| Gradina Sicai | |
|
+17geodezia Marga gabi_gabriella stefana bubu Karla Vernil Myosotis doina Mihai georgiana gabriela60 Tinkerbell doinabacau penelopa GetaV sicamin 21 participanți |
|
Autor | Mesaj |
---|
sicamin
Numarul mesajelor : 389 Localizare : timisoara Joburi/Distractii : drumetii ,gradinarit Stare de spirit : destul de buna Data de inscriere : 01/04/2011
| Subiect: Re: Gradina Sicai Mar Noi 29, 2011 6:22 pm | |
| Myo ,am planta de anul trecut si avea eticheta "dendrobium".Eu am mai avut un dendrobiu nobile ,care era diferit . Pun poza de anul trecut ,poate se vede mai bine sa-l botezam. [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] | |
|
| |
penelopa
Numarul mesajelor : 4030 Localizare : Peris de capitala Joburi/Distractii : multiple Stare de spirit : vesnica nemultumire Data de inscriere : 04/03/2011
| Subiect: Re: Gradina Sicai Joi Dec 01, 2011 10:35 am | |
| Important e ca a inflorit, Sica! Eu mi-am cam neglijat orhideele anul asta si, ca atare, mi-au raspuns pe masura> niciuna n-a facut tije florale pana acum Dar, recuperez eu, cumva. | |
|
| |
Myosotis Admin
Numarul mesajelor : 5257 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : mainile-n pamant pan' la coate Stare de spirit : tot inainte !!! Data de inscriere : 21/01/2008
| Subiect: Re: Gradina Sicai Joi Dec 01, 2011 10:40 am | |
| La orhidee e cam greu cu botezul ......... sunt pagane ca vin din Asia Serios, sunt atatia hibrizi ca le incurca si aia care se pricep. Dar asta a ta e Dendrobium. In prima poza nu se vad tulpinile alea ingrosate si din cauza asta m-a pacalit. | |
|
| |
sicamin
Numarul mesajelor : 389 Localizare : timisoara Joburi/Distractii : drumetii ,gradinarit Stare de spirit : destul de buna Data de inscriere : 01/04/2011
| Subiect: Re: Gradina Sicai Joi Dec 01, 2011 9:32 pm | |
| Multumesc myo ! Pentru Karla o rugaminte ,daca trece prin gradina mea . "Karla ,poti te rog sa-mi spui cam cati trandafiri urcatori sa pun pentru bolta? Lungimea este de 3.5m de o parte si de alta a trotuarului de intrare de la portita. Eu ma gandisem sa pun o singura culoare ,dar sotul vrea mai multe culori si sa fie si mirositori. Sa-mi spui te rog si cateva soiuri sa ma pregatesc pentru comanda in primavara." | |
|
| |
gabriela60
Numarul mesajelor : 1334 Localizare : Tg.Jiu Joburi/Distractii : inginer Stare de spirit : buna Data de inscriere : 03/07/2011
| Subiect: Re: Gradina Sicai Vin Dec 02, 2011 8:14 am | |
| este foarte frumoasa orhideea ta Sica , astept si eu ca phalele mele sa faca tija florala dar mi-e teama sa nu fie numai radacini aereiene | |
|
| |
Karla
Numarul mesajelor : 2635 Localizare : France Joburi/Distractii : literatura, istorie, calatorii Stare de spirit : vesela Data de inscriere : 22/03/2011
| Subiect: Re: Gradina Sicai Vin Dec 02, 2011 12:15 pm | |
| Deci, Sica, vrei doi trandafiri care sa urce pe o arcada... nu e o pergola, e o bolta, am inteles bine? Parfumati si viu colorati, sau in culori mai pale? Cam ce ai in jur, ce plante, ce culori? De exemplu, portita ce culoare are? Si inca o intrebare despre forma florii: iti plac cei cu forma de trandafiri vechi, ca asta: [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]sau cei cu forma moderna, cum sunt cei de florarie: [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]ori cu flori simple? [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] | |
|
| |
penelopa
Numarul mesajelor : 4030 Localizare : Peris de capitala Joburi/Distractii : multiple Stare de spirit : vesnica nemultumire Data de inscriere : 04/03/2011
| Subiect: Re: Gradina Sicai Vin Dec 02, 2011 8:28 pm | |
| Uitandu-ma la pozele puse de tine, Karla, constat ca tot trandafirii vechi raman preferatii mei si cei simpli, ca tot ce e simplu si delicat | |
|
| |
Karla
Numarul mesajelor : 2635 Localizare : France Joburi/Distractii : literatura, istorie, calatorii Stare de spirit : vesela Data de inscriere : 22/03/2011
| Subiect: Re: Gradina Sicai Vin Dec 02, 2011 8:39 pm | |
| Si eu am o preferinta tot pentru ei... Insa trebuie intr-o gradina si un colt cu trandafiri in forma de turbina (adica cum sunt cei de florarie): macar pentru confectionat buchete... Francezii ii cultiva intr-un patrat de gradina, ca pe rosii si ardei Eu am cumparat destui dintre acestia, ca Max ii prefera... si cum el sapa, vreau sa-i fac placere... | |
|
| |
sicamin
| Subiect: Re: Gradina Sicai Vin Dec 02, 2011 9:31 pm | |
| Karla ,este o bolta pe o lungime de 3,5m si latime de 1.15 . Primul trandafir i-mi place cel mai mult. In zona din dreapta intrarii deocamdata am bulbi de primavara pe care ii voi scoate la anul. Pe langa gard ,pe toata lungimea am pus trandafiri de taiat(ca in poza 2).mai multe culori.In stanga ,cam 12.0m inca nu am pus nimic,dar tot pentru flori va fi ,ca e la strada principala. Am loc si pentru legume in spatele casei. Crezi ca 2 urcatori, sant suficienti pentru lungimea de 3.5m de o parte si de alta? | |
|
| |
sicamin
| Subiect: Re: Gradina Sicai Vin Dec 02, 2011 9:34 pm | |
| Am uitat sa-ti spun ca portita si gardul vor fi verzi.Abia acum sant in lucru ,la fel si bolta. | |
|
| |
bubu
Numarul mesajelor : 2033 Localizare : Bucuresti Stare de spirit : in general buna Data de inscriere : 09/06/2008
| Subiect: Re: Gradina Sicai Vin Dec 02, 2011 9:38 pm | |
| Vai Sica eu as pune macar 2 trandafiri pe o parte cu 2 pe cealalta. Macar , ca la cat sunt eu de nebuna as pune mai multi, dar 2 cu 2 sigur incap. | |
|
| |
Karla
| Subiect: Re: Gradina Sicai Vin Dec 02, 2011 9:42 pm | |
| Aha, deci nu e vorba de o arcada, vrei pur si simplu sa acoperi in inaltime o suprafata de 3,5x1,5 m, am inteles bine? Ca o bolta de vita de vie, insa cu trandafiri... In cazul asta,iti trebuie doi (cel putin) de fiecare parte, de mare anvergura...
Ar trebui, probabil sa alegi o combinatie de urcatori si liane (rambleri), lianele sunt foarte bune acoperitoare, foarte suple iar unele fara spini...
Trebuie sa ma orientez catre trandafiri care se gasesc in Romania, sau pot sa-ti indic producatori din strainatate (pret rezonabil, bineinteles)...?
| |
|
| |
sicamin
| Subiect: Re: Gradina Sicai Vin Dec 02, 2011 9:45 pm | |
| Eu ma gandeam la 3 pe o parte si 3 pe alta.Dar ar arata bine mai multe culori ? si care s-ar potrivi?(la culori ma refer.) | |
|
| |
Karla
| Subiect: Re: Gradina Sicai Vin Dec 02, 2011 9:55 pm | |
| Poti sa pui si cate trei, o sa ai nitel de furca cu orientatul ramurilor si o sa trebuiasca sa stropesti mai des cand o sa ajunga la maturitate...
Poti alege combinatii de culori diverse.
Tonuri pastel: alb/roz-pal/roz-crème/champagne Tonuri contrastante: roz fuchsia/roz pal/ oranj/violet/galben...
| |
|
| |
sicamin
| Subiect: Re: Gradina Sicai Vin Dec 02, 2011 10:22 pm | |
| Mi-ar placea sa nu prea aiba multi spini. Te rog daca ai un link ,de unde sa-mi aleg ,sa-mi pui in gradina mea .Dupa ce aleg ,atunci vedem care se potrivesc mai bine. | |
|
| |
Karla
| Subiect: Re: Gradina Sicai Vin Dec 02, 2011 10:38 pm | |
| iti las cateva adrese, Sica, de producatori care livreaza in Romania: pe siturile frantuzesti, urcator = grimpant grimpant ancien= urcator vechi liane= liana, rambler remontant= infloreste de mai multe ori neremontant=infloreste o singura data Uite unul care are o oferta larga: [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] | |
|
| |
Karla
| Subiect: Re: Gradina Sicai Vin Dec 02, 2011 10:46 pm | |
| | |
|
| |
Karla
| Subiect: Re: Gradina Sicai Vin Dec 02, 2011 10:53 pm | |
| | |
|
| |
gabriela60
Numarul mesajelor : 1334 Localizare : Tg.Jiu Joburi/Distractii : inginer Stare de spirit : buna Data de inscriere : 03/07/2011
| Subiect: Re: Gradina Sicai Lun Dec 19, 2011 8:29 am | |
| Sica draga multa sanatate si sa ne vedem curand (virtual) in gradina ta si sa vina primavara mai repede sa ne vedem si real | |
|
| |
Tinkerbell
Numarul mesajelor : 2311 Localizare : Insula de Smarald Joburi/Distractii : scurmatul Stare de spirit : zburatoare Data de inscriere : 08/04/2011
| Subiect: Re: Gradina Sicai Lun Dec 19, 2011 12:28 pm | |
| Sica am pus la prins din ce iti promisesem,daca se prind macar cate 1,ai de ornat chiar mai multe bolti Eu i-am pus cu drag si simt de raspundere,acu sa vedem ce noroc am Sanatate multa si sa ai parte de un Mos imbelsugat in darurile pe care ti le doresti | |
|
| |
sicamin
| Subiect: Re: Gradina Sicai Mier Dec 21, 2011 10:11 am | |
| Buna dimineata ! va zic la toata lumea !!!! Am revenit la voi cu mare drag,chiar daca nu sant inca refacuta dupa operatia facuta saptamana trecuta. Va multumesc mult ca ati fost alaturi de mine cu gandul ,cu un telefon si chiar personal . Acum sant acasa in familie si ma simt mai bine decat in spital. Sper sa ma recuperez mai repede si sa putem sta mai mult la povesti prin gradini. | |
|
| |
Karla
| Subiect: Re: Gradina Sicai Mier Dec 21, 2011 10:39 am | |
| Refacere rapida, Sica! Ce e mai greu a trecut... | |
|
| |
stefana
Numarul mesajelor : 1443 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : Plantele si mersul pe jos Stare de spirit : Fericirea vine din lucruri marunte Data de inscriere : 08/06/2008
| Subiect: Re: Gradina Sicai Mier Dec 21, 2011 1:00 pm | |
| Sica, ganduri bune si o imbratisare sincera de la mine Sa ai multa iubire in jurul tau si multumire in suflet iti doresc | |
|
| |
Myosotis Admin
Numarul mesajelor : 5257 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : mainile-n pamant pan' la coate Stare de spirit : tot inainte !!! Data de inscriere : 21/01/2008
| Subiect: Re: Gradina Sicai Mier Dec 21, 2011 6:42 pm | |
| Multa sanatate ! Cu rabdarea se trece marea Ai tot timpul sa te recuperezi. Acum vine primavara si intri la lucru la gradina | |
|
| |
sicamin
| Subiect: Re: Gradina Sicai Joi Dec 22, 2011 9:10 pm | |
| Va multumesc mult dragelor ! Ma inarmez cu rabdare ,ca nu am ce sa fac ,dar pana la primavara mai este muuuult Tink eu am sa ma rog sa se prinda toti trandafirii pe care i-ai pus . | |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Gradina Sicai | |
| |
|
| |
| Gradina Sicai | |
|