Clubul gradinarilor
Bine ati venit !
Haideti sa vorbim despre gradinile noastre !
Clubul gradinarilor
Bine ati venit !
Haideti sa vorbim despre gradinile noastre !
Clubul gradinarilor
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Clubul gradinarilor

Grebla, sapa si urzica fac gradina frumusica !

Portal*AcasaUltimele imaginiÎnregistrareConectare

Masive/straturi in gradina

In jos 
+6
stefana
bubu
penelopa
Myosotis
Karla
Tinkerbell
10 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4, 5, 6  Urmatorul
AutorMesaj
Karla

Numarul mesajelor : 2635
Localizare : France
Joburi/Distractii : literatura, istorie, calatorii
Stare de spirit : vesela
Data de inscriere : 22/03/2011

Masive/straturi in gradina - Pagina 2 Empty
MesajSubiect: Re: Masive/straturi in gradina   Masive/straturi in gradina - Pagina 2 Icon_minitimeMar Ian 31, 2012 2:43 pm

@Stef: Am lasat intre 50 si 70 de cm intre trandafiri (depinde de amploarea lor finala), si ceva mai mult acolo unde am strecurat irisii si bujorul.
Celelalte (campanulele, achemilla si geraniumul peren) sunt plante care suporta concurenta radacinilor. Le-am pus nu numai de companie (ca trandafirilor nu le place sa fie singuri) dar si ca sa acopere solul, sa scap de buruieni si sa ud mai putin...
Sus In jos
Karla

MesajSubiect: Re: Masive/straturi in gradina   Masive/straturi in gradina - Pagina 2 Icon_minitimeMar Ian 31, 2012 2:46 pm

Myosotis a scris:
Karla, cam cati metri au laturile coltului ? Imi dai curaj sa mai "inghesui" plantele. Eu avand loc mult le-am 'presarat' prin curte dupa cum mi-a venit. Am zis ca o sa fac la un moment dat un soi de straturi/insule 'legand' tufele/arbustii cate 2-3 cu plante mai joase. Dar.... mai e mult pana departe.

Myo, cred ca vreo 8 metri pe 5 si ceva... O sa caut hartia milimetrica si-ti spun cu precizie.
Sus In jos
bubu

Numarul mesajelor : 2033
Localizare : Bucuresti
Stare de spirit : in general buna
Data de inscriere : 09/06/2008

MesajSubiect: Re: Masive/straturi in gradina   Masive/straturi in gradina - Pagina 2 Icon_minitimeMar Ian 31, 2012 2:51 pm

Eu am intrebat de soare vazand ca l-ai pus pe Ines Satre. Ceilalti, lianele si Zephirina stiu ca suporta semiumbra. Aici bate curiozitatea mea.
Sus In jos
Karla

MesajSubiect: Re: Masive/straturi in gradina   Masive/straturi in gradina - Pagina 2 Icon_minitimeMar Ian 31, 2012 2:57 pm

bubu a scris:
Eu am intrebat de soare vazand ca l-ai pus pe Ines Satre. Ceilalti, lianele si Zephirina stiu ca suporta semiumbra. Aici bate curiozitatea mea.

Ines are suficient soare, in plus are deja un an. Nu se vad ramurile in poza...
Zéphirine e in colt, pe obeliscul liliachiu: coltul e umbros, pentru ca in plus, vecinul are un soi de salcam salbatic in coltul ala (habar n-am ce e, un arbust cu tepi care creste drept in sus), perete in perete cu mine, pe care-l taie in fiecare toamna sa nu ma jeneze...
Sus In jos
Carina

Carina

Numarul mesajelor : 428
Localizare : Brasov
Joburi/Distractii : dependenta de gradinarit
Stare de spirit : astept primavara
Data de inscriere : 24/06/2011

MesajSubiect: Re: Masive/straturi in gradina   Masive/straturi in gradina - Pagina 2 Icon_minitimeMar Ian 31, 2012 3:00 pm

Eu patesc ca Pene, nu reusesc sa ma tin de schite Neutral O singura data am incercat sa fac un strat purpuriu cu apricot si pana la urma tot a aterizat cate ceva rosu sau roz prin el. Tare bine ar fi daca as fi si eu mai organizata, ar arata si gradina mea mai bine, dar din pacate la mine ordinea e: vazut, placut, cumparat si apoi plimbat cu ghiveciul prin gradina sa vedem unde se mai poate inghesui ceva Very Happy
Abia astept sa vad poze cu trandafirii infloriti la vara. Pe grilaj ai lasat si Warzawska Nike sau ai inlocuit-o cu clematitele albe?
Sus In jos
Karla

MesajSubiect: Re: Masive/straturi in gradina   Masive/straturi in gradina - Pagina 2 Icon_minitimeMar Ian 31, 2012 3:02 pm

@Carina: Le-am lasat si pe Warszawe. Sunt doua: una asociata lui Zéphirine, si una in capatul celalalt, pe un obelisc identic (care nu se vede in poza)
Sus In jos
penelopa

penelopa

Numarul mesajelor : 4030
Localizare : Peris de capitala
Joburi/Distractii : multiple
Stare de spirit : vesnica nemultumire
Data de inscriere : 04/03/2011

MesajSubiect: Re: Masive/straturi in gradina   Masive/straturi in gradina - Pagina 2 Icon_minitimeMar Ian 31, 2012 9:42 pm

Carina a scris:
Eu patesc ca Pene, nu reusesc sa ma tin de schite Neutral O singura data am incercat sa fac un strat purpuriu cu apricot si pana la urma tot a aterizat cate ceva rosu sau roz prin el. Tare bine ar fi daca as fi si eu mai organizata, ar arata si gradina mea mai bine, dar din pacate la mine ordinea e: vazut, placut, cumparat si apoi plimbat cu ghiveciul prin gradina sa vedem unde se mai poate inghesui ceva Very Happy

Laughing Aa fac si eu, Carina!!!
Uneori fac si mai rau: dupa ce-am plimbat ghiveciul, plantez, apoi imi dau seama ca nu e locul cel mai potrivit si ... mut affraid
Sus In jos
Tinkerbell

Tinkerbell

Numarul mesajelor : 2311
Localizare : Insula de Smarald
Joburi/Distractii : scurmatul
Stare de spirit : zburatoare
Data de inscriere : 08/04/2011

MesajSubiect: Re: Masive/straturi in gradina   Masive/straturi in gradina - Pagina 2 Icon_minitimeMier Feb 01, 2012 1:43 pm

Karla cand zici 8pe 5m te referi la tot spatiul sau numai la spatiul care are bordura aia micuta,gen triunghi?
Imi place amenajarea
Eu ramasesem cu impresia ca la tine e campie,din poza facuta inteleg ca ai o diferenta de nivel considerabila fata de vecini
Si gradina e in panta sau deja e terasata toata zona?
Intreb nu numai din curiozitate
Tu ai spui ca ai terenul foarte calcaros,eu ramasesem cu impresia ca e o zona cu terenuri manoase
Daca e o zona in panta saU terasata la un moment dat ,incep sa inteleg de ce e calcaroasa si de ce pui ingrasaminte multe
De asemenea se explica si faptul ca e seceta
Coltul l-ai ales cu liane si clematite pt ca sa impiedici perspectiva spre vecini,nu?
60-70 cm intre trandafiri pare o distanta rezonabila,aproape e de necrezut cat de multi trandafiri poti pune intr-o zona relativ mica
Ma faci sa-mi reconsider parerile despre spatiu
Sa vezi ce de loc pt trandafiri o sa fac eu in gradinuta din fata in momentul in care voi scoate niste budejia si alti arbusti
Cam care inaltimea si diametrul la care tii trandafirii
Din cate ai povestit faci cam 2 taieri pe an la ei(tai cumva flori din ei ca sa faci buchete sau aranjamente?)
Ai mei nu prea sunt taiati,doar ce ingheata si unii dintre ei ajung tufe de 2 m
iN ultimi ani cu iernile geroase si cu umbra copacilor pe ei, unii trandafiri au inceput sa se usuce
Nu ma indur sa tai din copaci,n-as muta nici trandafirii si totusi trebuie sa fac ceva
Era o zona aranjata si acu trebuie sa modific masivele
Am tot felul de dileme
Sus In jos
Karla

MesajSubiect: Re: Masive/straturi in gradina   Masive/straturi in gradina - Pagina 2 Icon_minitimeMier Feb 01, 2012 1:53 pm

Ca sa-i raspund si lui Myo, laturile fac exact 4,7 x 8,3 m.

Si iata si trandafirii, pusi in relativa ordine:
(sunt cam tipatoare pozele..)

Fondurile de masiv: City of york+ Ines Sastre
Zéphirine Drouin (pe obeliscul mov)
Rose Marie Viaud-cealalta latura.

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

Ultima editare efectuata de catre Karla in Mier Feb 01, 2012 2:28 pm, editata de 1 ori
Sus In jos
Karla

MesajSubiect: Re: Masive/straturi in gradina   Masive/straturi in gradina - Pagina 2 Icon_minitimeMier Feb 01, 2012 1:57 pm

Apoi primul rând (cel mai inalt)
Purple Eden (Carruth)

New Imagine (Dorieux)

Mystérieuse (Dorieux)

Blue Eden (Carruth)

Lovely Green (Meilland)

Ultima editare efectuata de catre Karla in Mier Feb 01, 2012 2:21 pm, editata de 1 ori
Sus In jos
Tinkerbell

Tinkerbell

MesajSubiect: Re: Masive/straturi in gradina   Masive/straturi in gradina - Pagina 2 Icon_minitimeMier Feb 01, 2012 2:06 pm

Ma faci sa ma indragostesc de "Rose Marie Viaud"
Ines-ul tau e splendid,pe HMF e data o poza cu o floare ofilita ,iar pe siturile de vanzari mi se par prelucrate
Trandafirul roz-violaceu e Zepherine?
Pana la urma pozele din gradina sunt cele mai frumoase
E usor violaceu din cauza luminii sau pt ca a avut ceva ingrajamit acid care i-a intensificat culoarea florilor?
L-am mai vazut in gradini la noi dar pe mine nu m-a impresionat,era un roz,uneori la primele flori ceva mai frez
Pana la poza ta n-am inteles de ce il vrea lumea in gradina(e drept ca e cu floarea mare ,cu parfum dar pe mine nu ma impresionase coloristic)
Uite asa invata omul
Sus In jos
Karla

MesajSubiect: Re: Masive/straturi in gradina   Masive/straturi in gradina - Pagina 2 Icon_minitimeMier Feb 01, 2012 2:09 pm

Tinkerbell a scris:

Eu ramasesem cu impresia ca la tine e campie,din poza facuta inteleg ca ai o diferenta de nivel considerabila fata de vecini
Si gradina e in panta sau deja e terasata toata zona?

Tu ai spui ca ai terenul foarte calcaros,eu ramasesem cu impresia ca e o zona cu terenuri manoase
Daca e o zona in panta saU terasata la un moment dat ,incep sa inteleg de ce e calcaroasa si de ce pui ingrasaminte multe
De asemenea se explica si faptul ca e seceta
Coltul l-ai ales cu liane si clematite pt ca sa impiedici perspectiva spre vecini,nu?

Cam care inaltimea si diametrul la care tii trandafirii
Din cate ai povestit faci cam 2 taieri pe an la ei(tai cumva flori din ei ca sa faci buchete sau aranjamente?)
Ai mei nu prea sunt taiati,doar ce ingheata si unii dintre ei ajung tufe de 2 m
iN ultimi ani cu iernile geroase si cu umbra copacilor pe ei, unii trandafiri au inceput sa se usuce
Nu ma indur sa tai din copaci,n-as muta nici trandafirii si totusi trebuie sa fac ceva

Da, e totusi o zona de campie mai denivelata, dat fiind ca e valea Senei... Diferenta de nivel vine de la falezele de creta. La fel si calcarul, intrucat e zona de exploatare a pietrelor, une din vechile mine e la cativa pasi de casa mea. E o zona protejata, un parc natural.

Nu, terenurile nu sunt manoase ca in Romania, rare sunt zonele fertile in Franta, (cum e valea Loarei de exemplu). Aici trebuie sa muncesti din greu, sa te bati cu pamantul si natura ca sa te hranesti. Nu-i ca la noi, ca arunci niste seminte si totul creste...

Da, am ales lianele ca obturez vederea, desi vecinul are un soi de parc alaturi... adica o bucata de padure de cativa metri patrati in care copiii se dau in leagane sau se cocoata Very Happy O sa pun un fotoliu de lectura si o masuta de exterior la capatul umbros la vara.

De taiat eu ii tai fara mila... asta e secretul obtinerii florilor si a mentinerii in forma. Trebuie taiati in functie de tip, de forma si de ce vrei sa obtii...
O sa detaliez pe larg intr-un post cand o sa am timp, ca tot vine acus vremea taierii de primavara. Deocamdata imi pregatesc pompele si zeama bordeleza, sa fac primul tratament de februarie... da' mai incolo ca si la mine e frig.

Sus In jos
Tinkerbell

Tinkerbell

MesajSubiect: Re: Masive/straturi in gradina   Masive/straturi in gradina - Pagina 2 Icon_minitimeMier Feb 01, 2012 2:11 pm

Karla spre rusinea mea m-am cam pierdut
In al 2 lea lot de poze nu reusesc sa fac legatura intre poze si desen
Imi zici cui ii cheama pe impricinati?
Sus In jos
Karla

MesajSubiect: Re: Masive/straturi in gradina   Masive/straturi in gradina - Pagina 2 Icon_minitimeMier Feb 01, 2012 2:13 pm

Tinkerbell a scris:

Trandafirul roz-violaceu e Zepherine?

Ah, nu, uite ca pe Zéphirine l-am uitat, pentru ca era deja plantat Very Happy... si nu stiu daca mai pot sa modific. trebuie sa-l pun langa Ines, ca acolo sta.

Rose Marie Viaud e o minunatie care te lasa fara grai. Putina semi-umbra intensifica violaceul iar ingrasamantul cu magneziu, asemenea. Culoarea depinde si de tipul de sol, adica de pamantul din gradina. Daca te uiti pe forumuri, vezi ca in tari diferite, culoarea e diferita... si uneori chiar si de la un vecin la altul. Insa se poate corecta...
Sus In jos
Karla

MesajSubiect: Re: Masive/straturi in gradina   Masive/straturi in gradina - Pagina 2 Icon_minitimeMier Feb 01, 2012 2:14 pm

Tinkerbell a scris:
Karla spre rusinea mea m-am cam pierdut
In al 2 lea lot de poze nu reusesc sa fac legatura intre poze si desen
Imi zici cui ii cheama pe impricinati?

MA duc sa scriu la fiecare...
Sus In jos
Tinkerbell

Tinkerbell

MesajSubiect: Re: Masive/straturi in gradina   Masive/straturi in gradina - Pagina 2 Icon_minitimeMier Feb 01, 2012 2:20 pm

Am vazut valea Senei si am vazut casutele,multe cu ceva panta si asezate la distanta de drum,dar nu realizam ca e diferenta de cota asa mare
Acum imi explic de ce marea majoritate a gradinilor aveau conifere si cateva tufe de trandafiri
Ma gandeam ca din comoditate
Acum inteleg ca oamenii nu prea au de ales
Asta ma face sa te admir si mai mult pentru perseverenta
Sa stii ca si in zona Bucurestiului e pamantul destul de obosit
(mereu zic ca e rezultatul folosirii nitratilor in agricultura ,cateva decenii bune)
In august ,septembrie cand n-a plouat cu lunile ,pamantul era asa de tare ca nu-l puteai sapa,daca nu udai masiv intai
Asta e unul din motivele pt care o buna parte din trandafirii mei sunt pusi pe sub copaci
Mie mi-e mila sa tai din trandafiri
Imi plac cand se fac tufe mari si de cate 2 m
O sa incerc sa-i tai sa fie tufe rotunde,compacte
Buxusi mei sunt cam la 1m in mare majoritate
O sa-i tai si eu
Tu ai sabloane sau ii "coafezi" la ochi?
Sus In jos
Tinkerbell

Tinkerbell

MesajSubiect: Re: Masive/straturi in gradina   Masive/straturi in gradina - Pagina 2 Icon_minitimeMier Feb 01, 2012 2:24 pm

Eu il vreau ca la tine
Si umbra am destula
Ii pun si ingrasamant de care vrea el,numai sa aiba culoarea aia intensa ,Violet cardinal
E dementiala
Dupa cum ai vazut trandafirii care i-am luat sunt cam in gama asta(am o slabiciune la violeturi,la albastru;adica la culori care in principiu sunt mai greu de gasit in natura,mai ales in anotimpurile calduroase)
Nu stiu ce a gandit natura,dar in general florile albastre si violet sunt in general bulboasele de primavara,mai putin cele de toamna
Vorbind de plantele naturale ,nu obtinute prin hibridizari si ameliorari in laboratoare
Sus In jos
Tinkerbell

Tinkerbell

MesajSubiect: Re: Masive/straturi in gradina   Masive/straturi in gradina - Pagina 2 Icon_minitimeMier Feb 01, 2012 2:27 pm

Scuze ca iti gasesc de lucru,dar ai reusit sa ma faci ingrozitor de curioasa
Ai pus linkuri cu trandafiri,le-a studiat,am gasit si altele dar acu e la obiect
O gradina in care cineva a simtit sa puna trandafirii in nuante care imi plac la nebunie si mie
Sus In jos
Karla

MesajSubiect: Re: Masive/straturi in gradina   Masive/straturi in gradina - Pagina 2 Icon_minitimeMier Feb 01, 2012 2:29 pm

Tinkerbell a scris:

Tu ai sabloane sau ii "coafezi" la ochi?

La ochi, cu foarfecele.. da' e o tehnica anume: incepi cu ecuatorul si termini cu polii.
Sus In jos
Karla

MesajSubiect: Re: Masive/straturi in gradina   Masive/straturi in gradina - Pagina 2 Icon_minitimeMier Feb 01, 2012 2:32 pm

Tinkerbell a scris:

O gradina in care cineva a simtit sa puna trandafirii in nuante care imi plac la nebunie si mie

Mai am de facut inca unul, in nuantele de mov deschis... Am cumparat toti trandafirii -vreo 10-12- si plantele perene (toate albastre) doar sa plantez cand pamantul e gata. Mai are Max la sapat la el. Very Happy
Insa inaintea lui, mai am un masiv fuchsia in care pamantul e pregatit, inclusiv bordurile, doar cat sa plantez cand o trece frigul.
Sus In jos
Tinkerbell

Tinkerbell

MesajSubiect: Re: Masive/straturi in gradina   Masive/straturi in gradina - Pagina 2 Icon_minitimeMier Feb 01, 2012 2:38 pm

Eu vreau sa-mi fac niste sabloane din sarma,unii ii vreau conici si nu-s foarte sigura ca mi-ar reusi la ochi
Ecuatorul fiind varful sau ca la globul pamantesc,mijlocul?
Sus In jos
Karla

MesajSubiect: Re: Masive/straturi in gradina   Masive/straturi in gradina - Pagina 2 Icon_minitimeMier Feb 01, 2012 2:41 pm

Tinkerbell a scris:
Eu vreau sa-mi fac niste sabloane din sarma,unii ii vreau conici si nu-s foarte sigura ca mi-ar reusi la ochi
Ecuatorul fiind varful sau ca la globul pamantesc,mijlocul?

ecuatorul e mijlocul, ca la globul pamantesc. Tii foarfecele in pozitie verticala (cu varfurile in jos) si intai si intai faci turul sferei pe la ecuator. Asa obtii deja reperul si te orientezi in functie de el. N-ai cum sa ratezi Very Happy
Sus In jos
Tinkerbell

Tinkerbell

MesajSubiect: Re: Masive/straturi in gradina   Masive/straturi in gradina - Pagina 2 Icon_minitimeJoi Feb 02, 2012 9:51 am

Uite asta n-am facut si nici n-am vazut facandu-se
Mai urmaream eu taietorii de la ADP cand taiau garduturile de bordura,dar alea erau un soi de paralipipede culcate
Foarfecele e cel de tuns gardurile sau merge si cu un cleste mai mic?
Asta cu ecuatorul e simplu,gasesc usor un cerc care sa-mi fie masura
Greu o sa-mi fie prima data pana ma obisnuiesc cu mersul lucrurilor
Omul cat traieste invata

Ultima editare efectuata de catre Tinkerbell in Lun Apr 16, 2012 1:10 pm, editata de 1 ori
Sus In jos
Tinkerbell

Tinkerbell

MesajSubiect: Re: Masive/straturi in gradina   Masive/straturi in gradina - Pagina 2 Icon_minitimeJoi Feb 02, 2012 9:55 am

Incep sa-l cain pe Max Very Happy
Elful meu nu se baga in gradina decat daca e loc suficient sa nu-l "omor "cu nu calca pe aia sau pe ailalta
Tata face la fel
De fapt si mama si eu preferam sa sapam singure ca sa nu ne enervam
Daca e nevoie de forta,intai incepem noi si dupa aia le pun scandurele pe unde sa calce
Acum se amuza de planurile mele si zice sa ma hotarasc undeva unde poate sapa el fara sa fie nevoit sa stea suspendat
Din pacate eu nu le pot face fundal de clematite decat dintr-o parte
Sus In jos
Karla

MesajSubiect: Re: Masive/straturi in gradina   Masive/straturi in gradina - Pagina 2 Icon_minitimeJoi Feb 02, 2012 12:45 pm

Tinkerbell a scris:

Foarfecele e cel de tuns gardurile sau merge si cu un cleste mai mic?

Care ti-e mai usor de manevrat, care-ti e mai comod si-ti lasa mai multa libertate de miscare.
ideal ar fi sa incepi cu acela mare iar finisajul sa-l faci cu un cleste mai mic.
Eu am foarfecele meu pentru topiare, de dimensiuni medii, da' am incercat vreo 5 pâna am cazut pe unul care-mi convine.
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Masive/straturi in gradina   Masive/straturi in gradina - Pagina 2 Icon_minitime

Sus In jos

Masive/straturi in gradina
Sus 
Pagina 2 din 6Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4, 5, 6  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» GRADINA DE POVESTE
» Gradina mea
» Gradina mea
» Gradina mea
» Gradina mea!

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum