Clubul gradinarilor
Bine ati venit !
Haideti sa vorbim despre gradinile noastre !
Clubul gradinarilor
Bine ati venit !
Haideti sa vorbim despre gradinile noastre !
Clubul gradinarilor
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Clubul gradinarilor

Grebla, sapa si urzica fac gradina frumusica !

Portal*AcasaUltimele imaginiÎnregistrareConectare

Gradina Karlei

In jos 
+29
ghana
laurabv
doina
ella06
geodezia
popescugp
duduta190578
sicamin
anasstasia
georgy
Marga
gabriela60
Dorina Danila
Carina
doinabacau
mihaela
Doini
GetaV
Mihai
bubu
Myosotis
georgiana
Vernil
Rux
penelopa
costieanuconstantin
stefana
Tinkerbell
Karla
33 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 24 ... 43  Urmatorul
AutorMesaj
Karla

Numarul mesajelor : 2635
Localizare : France
Joburi/Distractii : literatura, istorie, calatorii
Stare de spirit : vesela
Data de inscriere : 22/03/2011

Gradina Karlei - Pagina 5 Empty
MesajSubiect: Re: Gradina Karlei   Gradina Karlei - Pagina 5 Icon_minitimeLun Mai 02, 2011 6:10 pm

Chiar ca bate in verzui. La umbra se vede mai bine...

Apropo, cred ca plecand de la tarcatul meu au scos si varianta de parc. Se cheama "Aïna", spun ca atinge 50-80 cm...
Tocmai l-am comandat, profitand ca e la promotie (5 euro, pret mai mult decat bun)...

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

Sus In jos
Tinkerbell

Tinkerbell

Numarul mesajelor : 2311
Localizare : Insula de Smarald
Joburi/Distractii : scurmatul
Stare de spirit : zburatoare
Data de inscriere : 08/04/2011

MesajSubiect: Re: Gradina Karlei   Gradina Karlei - Pagina 5 Icon_minitimeLun Mai 02, 2011 6:41 pm

am si io o tarcateala de asta sa-ti arat poza sa te fac nasa lui ca io nu stiu cum il cheama
Sus In jos
Karla

MesajSubiect: Re: Gradina Karlei   Gradina Karlei - Pagina 5 Icon_minitimeLun Mai 02, 2011 7:13 pm

sa nu fie vreun delbard, din seria aia cu pictorii, ca pâna acu ne-au innebunit cu astia...
arata-l sa-l vedem Very Happy
Sus In jos
Tinkerbell

Tinkerbell

MesajSubiect: Re: Gradina Karlei   Gradina Karlei - Pagina 5 Icon_minitimeLun Mai 02, 2011 7:42 pm

ASTA E!
Sus In jos
Karla

MesajSubiect: Re: Gradina Karlei   Gradina Karlei - Pagina 5 Icon_minitimeLun Mai 02, 2011 8:17 pm

Habar n-am care e, insa e frumos de pica...
Mai frumos decat cel pe care l-am comandat eu: are combinatia de culori mai dulce, mai putin agresiva.

PS. mama-mamaaaaaaaaa, ce avatar mishtooooooooo...
Sus In jos
Tinkerbell

Tinkerbell

MesajSubiect: Re: Gradina Karlei   Gradina Karlei - Pagina 5 Icon_minitimeLun Mai 02, 2011 9:23 pm

am vazut unul asa pestrit cu rosu si galben,era 30 de ron si am fost zgarcita
glumesc,pur si simplu dupa ce facusem o gaura in buget de vreo 1000 ron , si deborda carutul de nu-l puteam misca am uitat pur si simplu sa-l mai iau
Cred ca era un TANTAU
Sus In jos
bubu

Numarul mesajelor : 2033
Localizare : Bucuresti
Stare de spirit : in general buna
Data de inscriere : 09/06/2008

MesajSubiect: Re: Gradina Karlei   Gradina Karlei - Pagina 5 Icon_minitimeLun Mai 02, 2011 10:11 pm

Tink eu am mai scris ca am Oranges and lemons, care e pestrit galben cu rosu si daca vrei lastari se rezolva.
Scuze Karla ca ti-am invadat gradina. E frumos si ultimul achizitionat, dar Ines Sastre imi place mai mult.
Sus In jos
Tinkerbell

Tinkerbell

MesajSubiect: Re: Gradina Karlei   Gradina Karlei - Pagina 5 Icon_minitimeLun Mai 02, 2011 10:15 pm

Multumesc mult Bubu
Vreau!
Uita-te ce-ti place de la mine
Sus In jos
Karla

MesajSubiect: Re: Gradina Karlei   Gradina Karlei - Pagina 5 Icon_minitimeMar Mai 03, 2011 9:54 am

Nu face nimic, Bubu, nu ma deranjeaza... de-aia-i gradina, sa se stea la taclale... Very Happy
Sus In jos
Tinkerbell

Tinkerbell

MesajSubiect: Re: Gradina Karlei   Gradina Karlei - Pagina 5 Icon_minitimeMar Mai 03, 2011 5:26 pm

Geniala constatare!

Asta ziceam si eu ,e gradina si suntem la taclare in vizita,sau sedem de sueta la gard ca intre vecini
Sus In jos
Karla

MesajSubiect: Re: Gradina Karlei   Gradina Karlei - Pagina 5 Icon_minitimeLun Mai 09, 2011 5:07 pm

V-am adus cateva poze de la mine, poate mai uitati frigul si ploile... La mine e prea cald, seceta panicheaza agricultorii, a inceput sa se restrictioneaze apa in vreo 20 de departamente (judete)...
Cred ca din cauza caldurii incep sa se deschida trandafirii inaintea bujorilor, ca niciodata...

Inca nu s-au declansat cascadele de flori, inca incep sa se contureze culorile... "Manou Meilland" acel poliantha roz-viu se vede de la o posta de peste drum...

Cativa trandafiri care s-au deschis (cu ocazia asta se ved cei care sunt cu inflorire precoce):
Florence Arthaud (Adam), un trandafir nebun de legat: l-am plantat in martie si in mai e in floare...

Grimpant "Parure d'or" (Delbard), e o minunatie aurie, care infloreste din primul an. Are ramurile foarte suple, astfel incat faci ce vrei cu el, poti sa-l intinzi ca pe elastic...

"Papy Delbard", tot un grimpant, insa mai pretentios. Insa foarte parfumat...

René Goscinny (Meilland), un trandafir haios, orange viu si foarte parfumat pe care-l am in tija. E unul din preferatii mei...

O imagine tot de sub ferestre, insa din capatul celalat, cu flori rosii. Se vad la baza "Bicentenaire de Guillot", care capata nuante de violet pe masura ce floarea se maturizeaza...

Mi-au inflorit irisii plantati vara trecuta. Irisul e floarea care cica nu trebuie sa lipseasca din nicio gradina, altfel nu-ti merge bine. E o mare traditie in Franta aceea de a cultiva si crea irisi, la fel ca pentru trandafiri. Cum n-am mare loc, am ales unul roz, de la Cayeux ca sa vad ce da. Il cheama "Succes fou". Cred ca o sa mai cumpar cativa, chiar daca sunt asa efemeri. Apar cu zecile in fiecare an...

In rest, cateva plantute acidofile si altele acoperitoare de sol care dau si ele lumina si culoare....

Cat p-aci sa-l uit pe "Edith Piaf" pentru Bubu (se vede, de altfel, in planul indepartat in a 2-a poza). Foarte parfumat, pe masura cântaretei...

Bubu, daca citesti pe aici, priveste cu atentie poza cu rododendronii. Am plantat alaturi un urcator mov, "Violette parfumée" (Dorient). Daca e chiar violet bobocul acela cand se deschide, ai putea sa-l plantezi langa Westerland... astept si eu sa vad cum arata...

Sus In jos
stefana

stefana

Numarul mesajelor : 1443
Joburi/Distractii : Plantele si mersul pe jos
Stare de spirit : Fericirea vine din lucruri marunte
Data de inscriere : 08/06/2008

MesajSubiect: Re: Gradina Karlei   Gradina Karlei - Pagina 5 Icon_minitimeLun Mai 09, 2011 5:11 pm

Irisul parca este din matase ❤
Sus In jos
Karla

MesajSubiect: Re: Gradina Karlei   Gradina Karlei - Pagina 5 Icon_minitimeLun Mai 09, 2011 5:16 pm

Chiar asa si arata. Nu ma asteptam sa fie chiar atat de frumos, de majestuos...
Au de toate culorile, cred ca o sa ma opresc la cativa oranj, e culoarea preferata a lui Max in gradina...

Pentru cine vrea sa vada mai de aproape ce exista, doua linkuri catre cei mai buni creatori francezi:

Sus In jos
Vernil

Numarul mesajelor : 2383
Localizare : acasa
Joburi/Distractii : munca
Stare de spirit : ok

MesajSubiect: Re: Gradina Karlei   Gradina Karlei - Pagina 5 Icon_minitimeLun Mai 09, 2011 6:41 pm

Ce splendoare ai acolo, Karla! Parca ai fi in rai, culoare, parfumul trandafirilor ... Imi place foarte mult varietatea "Papy Delbard", Am zarit 2 tije de crini langa rododendron. Gresesc ? Very Happy
Sus In jos
Karla

MesajSubiect: Re: Gradina Karlei   Gradina Karlei - Pagina 5 Icon_minitimeLun Mai 09, 2011 7:02 pm

Nu-nu, Vernil, nu te inseli, am plantat crini de tot felul, peste tot... Sunt usor de intretinut si parfumeaza la maxim. problema e ca Max nu prea le suporta mirosul, cu atat mai rau pentru el... Very Happy
Sus In jos
bubu

MesajSubiect: Re: Gradina Karlei   Gradina Karlei - Pagina 5 Icon_minitimeLun Mai 09, 2011 7:20 pm

Minunate Karla, toti trandafirii sunt mortali.
Asta chiar ca ne face sa uitam ca ploua si e frig, ca iar toarna afara Shocked .
M-am uitat pe net si Violette parfumee e mov, dar nu chiar violet, oricum e super.
Cand o sa infloreasca si la noi trandafirii o sa fac poze cu tot gardul si mai discutam, momentan raman la parerea ca westerland trebuie mutat, chiar daca nu vreau, imi stica combinatia de culori.
Sus In jos
Vernil

MesajSubiect: Re: Gradina Karlei   Gradina Karlei - Pagina 5 Icon_minitimeLun Mai 09, 2011 7:23 pm

Karla, inseamna ca ai crini orientali, aceia au parfum ametitor. Sa stii ca si mie incepe sa-mi faca rau parfumul crinilor Sad Stranut intruna ... Dar nu ma las, crinii sunt favoritii mei, apoi narcisele albe, tuberozele, freziile, clematitele si trandafirii. Astea ca si flori de gradina. Cele de interior incep la fel, crini (hippeastrum), hoya ... si muulte altele Very Happy
Sus In jos
bubu

MesajSubiect: Re: Gradina Karlei   Gradina Karlei - Pagina 5 Icon_minitimeLun Mai 09, 2011 7:29 pm

M-am mai uitat o data pe poze, nu ma pot hotari care e mai frumos.
Sus In jos
Vernil

MesajSubiect: Re: Gradina Karlei   Gradina Karlei - Pagina 5 Icon_minitimeLun Mai 09, 2011 7:32 pm

bubu a scris:
M-am mai uitat o data pe poze, nu ma pot hotari care e mai frumos.

Mai, credeam ca-s singura care se uita si se tot uita ... Acum, parca mai mult imi place Edith Piaf ... dar si Papy Delbard ... si se mai vede unul grena, in a doua imagine, pe fundal ... Ce bine ca nu-s singura sunny
Sus In jos
Karla

MesajSubiect: Re: Gradina Karlei   Gradina Karlei - Pagina 5 Icon_minitimeLun Mai 09, 2011 9:12 pm

Vernil, am de toti, dar e adevarat ca cei orientali sunt cei mai mirositori... Tuberoze inca n-am incercat, cu freziile am dat chix in ghiveci Very Happy
Acela din capat de tot e "Grand Huit" (Adam), un catarator clasa intai...
Edih Piaf e mortal, are o floare imensa... In rapor cu una obisnuita...

Bubu, te inteleg foarte bine... nici eu nu pot sa aleg Very Happy Abia-l astept pe Violette, la cat am umblat pe net ca sa-l gasesc in grimpant... Very Happy
Sus In jos
Mihai

Mihai

Numarul mesajelor : 95
Joburi/Distractii : Gradinarit.......dupaureche
Stare de spirit : Confuza
Data de inscriere : 04/05/2011

MesajSubiect: Re: Gradina Karlei   Gradina Karlei - Pagina 5 Icon_minitimeLun Mai 09, 2011 9:20 pm

Si uite asa,incet incet,descopar ca in afara de Kordes şi D.A. mai exista şi alţi creatori de trandafiri.
Mi-a facut mare placere să ma plimb prin aceasta gradina. Very Happy
Sus In jos
georgiana

georgiana

Numarul mesajelor : 2072
Localizare : valenii de munte/prahova
Joburi/Distractii : hibiscusii
Stare de spirit : buna
Data de inscriere : 19/03/2011

MesajSubiect: Re: Gradina Karlei   Gradina Karlei - Pagina 5 Icon_minitimeLun Mai 09, 2011 9:25 pm

ce minunatii ai acolo, Karla! incepe sa-mi placa ideea de flori multe in gradina
Sus In jos
Karla

MesajSubiect: Re: Gradina Karlei   Gradina Karlei - Pagina 5 Icon_minitimeLun Mai 09, 2011 9:50 pm

Mihai, Kordes si DA sunt cei mai rari in gradina mea Very Happy

Am peste 100 de varietati si doar 3 Kordes si 2 David Austin (Graham Thomas l-am facut cadou vecinei, am ramas cu Heritage si Summer Song).
Ne-am vazut pe forumul TH, esti acelasi Mihai pe care l-am intalnit acolo? Very Happy Very Happy

Georgiana, si mie-mi place ideea asta, de bogatie in cascade, de flori care curg... Cred ca in vreo saptamâna, maxim doua, o sa explodeze florile.... ador momentul asta al anului Very Happy

O seara buna tuturor...
Sus In jos
penelopa

penelopa

Numarul mesajelor : 4030
Localizare : Peris de capitala
Joburi/Distractii : multiple
Stare de spirit : vesnica nemultumire
Data de inscriere : 04/03/2011

MesajSubiect: Re: Gradina Karlei   Gradina Karlei - Pagina 5 Icon_minitimeMar Mai 10, 2011 12:26 pm

Mihai este acelaşi Arici cu lupă de pe TM (TH ?!!! Shocked ... pe unde mai umbli, ariciule??)

Karla, şi tu te-ai cam lenevit!!!
Treci la treabă! : Gradina Karlei - Pagina 5 2783239913
Sus In jos
Karla

MesajSubiect: Re: Gradina Karlei   Gradina Karlei - Pagina 5 Icon_minitimeMar Mai 10, 2011 12:58 pm

Nu-mi mai zi, Penelopa, sunt frânta...
Am ajuns la saturatie cu munca in gradina, mi s-a acrit Very Happy

Mai pun fertilizanti si acopar solul si nu mai fac nimic. Nu mai pot... o sa fiu mai activa dupa aia Very Happy

Nu cunosc niciun arici cu lupa, désolée... in scurtul timp pe care l-am petrecut acolo (vreo doua zile) abia am apucat sa cunosc vreo trei persoane, printre care si un Mihai...
Asta in afara celor doua distinse si amabile moderatoare, bineinteles... Very Happy Very Happy Very Happy
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Gradina Karlei   Gradina Karlei - Pagina 5 Icon_minitime

Sus In jos

Gradina Karlei
Sus 
Pagina 5 din 43Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 24 ... 43  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Gradina Karlei
» GRADINA DE POVESTE
» Gradina mea
» Gradina mea
» Gradina mea

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Clubul gradinarilor :: Ograzile noastre-
Mergi direct la: