| Gradina Laurabv | |
|
+21Paunita Cora-Maria Dana Caras geodezia Marga Karla Tinkerbell Carina bubu leonor popescugp penelopa Vernil Paulyna ghana Myosotis ella06 stefana duduta190578 Doini laurabv 25 participanți |
|
Autor | Mesaj |
---|
Paulyna
Numarul mesajelor : 501 Localizare : Constanta Joburi/Distractii : Gradinar la mine acasa Stare de spirit : De la bine in sus! Data de inscriere : 10/07/2013
| Subiect: Re: Gradina Laurabv Dum Iul 14, 2013 1:28 pm | |
| | |
|
| |
laurabv
Numarul mesajelor : 1123 Data de inscriere : 22/11/2011
| Subiect: Re: Gradina Laurabv Dum Aug 04, 2013 6:43 am | |
| | |
|
| |
Doini
Numarul mesajelor : 4009 Localizare : Haga Joburi/Distractii : visatul cu ochii deschisi Stare de spirit : Zen Data de inscriere : 09/03/2011
| Subiect: Re: Gradina Laurabv Dum Aug 04, 2013 12:20 pm | |
| Stai sa iti spun parerea mea.. Ori te apuci sa invoci precum indienii ploaia, sti tu, dansul in jurul focului, intonatiile, etc Sau, cel mai normal ar fi sa faci un efort si sa ai acolo un put sau macar o fantana..... | |
|
| |
Myosotis Admin
Numarul mesajelor : 5257 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : mainile-n pamant pan' la coate Stare de spirit : tot inainte !!! Data de inscriere : 21/01/2008
| Subiect: Re: Gradina Laurabv Lun Aug 05, 2013 1:16 am | |
| Din pacate la pomii tineri le trebuie multa apa. Cred ca ti-am mai spus la alt subiect. Macar la 2 saptamani o galeata (10l) de apa. Acum pe seceta cred ca ar trebui saptamanal. Parerea mea este ca nu merita sa investesti acolo, sa cresti o gradina, daca nu ai in plan sa te si muti. Intelesesem ca locul respectiv e in camp. Ai putea incerca sa faci un schimb de teren cu o parcela mai bine pozitionata - mai aproape de sat sau de o linie de curent. Eventual cu vreo casuta demolabila, dar care sa aiba curte mare. Macar ai avea acces la curent electric si o fantana. | |
|
| |
laurabv
| Subiect: Re: Gradina Laurabv Lun Aug 05, 2013 7:40 am | |
| Multumec fetele , schimb de teren nu pot sa fac deocamdata, pt ca e terenul soacrei mele, care candva va fi al nostru.....sunt cam 2 hectare. Deocamdata invoc ploia , si strang bani pt. un put..... | |
|
| |
Myosotis Admin
Numarul mesajelor : 5257 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : mainile-n pamant pan' la coate Stare de spirit : tot inainte !!! Data de inscriere : 21/01/2008
| Subiect: Re: Gradina Laurabv Mar Aug 06, 2013 12:10 am | |
| Pai ai curent la teren ? Cum o sa scoti apa din put ? Sa nu-mi spui ca o sa cari cu galeata. Ca nu iesi la socoteala daca e seceta. Daca nu ai curent acolo, trebuie sa cumperi motopompa. | |
|
| |
laurabv
| Subiect: Re: Gradina Laurabv Mar Aug 06, 2013 12:28 am | |
| Da, o motopompa cumpar sau sper sa gesesc la cineva cand imi trebuie. Langa teren la 100 metri curge un rau, Barsa ii spune...am mai vazut la culturile de sfecla din jur ca din cand in cand se iriga, ma gandesc ca se alimenteaza direct din rau ??? cand vin din concediu, daca rezista pomii pana atunci o sa vad despre ce este vorba ... | |
|
| |
Doini
Numarul mesajelor : 4009 Localizare : Haga Joburi/Distractii : visatul cu ochii deschisi Stare de spirit : Zen Data de inscriere : 09/03/2011
| Subiect: Re: Gradina Laurabv Mar Aug 06, 2013 2:24 am | |
| Din cate stiu eu, putari te jumulesc bine de bani. Eu cand am facut cele doua puturi la Corbeanca, am platit 130 lei/m si au fost facute la 42 respectiv 39 de metri Nu poti gasii pe cineva care sa iti sape o fantana clasica? Asta ca sa nu te transformi in indianul talpa iute..... ,(continuarea nu o mai scriu) in curand | |
|
| |
Myosotis Admin
| Subiect: Re: Gradina Laurabv Mier Aug 07, 2013 1:02 am | |
| Si pentru o fantana normala pretul e destul de mare. Daca tot cheltui niste bani macar sa faci un lucru ca lumea. E cam departe raul, cred. De-acolo tot cu motopompa poti sa tragi apa. Dar nu stiu ce putere trebuie sa impinga apa la peste 100m. Ar fi mai convenabil asa cu apa din rau. | |
|
| |
penelopa
Numarul mesajelor : 4030 Localizare : Peris de capitala Joburi/Distractii : multiple Stare de spirit : vesnica nemultumire Data de inscriere : 04/03/2011
| Subiect: Re: Gradina Laurabv Vin Aug 09, 2013 10:33 am | |
| Da, e mai convenabil cu apa din rau, dar cand e apa in rau Pe caldurile astea, noi nu prea mai avem apa nici la fantana. Cand vreau sa ud, nu ajung nici la jumatate si... gat, pauza de "realimentare" Dar, cum eu nu ud decat seara dupa serviciu, pauza se prelungeste pana a 2-a zi seara, cand luam povestea de la capat. S-au uscat multe legume si flori Nici nu mai stiu ce sa fac la anul ... cred ca-mi cam bag picioarele ... in apa rece | |
|
| |
Vernil
Numarul mesajelor : 2383 Localizare : acasa Joburi/Distractii : munca Stare de spirit : ok Data de inscriere : 09/06/2008
| Subiect: Re: Gradina Laurabv Vin Aug 09, 2013 2:31 pm | |
| Solutia e sa-ti faci un put de mare adancime, Penelopa. Chiar daca costa ceva mai mult, il faci o data si gata, scapi. | |
|
| |
penelopa
Numarul mesajelor : 4030 Localizare : Peris de capitala Joburi/Distractii : multiple Stare de spirit : vesnica nemultumire Data de inscriere : 04/03/2011
| Subiect: Re: Gradina Laurabv Vin Aug 09, 2013 4:38 pm | |
| Pai, asta de-l am, are 21 m + 7 m panza freatica. Chiar la 100 m adancime, imi trebuie o caruta de bani, iar eu n-am nici de-un carucior . Cred ca e ceva in neregula cu apa din fantana Chiar sa sece, asa, dintr-o data, mi se pare dubios. Tocmai mi-am pus colegu' de casa sa verifice. Tot mai sper sa se fi stricat pompa. | |
|
| |
Myosotis Admin
| Subiect: Re: Gradina Laurabv Dum Aug 11, 2013 12:03 am | |
| Poate ca trebuie denisipat. Se curata o dta la cativa ani. Nu prea conteaza inaltima coloanei de apa.Mai importante sunt izvoarele care alimenteaza putul. | |
|
| |
penelopa
| Subiect: Re: Gradina Laurabv Dum Aug 11, 2013 9:45 am | |
| Da, se pare ca pompa e de vina! A masurat cu ata si greutate si a ajuns la concluzia ca panza freatica este de 5 m. Deci, pompa noua si denisipare, cum zici tu, Myo. Deja, de o saptamana n-am mai udat in spate si o parte din flori s-au cam uscat. Noroc ca in dimineata asta a stropit putin pamantul Doamne-Doamne. Tot azi merg si dupa pompa. E groaznic sa nu ai apa | |
|
| |
popescugp
Numarul mesajelor : 503 Localizare : Medgidia Joburi/Distractii : pensionar Stare de spirit : optimist Data de inscriere : 29/03/2013
| Subiect: Re: Gradina Laurabv Dum Aug 11, 2013 2:00 pm | |
| | |
|
| |
penelopa
| Subiect: Re: Gradina Laurabv Mar Aug 13, 2013 12:30 pm | |
| Multumesc! Am cumparat o pompa noua si, intr-adevar, trebuie sa si denisipam fantana. | |
|
| |
Doini
| Subiect: Re: Gradina Laurabv Mar Aug 13, 2013 2:34 pm | |
| Din pacate putarii iti iau pe decolmatare acelasi pret ca si la foraj | |
|
| |
penelopa
| Subiect: Re: Gradina Laurabv Mar Aug 13, 2013 4:01 pm | |
| ... eee, mai vedem, ca sunt putari si putari | |
|
| |
Doini
| Subiect: Re: Gradina Laurabv Mar Aug 13, 2013 4:07 pm | |
| | |
|
| |
Myosotis Admin
| Subiect: Re: Gradina Laurabv Mar Aug 13, 2013 4:29 pm | |
| Nu poate fi acelasi pret. Noi am denisipat putul (68m) dincolo. Pretul a fost mult, mult, mai mic decat cel de construire. | |
|
| |
laurabv
| Subiect: Re: Gradina Laurabv Vin Aug 16, 2013 11:48 am | |
| Am fost in camp si pomii artau un pic mai bine In plus multumesc lui D-zeu ca azi noapte a plouat si la noi, asa ca trag speranta ca din 50 plantati, 10-12 furati sa mi se prinda 20 de pomi. Cei mai multi uscati sunt le peri si ciresi....mai bine arata prunii si merii Cand incep serviciul saptamana viitoare o sa ma interesez mai in amanunt de cum iriga vecinii culturile..... | |
|
| |
laurabv
| Subiect: Re: Gradina Laurabv Dum Aug 18, 2013 9:09 am | |
| Va arat cateva poze mai noi cu leandrii... [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]Si o muscata: [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] | |
|
| |
ghana
Numarul mesajelor : 294 Localizare : Botosani Stare de spirit : se poate si mai bine Data de inscriere : 05/07/2013
| Subiect: Re: Gradina Laurabv Dum Aug 18, 2013 9:55 am | |
| | |
|
| |
popescugp
Numarul mesajelor : 503 Localizare : Medgidia Joburi/Distractii : pensionar Stare de spirit : optimist Data de inscriere : 29/03/2013
| Subiect: Re: Gradina Laurabv Dum Aug 18, 2013 10:23 pm | |
| | |
|
| |
Doini
| Subiect: Re: Gradina Laurabv Dum Aug 18, 2013 11:27 pm | |
| Ce "geloasa" sunt eu pe voi ca aveti soare si flori frumoase precum avesti leandrii superbi | |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Gradina Laurabv | |
| |
|
| |
| Gradina Laurabv | |
|