| Gradina mea | |
|
+15gabriela60 Tinkerbell laurabv popescugp Paulyna duduta190578 Doini geodezia bubu penelopa ella06 Myosotis georgiana Vernil ghana 19 participanți |
|
Autor | Mesaj |
---|
Doini
Numarul mesajelor : 4009 Localizare : Haga Joburi/Distractii : visatul cu ochii deschisi Stare de spirit : Zen Data de inscriere : 09/03/2011
| |
| |
Doini
Numarul mesajelor : 4009 Localizare : Haga Joburi/Distractii : visatul cu ochii deschisi Stare de spirit : Zen Data de inscriere : 09/03/2011
| Subiect: Re: Gradina mea Dum Mar 09, 2014 3:09 pm | |
| DannyElle, are un canal pe youtube, unde da foarte multe sfaturi despre ingrijirea orhideelor. [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]Pana apare, poate gasesti cateva sfaturi printre filmulete ei. | |
|
| |
DannyElle
Numarul mesajelor : 11 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : Freelancer all the way Stare de spirit : Happy, happy, joy, joy Data de inscriere : 28/02/2014
| Subiect: Re: Gradina mea Dum Mar 09, 2014 3:38 pm | |
| Buna fetelor, in legatura cu Milto, sunt putin mai dificile decat alte orhidee, dar nu imposibile. Iti voi da niste idei care la mine au functionat si sper sa te ajute si pe tine. Cel mai bine este sa le replantezi in substrat nou, nu refolosi niciodata substratul vechi deoarece este plin de toxine provenite din descomunerea scoartei, plus poate avea tot felul de paraziti, in special melci care pot decima radacinile pe care le va da planta in viitor. Eu de obicei dezinfectez si spal toate radacinile, contrar altor opinii care sustin ca exista o cultura de micro organizme (bacterii nitrificatoare) care ajuta planta sa se adapteze mai repede. Pot elabora si acest subiect dar alta data, ideea este ca nu sunt prezente aceste bacterii deoarece scoarta nu este un mediu bun de dezvoltare pentru ele si nici ingrijirea noastra nu le ajuta. In principiu spal la chiuveta radacinile si incerc sa indepartez toata scoarta veche ce poate contine oua de melci. Apoi pulverizez apa oigenata (3% direct din sticla) peste radacini si baza bulbilor. Apa oxigenata va omori melcutii mici si sporii de ciuperci si mucegai, dar nu va afecta orhideea. Am un filmulet cu acest procedeu aici [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]Te sfatuiesc sa porti manusi, apa oxigenata ustura putin apoi lasa orhideea sa sfaraie cateva minute si cand s-a oprit poti sa continui replantarea. Eu as folosi ghivece de plastic transparente pentru a vedea evolutia, dar daca nu ai, poti folosi ghiveciul n care a venit, dupa ce l-ai spalat in prealabil cu detergent de vase. Deoarece Miltoniile sunt orhidee epifite, apreciaza multa ventilatie in ghiveci, eu dau gauri laterale in ghivece cu un cui incins, am un filmulet pe aceasta tema aici [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] sa sti ca ventilatia minimizeaza foarte mult putrezirea radacinilor, in special la Milto care nu se lasa niciodata neudate, invers decat la Phale, dar ajung si acolo :) As incerca sa folosesc un substrat format din scoarta si coaja de nuca de cocos, dar daca nu gasesti cocos, poti flosi doar scoarta (firma Floria e foarte ok pentru ca nu are turba), dar vei uda ceva mai des. As lega orhideea de o tija de lemn pentru a o tine dreatpta in ghiveci, daca se balangane prea tare s-ar putea sa se rupa varfurile noilor radacini. As uda atunci cand substratul este inca umed, aproape uscat dar niciodata uscat complet. Poti pulveriza apa mai des pe suprafata ghiveciului, avand in vedere ca va sta mai umed la fund din pricina lipsei radacinilor. De aceea ziceam ca un ghiveci transparent este mai bun, dar ca regula in aceasta perioada, uda tot ghiveciul o data pe saptamana si pulverizeaza apa deasupra o data pe zi, sau la 2 zile. Ai mare grija doar sa nu lasi apa sa stea intre frunze si bulb si in coroana noilor bulbi ce vor aparea, vor putrezi instant, asa ca ceva ventilatie nu strica. Ca fapt divers, tehnica cu punga deasupra orhideei pentru a tine umezeala mi-a provocat mai mult mucegai decat bine, asa ca nu as folosi-o in special cu Milto. Incearca sa o asezi intr-un loc unde nu o bate soarele direct dar are lumina buna. Pentru umditate poti sa folosesti o tavita de umiditate, desi mare banza nu face, o ajuta putin. Daca ai un umidificator e si mai bine, dar cred ca merge si fara pe vremea asta. Tine-o cat de cat racoros, fara temperaturi de peste 25 de grade. In principiu am avut 2 pierderi si 7 reusite, deci exista sansa sa nu le poti salva, dar ce am spus mai sus cred ca iti va da cele mai multe sanse de reusita si sper sa fie totul ok :) oricum iti stau la dispozitie daca ai nelamuriri si sper sa iti fie de folos. Succes! | |
|
| |
Doini
| Subiect: Re: Gradina mea Dum Mar 09, 2014 3:43 pm | |
| | |
|
| |
ghana
Numarul mesajelor : 294 Localizare : Botosani Stare de spirit : se poate si mai bine Data de inscriere : 05/07/2013
| Subiect: Re: Gradina mea Dum Mar 09, 2014 3:57 pm | |
| Wawww, multumesc mult de sfaturi. Imi voi lua substrat nou si le fac baita cum ai zis. Pana maine cum sa le pastrez ? | |
|
| |
DannyElle
Numarul mesajelor : 11 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : Freelancer all the way Stare de spirit : Happy, happy, joy, joy Data de inscriere : 28/02/2014
| Subiect: Re: Gradina mea Dum Mar 09, 2014 4:11 pm | |
| Poti uda putin radacinile existente si le poti lasa intr-un pahar gol care o sa mentina putin umiditatea :) doar sa nu lasi apa printre frunze sa intre | |
|
| |
ghana
Numarul mesajelor : 294 Localizare : Botosani Stare de spirit : se poate si mai bine Data de inscriere : 05/07/2013
| Subiect: Re: Gradina mea Dum Mar 09, 2014 4:12 pm | |
| Ok, multumesc mult,mult de tot | |
|
| |
Dana Caras
Numarul mesajelor : 1154 Localizare : Iasi Joburi/Distractii : Iubesc orhideele Stare de spirit : Fericita si mereu optimista Data de inscriere : 23/02/2014
| Subiect: Re: Gradina mea Dum Mar 09, 2014 5:17 pm | |
| Mult noroc si sa reusesti sa le salvezi! Am vazut ca ti-a raspuns Danny deja. Eu le-am schimbat substratul imediat ce le-am cumparat si n-am avut probleme cu ele. | |
|
| |
ghana
| Subiect: Re: Gradina mea Dum Mar 09, 2014 5:22 pm | |
| O sa tin minte daca imi mai iau sa le schimb substratul de la inceput. Multumesc | |
|
| |
Dana Caras
Numarul mesajelor : 1154 Localizare : Iasi Joburi/Distractii : Iubesc orhideele Stare de spirit : Fericita si mereu optimista Data de inscriere : 23/02/2014
| Subiect: Re: Gradina mea Dum Mar 09, 2014 5:58 pm | |
| Toate au muschi intre radacini si fiind ud tot timpul radacinile putrezesc. Asa ca prefer ca florile sa aiba o durata de viata mai mica dar sa-mi salvez planta. Sa gauresti ghivecele, plantele se dezvolta mai frumos. Eu am putut face comparatie pentru ca am si ghivece gaurite si negaurite. Sanatate tie si copiilor! | |
|
| |
ghana
| Subiect: Re: Gradina mea Dum Mar 09, 2014 6:04 pm | |
| Multumesc mult, se pare ca maine voi ajunge iar la Iasi la dr cu fetele caci nu-mi place deloc cum se prezinta dupa o saptamana de antibiotic. Sanatate multa tuturor | |
|
| |
Dana Caras
| Subiect: Re: Gradina mea Dum Mar 09, 2014 6:42 pm | |
| Imi pare rau Ghana, ca sunt bolnavioare. Stiu, e cumplit sa umbli pe la doctori cu copiii bolnavi si mai ales e dureros cand ii vezi ca sufera. Sper sa fie doar ingrijorarea ta de mama si sa nu fie nimic grav, antibioticele facandu-si mai greu efectul ca prea ne-am obisnuit cu ele. Iti tin pumnii sa fie totul bine. | |
|
| |
popescugp
Numarul mesajelor : 503 Localizare : Medgidia Joburi/Distractii : pensionar Stare de spirit : optimist Data de inscriere : 29/03/2013
| Subiect: Re: Gradina mea Dum Mar 09, 2014 9:55 pm | |
| Ghana multa sanatate copiilor! | |
|
| |
ghana
| Subiect: Re: Gradina mea Mar Apr 22, 2014 10:18 am | |
| Buna,am reusit in sfarsit sa ajung la tara sa vad florile si pt ca ploua am luat un brat de lalele. Cateva poze de primavara [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] si [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] si [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] | |
|
| |
stefana
Numarul mesajelor : 1443 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : Plantele si mersul pe jos Stare de spirit : Fericirea vine din lucruri marunte Data de inscriere : 08/06/2008
| Subiect: Re: Gradina mea Mar Apr 22, 2014 9:27 pm | |
| Frumoase imagini, m-au facut sa zambesc instant Ce-ti mai fac fetele? | |
|
| |
ghana
| Subiect: Re: Gradina mea Mar Apr 22, 2014 11:36 pm | |
| Multumesc. Ma bucur ca v-au facut sa zambiti. Fetele sunt bine acum, asteptam sa inceapa joi scoala si gradinita | |
|
| |
penelopa
Numarul mesajelor : 4030 Localizare : Peris de capitala Joburi/Distractii : multiple Stare de spirit : vesnica nemultumire Data de inscriere : 04/03/2011
| Subiect: Re: Gradina mea Mier Apr 23, 2014 9:26 am | |
| Uite, ca si fritilaria a inflorit la tine La mine au rezistat vreo 4 ani, apoi (primavara asta) n-au mai iesit Chiar nu inteleg ce s-a intamplat, ca doar am avut o iarna blanda. | |
|
| |
ghana
| Subiect: Re: Gradina mea Mier Apr 23, 2014 10:29 am | |
| Fritilaria am pus-o in toamna. Mai am una rosie,dar nu a facut floarea cum trebuie, Nu stiu de ce nu au rezistat peste iarna | |
|
| |
ghana
| Subiect: Re: Gradina mea Dum Mai 11, 2014 10:09 pm | |
| Buna, am fost azi la tara si am avut o surpriza imensa cu caldarusele,sunt la prima inflorire si le gasiti aici. [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] . | |
|
| |
laurabv
Numarul mesajelor : 1123 Data de inscriere : 22/11/2011
| |
| |
ghana
| Subiect: Re: Gradina mea Dum Mai 11, 2014 11:00 pm | |
| Din seminte. acum au inflorit prima data. Am citit undeva ca ai luat niste seminte de caldaruse din strainatate. Au mai iesit ? | |
|
| |
laurabv
Numarul mesajelor : 1123 Data de inscriere : 22/11/2011
| Subiect: Re: Gradina mea Lun Mai 12, 2014 7:10 am | |
| Da, am pus o parte din ele la germinat, doar ca le-am pus prea des si au mai murit din ele, asa ca am doar doua tufe, una alba cu codita si una acum infloreste.....celelalte seminte nu mai stiu unde le-am pus, nu le mai gasesc, oricum nu cred ca mai germineaza....am inteles ca trebuie sa fie proaspete | |
|
| |
ghana
| Subiect: Re: Gradina mea Lun Mai 26, 2014 12:56 am | |
| Incerc sa pun o poza direct,sper sa reusesc [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] | |
|
| |
ghana
| Subiect: Re: Gradina mea Mier Iun 11, 2014 9:42 am | |
| Au inflorit trandafirii pusi in toamna,unii din lastari [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] | |
|
| |
geodezia
Numarul mesajelor : 3566 Localizare : Ticleni Joburi/Distractii : flori.goblene , Stare de spirit : buna Data de inscriere : 07/06/2011
| Subiect: Re: Gradina mea Mier Iun 11, 2014 10:08 am | |
| tare frumosi bujorii frumoase si rosele | |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Gradina mea | |
| |
|
| |
| Gradina mea | |
|