| la Bubu | |
|
+31ghana laurabv Paulyna popescugp Marga georgy duduta190578 anasstasia gabriela60 marirogo Carina elena410 doinabacau geodezia codruta Doini mihaela Mirela ani Attila costieanuconstantin Vernil Rux Tinkerbell sicamin georgiana Karla Myosotis stefana penelopa bubu 35 participanți |
|
Autor | Mesaj |
---|
Tinkerbell
Numarul mesajelor : 2311 Localizare : Insula de Smarald Joburi/Distractii : scurmatul Stare de spirit : zburatoare Data de inscriere : 08/04/2011
| Subiect: Re: la Bubu Vin Iul 06, 2012 10:51 am | |
| Eu stiam ca se pastreaza o parte din tije a faca samanta si sa se inmulteasca | |
|
| |
bubu
Numarul mesajelor : 2033 Localizare : Bucuresti Stare de spirit : in general buna Data de inscriere : 09/06/2008
| Subiect: Re: la Bubu Vin Iul 06, 2012 1:11 pm | |
| Am luat campanule perene, nu bianuale. Oricum n-am luat prea multe, vreau intai sa testez cum se descurca vara, pe caldurile astea. Tin minte ca citisem undeva ca le-ar place mai racorica. Si asa ma incapatanez cu lupin si delphinium care la ora asta arata groaznic. | |
|
| |
Tinkerbell
Numarul mesajelor : 2311 Localizare : Insula de Smarald Joburi/Distractii : scurmatul Stare de spirit : zburatoare Data de inscriere : 08/04/2011
| Subiect: Re: la Bubu Mar Iul 10, 2012 11:25 am | |
| Campanule perene? De unde? Delphnium l-ai luat de pe aici sau lai comadat prin posta? Eu am lupin mic,pus de mine anul trecut,am gasit undeva de cumparat dar erau foarte mari,destul de trecuti si prea scumpi(anul asta era ultimul pt ei Mda sunt cam toate de zona mai racoroasa si mai umeda | |
|
| |
penelopa
Numarul mesajelor : 4030 Localizare : Peris de capitala Joburi/Distractii : multiple Stare de spirit : vesnica nemultumire Data de inscriere : 04/03/2011
| Subiect: Re: la Bubu Mar Iul 10, 2012 1:24 pm | |
| Am eu campanula perena, Bubu, de la Doinabacau! Intr-adevar, ii place mai la umbra si racoare. Pe tijele cu flori scuturate, apar alte floricele, dar mai rare. La mine este in a 2-a vara si, fata de anul trecut, tufa s-a marit anul acesta. [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] | |
|
| |
bubu
Numarul mesajelor : 2033 Localizare : Bucuresti Stare de spirit : in general buna Data de inscriere : 09/06/2008
| Subiect: Re: la Bubu Mar Iul 10, 2012 2:31 pm | |
| Campanulele le-am comandat prin posta, sunt ca a lui Pene dar pe bleo. Le-am plantat undeva cu putina umbra, sa vedem daca se descurca.
Cat despre lupin si delphinum am plantat in fiecare an si nu prea rezista. Acum incerc cu lupin luat de la tara. Am o tufa de anul trecut si o tufa de anul asta. Poate reusesc sa-i pastrez. | |
|
| |
Tinkerbell
| Subiect: Re: la Bubu Joi Iul 12, 2012 6:03 pm | |
| Ar trebui sa gasesti un loc usor mai umbrit pt delfine;lupinul e bianual si rareori reuseste sa se inmulteasca spontan;daca culegi semintele si le pui tu la inmultit in pamant mai bun ,reusesti sa-l inmultesti Multumesc pt datele despre campanule ,o sa ma uit la poze daca ai cumva | |
|
| |
bubu
| Subiect: Re: la Bubu Lun Iul 16, 2012 11:44 am | |
| Zilele astea numai ei mai infloresc, am zis sa-i fac vedete. Si nici nu sunt prea afectati de caldurile astea naucitoare. [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] | |
|
| |
penelopa
Numarul mesajelor : 4030 Localizare : Peris de capitala Joburi/Distractii : multiple Stare de spirit : vesnica nemultumire Data de inscriere : 04/03/2011
| Subiect: Re: la Bubu Lun Iul 16, 2012 12:19 pm | |
| Da' ai niţe delphinium p-acolo!!! Albaştri | |
|
| |
Marga
Numarul mesajelor : 1555 Localizare : Timisoara Joburi/Distractii : florile Stare de spirit : buna Data de inscriere : 16/07/2011
| Subiect: Re: la Bubu Lun Iul 16, 2012 12:54 pm | |
| Foarte frumosi si nu sint afectati deloc de caldura . | |
|
| |
bubu
| Subiect: Re: la Bubu Lun Iul 16, 2012 1:41 pm | |
| Nemtisori Pene, nu delphinium, nemtisor. Binenteles ca au iesit si alte culori dar pe aia ii smulg. | |
|
| |
geodezia
Numarul mesajelor : 3566 Localizare : Ticleni Joburi/Distractii : flori.goblene , Stare de spirit : buna Data de inscriere : 07/06/2011
| Subiect: Re: la Bubu Lun Iul 16, 2012 7:36 pm | |
| hai ma Myo zi tu la cine trebuie sa se puna direct cu browse sa fie mai usor bre .... | |
|
| |
bubu
| Subiect: Re: la Bubu Lun Aug 06, 2012 11:07 am | |
| Cativa trandafiri care rezista cu greu. Florajet [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]Faunul si Bernadette Lafont [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]Goldelse [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]Ashram (Bora-bora) mai palid fata de infloririle anterioare [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] | |
|
| |
geodezia
Numarul mesajelor : 3566 Localizare : Ticleni Joburi/Distractii : flori.goblene , Stare de spirit : buna Data de inscriere : 07/06/2011
| Subiect: Re: la Bubu Lun Aug 06, 2012 12:46 pm | |
| ete asa fa-ne necaz pe arsura asta ..la mine saracele rose de-abia rezista cu apa de saptamina trecute ca eu nu mai am curaj sa ud din fintina .. mi-e frica sa nu imi sece asa ca daca rezista bine daca nu dumnezeu sa ii apere .. mai rau este ca pina in nov nu da picatura de ploaie | |
|
| |
Karla
Numarul mesajelor : 2635 Localizare : France Joburi/Distractii : literatura, istorie, calatorii Stare de spirit : vesela Data de inscriere : 22/03/2011
| Subiect: Re: la Bubu Lun Aug 06, 2012 7:29 pm | |
| Arata foarte bine, in ciuda secetei... e de mirare ca nu ti s-au imbolnavit de la caldura, au frunzele sanatoase.. | |
|
| |
bubu
| Subiect: Re: la Bubu Lun Aug 06, 2012 11:29 pm | |
| Tratamentele preventive se pare ca au dat roade, traiasca urzicile. In afara de Variegata nu am probleme, adica o frunza cu patare nu se pune, zic eu. Si scoarta i-a ajutat, o duc mai bine dupa ce i-am acoperit in zona radacinior. Dar imi scot parleala cu deja celebra mea Variegata, n-am scapat de fainare si acum are si rugina. De ce sa nu ma distrez si eu, daca nu-mi ajungea arsita...
Ultima editare efectuata de catre bubu in Mier Aug 08, 2012 8:45 pm, editata de 1 ori | |
|
| |
Karla
Numarul mesajelor : 2635 Localizare : France Joburi/Distractii : literatura, istorie, calatorii Stare de spirit : vesela Data de inscriere : 22/03/2011
| Subiect: Re: la Bubu Mar Aug 07, 2012 7:15 pm | |
| Ai tratat cu sulf in mai multe reprize? | |
|
| |
bubu
| Subiect: Re: la Bubu Joi Aug 09, 2012 3:34 pm | |
| Nu, am stropit prima data cu sulf, apoi cu alte produse . Asa mi-au recomadat de la fitofarmacie, dar vad ca nu a dat rezultat. Ce sa fac, ma intorc la sulf ? Si in cate reprize sa dau ? | |
|
| |
Karla
| Subiect: Re: la Bubu Joi Aug 09, 2012 9:14 pm | |
| Stropeste sistematic cu sulf, Bubu... nu stiu ce produs ai folosit, insa respecta dozele si indicatiile de pe eticheta: trebuie sa fie precizat acolo in ce ritm trebuie sa stropesti. Si mai rupe din ce e afectat grav, ca sa ajuti planta. Oricum, tu hranesti bine solul, are de unde sa se regenereze... nu e de mirare ca nu a trecut totusi, la seceta care a bantuit (ca am citit ca se raceste vremea) | |
|
| |
bubu
| Subiect: Re: la Bubu Sam Aug 11, 2012 9:11 am | |
| Vremea s-a racit, e asa bine.
O sa stropesc de mai multe ori cu sulf si poate vad rezultate. Produsul folosit se cheama Sulf muiabil, e un praf care contine 80% sulf si care se dizolva in apa. Celellate produse nu contineau deloc sulf, aveau alte substante active. | |
|
| |
bubu
| Subiect: Re: la Bubu Vin Aug 17, 2012 9:12 pm | |
| Imi reinfloreste Marietta Silva Tarouca, dar de la primul val de flori a mai avut cate-o crenguta inflorita din cand in cand. As zice ca e mai remontanta ca multi grimpanti. [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] | |
|
| |
Carina
Numarul mesajelor : 428 Localizare : Brasov Joburi/Distractii : dependenta de gradinarit Stare de spirit : astept primavara Data de inscriere : 24/06/2011
| Subiect: Re: la Bubu Vin Aug 17, 2012 10:18 pm | |
| Deja imi pare rau ca nu am luat-o si eu Mi-au trebuit Leontine Gervais si Maria Lisa, care n-au inflorit nici macar o data anul asta, darmite sa mai si repete | |
|
| |
bubu
| Subiect: Re: la Bubu Sam Aug 18, 2012 9:55 am | |
| Iti dau butasi daca vrei, deci sa nu-ti para rau . Cel mai mult imi place la ea nu ca e infloricioasa, imi place frunzisul si ca nu are ghimpi multi, e gingasa ca sa zic asa. Trebuie sa studiez, sa gasesc si alte liane la fel de grozave ca mai am pomi in care sa le catar . | |
|
| |
Karla
| Subiect: Re: la Bubu Sam Aug 18, 2012 10:51 am | |
| Lasa, Alina ca o sa te umple de flori... asa ia ea o pauza in timpul verii, insa infloreste din abundenta, mai ales in iunie. | |
|
| |
bubu
| Subiect: Re: la Bubu Dum Aug 19, 2012 10:09 am | |
| Cred ca m-am exprimat neclar , ca nu ma plangeam de ea, din contra o laudam ca e infloricioasa, nu are ghimpi multi si are frunzis deosebit. | |
|
| |
Karla
| |
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: la Bubu | |
| |
|
| |
| la Bubu | |
|