Clubul gradinarilor
Bine ati venit !
Haideti sa vorbim despre gradinile noastre !
Clubul gradinarilor
Bine ati venit !
Haideti sa vorbim despre gradinile noastre !
Clubul gradinarilor
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Clubul gradinarilor

Grebla, sapa si urzica fac gradina frumusica !

Portal*AcasaUltimele imaginiÎnregistrareConectare

Paeonia-bujor arbustifer

In jos 
+11
sicamin
penelopa
clematite
Myosotis
bubu
Vernil
Marga
Carina
Karla
geodezia
Tinkerbell
15 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Urmatorul
AutorMesaj
clematite

clematite

Numarul mesajelor : 152
Localizare : Mehedinti
Joburi/Distractii : liber profesionist
Stare de spirit : optimista
Data de inscriere : 07/10/2012

Paeonia-bujor arbustifer - Pagina 3 Empty
MesajSubiect: Re: Paeonia-bujor arbustifer   Paeonia-bujor arbustifer - Pagina 3 Icon_minitimeSam Feb 09, 2013 11:48 am

Oau, Carla, asta e mortala.
Sus In jos
gabriela60

gabriela60

Numarul mesajelor : 1334
Localizare : Tg.Jiu
Joburi/Distractii : inginer
Stare de spirit : buna
Data de inscriere : 03/07/2011

MesajSubiect: Re: Paeonia-bujor arbustifer   Paeonia-bujor arbustifer - Pagina 3 Icon_minitimeSam Feb 09, 2013 6:50 pm

am uitat si de iarna.Dumnezeule cat de frumosi sunt.Multumesc de poza.Problema este ca eu nu am asa de mult spatiu si ei se infoaie in pene pana-n toamna si n-ai voie sa-i tai si parca tot m-ar tenta macar o tufa.
Sus In jos
Vernil

Numarul mesajelor : 2383
Localizare : acasa
Joburi/Distractii : munca
Stare de spirit : ok
Data de inscriere : 09/06/2008

MesajSubiect: Re: Paeonia-bujor arbustifer   Paeonia-bujor arbustifer - Pagina 3 Icon_minitimeSam Feb 09, 2013 7:53 pm

Aoleu, cine m-a pus sa intru aici Arrow ce nebunie de culori ... dar trebuie mult spatiu ... Am si eu 2 tufe cu bujori, dar asa cum spune si Gabriela, lipsa spatiului ma opreste sa vreau mai mult.
Sus In jos
sicamin

sicamin

Numarul mesajelor : 389
Localizare : timisoara
Joburi/Distractii : drumetii ,gradinarit
Stare de spirit : destul de buna
Data de inscriere : 01/04/2011

MesajSubiect: Re: Paeonia-bujor arbustifer   Paeonia-bujor arbustifer - Pagina 3 Icon_minitimeSam Feb 09, 2013 9:11 pm

Eu nu ma plang de spatiu ,ca am suficient ,doar putere de munca sa am si bineinteles bani ca sa-mi cumpar ce doresc. Paeonia-bujor arbustifer - Pagina 3 1198068053
Eu am inceput cu 2 tufe iar acum am vreo sase. In toamna i-am mutat langa noul gard ,inspre vecin. Sper sa infloreasca pentru ca nu am umblat prea mult la ei.
Sus In jos
Karla

Numarul mesajelor : 2635
Localizare : France
Joburi/Distractii : literatura, istorie, calatorii
Stare de spirit : vesela
Data de inscriere : 22/03/2011

MesajSubiect: Re: Paeonia-bujor arbustifer   Paeonia-bujor arbustifer - Pagina 3 Icon_minitimeSam Feb 09, 2013 10:06 pm

Pai, cred ca merge un rând din asta si in fundul gradinii, daca e soare destul.

Mama imi spunea ca ea ii lasa vreo 3 saptamani-o luna dupa ce termina inflorirea, pe urma ii taie si pune rasad de anuale printre ei (ochiul boului de exemplu).

N-am incercat niciodata, n-am indraznit sa-i deranjez ca sunt inca tineri . Ei ii reusesc intotdeauna florile, stie intuitiv ce nevoi au. Eu n-am simtul asta, trebuie sa o iau stiintific, sa citesc si sa experimentez Very Happy

Sus In jos
bubu

Numarul mesajelor : 2033
Localizare : Bucuresti
Stare de spirit : in general buna

MesajSubiect: Re: Paeonia-bujor arbustifer   Paeonia-bujor arbustifer - Pagina 3 Icon_minitimeSam Feb 09, 2013 10:30 pm

Exact asta mi se pare problema cu bujorii, infloresc o scurta perioada si ocupa mult loc.

Karla, poza pusa de tine e absolut superba, dar primul lucru la care m-am gandit a fost : mama ce de spatiu ocupa si dupa ce trec florile toata zona aia are numai frunze tot anul ?

Nici eu n-am incercat sa tai frunzele, am o prietena care le taie, dar nu-i infloresc corespunzator. Ea zice ca din cauza ca le taie frunzele nu-i infloresc prea bine, dar o enervezeaza sa tina locul ocupat degeaba.
Sus In jos
Marga

Marga

Numarul mesajelor : 1555
Localizare : Timisoara
Joburi/Distractii : florile
Stare de spirit : buna
Data de inscriere : 16/07/2011

MesajSubiect: Re: Paeonia-bujor arbustifer   Paeonia-bujor arbustifer - Pagina 3 Icon_minitimeSam Feb 09, 2013 10:45 pm

Nu este indicat sa tai frunzele ca nu au cu ce sa-si hraneasca bulbi si de aceea nu infloresc corespunzator.
Sus In jos
clematite

clematite

MesajSubiect: Re: Paeonia-bujor arbustifer   Paeonia-bujor arbustifer - Pagina 3 Icon_minitimeSam Feb 09, 2013 10:49 pm

Am vazut intr-o gradina din Polonia, ca erau clematite, pe tufele de bujori;
Sunt cele de la integrifolia, care nu se agata, si nu deranjeaza, doar se sprijina.
Astea infloresc imediat dupa bujori, si o tin tot asa , toata vara.
Am vazut ca unii leaga bujorii, sai le pun niste cercuri, ca sa le mai reduca din cat se intind

Infloresc putin, dar dau un adevarat spectacol. Am fost in pepiniera, asa ceva nu se uita.
Sus In jos
bubu

MesajSubiect: Re: Paeonia-bujor arbustifer   Paeonia-bujor arbustifer - Pagina 3 Icon_minitimeSam Feb 09, 2013 10:53 pm

Excelenta idee Maria, uite un loc unde nu ma gandisem sa pun clematite Very Happy .

Tutori sub forma de cerc le pun si eu, ca nu-mi place cum se labarteaza, mai ales dupa ploile de mai.
Sus In jos
bubu

MesajSubiect: Re: Paeonia-bujor arbustifer   Paeonia-bujor arbustifer - Pagina 3 Icon_minitimeDum Feb 10, 2013 12:57 pm

Ia uitati ce am gasit

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Sus In jos
penelopa

penelopa

Numarul mesajelor : 4030
Localizare : Peris de capitala
Joburi/Distractii : multiple
Stare de spirit : vesnica nemultumire
Data de inscriere : 04/03/2011

MesajSubiect: Re: Paeonia-bujor arbustifer   Paeonia-bujor arbustifer - Pagina 3 Icon_minitimeDum Feb 10, 2013 1:28 pm

Supeeer, Bubu!
Deci, Maria, iar ne dai de lucru pirat
Si eu leg tufele de bijori si nu tai frunzele, ca vara tufele mi se par decorative si fara flori. Dar, daca tot s-a ivit ideea cu clematite taratoare, astept Maria sa ne spui c de care sa comandam Very Happy ... aaa, si, vezi, ca am facut un topic nou "Furnizor Maria-Clematite", unde am scris ca as vrea ceva bujori de la tine, dar nu zici nimic Neutral
Sus In jos
bubu

MesajSubiect: Re: Paeonia-bujor arbustifer   Paeonia-bujor arbustifer - Pagina 3 Icon_minitimeDum Feb 10, 2013 2:20 pm

Pene, asta din poza Arabella, si inca una pe roz, Alionushka se gasesc in fiecare an la Hornbach. Eu le-am ocolit pana acum, ca vroiam doar clematite cu flori mari, dar mi-am schimbat parerea.

Pe Arabella i-am facut-o cadou acum cativa ani unei prietene. Pot sa-ti spun ca infloreste chiar toata vara, fara oprire. E adevarat ca e matura, are 5 ani, dar cand vezi imensitatea de flori, toata vara ( asta e unul din motivele pentru care mi-am schimbat parerea Very Happy ) iti trece oful ca nu sunt flori mari si sofisticate.
Sus In jos
clematite

clematite

MesajSubiect: Re: Paeonia-bujor arbustifer   Paeonia-bujor arbustifer - Pagina 3 Icon_minitimeDum Feb 10, 2013 2:39 pm

penelopa a scris:
Supeeer, Bubu!
Deci, Maria, iar ne dai de lucru pirat
Si eu leg tufele de bijori si nu tai frunzele, ca vara tufele mi se par decorative si fara flori. Dar, daca tot s-a ivit ideea cu clematite taratoare, astept Maria sa ne spui c de care sa comandam Very Happy ... aaa, si, vezi, ca am facut un topic nou "Furnizor Maria-Clematite", unde am scris ca as vrea ceva bujori de la tine, dar nu zici nimic Neutral

Pai habar nu am avut, Paeonia-bujor arbustifer - Pagina 3 1059784619 nu imi trimiti notificare..... Sad
Cred ca ati vazut ca nu sunt prea experta cu forumurile.
Sa vad daca il gasesc. Laughing

Astea sunt clematitele pe care le am eu, cu mentiunea ca Olgae este mica, de 0.5m dar este parfumata.
I G. x diversifolia `Heather Herschell`
I G.`Olgae`
I G. x durandii
Acuma ma duc sa caut topicul
Sus In jos
Tinkerbell

Tinkerbell

Numarul mesajelor : 2311
Localizare : Insula de Smarald
Joburi/Distractii : scurmatul
Stare de spirit : zburatoare
Data de inscriere : 08/04/2011

MesajSubiect: Re: Paeonia-bujor arbustifer   Paeonia-bujor arbustifer - Pagina 3 Icon_minitimeDum Feb 10, 2013 6:33 pm

Avantajul bujorilor e ca infloresc la vremea cand copacii sunt inca cu frunze putine
Am de gand sa plantez sub paulownii bulboase si bujori ierbacei
Acum am trandafiri si nu le mai merge bine
Am taiat intr-un an frunzele de la bujor,drastic si anul urmator am vazut oha flori
De atunci am devenit extrem de atenta cu mofturii lor
Karla ,20 de soiuri?
Eu am grena,3 soiuri de roz unii ros cu miez grena,alb,galben si coral
Aia galbeni sunt un fel de alb galbui si aia coral au facut o floare si erau cam roz
Ii mai rabd anul asta
N-am gasit bujori prea multi bujor si parfumati si culori mai deosebite
Tendinta mea e sa-i pun pe langa garduri sa acopere tulpinile golase ale arbustilor si copacilor de pe langa garduri
Sus In jos
Tinkerbell

Tinkerbell

MesajSubiect: Re: Paeonia-bujor arbustifer   Paeonia-bujor arbustifer - Pagina 3 Icon_minitimeDum Feb 10, 2013 6:37 pm

Am avut Arabela.vreo 2 ani dar nu pot spune ca m-a incantat prin ceva
Florile mie mi s-au parut mici si destul de rare
A inflorit in primavara putin,putin in toamna
Am facut-o cadou unor prieteni care au o casa mai spre munte,in Arges
Acolo vad ca si-a gasit locul
A binevoit sa creasca si sa le impodobeasca pridvorul,dar pana acu mai mult frunze face decat flori
Sus In jos
bubu

MesajSubiect: Re: Paeonia-bujor arbustifer   Paeonia-bujor arbustifer - Pagina 3 Icon_minitimeDum Feb 10, 2013 8:02 pm

Pai in primii 2 ani nici o clematita nu arata tot ce poate. A prietenei mele e plantata de cel putin 5 ani. O sa o pozez la vara, mie imi place ca e inflorita din mai-iunie pana in octombrie, mii de flori, chit ca mici, dar multe... N-are treaba nici cu caldura, ca a inflorit cu toata arsita din Bucuresti.
Sus In jos
Karla

MesajSubiect: Re: Paeonia-bujor arbustifer   Paeonia-bujor arbustifer - Pagina 3 Icon_minitimeDum Feb 10, 2013 8:03 pm

Arata superb.

Mie nu mi-a dat prin cap sa pun clematite langa bujori, i-am asociat cu allium din acela urias, sperand sa infloreasca in acelasi timp. Oricum sferele de allium raman decorative si dupa ce se usuca...
Sus In jos
Tinkerbell

Tinkerbell

MesajSubiect: Re: Paeonia-bujor arbustifer   Paeonia-bujor arbustifer - Pagina 3 Icon_minitimeDum Feb 10, 2013 8:07 pm

La mine nu s-a adaptat cat am avut-o
Unele merg altele nu si io nu mai am nervi pt mofturii plantelor
Daca nu merg le dau
Sus In jos
bubu

MesajSubiect: Re: Paeonia-bujor arbustifer   Paeonia-bujor arbustifer - Pagina 3 Icon_minitimeDum Feb 10, 2013 8:10 pm

Pana la urma e buna si iarna asta la ceva Very Happy . Mai discutam, mai gasim idei de combinat plante.
Sus In jos
Karla

MesajSubiect: Re: Paeonia-bujor arbustifer   Paeonia-bujor arbustifer - Pagina 3 Icon_minitimeLun Feb 11, 2013 11:04 am

Am gasit cateva:

Sus In jos
clematite

clematite

MesajSubiect: Re: Paeonia-bujor arbustifer   Paeonia-bujor arbustifer - Pagina 3 Icon_minitimeLun Feb 11, 2013 11:11 am

Cred ca si hemerocallis este potrivit, varietati mai inalte; ei dezvolta frunzele mai catre baza si, nefiind mari iubitori de soare, bujorii ii protejeaza.

Niciodata nu am dat atentie la Alium; tocmai mi-am schimbat parerea
Sus In jos
bubu

MesajSubiect: Re: Paeonia-bujor arbustifer   Paeonia-bujor arbustifer - Pagina 3 Icon_minitimeLun Feb 11, 2013 11:17 am

Amandoua combinatiile sunt frumoase, desi mai tare imi place cea cu clematite Very Happy , normal, nu ?

Cred ca se pot pune amandoua plantele, alium pentru inflorirea din mai si o clematita pentru inflorirea din iunie incolo.
Sus In jos
Karla

MesajSubiect: Re: Paeonia-bujor arbustifer   Paeonia-bujor arbustifer - Pagina 3 Icon_minitimeLun Feb 11, 2013 12:45 pm

Ce spui, Maria?

Aliumul e o planta grafica, ordonata, arhitecturala de-a dreptul. Cand e utilizat in masa e mortal...

E buna indeea cu hemerocalisul, odata ce tufa de bujori ajunge la maturitate...
Sus In jos
clematite

clematite

MesajSubiect: Re: Paeonia-bujor arbustifer   Paeonia-bujor arbustifer - Pagina 3 Icon_minitimeLun Feb 11, 2013 12:57 pm

M-ai corupt iremediabil. cred ca o sa iau si eu acuma, macar vreo 10, asa de inceput. Se mai planteaza in primavara? Vad eu. Paeonia-bujor arbustifer - Pagina 3 1059784619
Sus In jos
Karla

MesajSubiect: Re: Paeonia-bujor arbustifer   Paeonia-bujor arbustifer - Pagina 3 Icon_minitimeLun Feb 11, 2013 1:10 pm

No.
Trebuie sa astepti toamna viitoare.

Eu am comandat direct din Olanda de la un grosist, am dat adresa pe forum. Preturile nu se compara...

Ca veni vorba, cateva poze cu bujori din aceeasi gradina. Se cheama "Jardins d'Agapanthe", e situata in Normandia...

E o gradina foarte originala, in sensul ca cel care a creat-o (peisagistul Alexandre Thomas) n-a respectat nicio regula: a amestecat plante tropicale cu japoneze si cu forme taiate de gradina formala. N-a lasat nici macar un centimetru patrat de gazon, ci a acoperit toata gradina cu nisip de rau pe post de paiaj.

Asa de tare mi-a placut gradina asta, ca am cumparat cartea in care autorul poveste cum a facut.

Bujorii i-a asortat cu bulbi de eremurus. Cei rosii sunt Felix Crousse iar cei roz sunt Edulis Superba...

Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Paeonia-bujor arbustifer   Paeonia-bujor arbustifer - Pagina 3 Icon_minitime

Sus In jos

Paeonia-bujor arbustifer
Sus 
Pagina 3 din 8Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Bujor ITOH

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Clubul gradinarilor :: In gradina :: Din toate cele ... verzi :: Arbusti, tufe-
Mergi direct la: