Clubul gradinarilor
Bine ati venit !
Haideti sa vorbim despre gradinile noastre !
Clubul gradinarilor
Bine ati venit !
Haideti sa vorbim despre gradinile noastre !
Clubul gradinarilor
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Clubul gradinarilor

Grebla, sapa si urzica fac gradina frumusica !

Portal*AcasaUltimele imaginiÎnregistrareConectare

Gradina Karlei

In jos 
+29
ghana
laurabv
doina
ella06
geodezia
popescugp
duduta190578
sicamin
anasstasia
georgy
Marga
gabriela60
Dorina Danila
Carina
doinabacau
mihaela
Doini
GetaV
Mihai
bubu
Myosotis
georgiana
Vernil
Rux
penelopa
costieanuconstantin
stefana
Tinkerbell
Karla
33 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 22 ... 41, 42, 43  Urmatorul
AutorMesaj
Doini

Numarul mesajelor : 4009
Localizare : Haga
Joburi/Distractii : visatul cu ochii deschisi
Stare de spirit : Zen
Data de inscriere : 09/03/2011

Gradina Karlei - Pagina 42 Empty
MesajSubiect: Re: Gradina Karlei   Gradina Karlei - Pagina 42 Icon_minitimeVin Feb 07, 2014 12:45 pm

Cel mult te duci in gradina sa faci cateva poze. Gradina Karlei - Pagina 42 1059784619 cheers  Stai cumintica ca ai tot timpul sa muncesi in gradina, iar pana atunci, mai bine te gandesti ce orhidee iti poti lua in primavara  clown geek 
Sus In jos
Karla

Numarul mesajelor : 2635
Localizare : France
Joburi/Distractii : literatura, istorie, calatorii
Stare de spirit : vesela
Data de inscriere : 22/03/2011

MesajSubiect: Re: Gradina Karlei   Gradina Karlei - Pagina 42 Icon_minitimeVin Feb 07, 2014 1:41 pm

Chiar am sa fac cateva poze sa le pun in gradina. Myo, daca citesti pe aici, mai taie din paginile gradinii mele, ia-o de la zero mai bine, promit ca pun anul asta poze cu toate plantele pe care le am... oricum multe din poze nu mai sunt accesibile.

La orhidee ma gandesc, insa e tare greu sa aleg... o sa-mi trebuiasca mai multe exemplare dintr-o singura varietate, nu stiu care-mi place mai mult. As vrea ceva original si colorat si sa fie grandiflora. O sa-ti cer sfatul tie si lui Stef la momentul respectiv.
Sus In jos
Doini

MesajSubiect: Re: Gradina Karlei   Gradina Karlei - Pagina 42 Icon_minitimeVin Feb 07, 2014 2:11 pm

Inceputul e mai usor... Vei alege ce te inspira si ce te atrage cel mai mult, apoi, incepe nebunia  clown Sunt atat de multe modele de Phala, sunt atat de multe specii superbe, incat ajungi sa le vrei pe toate.. Eu cel putin, asa am patit..
Nu stiu daca ai apucat sa vezi ce am mai strans (vezi albumul de pe flickr) dar am poze puse si pe sunphoto, de prin sere, si cred ca un Cymbi curgator, ti-ar placea.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Pentru mine, este decorativ chiar si cand nu are flori.
Sus In jos
Karla

MesajSubiect: Re: Gradina Karlei   Gradina Karlei - Pagina 42 Icon_minitimeSam Feb 08, 2014 9:56 pm

BA da, le-am vazut, urmaresc toate pozele...
caut ceva simplu cu care sa fac un aranjament sofisticat. O sa optez pentru phale roz-pal, o poli-nuanta pastel dulce, insa tin neaparat ca tijele sa fie extrem de bogate, cum am vazut undeva in pozele de sera: 8-10 flori / tija...
Sus In jos
Myosotis
Admin
Myosotis

Numarul mesajelor : 5257
Localizare : Bucuresti
Joburi/Distractii : mainile-n pamant pan' la coate
Stare de spirit : tot inainte !!!
Data de inscriere : 21/01/2008

MesajSubiect: Re: Gradina Karlei   Gradina Karlei - Pagina 42 Icon_minitimeDum Feb 09, 2014 12:53 am

Karla, daca vrei poti sa deschizi alt subiect, nu-i nici o problema. Il inchidem pe asta si il pastram pentru aducere aminte  Very Happy 
Ai bujori arbustivi ? (nu-mi amintesc daca ai scris de ei )
Cand poti, te rog cauta ceva informatii despre trandafirii folositi la dulceturi/siropuri.
Si poate ceva despre cultivarea lor pentru valorificare. Cam ce tratamente/taieri/ingrasari se aplica si in ce perioade, cum se pastreaza pana la utilizare, etc.
Sus In jos
Karla

MesajSubiect: Re: Gradina Karlei   Gradina Karlei - Pagina 42 Icon_minitimeDum Feb 09, 2014 1:08 pm

Ok, asa o sa fac.
N-am bujori arbustivi din cauza de sol calcaros. Nici macar n-am incercat la cat ma chinui cu hortensiile... de-aia am si inceput sa le scot pe cele mai acidofile, o dau pe quercifolia sau alea derivate din Anabelle.

Deschid un subiect despre trandafirii de dulceata cat de repede.
Sus In jos
laurabv

laurabv

Numarul mesajelor : 1123
Data de inscriere : 22/11/2011

MesajSubiect: Re: Gradina Karlei   Gradina Karlei - Pagina 42 Icon_minitimeDum Feb 09, 2014 3:48 pm

Oooo Karla ce bine  Gradina Karlei - Pagina 42 2302975194 
Sus In jos
Karla

MesajSubiect: Re: Gradina Karlei   Gradina Karlei - Pagina 42 Icon_minitimeMier Feb 12, 2014 11:51 am

Am inceput studiul trandafirilor de dulceata, nu e chiar asa de complicat. Mai complicate sunt retele de preparare, care difera in functie de varietatea de trandafir. O sa pun subiectul indata ce termin de tradus.

Pozele promise; s-ar zice ca vine primavara, fereasca-ne Dumnezeu de vreun ger...

Lolita Lempicka s-a trezit sa infloreasca:

... la fel o echinaceea in spatele narciselor albe:

Sus In jos
Karla

MesajSubiect: Re: Gradina Karlei   Gradina Karlei - Pagina 42 Icon_minitimeMier Feb 12, 2014 11:56 am

si cel mai solid trandafir pe care-l am, Peace&Love de la Warner, a demarat, ca majoritatea celorlalti (el nu-si pierde frunzele in timpul iernii si nu necesita niciun tratament):

Sus In jos
laurabv

laurabv

MesajSubiect: Re: Gradina Karlei   Gradina Karlei - Pagina 42 Icon_minitimeMier Feb 12, 2014 11:17 pm

Doamne Karla ce de flori ai cheers 
Sus In jos
bubu

Numarul mesajelor : 2033
Stare de spirit : in general buna
Data de inscriere : 09/06/2008

MesajSubiect: Re: Gradina Karlei   Gradina Karlei - Pagina 42 Icon_minitimeJoi Feb 13, 2014 11:39 am

Ce frumos, la tine chiar a venit primavara. La cum e vremea si la noi cat de curand avem floricele  Very Happy .
Sus In jos
Myosotis
Admin
Myosotis

Numarul mesajelor : 5257
Joburi/Distractii : mainile-n pamant pan' la coate
Stare de spirit : tot inainte !!!
Data de inscriere : 21/01/2008

MesajSubiect: Re: Gradina Karlei   Gradina Karlei - Pagina 42 Icon_minitimeVin Feb 14, 2014 10:18 am

laurabv a scris:
Doamne Karla ce de flori ai cheers 

Cam asta a fost si gandul meu :)
In prima poza e euforbia ?
Karla, cu retetele nu te chinui la tradus. Poate una-doua care iti par mai bune. De altfel, poti pune si materialul in franceza. Daca nu ne descurcam, te intrebam. Ne intereseaza mai mult "chichitele'' pentru cultivarea lor. Si procesarea petalelor. Am inteles eu ca trebuie musai pregatite/uscate chiar in ziua in care se aduna ca sa-si pastreze proprietatile aromatice (nu sunt sigura ca asa se numesc). Ideea este ca am vrea sa vindem, mai degraba petalele, decat sa facem dulceata/sirop. La un moment dat cand vom avea tone de trandafiri  drunken 
Sus In jos
leonor

leonor

Numarul mesajelor : 1070
Joburi/Distractii : florile
Stare de spirit : optimista
Data de inscriere : 13/02/2012

MesajSubiect: Re: Gradina Karlei   Gradina Karlei - Pagina 42 Icon_minitimeVin Feb 14, 2014 11:02 am

Pana la tone,merge si dulceata deja barbatul-meu se uita chioras la mine si nici n-am vazut trandafirii Laughing
Sus In jos
Karla

MesajSubiect: Re: Gradina Karlei   Gradina Karlei - Pagina 42 Icon_minitimeVin Feb 14, 2014 12:25 pm

Tocmai de aia am intarziat, fiindca acele "chichite" sunt greu de gasit, toti producatorii pastreaza cu strictete secretele. Unul singur spune la ce distante planteaza trandafirii pe rang, altul spune ce specii sunt mai bune etc...

Bine ca mi-ai spus despre petalele uscate, ca despre asta n-am cautat, m-am concentrat pe dulceturi. O sa fac un subiect separat.
Sus In jos
Karla

MesajSubiect: Re: Gradina Karlei   Gradina Karlei - Pagina 42 Icon_minitimeVin Feb 14, 2014 12:26 pm

Da, sunt euphorbe, am o multime de culori diferite si toate sunt verzi si arata bine...
Sus In jos
Karla

MesajSubiect: Re: Gradina Karlei   Gradina Karlei - Pagina 42 Icon_minitimeVin Feb 14, 2014 5:21 pm

Pus subiectul la rubrica "trandafiri"
Sus In jos
Doini

MesajSubiect: Re: Gradina Karlei   Gradina Karlei - Pagina 42 Icon_minitimeDum Feb 16, 2014 8:46 pm

Karla, in curand incepi trebaluiala prin gradinita iar eu abia astept noi poze.

Si aici au rasarit lalelele pitice pe scuarurile bulevardelor, crocusii imbraca unele peluze de prin cartier, am vazut si narcise, dar nu s-au deschis inca..., ghioceii nu au inflorit, dar cred ca saptamana asta o vor face.
Sus In jos
Karla

MesajSubiect: Re: Gradina Karlei   Gradina Karlei - Pagina 42 Icon_minitimeLun Feb 17, 2014 11:16 am

Am inceput timid de ieri sa curat masivele, insa m-a gonit ploaia.
Am inceput sa-mi mai cumpar plantute, au aparut in magazine. Vreau sa pun anul asta hesperis, sa-mi miroasa gradina ca la Giverny (anul trecut mirosea de de traznea gradina lui Monet de la ele).
Sus In jos
penelopa

penelopa

Numarul mesajelor : 4030
Localizare : Peris de capitala
Joburi/Distractii : multiple
Stare de spirit : vesnica nemultumire
Data de inscriere : 04/03/2011

MesajSubiect: Re: Gradina Karlei   Gradina Karlei - Pagina 42 Icon_minitimeLun Feb 17, 2014 1:11 pm

E bine ca stii ce vrei, Karla  Very Happy  Eu, inca, ma mai las la mana intamplarii  pirat 
Sus In jos
bubu

Numarul mesajelor : 2033
Stare de spirit : in general buna
Data de inscriere : 09/06/2008

MesajSubiect: Re: Gradina Karlei   Gradina Karlei - Pagina 42 Icon_minitimeLun Feb 17, 2014 1:29 pm

Stiu ca citisem pe undeva ca hesperisul ar fi planta invaziva...
Sus In jos
Doini

MesajSubiect: Re: Gradina Karlei   Gradina Karlei - Pagina 42 Icon_minitimeLun Feb 17, 2014 1:36 pm

Ce mai conteaza, daca are un parfum puternic  geek 
O ti sub control sau o lasi sa te invadeze cu parfumul ei.  clown 
Sus In jos
Karla

MesajSubiect: Re: Gradina Karlei   Gradina Karlei - Pagina 42 Icon_minitimeLun Feb 17, 2014 7:01 pm

E invaziva in sensul ca se reseamana daca-i place la tine, fiindca nu tine de la un an la altul.
La mine valeriana aceea asortata cu bujorii se insamanteaza ca debila peste tot, dar o smulg si scap de ea. Hesperisul chiar vreau sa se insamanteze, ca scap de o cheltuiala.

Verveina de Buenos Aires nu vrea sa se insamanteze decat rar, si ce mi-ar placea sa mai scutesc niste bani...
Sus In jos
Karla

MesajSubiect: Re: Gradina Karlei   Gradina Karlei - Pagina 42 Icon_minitimeLun Feb 17, 2014 9:30 pm

Si cea mai frumoasa floricica din gradina mea.
O cheama Mathilde, e bebelusul fiicei lui Max si are 6 luni... mi-e draga de-mi vine s-o mananc.

Sus In jos
Doini

MesajSubiect: Re: Gradina Karlei   Gradina Karlei - Pagina 42 Icon_minitimeLun Feb 17, 2014 9:34 pm

Of Karla, este un bebelus superb! Sa fie norocosa si sanatosa! Cred ca este magic sa ai un bebelus in familie!

Ultima editare efectuata de catre Doini in Mar Feb 18, 2014 12:12 am, editata de 3 ori
Sus In jos
laurabv

laurabv

MesajSubiect: Re: Gradina Karlei   Gradina Karlei - Pagina 42 Icon_minitimeMar Feb 18, 2014 12:00 am

Ce draguta e Mathilde ! Are fata luminoasa si ochi superbi...sa va traiasca si sa va bucurati alaturi de ea !
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Gradina Karlei   Gradina Karlei - Pagina 42 Icon_minitime

Sus In jos

Gradina Karlei
Sus 
Pagina 42 din 43Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 22 ... 41, 42, 43  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Gradina Karlei
» GRADINA DE POVESTE