| Gradina Karlei | |
|
+29ghana laurabv doina ella06 geodezia popescugp duduta190578 sicamin anasstasia georgy Marga gabriela60 Dorina Danila Carina doinabacau mihaela Doini GetaV Mihai bubu Myosotis georgiana Vernil Rux penelopa costieanuconstantin stefana Tinkerbell Karla 33 participanți |
|
Autor | Mesaj |
---|
geodezia
Numarul mesajelor : 3566 Localizare : Ticleni Joburi/Distractii : flori.goblene , Stare de spirit : buna Data de inscriere : 07/06/2011
| Subiect: Re: Gradina Karlei Dum Iun 23, 2013 9:35 am | |
| multam ..rapsodie in blue e superb ... | |
|
| |
Tinkerbell
Numarul mesajelor : 2311 Localizare : Insula de Smarald Joburi/Distractii : scurmatul Stare de spirit : zburatoare Data de inscriere : 08/04/2011
| Subiect: Re: Gradina Karlei Lun Iun 24, 2013 7:24 pm | |
| Nasol ca natura sa-ti zadarniceasca asteptarile de 1 an La trandafiri mai ai o sansa la o alta inflorire ,dar la bujori .........oha | |
|
| |
penelopa
Numarul mesajelor : 4030 Localizare : Peris de capitala Joburi/Distractii : multiple Stare de spirit : vesnica nemultumire Data de inscriere : 04/03/2011
| Subiect: Re: Gradina Karlei Lun Iun 24, 2013 11:57 pm | |
| Karla, eu cred ca or sa-si revina campanulele dupa 2-3 zile cu soare. Nu stiu ce sa mai cred si nu stiu ce sa mai sper la gradinile noastre cu asa vreme tampita ce bantuie peste noi in ultimii ani!!! | |
|
| |
Karla
Numarul mesajelor : 2635 Localizare : France Joburi/Distractii : literatura, istorie, calatorii Stare de spirit : vesela Data de inscriere : 22/03/2011
| Subiect: Re: Gradina Karlei Mier Iun 26, 2013 10:10 am | |
| Asta e, Tink, m-am consolat.. am citit pe undeva ca japonezii, mari amatori de bujori, ii protejeaza de soare si ploi cu umbrele, ca sa profite cat mai mult de prezenta lor.
Nu-si mai revin, Penelopa. O sa le tai radical, sa se refaca, poate imi mai infloresc o data la toamna. In unii ani repeta inflorirea, cand le tuna lor. | |
|
| |
Tinkerbell
Numarul mesajelor : 2311 Localizare : Insula de Smarald Joburi/Distractii : scurmatul Stare de spirit : zburatoare Data de inscriere : 08/04/2011
| Subiect: Re: Gradina Karlei Mier Iun 26, 2013 2:00 pm | |
| Bujorii pot fi si remontanti? E bine de stiut Mie caldura si ultimle ploi mi-au distrus florile la Lavender Ice si la Elfe Elfe insa mai are boboci
| |
|
| |
Karla
Numarul mesajelor : 2635 Localizare : France Joburi/Distractii : literatura, istorie, calatorii Stare de spirit : vesela Data de inscriere : 22/03/2011
| Subiect: Re: Gradina Karlei Mier Iun 26, 2013 8:31 pm | |
| Nu bujorii, Tinkerbell, Penelopa vorbea de campanulele muralis... Bujorii nu infloresc decat o singura data, eu n-am auzit de remontanti. | |
|
| |
Karla
| Subiect: Re: Gradina Karlei Joi Iun 27, 2013 1:17 pm | |
| Alte campanule (cu valeriane albe)... [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]penstemon... [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]"Laurent Cabrol" (D. Massad/ Guillot), delphinium roz... [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]Purple Eden (Carruth), achemilla molis... [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]ceanothus bleu... [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]allium azureum, gata sa se deschida... [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] | |
|
| |
bubu
Numarul mesajelor : 2033 Localizare : Bucuresti Stare de spirit : in general buna Data de inscriere : 09/06/2008
| Subiect: Re: Gradina Karlei Joi Iun 27, 2013 1:43 pm | |
| Cum arata campanulele tale . In veci nu o sa le vad pe ale mele la fel, sunt multumita ca mi-au trait si inflorit 3 exemplare din cate am pus. | |
|
| |
Karla
| Subiect: Re: Gradina Karlei Joi Iun 27, 2013 1:52 pm | |
| Hé hé, pamantul fertil de acasa...trebuie sa "saracesti" solul ca sa mearga campanulele... eu nu mai stiu cum sa-l ingras | |
|
| |
penelopa
Numarul mesajelor : 4030 Localizare : Peris de capitala Joburi/Distractii : multiple Stare de spirit : vesnica nemultumire Data de inscriere : 04/03/2011
| Subiect: Re: Gradina Karlei Joi Iun 27, 2013 2:32 pm | |
| Pe mine m-a făcut curioasă arbustul ăla de care n-am mai auzit până acum:ceanothus Am călătorit pe internet şi am aflat că se mai cheamă "liliac californian", că înfloreşte primăvara, că este foarte decorativ, că-i place la soare... numai dacă rezistă la noi n+am aflat | |
|
| |
geodezia
Numarul mesajelor : 3566 Localizare : Ticleni Joburi/Distractii : flori.goblene , Stare de spirit : buna Data de inscriere : 07/06/2011
| Subiect: Re: Gradina Karlei Joi Iun 27, 2013 2:37 pm | |
| eu la-am pus mai la umbra si a decedat cu glorie | |
|
| |
ella06
Numarul mesajelor : 481 Localizare : dej jud cluj Joburi/Distractii : distractii Stare de spirit : vesela Data de inscriere : 23/06/2013
| Subiect: Buna Joi Iun 27, 2013 2:51 pm | |
| As dori sa te rog nu doresti sa facem schimb de lastari as dori ebb tide | |
|
| |
Carina
Numarul mesajelor : 428 Localizare : Brasov Joburi/Distractii : dependenta de gradinarit Stare de spirit : astept primavara Data de inscriere : 24/06/2011
| Subiect: Re: Gradina Karlei Joi Iun 27, 2013 2:53 pm | |
| M-ai omorat cu campanulele alea, sunt superbe Ale mele anul asta n-au aratat prea bine, unele au ajuns pe sub tufele de trandafiri si nu se mai vad deloc, trebuie sa le mut in toamna, iar cele inalte, mai ales persicifolia, au ajuns pe jos din cauza furtunilor. Si Purple Eden are o culoare grozava! Tocmai cand voiam sa zic ce bine seamana cu Ebb Tide am cautat pe net si am vazut ca e acelasi trandafir | |
|
| |
Doini
Numarul mesajelor : 4009 Localizare : Haga Joburi/Distractii : visatul cu ochii deschisi Stare de spirit : Zen Data de inscriere : 09/03/2011
| Subiect: Re: Gradina Karlei Joi Iun 27, 2013 6:04 pm | |
| Imi plac foarte mult combinatiile de plante si culori Eu datorita lui Purple Eden o luasem razna in 2011 :bom:si tot datorita lui m-am si inscris pe forumuri (ca sa aflu furnizorii De luat, nu am reusit sa-l iau, dar in schimb am ramas loiala Clubului Apropo, ar fi chinuit intr-un ghiveci? | |
|
| |
Karla
| Subiect: Re: Gradina Karlei Joi Iun 27, 2013 7:19 pm | |
| Nu rezista, Penelopa, doar daca-l pui in ghiveci... eu am cumparat varianta cea mai rezistenta la frig ca sa-mi reziste in pamant.
Geodezia, si astuia tot soarele ii place, la umbra nici nu infloreste...
Ella, e dificil cu lastarii la mine, tocmai din Franta, nu rezista la transport... Insa te pot ajuta fara probleme ca sa-ti procuri un exemplar, la mine se gasesc pe toate drumurile.... iti fac o comanda la toamna daca vrei (si pentru cine il mai doreste), costa 8 euro anul trecut.
Asa am patit si eu cu percifolia, Carina, am zis ca la anul le pun tutori...
| |
|
| |
Karla
| Subiect: Re: Gradina Karlei Joi Iun 27, 2013 7:20 pm | |
| Merge in ghiveci, Doini, insa nu mai mult de un an, maxim doi, apoi va trebui sa-l dai... | |
|
| |
Doini
Numarul mesajelor : 4009 Localizare : Haga Joburi/Distractii : visatul cu ochii deschisi Stare de spirit : Zen Data de inscriere : 09/03/2011
| Subiect: Re: Gradina Karlei Joi Iun 27, 2013 11:14 pm | |
| Multumesc pentru raspuns. Mai am trei trandafiri in ghiveci si nu vreau sa mai "chinui" inca unu | |
|
| |
ella06
Numarul mesajelor : 481 Localizare : dej jud cluj Joburi/Distractii : distractii Stare de spirit : vesela Data de inscriere : 23/06/2013
| Subiect: Re: Gradina Karlei Vin Iun 28, 2013 10:34 am | |
| - Karla a scris:
- Nu rezista, Penelopa, doar daca-l pui in ghiveci... eu am cumparat varianta cea mai rezistenta la frig ca sa-mi reziste in pamant.
Geodezia, si astuia tot soarele ii place, la umbra nici nu infloreste...
Ella, e dificil cu lastarii la mine, tocmai din Franta, nu rezista la transport... Insa te pot ajuta fara probleme ca sa-ti procuri un exemplar, la mine se gasesc pe toate drumurile.... iti fac o comanda la toamna daca vrei (si pentru cine il mai doreste), costa 8 euro anul trecut.
Asa am patit si eu cu percifolia, Carina, am zis ca la anul le pun tutori...
Da vreauuuuu vreau trei( vreau si pt o doamna drag mie si vreau sa fac o surpriza) :bounce:isi doreste foarte mult .Multumesc foarte mult. Pupici dulci | |
|
| |
doina
Numarul mesajelor : 648 Localizare : Oltenita Joburi/Distractii : gradinaritul pe balcon Stare de spirit : relaxata Data de inscriere : 27/06/2011
| Subiect: Re: Gradina Karlei Vin Iun 28, 2013 11:40 am | |
| Si eu am ramas cu ochii tot pe campanule :shock:dar am vazut ca nu le trebuie substrat 'ingrasat'. Eu am inceput sa le pun ingrasamat superdiluat la toate plantele din balconasul meu , inclusiv campanulelor. | |
|
| |
Karla
| Subiect: Re: Gradina Karlei Vin Iun 28, 2013 11:41 am | |
| Pentru nimic. Las link-ul catre site-ul furnizorului meu, ca sa-ti faci o idee... [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]Pre-comenzile se pot face incepând cu luna august, livrarile incep la jumatatea lui octombrie. Site-ul o sa fie pus la zi, deocamdata totul e epuizat (e unul dintre cei mai buni editori, nu-i ramane nimic nevândut...) | |
|
| |
bubu
Numarul mesajelor : 2033 Localizare : Bucuresti Stare de spirit : in general buna Data de inscriere : 09/06/2008
| Subiect: Re: Gradina Karlei Vin Iun 28, 2013 11:43 am | |
| O sa incerc sa fac un coltisor unde sa "saracesc" solul, sa vad daca le merge mai bine. Pana acum dadeam vina pe caldura din timpul verii, nu pe sol... | |
|
| |
Karla
| Subiect: Re: Gradina Karlei Vin Iun 28, 2013 11:43 am | |
| Nu, Doina, nu le trebuie ingrasamant, cel putin din cate stiu eu. Sunt plante de camp, ori alpine, cresc doar cu o mana de pamant si cu ploaia din cer. La mine solul e foarte sarac, pietros, alcalin... nu le fac nimic niciodata, cresc singure. | |
|
| |
Karla
| Subiect: Re: Gradina Karlei Vin Iun 28, 2013 11:46 am | |
| Alina, asta cu caldura nu stiu ce sa-ti spun, la mine rar temperatura trece de 36°C in timpul verii... insa cu siguranta ingrasamintele nu le fac bine. Cauta niste pamant epuizat pe undeva, niste pamant de santier sau adauga pietris. La mine toate merg de minune, de nu mai scap de ele. Infloreste si campanula aglomerata, am divizat-o anul trecut ca nu mai scapam de ea... nu stiu daca apuc sa fac vreo poza ca iar au inceput ploile. N-am udat ghivecele nici macar o singura data pe anul asta. | |
|
| |
doina
Numarul mesajelor : 648 Localizare : Oltenita Joburi/Distractii : gradinaritul pe balcon Stare de spirit : relaxata Data de inscriere : 27/06/2011
| Subiect: Re: Gradina Karlei Vin Iun 28, 2013 12:01 pm | |
| Multumesc Karla. O sa ma straduiesc sa le ud cu apa simpla dar poate campanulele mele sunt altfel nu ca cele de gradina Stiu ca le place racoarea dar nu cred ca rezista iarna afara. I-am dus mamei mele la curte o campanula despre care am inteles ca poate fi cresuta afara la noi dar nu a rezistat iernii [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] asta a fost. | |
|
| |
geodezia
| Subiect: Re: Gradina Karlei Vin Iun 28, 2013 12:01 pm | |
| cu vreo 5 buc ma inscriu eu de acum aci vazui purple spalsh asta sigur il vreau si alti citiva striati [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] | |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Gradina Karlei | |
| |
|
| |
| Gradina Karlei | |
|