Clubul gradinarilor
Bine ati venit !
Haideti sa vorbim despre gradinile noastre !
Clubul gradinarilor
Bine ati venit !
Haideti sa vorbim despre gradinile noastre !
Clubul gradinarilor
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Clubul gradinarilor

Grebla, sapa si urzica fac gradina frumusica !

Portal*AcasaUltimele imaginiÎnregistrareConectare

Aromatice in ghivece

In jos 
+8
Doini
Tinkerbell
doinabacau
stefana
penelopa
gabriela60
doina
Myosotis
12 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1, 2
AutorMesaj
Tinkerbell

Tinkerbell

Numarul mesajelor : 2311
Localizare : Insula de Smarald
Joburi/Distractii : scurmatul
Stare de spirit : zburatoare
Data de inscriere : 08/04/2011

Aromatice in ghivece - Pagina 2 Empty
MesajSubiect: Re: Aromatice in ghivece   Aromatice in ghivece - Pagina 2 Icon_minitimeMier Iun 20, 2012 1:24 pm

Eu in ghivece tin doar rozmarinul si maghiranul
La aromatice m-am facut cu vreo 4-5 soiuri de menta
Cu oregano n-am nici eu noroc,il iau e frumos cateva saptamani si moare chiar daca i-am schimbat ghiveciul

Ultima editare efectuata de catre Tinkerbell in Lun Iun 25, 2012 11:32 am, editata de 1 ori
Sus In jos
doinabacau

Numarul mesajelor : 947
Localizare : Bacau
Joburi/Distractii : lectura,odihna activa
Stare de spirit : optimism
Data de inscriere : 20/03/2011

MesajSubiect: Re: Aromatice in ghivece   Aromatice in ghivece - Pagina 2 Icon_minitimeMier Iun 20, 2012 5:41 pm

Oh,si maghiran am avut...uitasem!
Sus In jos
Tinkerbell

Tinkerbell

MesajSubiect: Re: Aromatice in ghivece   Aromatice in ghivece - Pagina 2 Icon_minitimeLun Iun 25, 2012 11:34 am

Sunt innebunita dupa maghirat(verde,ceai sau in mancare)
Cu arsita asta am facut ceai rece si am pus roinita in el ,e extrem de racoritor
Sus In jos
stefana

stefana

Numarul mesajelor : 1443
Localizare : Bucuresti
Joburi/Distractii : Plantele si mersul pe jos
Stare de spirit : Fericirea vine din lucruri marunte
Data de inscriere : 08/06/2008

MesajSubiect: Re: Aromatice in ghivece   Aromatice in ghivece - Pagina 2 Icon_minitimeVin Sept 28, 2012 3:52 pm

Ce mai fac aromaticele din dotare :
Rozmarinul din ghiveci pe care nu ma pricep sa-l tai (sau nu ma indur Rolling Eyes )
Aromatice in ghivece - Pagina 2 2967565230101198585S425x425Q85

Lastarii de busuioc (pe care l-am taiat de nevoie, ca se rasturna ghiveciul, de lung ce crescuse)
Aromatice in ghivece - Pagina 2 2724056620101198585S425x425Q85
La vreo 10 zile dupa ce i-am pus in pahar au facut radacini mari. Acolo vor ramane si sper sa treaca iarna asa, ca nu-i pun in pamant.

Asta nu-i aromatica, dar miroase frumos asa ca ii pun poza aici
Aromatice in ghivece - Pagina 2 2248537230101198585S425x425Q85
Sus In jos
stefana

stefana

MesajSubiect: Re: Aromatice in ghivece   Aromatice in ghivece - Pagina 2 Icon_minitimeVin Noi 02, 2012 4:25 pm

Efectivul de aromatice s-a inmultit zilele astea cu levantica, oregano, menta spicata (asa-i spuneau in Bricostore). Mai aveau si niste rozmarin frumusel (la aproape 5 lei ghiveciul, dar rozmarinul pe care il am a crescut destul si nu mai e loc pentru inca unul) , tarhon si alte soiuri de menta cu diverse arome.
Sus In jos
Tinkerbell

Tinkerbell

MesajSubiect: Re: Aromatice in ghivece   Aromatice in ghivece - Pagina 2 Icon_minitimeDum Noi 04, 2012 6:57 pm

La brico au diverse tipuri de menta?
La ce pret?
Ca parca n-am de ingropat deja 3 tipuri!
Sus In jos
stefana

stefana

MesajSubiect: Re: Aromatice in ghivece   Aromatice in ghivece - Pagina 2 Icon_minitimeMier Noi 14, 2012 5:26 pm

Asa arata busuiocul pe care l-am tot butasit de am dus si la servici ghivece Very Happy
Aromatice in ghivece - Pagina 2 Th_DSC00319

Cel din apa a umplut tot paharul cu radacini
Sus In jos
stefana

stefana

MesajSubiect: Re: Aromatice in ghivece   Aromatice in ghivece - Pagina 2 Icon_minitimeMar Iul 09, 2013 5:39 pm

Rozmarinul la ghiveci are butas inradacinat bounce Aromatice in ghivece - Pagina 2 Th_DSC01842_zpsdf41959e

L-am si pus in paharel cu substrat. Sa vedem cum face trecerea de la apa la pamant.
Sus In jos
Doini

Numarul mesajelor : 4009
Localizare : Haga
Joburi/Distractii : visatul cu ochii deschisi
Stare de spirit : Zen
Data de inscriere : 09/03/2011

MesajSubiect: Re: Aromatice in ghivece   Aromatice in ghivece - Pagina 2 Icon_minitimeMar Iul 16, 2013 2:34 pm

Pentru prima data, anul acesta am cuparat aromatice de care sunt tare mandra si bucuroasa ca le am in balcon!
As vrea fireste sa stiu cum sa le ingrijesc mai bine...
De leustean sunt cea mai mandra, poate pentru ca imi si place extrem de mult gustul lui.., ador ciorbele cu leustean!
Acesta este cel cumparat de curand, a fost si el "tuns" o data
http://doini.sunphoto.ro/balcon_2013/91048159
Ba, chiar am doua ghivece cu leustean, cumparate din comert.., am incercat si cu seminte si nu am reusit. Pe primul cumparat, l-am si tuns de doua ori si l-am tocat, amestecat cu putina sare si sucul unei lamai si l-am pus in recipientul de facut gheata Wink acum, am doua pungulite pline de cuburi pregatite oricand sa fie aruncate in ciorbele mele!
Busuiocul pe care il am eu.., este diferit de ce stiam eu.., are frunzele mari, puternic aromate, un deliciu in salatele de rosii cu ceapa si otet balsamic.., sau la bruschete..,  etc
http://doini.sunphoto.ro/balcon_2013/91048157
Am si rozmarin, pe care il folosesc la fripruri si cartofi la cuptor
http://doini.sunphoto.ro/balcon_2013/91048172
Nu stiu cum sa-l ingrijesc.., daca are nevoi speciale, sau daca trebuiesc ciupite farfurile ca sa se fortifice mai bine..
Am si oregano..., mmm ce parfumat mai este dragutul!
http://doini.sunphoto.ro/balcon_2013/91048167
Ce scriam mai sus la rozmarin, acelasi lucru as vrea sa stiu si despre oregano! Sau cum va trebui ingrijit iarna.., cum sa-l pun la uscat, etc.., mai am de citit pe google despre el.
Am pus si seminte de oregano si mi-au iesit Very Happy 
Am avut magiran.., dar de la ploi s-a dus dragutul.., dar tot din seminte am cateva firicele amarate..
Mai am si menta, pe care inca nu am folosit-o.., o tin in ghiveci mai mult de frumusete Very Happy 
http://doini.sunphoto.ro/balcon_2013/91048183
Tarhonul este de asemeni o mare bucurie, am doua ghivecele. Nu stiu cand trebuie sa-i adun frunzele sa le pun in otet. Eu folosesc astfel tarhonul in ciorbele albe. (Drese cu smantana) sau ciorba de miel (doar de Pasti fac)
http://doini.sunphoto.ro/balcon_2013/91048164
Marar, pe care l-am "tuns" ieri si l-am bagat la congelator
http://doini.sunphoto.ro/balcon_2013/90999041 am spus si ieri la "afara..., ca aici o legatura de verdeata costa 3.50 E What a Face 
Cimbru este de asemeni un condiment pe care eu il folosesc foarte des
http://doini.sunphoto.ro/balcon_2013/91048183 mmm, ce as manca fasole cu ciolan afumat, condimentat din belsug cu cimbru...
Am pus mai multe feluri de seminte, de exemplu patrunjelul nu a vrut sa iasa, dar asta e.., nu trebuie sa uit ca sunt novice! study
Mie nu imi plac aromaticele uscate la plic.., cand le miros, mie imi miros a ceai nu a leustean de exemplu Neutral sau maghiranul...
Aa, un condiment pe care nu l-am descoperit de mult dar sunt indragostita de aroma lui, este chimenul, macinat sau asa seminte....
Scortisoara eu o folosesc la fripturile de pui la cuptor sau la sosurile de vita folosesc batoanele de scortisoara.., dar, m-am indepartat de la subiect.., era vorba de aromatice la ghivece iar eu am deviat catre condimente scratch 
Sus In jos
Myosotis
Admin
Myosotis

Numarul mesajelor : 5257
Joburi/Distractii : mainile-n pamant pan' la coate
Stare de spirit : tot inainte !!!
Data de inscriere : 21/01/2008

MesajSubiect: Re: Aromatice in ghivece   Aromatice in ghivece - Pagina 2 Icon_minitimeMar Iul 16, 2013 3:11 pm

Dupa cum povestesti ca e vremea pe la tine, nu stiu daca are rost sa te chinui sa pastrezi mult timp ghivecele cu plante. Cred ca ar trebui sa aplici o politica de termen scurt. Adica sa insamantezi in fiecare luna (sau la 2 saptamani) cateva plante in ghivecele mici si cand vezi ca incep sa arate rau le arunci si folosesti din cele noi. 
Aromaticele iubesc soarele. Chiar cele crescute la noi in gradina, nu au savoarea celor crescute in Grecia de exemplu. E diferenta de lumina, caldura, umiditatea aerului.
Sus In jos
Doini

MesajSubiect: Re: Aromatice in ghivece   Aromatice in ghivece - Pagina 2 Icon_minitimeMar Iul 16, 2013 3:46 pm

Leustean nu gasesc usor, de fapt ma si mir ca am si gasit in primavara pt ca olandezi nu il folosesc.., (ei nu fac ciorbe) l-am cumparat de la piata de la un stand cu legume la ghivece Shocked 
Busuiocul, il consum si cumpar altul.. Si tot asa.
Tarhonul este cam zapacit de vant si de ploi.. ii tot caut eu locuri ferite dar asa cum spui, lipsa soarelui il afecteaza.., creste din ce in ce mai ciudat saracul. Macar sa apuc sa-l pun la otet, dar sa gasesc o reteta, pt ca nu am mai pus..., eu asa cumparam de la piata de la o batranica..
Oregano, in ciuda climei de aici, rezista si a crescut chiar frumos! S-a dublat de cand l-am cumparat si ii da si de jos! Mare bucurie!
Rozmarin, are o vecina unul in gradinita din fata blocului, este urias, depaseste hortensiile in inaltime http://doini.sunphoto.ro/HAGA_noul_meu_oras/53034470 cand nu aveam si imi trebuia, ma apropiam cu intentii criminale si furam cate o crenguta Very Happy 
De aici am dedus ca poate rezista.., dar nu stiu cum ii va fi in ghiveci la iarna.. Dar daca nu am ce-i face, nu imi bat capul, cumpar altul.
Nici cimbru nu a crescut prea mult, dar eu ma bucur ca il am si ca jumulesc din el asa proaspat cand am nevoie. Asta se gaseste mai usor in magazinele de plante.
Repet, eu cel mai mult ma bucur ca am reusit sa am leustean si tarhon..
La anul, imi cumpar mai mult! Ca sa am! Laughing
Sus In jos
Doini

MesajSubiect: Re: Aromatice in ghivece   Aromatice in ghivece - Pagina 2 Icon_minitimeMier Aug 07, 2013 1:44 pm

Am mai scris dar o mai fac inca o data, leusteanul meu ma uimeste si ma bucura teribil, pana acum am tuns din el de trei ori si mi-am facut astfel provizii la congelator (il toc si pun in formele de gheata amestecat cu sucul unei lamai si cand cuburile s-au format il scot si bag la pungute)

Am pus si tarhonul la otet, daca nu faceam asta urma sa-l pierd.., nu-i prieste deloc clima si mai ales curentul din balconul meu..

Acum, ma intreb ce sa fac cu oregano. A crescut destul de mult, dar cel gata cumparat a inceput si el sa se urateasca.., cel pe care il am din semnite luate din tara a crescut lungan si a facut si floare..
Ma intreb cum ar fi mai bine sa-l conserv.., sa-l usuc sau sa-l pun la congelator? Se pastreaza oregano la congelator? Rolling Eyes  eu il folosesc la mai toate mancarurile (exclus ciorbele) il pun chiar si in salate sau peste branza feta. Iar in sticla de ulei de masline pun crengute de oregano si acesta imprumuta o aroma minunata.

Cimbru, cel  cumparat jumatate din el s-a uscat.., iar cel din seminte e si el lungan si inca de un verde crud..

Rozmarinul a ramas si a si crescut frumos.
Sus In jos
penelopa

penelopa

Numarul mesajelor : 4030
Localizare : Peris de capitala
Joburi/Distractii : multiple
Stare de spirit : vesnica nemultumire
Data de inscriere : 04/03/2011

MesajSubiect: Re: Aromatice in ghivece   Aromatice in ghivece - Pagina 2 Icon_minitimeJoi Aug 08, 2013 2:30 pm

Oregan, cimbru si rosmarin, eu le usuc frunzele, apoi le maruntesc si folosesc "praful" rezultat la mancaruri scazute.

ps. am intrat, din nou, sa vad ce-am scris aici, ca uitasem .... Laughing 
Sus In jos
Vernil

Numarul mesajelor : 2383
Localizare : acasa
Joburi/Distractii : munca
Stare de spirit : ok
Data de inscriere : 09/06/2008

MesajSubiect: Re: Aromatice in ghivece   Aromatice in ghivece - Pagina 2 Icon_minitimeJoi Aug 08, 2013 5:40 pm

Nici la mine nu a rezistat cimbrul, leusteanul ... sau poate asa au ele, ciclu de viata ? reapar la anul ?
Sus In jos
Doini

MesajSubiect: Re: Aromatice in ghivece   Aromatice in ghivece - Pagina 2 Icon_minitimeJoi Aug 08, 2013 6:19 pm

Cimbru il pun la uscat, Oregano de asemeni. Rozmarinul sper sa reziste in ghivecel peste iarna!
Chiar, leusteanul se va usca la un moment dat nu? Ca doar in gradina asa se intampla..., habar nu am ce se va alege de el in iarna.., dar, un lucru e cert, la anul imi cumpar mai mult Wink
Sus In jos
penelopa

penelopa

MesajSubiect: Re: Aromatice in ghivece   Aromatice in ghivece - Pagina 2 Icon_minitimeVin Aug 09, 2013 1:25 pm

Da, rosmarinul rezista peste iarna in casa, insa cel mai bine, la racoare.
Leusteanul va disparea sub pamant la iarna, chiar daca il tii in ghiveci. Eu zic sa-i respecti ciclul lui natural ... si boi cheers 
Cimbrul este anual, dar Oregano este peren. La fel si cu Oregano, ca si Leusteanul.
Sus In jos
duduta190578

duduta190578

Numarul mesajelor : 1686
Localizare : onesti
Data de inscriere : 27/07/2011

MesajSubiect: Re: Aromatice in ghivece   Aromatice in ghivece - Pagina 2 Icon_minitimeMar Feb 04, 2014 4:22 pm

Eu as vrea sa pun in gradina mai multe plante aromatice,dar nu stiu cam ce ar trai.Deocamdata am patrunjel,marar,leustean.Tot cumpar mereu condimente,si m-am gandit ca unele poate ar merge sa le cultiv eu,imi dati o idee?Multumesc!
Sus In jos
stefana

stefana

MesajSubiect: Re: Aromatice in ghivece   Aromatice in ghivece - Pagina 2 Icon_minitimeMier Feb 05, 2014 10:51 am

Pai spune cam care te-ar interesa si vedem atunci.
Eu plimb un ghiveci cu menta din balcon (cand scade sub 0 temperatura) in casa (unde nu prea ii merge bine la caldura). Si sta "la comun" cu oregano.
Salvie am tot in ghivecele si nu indraznesc sa o las pe balcon, in gradina cred ca ar fi ok (Penelopa stie mai bine).
Rozmarinul nu se descurca deloc bine in casa, iar lasat in balcon a fost in pericol de inghet. Dar poate in gradina merge infofolit ca trandafirii, iarna.
Sus In jos
duduta190578

duduta190578

MesajSubiect: Re: Aromatice in ghivece   Aromatice in ghivece - Pagina 2 Icon_minitimeMier Feb 05, 2014 10:56 am

D-na Stef,si oregano,si rozmarin as pune in gradina dara merge.Menta,are mama undeva la umbra prin gradina,iese singura.As prefera sa pun in gradina,si apoi sa le congelez,sau usuc.Am pus in congelator pe langa alte verdeturi si cimbru,si tare bun a fost.
Sus In jos
bubu

Numarul mesajelor : 2033
Stare de spirit : in general buna
Data de inscriere : 09/06/2008

MesajSubiect: Re: Aromatice in ghivece   Aromatice in ghivece - Pagina 2 Icon_minitimeMier Feb 05, 2014 5:52 pm

Cimbru merge in gradina, am pus 2-3 rasaduri si am avut productie pentru toata iarna. Si cu busuiocul la fel, am pus chiar si un fir de busuioc rosu. Numai ca trebuie puse rasaduri in fiecare an.
Sus In jos
duduta190578

duduta190578

MesajSubiect: Re: Aromatice in ghivece   Aromatice in ghivece - Pagina 2 Icon_minitimeMier Feb 05, 2014 6:02 pm

Da,cimbru am cumparat rasad,am avut in gradina si am pus taiat marunt la congelator.
Sus In jos
Myosotis
Admin
Myosotis

Numarul mesajelor : 5257
Joburi/Distractii : mainile-n pamant pan' la coate
Stare de spirit : tot inainte !!!
Data de inscriere : 21/01/2008

MesajSubiect: Re: Aromatice in ghivece   Aromatice in ghivece - Pagina 2 Icon_minitimeMier Feb 05, 2014 9:31 pm

Rozmarinul nu rezista iarna afara la noi.
Poti sa pui cimbru de gradina (satureja hortensis, anual) sau cimbru zis de camp (Thymus serpillus,peren).Primul e mai aromat.
Tarhon daca iti place. E peren - Artemisia dracunculus.
Maghiran - Origanum majorana (sau Majorana hortensis) - e bun si ceai pentru multe (balonari, gastrite, etc.) E peren.
Origanum vulgare = sovarv - peren, medicinal.
Coriandru - anual.
Sus In jos
duduta190578

duduta190578

MesajSubiect: Re: Aromatice in ghivece   Aromatice in ghivece - Pagina 2 Icon_minitimeMier Feb 05, 2014 10:24 pm

Ohooo,am cateva variante,multumesc d-na Myo.
Sus In jos
penelopa

penelopa

MesajSubiect: Re: Aromatice in ghivece   Aromatice in ghivece - Pagina 2 Icon_minitimeJoi Feb 06, 2014 3:24 pm

Rosmarin la ghiveci am si eu, unul fiind curgator. Este in balconul neincalzit, ii mai ud cand se usuca substratul si arata destul de bine... e drept, ca lastarii s-au cam lungit, neavand lumina aceea puternica de vreme buna. Am, insa, si un cimbru la ghiveci care s-a uscat  pale  L-am tuns, continui sa-l ud si, cine stie, poate daca da cu nasul de primavara, se trezeste la viata  monkey 
Maghiran am sa caut si eu, ca-mi lipseste din colectia aromatizata  pirat 
Sus In jos
ghana

ghana

Numarul mesajelor : 294
Localizare : Botosani
Stare de spirit : se poate si mai bine
Data de inscriere : 05/07/2013

MesajSubiect: Re: Aromatice in ghivece   Aromatice in ghivece - Pagina 2 Icon_minitimeVin Feb 07, 2014 10:52 pm

Busuioc oare nu merge?
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Aromatice in ghivece   Aromatice in ghivece - Pagina 2 Icon_minitime

Sus In jos

Aromatice in ghivece
Sus 
Pagina 2 din 2Mergi la pagina : Înapoi  1, 2
 Subiecte similare
-
» Grădina de aromatice
» Legume in ghivece
» donez ghivece mici

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Clubul gradinarilor :: Terasa si balcon :: Diverse-
Mergi direct la: