| Gradina Karlei | |
|
+29ghana laurabv doina ella06 geodezia popescugp duduta190578 sicamin anasstasia georgy Marga gabriela60 Dorina Danila Carina doinabacau mihaela Doini GetaV Mihai bubu Myosotis georgiana Vernil Rux penelopa costieanuconstantin stefana Tinkerbell Karla 33 participanți |
|
Autor | Mesaj |
---|
Marga
Numarul mesajelor : 1555 Localizare : Timisoara Joburi/Distractii : florile Stare de spirit : buna Data de inscriere : 16/07/2011
| Subiect: Re: Gradina Karlei Vin Aug 10, 2012 10:28 pm | |
| Este frumoasa dalia dar nu lasa in pamint ca sint mai sensibili bulbi ca la gladiole.Eu am pus in pamint bulbi mai devreme si cind a dat frigul prin aprilie mi-a inghetat desi am protejato. | |
|
| |
Karla
Numarul mesajelor : 2635 Localizare : France Joburi/Distractii : literatura, istorie, calatorii Stare de spirit : vesela Data de inscriere : 22/03/2011
| Subiect: Re: Gradina Karlei Sam Aug 11, 2012 9:53 am | |
| Tot ce se poate... cred ca si ale mele au suferit de frig, de obicei infloreau mult mai devreme, pe la sfarsitul lui iunie... anul asta cu greu si-au dat drumul, primii boboci au aparut o luna mai tarziu fata de obicei. | |
|
| |
Karla
Numarul mesajelor : 2635 Localizare : France Joburi/Distractii : literatura, istorie, calatorii Stare de spirit : vesela Data de inscriere : 22/03/2011
| Subiect: Re: Gradina Karlei Dum Aug 12, 2012 12:03 pm | |
| Cateva stamine mari, pe flori mari (sunt decorative si pe flori de dimensiune medie)... Insa cand floarea e mare cat palma, efectul e halucinogen. Doar ca te plictisesti repede de forma aceasta... "Beauté" de Mallerin, in oranj inalterabil: [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]Asociat cu Parure d'Or de la Delbard (galben auriu la deschidere, apoi din ce in ce mai alb, aceeasi forma a florii): [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]Helena Renaissance (Poulsen), in alb pur, mai odihnitoare... l-am asociat cu alti albi, de forma mai sofisticata (ca Jeanne Moreau de la Meilland): [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]In alta ordine de idei, "Lovely Green" de la Meilland. Cu adevarat verde, cu conditia sa aiba suficienta umbra (pentru a-si pastra culoarea verde) si suficient soare pentru a se putea deschide. In rest, infloreste fara oprire si nu e mai capricios ca altii (decat unii mov de exemplu). Eu nu i-am acordat ingrijiri speciale si a inflorit chiar si bolnav de cloroza... [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] | |
|
| |
bubu
Numarul mesajelor : 2033 Localizare : Bucuresti Stare de spirit : in general buna Data de inscriere : 09/06/2008
| Subiect: Re: Gradina Karlei Dum Aug 12, 2012 12:54 pm | |
| Foarte frumos si mai ales original Lovely Green. Dar mi se pare foarte complicat sa-i gasesti locul potrivit. Cam aceleasi probleme le am eu cu Novalis, pe arsita nu a reusit sa deschida nicio floare. Inainte sa renunt la el o sa-l mut in ghiveci sa-l pot plimba prin curte, poate gasesc un loc sa-i placa. | |
|
| |
Karla
| Subiect: Re: Gradina Karlei Dum Aug 12, 2012 2:48 pm | |
| Ei da, aceeasi problema si cu unii mov... trebuie gasit amplasamentul ideal, astfel incat sa aiba si soare si racoare... | |
|
| |
Karla
| Subiect: Re: Gradina Karlei Joi Aug 16, 2012 1:06 pm | |
| Vorbind de movi... "Barbara Streisand" (obt. Tom Carruth)... [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]"Blue Girl" (Bernard Sauvageot), e la apogeul infloririi... [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]"Bossuet, Aigle de Meaux" ( Jackson & Perkins), mov inchis daca are putina umbra la sfarsitul dupa-amiezei... [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] | |
|
| |
Karla
| Subiect: Re: Gradina Karlei Joi Aug 16, 2012 1:11 pm | |
| "Lovely Green" (Meilland) boboci care se deschid foarte-foarte lent, ceea ce prelungeste spectacolul... Ii trebuie cam doua saptamani ca sa se deschida... [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]Primele anemone japoneze. Nu-mi vine sa cred ca le merge si la mine... Am plantat cateva varietati diferite, ptiu sa nu le deochi... [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] | |
|
| |
bubu
Numarul mesajelor : 2033 Localizare : Bucuresti Stare de spirit : in general buna Data de inscriere : 09/06/2008
| Subiect: Re: Gradina Karlei Joi Aug 16, 2012 2:02 pm | |
| Dar de ce credeai ca nu or sa mearga anemonele ? Mi mi se par usor de cultivat, singura problema e ca tufele se fac imense si se inmultesc pe sub pamant, apar frunze si tufe noi si la 1-1,5 m de tufa principala. Eu ma lupt in fiecare an sa le tin in dimensiuni rezonabile. Trandafirii sunt frumosi, ca de obicei . Blue Girl rezista la soare puternic, sau si el are putina umbra ? | |
|
| |
Karla
| Subiect: Re: Gradina Karlei Joi Aug 16, 2012 2:46 pm | |
| Pai, auzisem pe aici ca sunt greu de prins, ca fac chichite etc etc.
Nu, Blue Girl nu are umbra, are doar un copacel in apropiere care nu tine nici cine stie ce racoare. Are in schimb un sol calcaros ca naiba, in care au murit deja cativa trandafiri, insa el nu e afectat deloc, dimpotriva. | |
|
| |
Tinkerbell
Numarul mesajelor : 2311 Localizare : Insula de Smarald Joburi/Distractii : scurmatul Stare de spirit : zburatoare Data de inscriere : 08/04/2011
| Subiect: Re: Gradina Karlei Joi Aug 16, 2012 5:25 pm | |
| Rezista peste iarna ca sa faca pui la distantza? Eu am incercat cu de alea de Caen si in fiecare an imi fac figuri Sunt dementiali trandafirii ,Karla La mine Blue Girl se pateaza de la ploaie sau se opareste de la soare Cred ca v-a trebui s-o mut sub paulownii | |
|
| |
Karla
| Subiect: Re: Gradina Karlei Joi Aug 16, 2012 9:04 pm | |
| Cred ca nu e aceeasi "Blue Girl", Tinkerbell... Mai e una din anii 60, o creatie Reimer Kordes, cu numele de catalog Korgi: [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]Asta e foarte sensibila si eu nu o am. Eu am plantat "Blue Girl" a lui Bernard Sauvageot, creatie recenta (2008), cu numele comercial Sautari: [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]Cu aceasta din urma nu ai nicio problema... | |
|
| |
penelopa
Numarul mesajelor : 4030 Localizare : Peris de capitala Joburi/Distractii : multiple Stare de spirit : vesnica nemultumire Data de inscriere : 04/03/2011
| Subiect: Re: Gradina Karlei Vin Aug 17, 2012 12:07 pm | |
| Trandafirii tai minunati, Karla, nu se pot compara cu ofiliturile noastre, oricat de mult am vrea (unii ) sa ne laudam La arsita si la starea proasta indusa de vreme si vremuri, plantele mele sunt ... pe cale d disparitie Trandafirii n-au inflorit decat o singura data, si atunci destul de anemic. Am trandafiri plantati din toamna trecuta, carora nu le stiu floarea Sper sa ne mai revigoram putin (si noi si florile) dupa ploile din ultima vreme. | |
|
| |
Karla
| Subiect: Re: Gradina Karlei Vin Aug 17, 2012 12:13 pm | |
| N-ai grija, Penelopa, ca o sa-ti infloreasca in septembrie, cand s-o potoli arsita si cand o sa-si recapete din forte. Asa am patit si eu intr-un an de seceta, vai de capul lor... insa ce flori mi-au tras in toamna, pâna ce a dat inghetul! chit ca se imbolnavisera, sarmanii... Si eu am vreo cativa nou-achizitionati, pe care inca nu i-am vazut ca lumea din cauza ploilor care mi i-au facut varza. Acuma e canicula la noi | |
|
| |
penelopa
Numarul mesajelor : 4030 Localizare : Peris de capitala Joburi/Distractii : multiple Stare de spirit : vesnica nemultumire Data de inscriere : 04/03/2011
| Subiect: Re: Gradina Karlei Vin Aug 17, 2012 12:28 pm | |
| Nici de ingrasat n-am prea avut timp si nici conditii. Fiind pamantul foarte uscat, oricat i-as fi udat, tot m-am temut sa le pun macerat de gainat . Acum am maceratul pregatit, pamantul a fost, cat de cat, udat de ploi, doar timpul necesar imi lipseste. Cred ca ma apuca toamna cu gainatul in butoi | |
|
| |
Tinkerbell
Numarul mesajelor : 2311 Localizare : Insula de Smarald Joburi/Distractii : scurmatul Stare de spirit : zburatoare Data de inscriere : 08/04/2011
| Subiect: Re: Gradina Karlei Vin Aug 17, 2012 7:05 pm | |
| Da Karla e o o alta Blue Girl ,probabil ca la umbra i-ar fi mai bine Eu am avut in gradina si 55grade,cam greu sa reziste trandafirii
| |
|
| |
Karla
| Subiect: Re: Gradina Karlei Vin Aug 17, 2012 7:17 pm | |
| @Penelopa: pai, oricum in august nu prea e indicat adaosul de ingrasaminte... mai bine lasa pe la toamna.
@Tinkerbell: la asa temperatura e de mirare ca nu s-au prajit, sarmanii... Azi a fost o canicula pe cinste si la noi: 31 de grade si am avut impresia ca ma sufoc. | |
|
| |
bubu
| Subiect: Re: Gradina Karlei Vin Aug 17, 2012 9:06 pm | |
| Karla noua la 31 de grade ni se pare racoare, dupa ce am avut o luna si jumatate cu 38 de grade . Am tras in poza anemona de toamna ca sa vezi cam cat se face, in conditiile in care am smuls din ea in primavara. [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] | |
|
| |
Karla
| Subiect: Re: Gradina Karlei Vin Aug 17, 2012 9:15 pm | |
| Asa e, insa in Franta ai un inamic in plus cand e canicula: lumina foarte puternica. Nu stiu cati lucsi de intensitate o fi avand aici lumina, insa te doare capul numai de la ea... In fiecare zi de canicula am migrena. Am vazut azi la Giverny ca plantasera anemone in jurul copacilor, urcau pâna pe la jumatatea trunchiurilor, aratau foarte bine... Insa n-am putut vizita gradina era full de turisti si prea ma batuse soarele in tartacuta. Ne-am multumit cu vizitatul satului. Am citit ca trebuie divizata primavara, Bubu. O scoti cu o furca sau o lopata cand inca doarme, o divizezi in bucati cu hârletul si o imparti cu altii. Trebuie replantata imediat... Pe mine ma ajuta Max la divizat, ca singura nu pot. Ce bine ca merge phlox-ul la tine! in solul meu nu-i prieste deloc, am incercat de mai multe ori si niet... | |
|
| |
bubu
| Subiect: Re: Gradina Karlei Vin Aug 17, 2012 9:42 pm | |
| Eu pot , dar numai cu cutitul cel mai mare. Sa stii ca anemona mea are 3 ani, si numai in primul an a fost in dimensiuni rezonabile, inteleg ca la 2 ani maxim trebuie sa o casapesc, la primavara o sa o execut. Oare de ce nu-i merge phloxului la tine ? Eu credeam ca-i usor de cultivat, dar cel din poza e mai vechi. de aceea e asa viguros, cei noi sunt mai lesinati. | |
|
| |
Carina
Numarul mesajelor : 428 Localizare : Brasov Joburi/Distractii : dependenta de gradinarit Stare de spirit : astept primavara Data de inscriere : 24/06/2011
| Subiect: Re: Gradina Karlei Vin Aug 17, 2012 10:16 pm | |
| Mama draga, cum arata anemonele tale Ale mele sunt niste starpituri pe langa ale tale, nu cresc mai inalte de 30 cm si nici nu se indesesc. Nu stiu ce nu le convine ... Tu le ai plantate la soare? | |
|
| |
bubu
| Subiect: Re: Gradina Karlei Sam Aug 18, 2012 9:58 am | |
| Da sunt la soare, cand e arsita se pleostesc ziua, dar isi revin seara. Poate o fi soiul de vina ca nu cresc inalte ale tale. | |
|
| |
Karla
| Subiect: Re: Gradina Karlei Sam Aug 18, 2012 10:55 am | |
| Nu-i merge din cauza calcarului (phloxului, vreau sa spun). Pamantul meu e foarte calcaros si uscat, ori phloxul vrea un sol neutru la acid. Am aceeasi problema cu lupinii, care necesita acelasi tip de sol. | |
|
| |
Karla
| Subiect: Re: Gradina Karlei Sam Aug 18, 2012 11:17 am | |
| Anemone la Giverny... uriase (in plan indepartat, sub copaci) [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] | |
|
| |
penelopa
| Subiect: Re: Gradina Karlei Sam Aug 18, 2012 10:31 pm | |
| Nu-mi vine sa cred, Karla, ca poate exista in real o astfel de gradina!!!! Doamne, ce minunatii de flori!!!! Inteleg ca cele inalte din spate sunt anemone, dar cele mici, roz, din planul din fata, ce sunt? | |
|
| |
Karla
| Subiect: Re: Gradina Karlei Dum Aug 19, 2012 11:26 am | |
| Cele pitice de tot sunt un soi de ageratum roz, apoi urmeaza un rand de garofite (mai inalte), apoi gura-leului si anemone. Plus daliile care puncteaza decorul... Am fotografiat si colturile, care contineau dalia aceasta interesanta, cu frunzisul aproape negru: [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]E un decor efemer, pe care municipalitatea il schimba in fiecare an. Pastreaza perenele (anemonele si hemerocalele) si creeaza cu anuale in fiecare an un alt decor. Iata-l pe cel de anul trecut, acelasi loc, acelasi unghi: [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] | |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Gradina Karlei | |
| |
|
| |
| Gradina Karlei | |
|