| Intre ape | |
|
+21pietricica sicamin Ionut georgiana Marga costieanuconstantin gabriela60 Mihai doina Carina doinabacau Doini Rux Karla Tinkerbell codruta bubu Vernil stefana penelopa Myosotis 25 participanți |
|
Autor | Mesaj |
---|
geodezia
Numarul mesajelor : 3566 Localizare : Ticleni Joburi/Distractii : flori.goblene , Stare de spirit : buna Data de inscriere : 07/06/2011
| Subiect: Re: Intre ape Joi Iun 21, 2012 10:27 am | |
| hi hi hi ce sa vezi ditamai gargoaiele de mari cind am sapat gradina ca eu una nu am mai pus nimik contra lor si cind dadeam in pamintul meu ca asfaltul gaurit de ele parca aveau galerii ca la mina si mai dadeam de cite una frate asa de 10 cm lunga si grasa dadeam cu sapa in ea pina nu mai misca ..fir-ar ele sa fie de aratari ca intr-o vara mi-au mincat toate rasadurile de rosii ...pina m-am invatat minte sa pun rasadurile dupa ce se imburuieneaza terenul ca atunci nu mai aleg ele radacinile la plantele mele | |
|
| |
Myosotis Admin
Numarul mesajelor : 5257 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : mainile-n pamant pan' la coate Stare de spirit : tot inainte !!! Data de inscriere : 21/01/2008
| Subiect: Re: Intre ape Joi Iun 21, 2012 4:54 pm | |
| Aha, uite asta n-o stiam cu imburuienatul. E cea mai simpla metoda sa scapi cu rasadul intreg. | |
|
| |
geodezia
Numarul mesajelor : 3566 Localizare : Ticleni Joburi/Distractii : flori.goblene , Stare de spirit : buna Data de inscriere : 07/06/2011
| Subiect: Re: Intre ape Vin Iun 22, 2012 9:36 am | |
| pai asa le fac de vreo 3 ani m-a invata o colega care s-a maritat pe undeva pe la moreni ..imi zice auzi fat-o sa vezi ce ma enerveaza soacra-mea ca eu pigol toata ziulica la buruieni si vine si imi zice sa las buruienile in pace ..pai zic de ce mamaie pai uite de ce .. si imi explica baba pe intelesul meu ca garaboaile de coropisnite cind fac tuneluri rod tot in calea lor ce intilnesc ..si in mod normal ca daca nu gasesc radacini in drumul lor sa manince vor ataca radacinile care le gasesc adica rasadurile .. na uite la ce sunt buni batrinii la batatura .. si de atunci dau prima tura cu roundop ca sa nu mai apara iarba aia a galbena dupa care las sa se imburuieneze cu ce apare adica p tiganci ca e dulce si o rod coropisnitele cu placere .. ardeiul broastei ca tot asa iarba tiritoare susai etc ..dupa care pun rasadurile dar si aici e o smecherie cu udatul ca sa nu uzi doar rasadul tau ca ale naibi garoaice trag si la apa si atunci uzi parcela in totalitate ..te muncesti vreo 3 zile pina se prinde rasadu da macar nu ai pierderi la rasad ... asa ca pe urma dupa ce se prinde prinde putere asa dupa 2 saptamini intri cu sapa si faci curatenie dupa care pleaca rasadurile ca vijulia in sus ... | |
|
| |
Tinkerbell
Numarul mesajelor : 2311 Localizare : Insula de Smarald Joburi/Distractii : scurmatul Stare de spirit : zburatoare Data de inscriere : 08/04/2011
| Subiect: Re: Intre ape Lun Iun 25, 2012 10:45 am | |
| Aia cu coropisnitele dragute e de antologie Nu cred ca ai vazut ce pot face cu clesti aia ai lor si nu te-a prins niciodata o gajganie d-aia de deget Geo ,am auzit si eu ca e bine sa le lasi imburienite Traditia locala spune ca cele mai bune rosii cresc daca le lasi "oloage" ,adic afara sprijin si in buruiana N-ai treaba cu ele,te duci si le culegi cand le-a venit timpul,altfel se descurca singure Buruienile le protejeaza de ploile acide sau cu mana,daca se mai frang se inradacineaza de pe tulpina si la vremea cand vrei rosii aduni cu cosarca Culmea e ca am aplicat si eu metoda la rosiile cherry si a fost ok | |
|
| |
gabriela60
Numarul mesajelor : 1334 Localizare : Tg.Jiu Joburi/Distractii : inginer Stare de spirit : buna Data de inscriere : 03/07/2011
| Subiect: Re: Intre ape Vin Iun 29, 2012 12:56 pm | |
| ai dreptate Tink,u sunt dragute dar parca mai bine decat u sarpe.De fapt mie-mi e frica si de ele si de sarpe.Eu cred ca la tara nu am caci am pus ardeii si nu mi-a atacat nici un rasad.In schimb aici in Tg.Jiu vad dimineata numai gauri lasate de ele dar aici am renuntat sa mai pun legume.Tot ce am aici sunt rosiile cherry oltenesti care nu sunt pretentioase,au iesit singure si ai dreptate ca poti sa le lasi si in buruieni caci nu au nimic. | |
|
| |
Tinkerbell
Numarul mesajelor : 2311 Localizare : Insula de Smarald Joburi/Distractii : scurmatul Stare de spirit : zburatoare Data de inscriere : 08/04/2011
| Subiect: Re: Intre ape Lun Iul 02, 2012 9:43 am | |
| Cherry oltenesti? Stiam ca au origini mult mult mai vestice,dar cine stie?!!! | |
|
| |
geodezia
| Subiect: Re: Intre ape Lun Iul 02, 2012 10:23 am | |
| le zice oltenesti ca sunt plantate aici in oltenia ..la tine Tink sunt capitaliste fiind plantate in capitala ... [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine] | |
|
| |
Tinkerbell
| Subiect: Re: Intre ape Lun Iul 02, 2012 7:32 pm | |
| Diferenta ca asta cu "capitalista" e cam nereala Plantele mele sunt adunate dint toata tara si din afara,ar trebui sa am "plante ONU",conform teoriei voastre | |
|
| |
leonor
Numarul mesajelor : 1070 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : florile Stare de spirit : optimista Data de inscriere : 13/02/2012
| Subiect: Re: Intre ape Lun Iul 02, 2012 8:15 pm | |
| Rosiile acelea mici ieseau si la maica-mea singure in gradina dar parca nu sunt asa mari ca cherry, nici nu m-am gandit ca poate este soi cherry .Noi le ziceam salbatice ca pe timpul lui ceasca nu stiam de cherry la olteni . | |
|
| |
penelopa
Numarul mesajelor : 4030 Localizare : Peris de capitala Joburi/Distractii : multiple Stare de spirit : vesnica nemultumire Data de inscriere : 04/03/2011
| Subiect: Re: Intre ape Mar Iul 03, 2012 8:52 am | |
| Poti sa le zici cum vrei, Leonor, ca tot rosii mici raman, indiferent de sursa provenientei lor. Partea neplacuta a "problemei" este ca unii sunt mai acri, din lipsa de simt al umorului sau fiindca se le pica fisa mai greu | |
|
| |
geodezia
| Subiect: Re: Intre ape Mar Iul 03, 2012 9:21 am | |
| ma acu ma trezi si eu nu numele asta intre ape imi pica fisa ca in cintecul ala intre blocuri suntem noi .. uf fetele caldura mare .. de udat udam cu furtunu ... mi s-a acrit de caldura .. pe la voi ce mai e .. la mine aseara pe la 8 se putea sta frumos afara dar pe zi a fost ceva de groaza asa ca am ciumpavit o lubenita cu sifon .. rece ..
Ma Pene ca am vrut sa iti zic mai demult mai ti tu minte ca acu vreo 2 ani mi-ai dat o florare din aia grasa de face niste floricele portocalii si una galbena si una alba .. a alba am piardut-o asta iarna da alelate 2 sunt asa frumoase ..mai ales a portocalie ma e o frumusete .. ce sa mai .. bine stiti ca mie imi place portocaliu da floricica aia are si florile alea batute o splendoare .. mi-a fost frica ca am pierdut-o da a rasarit iar .. e ff f frumoasa sa stii .. aia galbina e mai raruta da e si ea frumoasa ..cred ca nu e asa spectaculoasa ca a portocalie ca e intr-un vas mai mic si ea e mare .. da aia portocalie e un vis
multam | |
|
| |
Tinkerbell
| Subiect: Re: Intre ape Mar Iul 03, 2012 11:55 am | |
| Eu le-am adus de afara si le-am impamantenit si am gradina plina de ele, primele fructe sunt chiar mari,dupa aia se mai micsoreaza Eu le zic rosii perene | |
|
| |
penelopa
Numarul mesajelor : 4030 Localizare : Peris de capitala Joburi/Distractii : multiple Stare de spirit : vesnica nemultumire Data de inscriere : 04/03/2011
| Subiect: Re: Intre ape Mar Iul 03, 2012 1:04 pm | |
| Geo, "grasutele" alea sunt kalanchoe. Mie mi-au murit toate sufocate de paduchi lanosi. Am luat si lastari din ele, i-am spalat, i-am dezinfectat si i-am pus la prins. Cand sa-i oun in ghivece, am constat ca erau (iarasi ) pline de paduchi Ai grija de aia portocalie, ca e o calandiva (de la Vernil) deosebita (kalanchoele cu flori batuite se cheama "calandive"). | |
|
| |
geodezia
| Subiect: Re: Intre ape Mar Iul 03, 2012 1:24 pm | |
| aha . deci si astea sunt atacate de ceva ginganii ..lasa tu ca iti trimit eu daca nu le mai ai lasam mai spre sfirsitul verii ca acu e cald rau cu transportul si la o adica iti trimit potae pun la prins in ceva mic .. asa fac ca la cit e de frumoasa .. da calandiva aia chiar e o diva .. | |
|
| |
Myosotis Admin
Numarul mesajelor : 5257 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : mainile-n pamant pan' la coate Stare de spirit : tot inainte !!! Data de inscriere : 21/01/2008
| Subiect: Re: Intre ape Lun Iul 30, 2012 4:37 pm | |
| Iaca fiecare cu ale lui Am scos copiii la plimbare [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] Cu mama si cu bona [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]Noi am ramas in urma c-am gasit o balta mare [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] | |
|
| |
georgiana
Numarul mesajelor : 2072 Localizare : valenii de munte/prahova Joburi/Distractii : hibiscusii Stare de spirit : buna Data de inscriere : 19/03/2011
| Subiect: Re: Intre ape Lun Iul 30, 2012 5:20 pm | |
| | |
|
| |
leonor
Numarul mesajelor : 1070 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : florile Stare de spirit : optimista Data de inscriere : 13/02/2012
| Subiect: Re: Intre ape Lun Iul 30, 2012 5:30 pm | |
| Pai cum sa nu stea sa admire peisajul din baltoaca si mai ales la umbra | |
|
| |
Myosotis Admin
| Subiect: Re: Intre ape Mar Iul 31, 2012 2:16 am | |
| Sunt mortali. Evadeaza din curtea pasarilor pe sub poarta. Mamele lor zboara peste gard. Dar se intorc daca ii chem la mancare. Am observat ca ratele astea lesesti au mare grija de copiii lor. Mai putin daca pica vreunul in gura de canal cum s-antamplat azi. Noroc ca eu ii numar mereu. Era si cel mai mic al de cazuse in gaura. Nu-si ciocane puii care nu sunt ai lor, cum fac gainile. | |
|
| |
Myosotis Admin
| Subiect: Re: Intre ape Mar Iul 31, 2012 2:17 am | |
| - georgiana a scris:
- Frumoasa ocupatie!
A lor sau a mea ? Ca pe mine m-au terminat. Uite abia noaptea mai apuc sa ma ocup de florile mele sau de alte chestii care nu tipa dupa mancare. | |
|
| |
georgiana
Numarul mesajelor : 2072 Localizare : valenii de munte/prahova Joburi/Distractii : hibiscusii Stare de spirit : buna Data de inscriere : 19/03/2011
| Subiect: Re: Intre ape Mar Iul 31, 2012 6:27 am | |
| - Myosotis a scris:
- georgiana a scris:
- Frumoasa ocupatie!
A lor sau a mea ? Ca pe mine m-au terminat. Uite abia noaptea mai apuc sa ma ocup de florile mele sau de alte chestii care nu tipa dupa mancare. A lor, mai ales ca au si bona | |
|
| |
geodezia
| Subiect: Re: Intre ape Mar Iul 31, 2012 9:35 am | |
| eeee la mine ploua o tira cind plecai de acasa ma facu leoarca pina la masina ...tup tup tup ce bine mai stropi si plantele mele | |
|
| |
Myosotis Admin
| Subiect: Re: Intre ape Mar Iul 31, 2012 10:53 am | |
| Fericit-o Pe mine doar aspesoarele ce ma mai stropesc Am fost nevoita sa scot toate plantele din terasa inchisa. Mi-au murit deja niste Hoya, cateva violete mici. Am zis ca le las acolo ca si anul trecut. Dar nu se mai putea. Cu toate amenajarile mele (plase de umbrit, stropeli si altele) ziua se fac 42grd sau mai mult si umiditatea e sub 25%. Cel mai rau imi pare de Hoya kerii albomarginata ca era marisoara. Ar trebui sa ma bucur ca la iarna o sa am loc mai mult. | |
|
| |
leonor
| Subiect: Re: Intre ape Mar Iul 31, 2012 11:08 am | |
| Si la mine s-au dus dracu din flori pe caldurile astea nu conteaza ca sunt in balcon sau in bucatarie s-au parlit frunzele la ele,au stagnat din crestere, din violete au murit cateva.Ca sa nu mai zic de muscate febletea mea, s-au dus pe apa sambetei cateva si mai ales una de la gommer. Ce ma plang eu de flori dar la maica-mea la Craiova n-a mai pluat de cateva luni s-a uscat tot . | |
|
| |
penelopa
| Subiect: Re: Intre ape Mar Iul 31, 2012 3:22 pm | |
| La mine, cea mai uscată "plantă" de căldură... sunt eu Mă simt şi mă mişc ca un Zombi, capu-mi parcă pluteşte prin nori, ochii îmi sunt înceţoşaţi, sleită de puteri şi fără chef de nimic!!! Cred că jumătate din plntele de interior s-au dus, iar pe cele rămase colcăie lânoşii!! Grădina e arsă, legumele conpromise, pomi uscaţi, pământul crăpat ... ce mai, peisaj de iad !!!! .... şi sunt atât de obosităăăăă!!!! | |
|
| |
Karla
Numarul mesajelor : 2635 Localizare : France Joburi/Distractii : literatura, istorie, calatorii Stare de spirit : vesela Data de inscriere : 22/03/2011
| Subiect: Re: Intre ape Mar Iul 31, 2012 3:58 pm | |
| Mama-Doamne, inseamna ca nu ma mai plang de ploi... Fa ceva, Penelopa, ia niste vitamine si nu lasa depresia sa te cuprinda ca dupa aceea se lasa cu altele... | |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Intre ape | |
| |
|
| |
| Intre ape | |
|