| Vande frumoase :p | |
|
+9bubu laurabv penelopa DanaA Melania Dana Caras geodezia Brindusa Doini 13 participanți |
|
Autor | Mesaj |
---|
anca.nicolau
Numarul mesajelor : 6 Localizare : timisoara Joburi/Distractii : florile Stare de spirit : increzatoare Data de inscriere : 18/05/2014
| Subiect: Re: Vande frumoase :p Lun Iul 07, 2014 2:22 pm | |
| Sa imi ud Vanda, am inteles ca e buna. | |
|
| |
Doini
Numarul mesajelor : 4009 Localizare : Haga Joburi/Distractii : visatul cu ochii deschisi Stare de spirit : Zen Data de inscriere : 09/03/2011
| Subiect: Re: Vande frumoase :p Lun Iul 07, 2014 5:57 pm | |
| Buna Anca! Bine ai venit pe Clubul Gradinarilor Iti voi da paste retetei pe care am folosit-o eu: Adună o mână de crenguțe proaspete de salcie. Salcia conține o substanță chimică naturală: IBA (acid indolebutyric) care este un bun hormon de înrădăcinare. Taie crenguțele de salcie în bucăți de 10 cm. Ca să faci 2 litri de hormon de înrădăcinare ai nevoie cam de o cană plină de bucați de crenguțe de salcie. Pune bucățile de crenguțe de salcie într-un vas cu 2 litri de apă fierbinte (fiartă) si lasă-le peste noapte. Cu cât sunt lăsate mai mult în acest "ceai" cu atât eliberează mai mult IBA în apă. Depozitează apoi această apă cu hormon de înrădăcinare în frigider într-un vas sigilat. | |
|
| |
anca.nicolau
Numarul mesajelor : 6 Localizare : timisoara Joburi/Distractii : florile Stare de spirit : increzatoare Data de inscriere : 18/05/2014
| Subiect: Re: Vande frumoase :p Mar Iul 08, 2014 9:51 am | |
| Multumesc frumos Doini, bine v-am gasit. | |
|
| |
anca.nicolau
| Subiect: Re: Vande frumoase :p Mar Iul 08, 2014 10:03 am | |
| Doini draga cand mai trimiti Vande in tara ? vreau sa ma inscriu pe lista ta cu o Vanda Himba Gold ( sper ca am scris corect ). Si as mai vrea o Cattleya frumoasa . Imi place de asemenea foarte mult Vanda Melaniei si Vanda Danei Summer Kiss si imi mai plac mie multe.... O zi frumoasa va doresc si Vande cat mai inflorite si sanatoase !!! | |
|
| |
Cora-Maria
Numarul mesajelor : 896 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : inginer chimist/orhidee Stare de spirit : optimista Data de inscriere : 23/02/2014
| Subiect: Re: Vande frumoase :p Mar Iul 08, 2014 3:44 pm | |
| Multumim de urare Anca si tie la fel Deci vezi Doini ca vrea lumea vande | |
|
| |
Dana Caras
Numarul mesajelor : 1154 Localizare : Iasi Joburi/Distractii : Iubesc orhideele Stare de spirit : Fericita si mereu optimista Data de inscriere : 23/02/2014
| Subiect: Re: Vande frumoase :p Mar Iul 08, 2014 8:51 pm | |
| | |
|
| |
anca.nicolau
| Subiect: Re: Vande frumoase :p Mar Iul 08, 2014 9:11 pm | |
| Multmesc Cora si Dana. Bine v-am gasit Eu as vrea mai multe, dar nu am buget si nici spatiu Trebuie sa recunosc ca daca ar fi sa aleg intre Himba si Summer Kiss nu cred ca as putea. Eu dupa ce am primit de la Doini prima mea Vanda am zis ca nu imi mai cumpar alta, ca trebuie sa invat cum sa le ingrijesc samd. Dar nu ma pot abtine si vreau inca una | |
|
| |
Dana Caras
Numarul mesajelor : 1154 Localizare : Iasi Joburi/Distractii : Iubesc orhideele Stare de spirit : Fericita si mereu optimista Data de inscriere : 23/02/2014
| Subiect: Re: Vande frumoase :p Mier Iul 09, 2014 1:02 pm | |
| Anca, ai una rosie. Musai trebuie si una galbena si una alba! Asta, asa in prima etapa. Si, se poate fara una albastra? | |
|
| |
Cora-Maria
Numarul mesajelor : 896 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : inginer chimist/orhidee Stare de spirit : optimista Data de inscriere : 23/02/2014
| Subiect: Re: Vande frumoase :p Mier Iul 09, 2014 1:19 pm | |
| Fara albastra nu se poate Da Doini pe unde o fi, n-a mai trecut de mult pe la sera Se pregateste pentru meciul de diseara Ia uite Doini ce mai au unii oameni in dotare | |
|
| |
stefana
Numarul mesajelor : 1443 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : Plantele si mersul pe jos Stare de spirit : Fericirea vine din lucruri marunte Data de inscriere : 08/06/2008
| Subiect: Re: Vande frumoase :p Mier Iul 09, 2014 1:30 pm | |
| Superba planta Cred ca pe primul loc in grijile la achizitionarea unor vanda trebuie sa fie cine va avea grija de ele daca plecati cateva zile de acasa (trebuie sa se priceapa bine la orhidee). Si apoi daca le puteti asigura umiditatea de care au nevoie in aerul din jur. Eu m-am oprit la phalenopsis tocmai pentru ca sunt cel mai putin pretentioase din acest punct de vedere. Vine canicula, umiditate 40% in camera... phale nu se supara (prea mult ). Uit sa le ud mai mult de o saptamana, nici o problema... Acum am o grija cu dendrobiumul achizitionat, vrea racoare si nu pot sa-i ofer si lumina din plin si racoare. | |
|
| |
Cora-Maria
| Subiect: Re: Vande frumoase :p Mier Iul 09, 2014 1:39 pm | |
| Doamna Stefana exista trucuri diverse pentru asigurarea umiditatii : uscatul rufelor pe balcon, umidificator, stropitul radacinior aeriene la phale... | |
|
| |
Doini
Numarul mesajelor : 4009 Localizare : Haga Joburi/Distractii : visatul cu ochii deschisi Stare de spirit : Zen Data de inscriere : 09/03/2011
| Subiect: Re: Vande frumoase :p Mier Iul 09, 2014 3:04 pm | |
| Cora, absolut superb modelul asta! Unde ai gasit poza? Sti tu cum sa ma provoci Nu am ajuns la sera fiindca omul meu este in concediu. Mai aveam varianta sa ma duc si sa ma preia altcineva, dar aici ploua de doua zile fara oprire... Si cum ma duc cu bicicleta..., nu am cum sa tin si umbrela Anca, Cattleya nu trimit mai devreme de toamna fiindca nu sunt inflorite si nu stiu ce aleg Oricum la Cattleya ar trebui sa va lasati pe mana mea, pe gusturile mele, fiindca sera nu este deloc interesata de numele sau de modelul florilor. Ei impacheteaza tot ce este imbobocit si le trimit la bursa.. Pentru Cattleya am hotarat sa fie o comanda minima de doua plante pe persoana. Modele de Vanda pe care le-ai ales, sunt foarte frumoase. Himba Gold, a facut multe "victime" foarte fericite! Summer Kiss sau Ghiocica cum ii mai spunem noi, este de o dragalasenie rara. Apropo stiti cine miroase a ghiocei? "Maimutica" Daca se strang suficiente Vanda, poate trimit pana la sfarsitul lunii | |
|
| |
Cora-Maria
| Subiect: Re: Vande frumoase :p Mier Iul 09, 2014 3:45 pm | |
| Deci vanda e a unui nene de pe facebook,il cheama Uget Teguh, nu l-am cautat eu, mi-a aparut ca suntem "vanda lovers" amandoi . Mai are el diverse vande si phale frumoase. Pai eu zic ca se face de o comanda pentru sfarsitul lunii , eu vreau 3. DanaC tu cate vrei ? | |
|
| |
Doini
| Subiect: Re: Vande frumoase :p Mier Iul 09, 2014 5:33 pm | |
| Il voi cauta si eu pe acest Uget, sa devenim Vanda Lovers in grup Oricum ma distreaza sutele de prieteni "ciuciunghezi" care imi dau navala pe pagina Vreti sa va arat maimutica? | |
|
| |
Cora-Maria
| Subiect: Re: Vande frumoase :p Mier Iul 09, 2014 6:06 pm | |
| Arat-o si pozeaza-te si tu cu impopotonarile pe care cred ca le-ai cumparat special pentru diseara ! 8-1 sa-i bateti, pai ce va lasati mai prejos ca nemtii ? | |
|
| |
Doini
| Subiect: Re: Vande frumoase :p Mier Iul 09, 2014 6:49 pm | |
| Maimutica bibilica, este cea mai parfumata fata. Nu am mai luat nimic, desi mi-ar placea sa ma impopotonez Ploua ca la nebuni, sunt doar 14-15C si nu-mi vine sa ies nici macar cu agaricii, dragutii de ei. Am bascuta iar de data asta, o port de frig | |
|
| |
Doini
| |
| |
Cora-Maria
| Subiect: Re: Vande frumoase :p Mier Iul 09, 2014 7:56 pm | |
| Mai dar eu nu am mai primit notificare Deci maimutica e dragalasa tare si vad ca e si alba si roz Da cu sistemul de agatare a vandelor acestei Dane m-ai lasat pe spate ! Pai scuze dar e mai nebuna ca noi cele care le tinem in balcon ! In concluzie: mai vreau vande !!! | |
|
| |
Doini
| Subiect: Re: Vande frumoase :p Mier Iul 09, 2014 9:02 pm | |
| Poate ai apasat pe "opreste urmarirea acestui subiect" Da, maimutica este super tare, cu atat mai mult ca pe mine ma zapaceste ca-i asa de parfumata (Ok, si ca simt parfumul ) Tija veche s-a rozalit... E tare draguta! Dana din Bucuresti este bestiala. Nu are ea timp de forumeala, dar sper ca o voi corupe, mai ales acum ca a trecut de emotiile primului examen al Marei, fica ei. A apucat sa-si faca si ea cont pe sunphoto. Nu stiu daca ati vazut pozele ei, dar ea este innebunita dupa plante aeriene. Si-a luat 5 Vanda si avea deja trei Nu ramai tu fara Vande ma Cora. Si le vei avea dupa concediu, tocmai bine ca sa te bucuri mai mult de florile lor | |
|
| |
Doini
| Subiect: Re: Vande frumoase :p Mier Iul 09, 2014 9:03 pm | |
| | |
|
| |
Cora-Maria
| Subiect: Re: Vande frumoase :p Mier Iul 09, 2014 10:17 pm | |
| Pai de ce nu a pus si pozele cu vande puse de tine? Asa, are cam gol albumul de vande pe sunphoto... | |
|
| |
Doini
| Subiect: Re: Vande frumoase :p Mier Iul 09, 2014 10:42 pm | |
| A facut albumul cand am luat-o la intrebari de cum m-a descoperit. Ea este cea care m-a gasit cautand pe google Vanda ca si Melania. Apoi si-au facut albume ca sa le cred | |
|
| |
Doini
| Subiect: Re: Vande frumoase :p Sam Aug 30, 2014 9:01 pm | |
| | |
|
| |
Dana Caras
| Subiect: Re: Vande frumoase :p Lun Sept 01, 2014 2:20 pm | |
| Sa creasca mari, sanatosi si sa infloreasca mult si bogat! Felicitari ca vi se mareste familia, ma bucur pentru voi, Viorica, Aura, Doini! Fericitelor! O felicit si pe Bianca, e splendida vanda ei! Oare ce fac vandele Melaniei, Brandusei? Ale Danei? Poate auzim si de ale lor. | |
|
| |
Doini
| Subiect: Re: Vande frumoase :p Lun Sept 01, 2014 3:33 pm | |
| Atat de tare m-am bucurat cand am descoperit noutatile fetelor. Eu nu urmaresc notificarile de pe SunPhoto, dar sambata seara am avut o clipa de nostalgie si m-am uita pe albumele fetelor... Bianca trebuie sa fie foarte incantata de cea cu 3 tije. Si Copper Red si Darck Chocolate Brawn sunt harnicute. Sper si ii doresc ca si Himba Gold sa-i aduca o bucurica (tija) De puisorii Aurei stiam deja, dar vazandu-i asa marisori, m-am bucurat pe masura cresterii lor Surpriza a venit de la harnicuta Vioricai. Auzi! Patru puisori Am si eu doi puisori la Divana, am doua tije la cea alba cu verde dar ceva ceva imi spune ca au stagnat din crestere Puisor imi mai face si Aubergine, cea pe care o am deja cu un pui mai mare ca Vandele luate de la neamt. Maimuticai ii cresc pui, au frunzulite noi dragutii. Iar cea pe care am botezat-o Cream Spot, are si ea trei puisori frumusei si grasunei. | |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Vande frumoase :p | |
| |
|
| |
| Vande frumoase :p | |
|