| Inradacinarea butasilor naravasi | |
|
+15vickylucia corinap gomez99 doina Marga doinabacau gabriela60 Vernil penelopa duduta190578 stefana bubu Myosotis georgiana pietricica 19 participanți |
|
Autor | Mesaj |
---|
corinap
Numarul mesajelor : 67 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : mai multe Stare de spirit : buna Data de inscriere : 08/02/2012
| Subiect: Re: Inradacinarea butasilor naravasi Sam Mar 31, 2012 11:15 am | |
| - duduta190578 a scris:
- Am si eu un lastarel care vrea sa ma bucure, e rosu batut dar nu aveam nici de asta!
Felicitari! acu' pune-l in pamant PUTIN umed fara sa mai pui apa si ingropat doar juma' din ce se vede cu radacina(alb) intr-un pahar de 160-200ml | |
|
| |
duduta190578
Numarul mesajelor : 1686 Localizare : onesti Data de inscriere : 27/07/2011
| Subiect: Re: Inradacinarea butasilor naravasi Sam Mar 31, 2012 11:17 am | |
| Multumesc Corina,nu-l mai las in apa?Tu spui pana la jumatatea primului nod? | |
|
| |
corinap
Numarul mesajelor : 67 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : mai multe Stare de spirit : buna Data de inscriere : 08/02/2012
| Subiect: Re: Inradacinarea butasilor naravasi Sam Mar 31, 2012 11:25 am | |
| Daca-l mai lasi in apa,vor creste radacinile si cand il vei pune in pamant ai sa le rupi. Si pana la juma,intre noduri.
| |
|
| |
duduta190578
| Subiect: Re: Inradacinarea butasilor naravasi Sam Mar 31, 2012 11:26 am | |
| Sarut mana,asa fac!Nu-i trebuie pet,nu? | |
|
| |
corinap
| Subiect: Re: Inradacinarea butasilor naravasi Sam Mar 31, 2012 11:31 am | |
| Poti sa-i pui pet dar fara capac si nicio picatura de apa pana nu vezi radacinile si se usuca pamantul,ti-as pune poza dar nu stiu cum | |
|
| |
duduta190578
| Subiect: Re: Inradacinarea butasilor naravasi Sam Mar 31, 2012 11:32 am | |
| Ok,ma descurc,am inteles! Multumesc mult! | |
|
| |
pietricica
Numarul mesajelor : 103 Localizare : langa VAMA_VECHE Joburi/Distractii : cititul Stare de spirit : buna Data de inscriere : 12/02/2012
| Subiect: Re: Inradacinarea butasilor naravasi Sam Mar 31, 2012 10:43 pm | |
| bravo ,duduta stiu ce bucurie trebuie sa simti cand vezi o frumusete de radacina. | |
|
| |
vickylucia
Numarul mesajelor : 229 Localizare : Iasi Joburi/Distractii : gradinaritul Stare de spirit : buna Data de inscriere : 13/07/2011
| Subiect: Re: Inradacinarea butasilor naravasi Dum Apr 01, 2012 2:36 pm | |
| Eu am inradacinat, anul trecut, lastari de Memoris si Senegal si i-am trimis unei prietene crezand ca-i fac o mare bucurie. I-am impachetat f bine ca sa nu sufere traumatisme la transport, insa persoana care i-a primit a scapat paharutele jos asa ca............. | |
|
| |
duduta190578
| Subiect: Re: Inradacinarea butasilor naravasi Dum Apr 01, 2012 2:37 pm | |
| | |
|
| |
pietricica
Numarul mesajelor : 103 Localizare : langa VAMA_VECHE Joburi/Distractii : cititul Stare de spirit : buna Data de inscriere : 12/02/2012
| |
| |
georgiana
Numarul mesajelor : 2072 Localizare : valenii de munte/prahova Joburi/Distractii : hibiscusii Stare de spirit : buna Data de inscriere : 19/03/2011
| Subiect: Re: Inradacinarea butasilor naravasi Dum Apr 01, 2012 4:13 pm | |
| - vickylucia a scris:
- Eu am inradacinat, anul trecut, lastari de Memoris si Senegal si i-am trimis unei prietene crezand ca-i fac o mare bucurie. I-am impachetat f bine ca sa nu sufere traumatisme la transport, insa persoana care i-a primit a scapat paharutele jos asa ca.............
Si persoana respectiva iubea hibiscusii? Ca eu tin la ei ca laochii din cap.... | |
|
| |
Marga
Numarul mesajelor : 1555 Localizare : Timisoara Joburi/Distractii : florile Stare de spirit : buna Data de inscriere : 16/07/2011
| Subiect: Re: Inradacinarea butasilor naravasi Lun Apr 02, 2012 7:56 am | |
| fetelor si eu am patit cu vecina mea asa eu am inradacinat mai mule plante sii i-am dat ce credeti ca a facut le dus la mansarda unde nu aveau caldura toata iarna .Le-a omorit si dupa aceia mi-a zis ca ei ii plac plantele mari nu asa mici .I-am spus cita truda trebuie pina cresti o planta pina scoate o radacinuta si tocmai aici e placerea iubitorului de plante sa o vada cum creste .Pai cind vede la mine atitea paharele si atitea ghivece nui place. | |
|
| |
duduta190578
| Subiect: Re: Inradacinarea butasilor naravasi Lun Apr 02, 2012 9:27 am | |
| D-na Marga nu am reusit sa prind decat vreo 2 lastari cred din muscate,cred ca a fost prea frig si nu au mai avut putere sa faca radacini! | |
|
| |
Marga
Numarul mesajelor : 1555 Localizare : Timisoara Joburi/Distractii : florile Stare de spirit : buna Data de inscriere : 16/07/2011
| Subiect: Re: Inradacinarea butasilor naravasi Lun Apr 02, 2012 11:02 am | |
| Imi pare rau Duduta dar si ale mele sint numai bete acumastept sa le iese frunzulite. | |
|
| |
Myosotis Admin
Numarul mesajelor : 5257 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : mainile-n pamant pan' la coate Stare de spirit : tot inainte !!! Data de inscriere : 21/01/2008
| Subiect: Re: Inradacinarea butasilor naravasi Lun Apr 02, 2012 8:00 pm | |
| - Marga a scris:
- fetelor si eu am patit cu vecina mea asa eu am inradacinat mai mule plante sii i-am dat ce credeti ca a facut le dus la mansarda unde nu aveau caldura toata iarna .Le-a omorit si dupa aceia mi-a zis ca ei ii plac plantele mari nu asa mici .I-am spus cita truda trebuie pina cresti o planta pina scoate o radacinuta si tocmai aici e placerea iubitorului de plante sa o vada cum creste .Pai cind vede la mine atitea paharele si atitea ghivece nui place.
Ofticoasa si tu. Puteai sa-i dai plantele gata mari | |
|
| |
Marga
| Subiect: Re: Inradacinarea butasilor naravasi Lun Apr 02, 2012 8:29 pm | |
| Asa este Myo eu astept si doua saptamini pina vad o frunzulita si ea le vrea gata mari . | |
|
| |
adrianam
Numarul mesajelor : 50 Localizare : Craiova Joburi/Distractii : gradinarit Stare de spirit : optimista Data de inscriere : 28/03/2014
| Subiect: Re: Inradacinarea butasilor naravasi Dum Oct 25, 2015 5:07 pm | |
| Am pus si eu 3 butasi de Gator Pride la inradacinat, in pamant, cu pet in cap. I-am dat pe toti cu un gel de inradacinat- cred ca Rhizotonic. Au vre-o 4 zile. La inceput nu era aburite pet-urile. Acum sunt aburite la toate. Este bine asa? Ca la cat timp sa-i ud? Nu am mai pus la prins demult hibiscusi si am emotii. Am emotii si pentru hibiscusii maturi pe care i-am cumparat, sper sa se acomodeze la mine! | |
|
| |
gomez99
Numarul mesajelor : 416 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : nu/nici macar Stare de spirit : proasta Data de inscriere : 28/04/2011
| Subiect: Re: Inradacinarea butasilor naravasi Dum Oct 25, 2015 6:49 pm | |
| cat timp sint aburiti e bine. pregateste un fungicid. in caz de lipsa merge foarte bine ceaiul de musetel concentrat. ideal e un fungicid pulbere pe care sa il presari cu o spatula peste zonele afectate cind o fi sa fie. numa ca nu stiu daca e momentul potrivit sa butaseti. la mine nu s-au prins niciodata astia de fitze pusi dupa august. nu spun ca se si prind foarte greu. cind pun in casa pun in minisera, in pastile de turba sau cocopeat, nu folosesc pamint. | |
|
| |
adrianam
Numarul mesajelor : 50 Localizare : Craiova Joburi/Distractii : gradinarit Stare de spirit : optimista Data de inscriere : 28/03/2014
| Subiect: Re: Inradacinarea butasilor naravasi Dum Oct 25, 2015 8:45 pm | |
| Pai nu am avut de gand, dar doi s-au rupt la transport iar al treilea l-am gasit ieri atarnand, este posibil sa-l fi rupt pisoiul. Fungicidul este pentru situatia in care mucegaiesc? | |
|
| |
gomez99
Numarul mesajelor : 416 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : nu/nici macar Stare de spirit : proasta Data de inscriere : 28/04/2011
| Subiect: Re: Inradacinarea butasilor naravasi Dum Oct 25, 2015 9:26 pm | |
| fungicidul se aplica daca apare mucegai | |
|
| |
adrianam
| Subiect: Re: Inradacinarea butasilor naravasi Dum Oct 25, 2015 10:10 pm | |
| Oare nu ar fi util sa-i ud cu ceai de musetel, preventiv? | |
|
| |
Mery
Numarul mesajelor : 110 Localizare : Craiova Joburi/Distractii : ok Stare de spirit : foarte buna Data de inscriere : 29/08/2015
| Subiect: Re: Inradacinarea butasilor naravasi Dum Oct 25, 2015 10:14 pm | |
| Daca deja ai udat pamantul cand ai pus lastarii si peturile sunt aburite , nu mai uzi deloc dar deloc... | |
|
| |
gomez99
| Subiect: Re: Inradacinarea butasilor naravasi Lun Oct 26, 2015 7:31 am | |
| nu, umezeala prea multa strica. daca picaturile de condens de pe peturi sint prea mari, poti chiar sa desfaci dopul pentru ceva timp. | |
|
| |
adrianam
| Subiect: Re: Inradacinarea butasilor naravasi Lun Oct 26, 2015 10:32 am | |
| Ok, am inteles! Nu i-am mai udat de atunci! Diseara le pun la toti pet-uri cu dopuri si ii las fara dop pana dimineata! Ma gandeam pe timpul noptii sa-i mut in camera cea mai calduroasa iar pe timpul zilei sa-i duc la geamul in care ii bate soarele. Eu stiam de la mama ca scortisoara ar impiedica formarea mucegaiului. Ea punea la borcanele cu gem si nu le mai baga in cuptor pentru sterilizare. Nu avea probleme cu mucegaiul cand facea asa! As putea sa pudrez pamantul cu ceva praf de scortisoara? | |
|
| |
adrianam
| Subiect: Re: Inradacinarea butasilor naravasi Mar Oct 27, 2015 9:14 am | |
| I-am cercetat azi-dimineata si deja incepea mucegaiul pe alocuri! I-am lasat fara pet-uri azi pana ajung acasa. Frunzele aratau bine. | |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Inradacinarea butasilor naravasi | |
| |
|
| |
| Inradacinarea butasilor naravasi | |
|