasesti romanesti) ok,
Dar, de cand stau in Olanda, pot spune urmatoarele, nu stiu ce exporta olandezii in restul europei, dar, aici legumele lor au gust! Ca si noi romanii, si ei, cauta sa cumpere legumele lor, stiti de ce? Pentru ca au gust! De un lucru nu sunt multumita ca nu au ardei grasi cei clasici, ia au pe aceea colorati, dar si ei sunt gustosi, mie imi par la gust cu gogosarii, iar gogosarul este leguma mea preferata ( imi place sa il scobesc, sa bag branza in el si sa musc din el asa cum o facea, si in copilarie Very Happy 
La piata gasesc si rosii din acelea carnoase mari care seamana cu gogosarii, dintre toate rosiile, ele imi plac cel mai mult.
Si sa nu va mai spun ca aici, in sudul tarii sunt serele, iar noi stam la periferia Hagai in apropiarea unor sate care noptile lumineaza cerul mai rau ca rasaritul.., aici sunt agricultorii si de legume si de flori, iar toamna si primavara simti un miros de te lasa pe spate.., mult, foarte mult balegar clown  daca ma gandesc bine, chiar si aseara am simtit mirosul minunat
Sus In jos
Karla



Numarul mesajelor : 2635
Localizare : France
Joburi/Distractii : literatura, istorie, calatorii
Stare de spirit : vesela
Data de inscriere : 22/03/2011

Barter - retete Pentru Frenk - Pagina 2 Empty
MesajSubiect: Re: Barter - retete Pentru Frenk   Barter - retete Pentru Frenk - Pagina 2 Icon_minitimeLun Iul 22, 2013 11:27 pm

Serios, au gust rosiile in Olanda? Cum Dumnezeu, ca doar nu au soare?
Eu ma consider fericita cand gasesc rosii italienesti, sunt sigura ca au gust... cateodata nici alea frantuzesti n-au.
In orice caz rosii ca alea pe care le cultiva tatal meu, nici pomeneala in tot occidentul pale .
Sus In jos
Doini



Numarul mesajelor : 4009
Localizare : Haga
Joburi/Distractii : visatul cu ochii deschisi
Stare de spirit : Zen
Data de inscriere : 09/03/2011

Barter - retete Pentru Frenk - Pagina 2 Empty
MesajSubiect: Re: Barter - retete Pentru Frenk   Barter - retete Pentru Frenk - Pagina 2 Icon_minitimeLun Iul 22, 2013 11:42 pm

Nu sustin ca sunt la fel de bune ca cele din tara, dar, sunt gustoase si parfumate. Sunt crescute in sere, iar lumina serelor lumineaza cerul de eu, prima data cand am vazut asta m-am crucit.
Cele mai gustoase rosii pe care le-am mancat au fost unele care aratau ca niste gogosari, stiti voi alea mari si grasalane Laughing  in Sf Gheorghe (Delta)
Sus In jos
gabriela60

gabriela60

Numarul mesajelor : 1334
Localizare : Tg.Jiu
Joburi/Distractii : inginer
Stare de spirit : buna
Data de inscriere : 03/07/2011

Barter - retete Pentru Frenk - Pagina 2 Empty
MesajSubiect: Re: Barter - retete Pentru Frenk   Barter - retete Pentru Frenk - Pagina 2 Icon_minitimeMier Iul 24, 2013 5:47 am

Dar Doini nu trebuie neaparat sa-ti iei rosii pentru zacusca ci poti folosi un borcan din acela de 800 de pasta de rosii.5kg vinete,3kg ardei si 2 kg ceapa.Coci vinetele,eu nu coc ardeii si spuneai ca nu ai masina de tocat dar probabil ai un robot.Eu cu masina toc si ceapa iar daca nu ai le toci cu mana.Pui ceapa la calit in 1/2 kg ulei si eu pun cam o lingura sare pe ea ca o ajuta sa se si moaie,in alt vas pui ardeii cu celalalt 1/2 kg ulei si cata sare consideri tu si le calesti pana se moaie.Apoi le amesteci intre ele si pui si pasta de rosii,pui piper boabe,foi dafin si sare dupa gust si le mai fierbi pana vezi ca iese ulei deasupra.Ar trebui sa incerci cu cantitati mici pentru ca din asta ies multe borcane.Si pentru a sta pe iarna dupa ce o pui fierbinte in borcane le invelesti cu hartie si le pui la fiert intr-un vas cam 20 minute.Daca o vrei si cu ciuperci eu pun la cantitatea asta cam 1 kg champinioane la caredai un clocot si le toci si pe ele si le amesteci in loc de vinete.
Sus In jos
Doini



Numarul mesajelor : 4009
Localizare : Haga
Joburi/Distractii : visatul cu ochii deschisi
Stare de spirit : Zen
Data de inscriere : 09/03/2011

Barter - retete Pentru Frenk - Pagina 2 Empty
MesajSubiect: Re: Barter - retete Pentru Frenk   Barter - retete Pentru Frenk - Pagina 2 Icon_minitimeVin Iul 26, 2013 6:20 pm

Am primit pe mail acesta reteta si suna atat de bine ca m-am gandit ca poate vreti sa o incercati. Eu, nu am nici un ingredient, plus ca nu am facut inghetata in viata mea Very Happy  dar tare mukt as vrea sa fac pentru ca a inveput sa imi placa foarte mult...

Dau copy paste

"Blog culinar

Îngheţată cu caise coapte, amaretto şi biscuiţi şi cum folosim guma de xanthan
Posted: 25 Jul 2013 01:42 PM PDT
De fiecare dată când vine vorba de deserturi, provocarea în cazul reţetelor mele e să le adaptez ca să fie cât mai sănătoase. Şi asta înseamnă mai puţine grăsimi, mai puţin zahăr şi o cantitate cât mai mică de carbohidraţi din aceia dăunatori de culoare albă. La îngheţată, problema e puţin diferită. O îngheţată tipică se face deseori cu gălbenuşuri iar pentru a preveni cristalele de gheaţă se adaugă alcool sau grăsimi. Şi oricât de delicioasă ar fi în felul ăsta, celelalte arome din compoziţie sunt acaparate de grăsimea din smântână sau de dulceaţa zahărului.

Zilele trecute, în timp ce comandam nişte condimente precum vanilie şi păstăi de tonka, am dat şi peste un prăfuleţ numit gumă de xanthan. Mi se părea cunoscut din lista de ingrediente ale unor sosuri sau creme, dar avea un nume dubios aşa că am încercat să-l evit. Se pare, însă, că guma de xanthan nu e chiar atât de artificială precum suna. Praful rezultă din fermentarea zaharozei, fructozei şi a lactozei cu ajutorul unei bacterii. Şi este ce marile companii folosesc pentru a îngroşa sosurile, cremele, vinegretele sau îngheţatele.

Guma de xanthan ajută la îngroşarea unei compoziţii reci, deci fără a o încălzi precum facem cu amidonul. Se foloseşte o cantitate foarte mică pentru 1 litru de lichid si se încorporează folosind un blender sau robot de bucătărie. Pe lângă asta, previne formarea cristalelor mari de gheaţă, dă o textură asemănătoare smântânei şi e folosit şi în pâinea fără gluten. E perfect pentru veganii care vor o îngheţată cremoasă fără ouă sau lactate. Pentru compoziţii, se foloseşte aproximativ 1/4 linguriţă la 1 litru. Dacă dozaţi prea mult, vă va ieşi o textură cauciucoasă în loc de una catifelată.

Şi cum aveam nişte caise tare arătoase dar cam fără gust, m-am decis să inaugurez noul ingredient într-o îngheţată pe bază de cocos, cu caisele cu o aromă intensificată prin coacere şi nişte accente delicate de Amaretto. Biscuiţii au contribuit la un desert puţin mai consistent, după o idee inspirată de îngheţata celor de la Ben & Jerry, Strawberry Cheesecake. Combinaţia o puteţi face cu ce fructe sunt în sezon, numai aveţi grijă să nu fie prea apoase, că altfel se vor forma prea multe cristale de gheaţă.

Reţetă îngheţată cu caise coapte, amaretto şi biscuiţi.





Print
Îngheţată cu caise coapte, Amaretto şi biscuiţi
Timp de pregătire: 20 minutes

Timp de gătire: 20 minutes

Porţii: 4

Ingrediente:

500g caise
1/2 cană zahăr brun
1 cutie (400ml) lapte de cocos
1 lingură unt
1/8 linguriţă gumă de xanthan (un vârf)
1 linguriţă extract de vanilie
1 lingură Amaretto
200g biscuiţi digestivi
Preparare:

Porneşte cuptorul şi lasă-l să se încălzească la 200C.
Spală caisele, taie-le în doua şi scoate-le sâmburii. Aşază-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt cu coaja în sos şi presară 2-3 linguri de zahăr brun peste ele.
Pune caisele în cuptor pentru aproximativ 20 minute pe raftul din mijloc.
Între timp, macină biscuiţii într-un robot de bucătărie sau punându-i într-un prosop şi lovindu-i cu un ciocan de şniţele. Pentru o aromă mai intensă, poţi rumeni biscuiţii în cuptor până devin uşor crocanţi.
Amestecă-i cu untul topit şi pune-i deoparte, în frigider.
Pentru cremă, amestecă laptele de cocos cu restul zahărului, extractul de vanilie, Amaretto într-un robot de bucătărie. Adaugă guma de xanthan şi mai porneşte robotul pentru 30 secunde să o încorporezi.
Combină apoi caisele coapte şi răcite cu restul compoziţiei şi transferă totul într-o casoletă. Înainte de a congela, amestecă în îngheţată bucăţi pasta de biscuiţi.
Dacă foloseşti o maşină de îngheţată, presară biscuiţii pe îngheţată înainte de servire. Enjoy!
Note/observaţii:

În loc de a amesteca pasta de caise cu îngheţata, am adăugat-o înainte de a congela compoziţia pentru a nu amesteca gusturile. Pasta de caise a făcut cristale de gheaţă, aşa că trebuia să îi pun şi ei gumă de xanthan, tot un varf"
Sus In jos
Doini



Numarul mesajelor : 4009
Localizare : Haga
Joburi/Distractii : visatul cu ochii deschisi
Stare de spirit : Zen
Data de inscriere : 09/03/2011

Barter - retete Pentru Frenk - Pagina 2 Empty
MesajSubiect: Re: Barter - retete Pentru Frenk   Barter - retete Pentru Frenk - Pagina 2 Icon_minitimeVin Iul 26, 2013 6:22 pm

Sus In jos
Doini



Numarul mesajelor : 4009
Localizare : Haga
Joburi/Distractii : visatul cu ochii deschisi
Stare de spirit : Zen
Data de inscriere : 09/03/2011

Barter - retete Pentru Frenk - Pagina 2 Empty
MesajSubiect: Re: Barter - retete Pentru Frenk   Barter - retete Pentru Frenk - Pagina 2 Icon_minitimeMar Aug 13, 2013 8:48 pm

Pentru prima data in viata mea vreau sa fac un tort Shocked  maine este ziua de nastere a olandezului zburator si as vrea, pe langa cadoul luat deja sa-l surprind si facand un tort..
Initial am vrut sa fac tiramisu. Am fost incurajata de Aura, si am si primt o reteta de la ea...
Ieri am avut neplacuta surpriza sa nu gasesc piscoturi.., am fost fost la cele lai mari supermarketuri si am ramas cu toate ingredientele luate mai putin piscoturile... Astazi am mai fost intr-ul alt super market si acelasi rezultat...
Ma gandesc sa fac un carcalete Laughing 
De cateva ori am mancat tort de bezea cu frisca si ne-a placut ..
Asa dar ma gandesc sa fac tort de bezea cu crema mascarpone si ornat cu zmeura.
Va fi carcalete sau o ok combinatia?
Daca aveti o alta idee este bine venita! Barter - retete Pentru Frenk - Pagina 2 1059784619 
Sus In jos
stefana

stefana

Numarul mesajelor : 1443
Localizare : Bucuresti
Joburi/Distractii : Plantele si mersul pe jos
Stare de spirit : Fericirea vine din lucruri marunte
Data de inscriere : 08/06/2008

Barter - retete Pentru Frenk - Pagina 2 Empty
MesajSubiect: Re: Barter - retete Pentru Frenk   Barter - retete Pentru Frenk - Pagina 2 Icon_minitimeMar Aug 13, 2013 10:28 pm

Eu am facut tort tiramisu cu blat de tort (taiat in 3 felii) de ziua lui praslea (am serbat in familie intrarea la facultate cu sampanie si tort Very Happy). A iesit grozav. Siropul a fost facut din cafea concentrata cu zaharina (ca si asa blatul avea zahar in compozitie) + o lingura de ouzo (n-aveam lichiorul cerut de reteta). Am folosit cam 50 ml de lichid pe care l-am intins cu pensula de silicon (blatul oricum se mai inmoaie de la crema).
Cateva observatii dupa consumarea "inventiei" : felia de blat de la baza trebuie insiropata mai putin decat restul. Praful de cacao se presara deasupra exact inainte de servire, dupa ce se scoate de la frigider tortul (tinut la rece de pe o zi pe alta neaparat).


Ultima editare efectuata de catre stefana in Mar Aug 13, 2013 10:34 pm, editata de 1 ori
Sus In jos
Doini



Numarul mesajelor : 4009
Localizare : Haga
Joburi/Distractii : visatul cu ochii deschisi
Stare de spirit : Zen
Data de inscriere : 09/03/2011

Barter - retete Pentru Frenk - Pagina 2 Empty
MesajSubiect: Re: Barter - retete Pentru Frenk   Barter - retete Pentru Frenk - Pagina 2 Icon_minitimeMar Aug 13, 2013 10:33 pm

Ha! Super idee, la asta nu m-am gandit scratch 
Dar.., ce ma mir? Nu am facut deserturi in casa....
Sarut mana!
Sus In jos
stefana

stefana

Numarul mesajelor : 1443
Localizare : Bucuresti
Joburi/Distractii : Plantele si mersul pe jos
Stare de spirit : Fericirea vine din lucruri marunte
Data de inscriere : 08/06/2008

Barter - retete Pentru Frenk - Pagina 2 Empty
MesajSubiect: Re: Barter - retete Pentru Frenk   Barter - retete Pentru Frenk - Pagina 2 Icon_minitimeMar Aug 13, 2013 10:36 pm

Acum ma gandesc ca n-am apucat sa fac macar o poza la primul tort reusit de mine clown
Editez mesajul ca sa zic ca l-am pregatit dimineata devreme si l-am taiat seara, dar e mai bine sa stea de pe o zi pe alta la frigider.


Ultima editare efectuata de catre stefana in Mar Aug 13, 2013 10:41 pm, editata de 1 ori
Sus In jos
Continut sponsorizat




Barter - retete Pentru Frenk - Pagina 2 Empty
MesajSubiect: Re: Barter - retete Pentru Frenk   Barter - retete Pentru Frenk - Pagina 2 Icon_minitime

Sus In jos
 
Barter - retete Pentru Frenk
Sus 
Pagina 2 din 5Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4, 5  Urmatorul

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Clubul gradinarilor :: D-ale gurii :: Pofta buna !-
Mergi direct la: