| Gradina Karlei | |
|
+29ghana laurabv doina ella06 geodezia popescugp duduta190578 sicamin anasstasia georgy Marga gabriela60 Dorina Danila Carina doinabacau mihaela Doini GetaV Mihai bubu Myosotis georgiana Vernil Rux penelopa costieanuconstantin stefana Tinkerbell Karla 33 participanți |
|
Autor | Mesaj |
---|
bubu
Numarul mesajelor : 2033 Localizare : Bucuresti Stare de spirit : in general buna Data de inscriere : 09/06/2008
| Subiect: Re: Gradina Karlei Mier Sept 04, 2013 12:33 pm | |
| Belle de sardaigne se comporta excelent si remonteaza bine, in schimb Florajet si Casteu Gombert nu suporta deloc ploaia, cateva picaturi si bobocii putrezesc.
Si mai am o problema cu Florajet, anul trecut a fost in ghiveci si a facut flori mari, cu culori schimbatoare, anul acesta in gradina n-a mai aratat la fel, dar poate fi de vina solul, poate n-a avut tot ce-i trebuie sa faca aceleasi flori.
In lista Corneliei am vazut si 3 trandafiri Guillot ( Manuel Canovas, Martine Guillot, Mme. Paule Massad) dar si Durance de la provencelle, despre care ati discutat pe undeva.
| |
|
| |
Karla
Numarul mesajelor : 2635 Localizare : France Joburi/Distractii : literatura, istorie, calatorii Stare de spirit : vesela Data de inscriere : 22/03/2011
| Subiect: Re: Gradina Karlei Mier Sept 04, 2013 12:56 pm | |
| Cu florile care nu rezista la ploaie nu e nimic de facut, trebuie doar sa speri ca nu o sa ploua... La fel e Manuel Canovas la mine. Insa daca ai o vreme caniculara la vremea infloririi, obtii o splendoare. O furtuna ajunge ca sa trebuiasca sa le tai.
Madame Paule Massad, la fel ca Nadine Xella Ricci sunt sensibile la frig, trebuie deci luat in calcul o protectie zdravana. Dominique Massad insusi o spune pe un forum, ocazie cu care indica si trandafirii sai cei mai rezistenti la frig in sol argilos si umed iarna:
"Parmi mes obtentions, les plus adaptées à vos conditions seraient les suivantes : Cybelle Isabelle mainoz Christophe de combejean la venessiane Domaine de charance Versigny Fiona gelin Emilien Guillot george Danjean (Tous chez Guillot)
Millard de martigny (chez Ducher)
Esprit de jardin Prieuré de saint cosme Chateau de guillerval Michelle Bedrossian Louise de marillac irène Frain Kizuna (Tous chez Pétales de roses)"
| |
|
| |
bubu
Numarul mesajelor : 2033 Localizare : Bucuresti Stare de spirit : in general buna Data de inscriere : 09/06/2008
| Subiect: Re: Gradina Karlei Mier Sept 04, 2013 1:46 pm | |
| Da, asa e cu ploaia, m-am consolat.
Dar la a doua problema, flori mici si fara acele culori schimbatoare, pe care le-a avut anul trecut, solul sa fie problema ? Sau poate fi faptul ca e primul an in gradina pentru trandafir, si la anul va fi mai bine inradacinat si automat o sa arate mai bine ? | |
|
| |
Karla
Numarul mesajelor : 2635 Localizare : France Joburi/Distractii : literatura, istorie, calatorii Stare de spirit : vesela Data de inscriere : 22/03/2011
| Subiect: Re: Gradina Karlei Mier Sept 04, 2013 2:24 pm | |
| Asa am patit si eu cand am transferat trandafirii de la ghiveci in pamant. Iti dai seama ca acelasi trandafir a trecut prin trei soluri diferite: unul, cel din care a fost smuls de catre producator, al doilea, cel din ghiveci, apoi cel definitiv din gradina ta. E normal sa fie perplex, sa-si canalizeze energia pe inradacinare si adaptare, decat pe inflorire.
O sa vezi ca totul o sa intre in ordine de anul viitor.
Ar trebui sa facem o rubrica despre trandafirii cu flori rezistente la ploaie... informatiile sunt putine si nu sunt de gasit decat pe forumuri. | |
|
| |
Rux
Numarul mesajelor : 281 Localizare : ardeal Joburi/Distractii : viata de zi cu zi Stare de spirit : optimista Data de inscriere : 30/03/2011
| Subiect: Re: Gradina Karlei Mier Sept 04, 2013 3:25 pm | |
| Da, Karla. Vreau sa profit de aceasta ocazie oferita. Ok. Voi comanda "Docteurs Massad" si "Belle de sardaigne "(cpnform celor spuse de Bubu) Primul pentru ca intruneste cerintele mele iar al doilea pentru ca ma atrage genul . Multumesc de raspuns. | |
|
| |
bubu
| Subiect: Re: Gradina Karlei Mier Sept 04, 2013 3:49 pm | |
| Rux presupun ca stii, Belle de sardaigne e trandafir urcator. | |
|
| |
Rux
Numarul mesajelor : 281 Localizare : ardeal Joburi/Distractii : viata de zi cu zi Stare de spirit : optimista Data de inscriere : 30/03/2011
| Subiect: Re: Gradina Karlei Mier Sept 04, 2013 3:55 pm | |
| | |
|
| |
Karla
| Subiect: Re: Gradina Karlei Mier Sept 04, 2013 4:50 pm | |
| Poti sa-l iei cu ochii inchisi, Rux. Mie-mi place asa de mult, ca am 5 exemplare... | |
|
| |
bubu
| Subiect: Re: Gradina Karlei Mier Sept 04, 2013 8:10 pm | |
| Si mie-mi place, are cateva floricele si acum. Doar ca e destul de rigid si lemnifica repede, eu anul trecut l-am lasat sa creasca cum vrea si n-am mai reusit sa-i conduc ramurile vechi, doar pe cele de anul asta am reusit sa le palizez. In rest mi se pare foarte sanatos, nu s-a atins nimic de el si am avut destui trandafiri bolnavi anul asta. | |
|
| |
Karla
| Subiect: Re: Gradina Karlei Mier Sept 04, 2013 8:28 pm | |
| Ei da, si eu m-am chinuit din greu prima data sa-l fac sa se intinda pe vita de vie, pâna m-am prins ca trebuie sa-i tin ramurile din scurt cat sunt tinere. Eu le-am taiat fara mila pe alea care s-au rigidizat si au crescut altele in loc. Insa are avantajul ca are spini putini si neagresivi. | |
|
| |
Rux
| Subiect: Re: Gradina Karlei Mier Sept 04, 2013 8:54 pm | |
| 5 exemplare? Ai acoperit un zid ,ceva ? | |
|
| |
Rux
| Subiect: Re: Gradina Karlei Mier Sept 04, 2013 9:24 pm | |
| Adica ,vreau sa spun ,sint pusi unul langa altul,pentru efect vizual ? Dar in acelasi timp sa fie si ceva practic? | |
|
| |
Karla
| Subiect: Re: Gradina Karlei Mier Sept 04, 2013 9:59 pm | |
| Exact Rux, am amestecat cativa butasi de vita-de-vie cu trandafirul acesta, ca sa creez un fel de gard viu ocultant cu flori si fructe. Am vazut asta la o abatie franceza si mi-a placut grozav. Am pus poze pe forum... | |
|
| |
Doini
Numarul mesajelor : 4009 Localizare : Haga Joburi/Distractii : visatul cu ochii deschisi Stare de spirit : Zen Data de inscriere : 09/03/2011
| Subiect: Re: Gradina Karlei Mier Sept 04, 2013 10:03 pm | |
| Unde sunt Karla, ca eu nu le-am vazut | |
|
| |
Karla
| Subiect: Re: Gradina Karlei Mier Sept 04, 2013 10:10 pm | |
| Am pus in primele pagini... insa iata o poza de anul asta asta (doar ca strugurii nu se vad, sunt inca mici): [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]insa se vede vita-de-vie, trei bucati de Ampelia (doua cu boabe albe si unul cu boabe negre)... Belle de Sardaigne e rozul din planul secund. | |
|
| |
Doini
Numarul mesajelor : 4009 Localizare : Haga Joburi/Distractii : visatul cu ochii deschisi Stare de spirit : Zen Data de inscriere : 09/03/2011
| Subiect: Re: Gradina Karlei Mier Sept 04, 2013 10:17 pm | |
| Ce fain! gata, imi amintesc acum ca am vazut poza asta si te-am si complimentat pentru cum arata gazonul Multumesc | |
|
| |
penelopa
Numarul mesajelor : 4030 Localizare : Peris de capitala Joburi/Distractii : multiple Stare de spirit : vesnica nemultumire Data de inscriere : 04/03/2011
| Subiect: Re: Gradina Karlei Joi Sept 05, 2013 12:36 pm | |
| Eu n-am sa pot face niciodata un astfel de aranjament, desi am 200 ml de gard, fiindca nu prea ajunge soarele la el | |
|
| |
Karla
| Subiect: Re: Gradina Karlei Joi Sept 05, 2013 1:07 pm | |
| Poti face cu lonicera in loc de trandafiri, sau poti sa incerci in pomii fructiferi, cum a facut Alina combinatia intre florile Mariettei si visinele din copacul in care se urca. | |
|
| |
Myosotis Admin
Numarul mesajelor : 5257 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : mainile-n pamant pan' la coate Stare de spirit : tot inainte !!! Data de inscriere : 21/01/2008
| Subiect: Re: Gradina Karlei Joi Sept 05, 2013 3:00 pm | |
| Este un trandafir roz in stanga si unul alb in dreapta ? Sau e efectul luminii ? Eu am garduri cu vita gata pusa. Ar trebui doar sa intercalez trandafirii intre. Karla, draga, te rog sa ne explici ca la copii. Cum sunt asezate vitele fata de trandafiri (distanta) si cat de inalt e gardul. Ai "culcat" trandafirul si vita la orizontala pe la un metru inaltime ? Daca stii cumva, pomii fructiferi suporta trandafiri sau alte cataratoare fara sa sufere? Marului, de ex.cica ii merge foarte bine intre tufe de mure. Dar nu stiu daca ar fi bine sa intind tulpinile de mure pe crengile marului Multumesc si scuze de atatea intrebari | |
|
| |
penelopa
Numarul mesajelor : 4030 Localizare : Peris de capitala Joburi/Distractii : multiple Stare de spirit : vesnica nemultumire Data de inscriere : 04/03/2011
| Subiect: Re: Gradina Karlei Joi Sept 05, 2013 3:15 pm | |
| Am avut un mar intre rugi de zmeura. L-am taiat asta primavara, fiindca "cineva" sau "ceva" ii mancase toata coaja de pe trunchi si de pe crengi. La inceput, am crezut ca iepurii sunt de vina... apoi, un vecin mi-a zis ca ar fi ajuns, peste iarna, caprioare de la padure. Cand rosaturile s-au intins pe toate crengile, unde n-aveau cum sa ajunga nici caprioarele, am considerat ca e vorba de vreo boala, asa ca l-am taiat si i-am dat foc. Au ramas rugii de zmeura, care s-au dezvoltat mai bine in vara asta fara coroana marului peste ei. Poate cu murele este altceva ........ | |
|
| |
Karla
| Subiect: Re: Gradina Karlei Joi Sept 05, 2013 5:22 pm | |
| Sunt trei trandafiri roz (belle de Sardaigne), intercalati de 3 butasi de vie (ceilalti doi ii am pe gardul din spatele casei) cam la 50-60 cm.
Poza arata doar trandafirii Belle de Sardaigne, o sa vad daca am altele in cadru mai mare. Insa la capete am pus new Dawn (intr-un copacel) iar in celalat capat liana Félicité et Perpetue (ei ii apartin o parte din florile albe care se vad, are bobocii roz), care acopera celalat colt ( e mai la umbra, ori liana asta creste in orice conditii).
Pur si simplu, am adaptat trandafirii la vita-de-vie si nu invers, pentru ca la vita-de-vie nu ma pricep. Am cumparat Ampelia asta pentru ca produce in zonele fara prea mult soare (eu sunt aproape de Normandia, unde nu exista vin, se bea cidru de mere).
Si alt motiv pentru care am cumparat-o (in afara de gustul si parfumul strugurilor, care sunt super) e ca o poti taia in verde cum vrei si cand vrei. E o vita-de-vie pentru netoti care habar n-au dar vor sa manance struguri.
Deci o tai indata ce ia forma pe care nu o vreau, tai tot ce acopera trandafirii. Nu palisez decat o data pe an, toamna, ca atat trandafirii cat si vita-de-vie sunt usor de intretinut. Singurele cerinte sunt: -trandafirul sa fie in canina, ca sa poata fi compatibil cu solul necesar pentru vita-de-vie -trandafirul sa nu necesite tratamente chimice (sa fie rezistent la boli), ca sa poti manca strugurii linistit si sa fie remontant, bineinteles, ca sa ai flori odata cu fructele.
Ma mir ca acuma vorbim despre asta, mi-amintesc ca am pus acum vreo doi ani poze cand abia imi reusise pentru prima data combinatia, am explicat si de unde provine vita-de-vie, si cum fac viticultorii bordelezi, chiar am pus o poza cu strugurii si florile. O sa caut pozele din anii trecuti, ca e greu sa caut pagina cu pagina. | |
|
| |
bubu
| Subiect: Re: Gradina Karlei Joi Sept 05, 2013 8:46 pm | |
| Da Karla, tu ai pus pozele, mi-aduc aminte, dar nu inseamna ca noi am si inteles cum se face practic. Doar ai vazut cu mine cat trebuie sa-mi explici pana inteleg . Sa-i raspund eu lui Myo, visinul meu nu pare deranjat de Marietta, numai ca in vara asta Marietta a crescut mai mare ca visinul. Astept sa cada frunzele, sa pot sa o infasor in jurul crengilor, ca are ramuri de 3 m, care au ajuns in varful pomului si acum curg in jos. Daca stiam mai demult de liane nu mai plantam nici-un grimpant, jur, la cat de usor se conduc lianele in comparatie cu grimpantii. | |
|
| |
laurabv
Numarul mesajelor : 1123 Data de inscriere : 22/11/2011
| Subiect: Re: Gradina Karlei Joi Sept 05, 2013 9:26 pm | |
| Bubu arata-mi si mie poze cu visinul ta, te rog. Am rasfoit in gradina ta, dar nu am dat de el...lianele astea cum le numiti voi rezista la seceta ? | |
|
| |
laurabv
Numarul mesajelor : 1123 Data de inscriere : 22/11/2011
| Subiect: Re: Gradina Karlei Joi Sept 05, 2013 9:32 pm | |
| - bubu a scris:
- Belle de sardaigne se comporta excelent si remonteaza bine, in schimb Florajet si Casteu Gombert nu suporta deloc ploaia, cateva picaturi si bobocii putrezesc.
Si mai am o problema cu Florajet, anul trecut a fost in ghiveci si a facut flori mari, cu culori schimbatoare, anul acesta in gradina n-a mai aratat la fel, dar poate fi de vina solul, poate n-a avut tot ce-i trebuie sa faca aceleasi flori.
In lista Corneliei am vazut si 3 trandafiri Guillot ( Manuel Canovas, Martine Guillot, Mme. Paule Massad) dar si Durance de la provencelle, despre care ati discutat pe undeva.
Cine ma ajuta si pe mine....din oferta Corneliei de trandafiri care sunt alpinisti si care sunt liane....de fapt cred ca nu stiu care e diferenta dintre astea doua categorii , luminati-ma si pe mine , va rog. Sarut mana | |
|
| |
Myosotis Admin
Numarul mesajelor : 5257 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : mainile-n pamant pan' la coate Stare de spirit : tot inainte !!! Data de inscriere : 21/01/2008
| Subiect: Re: Gradina Karlei Vin Sept 06, 2013 11:05 am | |
| - Karla a scris:
- gradina mea e inca in perioada de odihna, dupa stressul provocat de ploi si boli... Am medicamentizat-o
Cativa trandafiri se incapatâneaza sa infloreasca fara intrerupere...
"Belle de Sardaigne" (frumoasa din Sardinia), creatie Dominique Massad pentru Guillot. E un grimpant grefat pe laxa, care-i permite sa traiasca in sol calcaros, alaturi de vita-de-vie. habar n-am sa cultiv vita-de-vie, ca sa creez scenele de gradina am cumparat vita-de-vie pentru nuli, soiuri create de Institutul agronomic din Paris. Soiul se numeste "Ampelia Perdin" ; nu trebuie sa-i faci nimic, nici sa-l tai, nici sa-l stropesti, doar sa-i asiguri soarele si sa-i mananci fructele in septembrie. [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] Am gasit poza cu strugurii. Am citit gradina din nou de la inceput. Despre ce oferta si care Cornelia tot vorbiti voi ? | |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Gradina Karlei | |
| |
|
| |
| Gradina Karlei | |
|