| Gradina de la etaj | |
|
+26geodezia popescugp sicamin leonor georgy Marga anasstasia doinabacau Mariabt duduta190578 gabriela60 bibacj doina elena410 Doini Vernil codruta bubu Tinkerbell Rux georgiana Karla dolion Myosotis penelopa stefana 30 participanți |
|
Autor | Mesaj |
---|
Myosotis Admin
Numarul mesajelor : 5257 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : mainile-n pamant pan' la coate Stare de spirit : tot inainte !!! Data de inscriere : 21/01/2008
| Subiect: Re: Gradina de la etaj Vin Sept 28, 2012 3:10 pm | |
| | |
|
| |
stefana
Numarul mesajelor : 1443 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : Plantele si mersul pe jos Stare de spirit : Fericirea vine din lucruri marunte Data de inscriere : 08/06/2008
| Subiect: Re: Gradina de la etaj Vin Noi 02, 2012 4:43 pm | |
| In balcon a poposit un alt trandafir piticut [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]Aveam pana acum piticut alb, galben si roz . | |
|
| |
georgiana
Numarul mesajelor : 2072 Localizare : valenii de munte/prahova Joburi/Distractii : hibiscusii Stare de spirit : buna Data de inscriere : 19/03/2011
| Subiect: Re: Gradina de la etaj Vin Noi 02, 2012 5:35 pm | |
| Chiar piticut! Sa traiasca si sa infloreasca! | |
|
| |
leonor
Numarul mesajelor : 1070 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : florile Stare de spirit : optimista Data de inscriere : 13/02/2012
| Subiect: Re: Gradina de la etaj Sam Noi 03, 2012 5:14 pm | |
| Frumusel trandafirul,sa va traiasca. | |
|
| |
Myosotis Admin
Numarul mesajelor : 5257 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : mainile-n pamant pan' la coate Stare de spirit : tot inainte !!! Data de inscriere : 21/01/2008
| Subiect: Re: Gradina de la etaj Dum Noi 04, 2012 8:34 am | |
| Ai facut loc in balcon cu ocazia racirii vremii ? | |
|
| |
Tinkerbell
Numarul mesajelor : 2311 Localizare : Insula de Smarald Joburi/Distractii : scurmatul Stare de spirit : zburatoare Data de inscriere : 08/04/2011
| Subiect: Re: Gradina de la etaj Dum Noi 04, 2012 6:52 pm | |
| Stef vad ca te molipsesti de "trandafirita" Am cam neglijat piticutii si culmea e ca ei au inflorit cam tot timpul
| |
|
| |
Myosotis Admin
| Subiect: Re: Gradina de la etaj Lun Noi 05, 2012 8:25 am | |
| E molipsita de plantita, ca ii place si ei tot ce e verde si infloreste . Numai ca nu are unde le tine pe toate.
| |
|
| |
Tinkerbell
Numarul mesajelor : 2311 Localizare : Insula de Smarald Joburi/Distractii : scurmatul Stare de spirit : zburatoare Data de inscriere : 08/04/2011
| Subiect: Re: Gradina de la etaj Mar Noi 06, 2012 8:31 am | |
| Aia stiam,dar de trandafirita nu se molipsise inca Stef am un pui de orhidee care are 2 radacinute(ti l-am aratat io la mine) acu are si tija florala Il las agatat in tija materna sau il improprietaresc cu ceva scoarta? Sau cu ce ? O orhidee poate tine mai multi "copii"?
| |
|
| |
stefana
Numarul mesajelor : 1443 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : Plantele si mersul pe jos Stare de spirit : Fericirea vine din lucruri marunte Data de inscriere : 08/06/2008
| Subiect: Re: Gradina de la etaj Mar Noi 06, 2012 3:42 pm | |
| Lasa-l sa mai stea cu parintii | |
|
| |
Tinkerbell
| Subiect: Re: Gradina de la etaj Mier Noi 07, 2012 9:54 am | |
| Hm cam rasfatat puiu' asta Mai are ceva frati din care unii n-au radacini | |
|
| |
stefana
| Subiect: Re: Gradina de la etaj Mier Noi 07, 2012 2:39 pm | |
| Am inceput sa citesc intens subiectul trandafiri Doi dintre protejati au facut fainare pe lastarii noi. Cica din cauza diferentelor mari de temperatura in interval scurt (nu se pune problema secetei pe balconul meu). Neavand fungicid, sau zer la indemana, i-am stropit cu solutie de ... praf de copt. Le urmaresc cu atentie evolutia . Ce credeti frunzele deja atacate de fainare sunt compromise sau isi vor reveni? | |
|
| |
stefana
| Subiect: Re: Gradina de la etaj Mier Noi 07, 2012 2:47 pm | |
| Piticutul galben de la Karla s-a fainat chiar pe doi dintre noii bobocei. Sper sa se deschida totusi ca prea este frumusica floarea lui [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine] | |
|
| |
stefana
| Subiect: Re: Gradina de la etaj Mier Noi 07, 2012 2:50 pm | |
| - Myosotis a scris:
- Ai facut loc in balcon cu ocazia racirii vremii ?
N-am facut nici un loc, este o inghesuiala de nedescris . Loc se facuse in camera plantelor, unde mi-au murit pe canicula sumedenie de violete, chiar si hoya puse la inradacinat. | |
|
| |
bubu
Numarul mesajelor : 2033 Localizare : Bucuresti Stare de spirit : in general buna Data de inscriere : 09/06/2008
| Subiect: Re: Gradina de la etaj Mier Noi 07, 2012 3:27 pm | |
| Stef si eu am fainare, acum pe toamna la mai multi trandafiri. Dau vina tot pe diferentele mari de temperatura dintre zi si noapte si pe umezeala din atmosfera. Funzele afectate trebuie inlaturate. Si de stropit eu scrisesem pe undeva de bicarbonat de sodiu, nu de praf de copt. Sau e acelasi lucru ? | |
|
| |
stefana
| Subiect: Re: Gradina de la etaj Mier Noi 07, 2012 3:34 pm | |
| Citisem pe undeva sfatul unui priceput in ale trandafirilor despre praful de copt in combaterea fainarii. Care din cate stiu este un amestec de bicarbonat cu sare de lamaie . | |
|
| |
gabriela60
Numarul mesajelor : 1334 Localizare : Tg.Jiu Joburi/Distractii : inginer Stare de spirit : buna Data de inscriere : 03/07/2011
| Subiect: Re: Gradina de la etaj Joi Noi 08, 2012 6:08 am | |
| pentru fainare eu am stropit cu TILT si sa stiti ca a fost foarte eficient.Si nici nu am folosit o fiola intreaga pentru ca nu a fost nevoie,ce mi-a ramas am tras-o intr-o siringa,i-am pus capacu pentru ac si o pastrez asa. | |
|
| |
Tinkerbell
| Subiect: Re: Gradina de la etaj Joi Noi 08, 2012 11:40 am | |
| Stef nu mai stropi cu nimic prafu de copt e ala de amoniu nu de sodiu Io zic ca le iei frunzele sau le stergi Fainare la mine au facut intotdeauna pitici care mi-i lua Elfu de sf Valentin In casa e prea cald pt ei,in balcon e prea multa umezeala,de aia io ma chinuiam sa-i plantez cat se poate de repede in gradina sau sa-i pun in sera | |
|
| |
stefana
| Subiect: Re: Gradina de la etaj Mier Noi 14, 2012 5:22 pm | |
| Ai dreptate, trebuia sa rup frunzele atacate, ca nu arata bine, desi nu mai au fainare. In schimb bobocul si-a aratat muschii deschizandu-se (are o petala vizibil afectata) [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]Aici vecinul lui de un alb pur [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] | |
|
| |
Vernil
Numarul mesajelor : 2383 Localizare : acasa Joburi/Distractii : munca Stare de spirit : ok Data de inscriere : 09/06/2008
| Subiect: Re: Gradina de la etaj Sam Noi 17, 2012 9:08 am | |
| Stef, acum vreo 6 ani am umplut pervazele cu trandafiri piticuti. Pe vremea aceea nu stiam cerintele plantelor, mai ales cele legate de curentii de aer de care au nevoie foarte multe plante, trandafirii se numara printre ele, ca si muscatele. Pulverizeaza-i zilnic cu apa cu sapun, metoda ce am invatat-o de la tine, si aeriseste cat de mult poti locul in care stau ei. Vor face fainare non-stop. | |
|
| |
Tinkerbell
| Subiect: Re: Gradina de la etaj Dum Noi 18, 2012 10:07 am | |
| Sau mai simplu ii pui in pamant Am vazut la Unirea,in blocul cu BRD(ala pe colt),in partea dinspre Hanul lui Manuc (etajul 1 daca nu ma insel) un balcon care de vreo cativa ani are trandafiri,de aia mari Nu stiu cum face,iarna cred ca ii tine in balcon ,probabil infofoliti,cert e ca vara balconul e o frumusete Poate ii tine in subsol? Balconul e deschis,cand mai trec pe acolo o sa incerc sa ma lamuresc daca la vremea asta mai sunt in balcon Atunci trandafirii tai ar avea o sansa,ii lasi in balcon in ghivece mai mari si infofoliti | |
|
| |
sicamin
Numarul mesajelor : 389 Localizare : timisoara Joburi/Distractii : drumetii ,gradinarit Stare de spirit : destul de buna Data de inscriere : 01/04/2011
| Subiect: Re: Gradina de la etaj Lun Noi 19, 2012 4:30 pm | |
| Eu am 2 pitici ,care inauntru faceau fainare dar de vreo 3 ani ii am intr-o jardiniera afara si iarna ,fara sa-i protejez. In casa faceau niste flori mici si anemice dar afara au inflorit toata vara (au si acum flori). | |
|
| |
sicamin
Numarul mesajelor : 389 Localizare : timisoara Joburi/Distractii : drumetii ,gradinarit Stare de spirit : destul de buna Data de inscriere : 01/04/2011
| Subiect: Re: Gradina de la etaj Lun Noi 19, 2012 4:55 pm | |
| [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]Nu gasesc poze de anul trecut ,dar asa aratau in vara asta trandafirii mei pitici. Am 2 ,unul galben si unul portocaliu. | |
|
| |
stefana
| Subiect: Re: Gradina de la etaj Lun Noi 19, 2012 5:34 pm | |
| Cel portocaliu este superb, Sica | |
|
| |
sicamin
| Subiect: Re: Gradina de la etaj Mar Noi 20, 2012 10:04 pm | |
| Stef ,am pus cativa butasi in interior ,cu pet in cap si sper sa se prinda. Daca se prind iti dau si tie sa-ti pui in gradina de la etaj | |
|
| |
Tinkerbell
| Subiect: Re: Gradina de la etaj Mar Noi 20, 2012 11:01 pm | |
| Sica tu ai prins piticuti? Eu am incercat fara succes Anul asta am aplecat niscai crengute mai mici sa incerc un marcotaj Crezi ca e o idee buna?
| |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Gradina de la etaj | |
| |
|
| |
| Gradina de la etaj | |
|