| Ograda lu' Cloantza | |
|
+25Ionut duduta190578 gabriela60 doina simonaelena Carina gabi_gabriella sicamin geodezia Doini Mihai ani costieanuconstantin Tinkerbell Rux codruta bubu Karla GetaV georgiana doinabacau stefana Myosotis Vernil penelopa 29 participanți |
|
Autor | Mesaj |
---|
penelopa
Numarul mesajelor : 4030 Localizare : Peris de capitala Joburi/Distractii : multiple Stare de spirit : vesnica nemultumire Data de inscriere : 04/03/2011
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Sam Mai 12, 2012 10:08 pm | |
| | |
|
| |
costieanuconstantin
Numarul mesajelor : 223 Localizare : codlea Joburi/Distractii : gradinarit , albine ,noutati Stare de spirit : buna Data de inscriere : 07/03/2011
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Sam Mai 12, 2012 10:40 pm | |
| | |
|
| |
Myosotis Admin
Numarul mesajelor : 5257 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : mainile-n pamant pan' la coate Stare de spirit : tot inainte !!! Data de inscriere : 21/01/2008
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Sam Mai 12, 2012 11:53 pm | |
| - penelopa a scris:
- Graba asta, pe mine, ma cam sperie!!!
E ca si cum, totul se grabeste "sa-si faca treaba" inainte de un .... "sfarsit" Cam la sta ma duce gandul si pe mine, dar fug repede ... pe campii A si liliacul care inflorea in mai, la mine e deja trecut. Parca nici n-a avut flori. | |
|
| |
penelopa
Numarul mesajelor : 4030 Localizare : Peris de capitala Joburi/Distractii : multiple Stare de spirit : vesnica nemultumire Data de inscriere : 04/03/2011
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Joi Mai 24, 2012 4:08 pm | |
| Toate florile din gradina mea s-au trecut cu viteza vantului, iar acum gradina arata ca o curca plouata!!!! Tot ce-a ramas nescuturat se taste pe pamant, mai ales margaretele-invadatoare, care au acoperit pe suratele lor din jur !!! [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]Aici, in poza, deja le priponisem, ca sufocau trandafirii plantati in toamna. De data asta, m-am hotarat: dupa ce termina de inflorit, jumulesc tot ce seamana a margareta Nu mai vreau sa aud de ele!!! Poate, sa mai fac o incercare cu margarete pitice Trandafirii mei au fost taiati drastic in primavara asta!Unii au dat lastari subtiri care au facut flori mari si, ca atare, dupa ploile astea (care nu se mai opresc) se balacesc in mocirla Doar "tiza" mea este exceptia care intareste regula Iaca, mi s-a deschis prima floare: Penelope! [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]Bujorii au inflorit ciudat (cei grena batuti au fost ... simpli) [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]iar cei roz n-au stat infloriti decat vreo 3-4 zile [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]Si unele clematite s-au trecut repede, de ex. The President [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]alpina "Albina Plena" de la polonezi [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]iar de irisi nu mai vorbesc!!! Tocmai au plecat in dimineata asta in Moldova sotul cu ma-sa, matusa-sa si fii-sa, care pareau nedumerite de saracia gradinii mele comparativ cu acceasi perioada a anului trecut, cand gradina "gemea" de bogatia trandafirlor infloriti!!! | |
|
| |
Karla
Numarul mesajelor : 2635 Localizare : France Joburi/Distractii : literatura, istorie, calatorii Stare de spirit : vesela Data de inscriere : 22/03/2011
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Joi Mai 24, 2012 5:06 pm | |
| Nu-mi mai zi, Penelopa, ca la mine de o luna stau bobocii inchisi, din cauza ca nu e soare... ce chestie cu bujorii, n-am mai auzit sa se faca simpli din batuti. Dar si asa arata foarte bine.... | |
|
| |
Myosotis Admin
Numarul mesajelor : 5257 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : mainile-n pamant pan' la coate Stare de spirit : tot inainte !!! Data de inscriere : 21/01/2008
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Vin Mai 25, 2012 12:07 am | |
| Toate-s pe dos | |
|
| |
gabriela60
Numarul mesajelor : 1334 Localizare : Tg.Jiu Joburi/Distractii : inginer Stare de spirit : buna Data de inscriere : 03/07/2011
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Vin Mai 25, 2012 8:12 am | |
| Penelopa multumesc pentru colet sa stii ca a ajuns bine. Si eu gandesc ca de la ploaie vi se trage cu gandurile astea pesimiste.Problema e ca iarna asta a tinut cam mult si a fost foarte urata iar ploile de primavara tin cam mai mult decat ar trebui. Fiti optimiste ca totul o sa revina la normal. | |
|
| |
penelopa
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Vin Mai 25, 2012 8:41 am | |
| Si mie imi plac bujorii simpli (chiar imi doream), Karla, dar mi se pare nefireasca transformarea Acum, de la atata ploaie, gradinuta dintre garaj si magazie, balteste .... nici pamantul nu mai suporta atata apa In gradina de legume nici nu-mi vine sa ma duc sa vad ce fac bietele rasaduri abia plantate!!! Nu stiu daca au invatat sa innoate | |
|
| |
Myosotis Admin
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Vin Mai 25, 2012 8:50 am | |
| Eh, uite acum se vede la ce sunt bune straturile alea inaltate. Ma tot gandesc ce bine era daca aveam capsunii pusi pe asa un strat. | |
|
| |
penelopa
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Sam Mai 26, 2012 2:45 pm | |
| Mi-am verificat rasadurile de legume: deocamdata, n-au pierit!!! Trebuie sa-mi transplantez rasadurile de Lufa, caci am reusit sa obtin si asa ceva, datorita unei tipe dragute care a intrat, special, pe TM, vazand cum imi faceau in ciuda niste cotoharle localnice!!! [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] | |
|
| |
Vernil
Numarul mesajelor : 2383 Localizare : acasa Joburi/Distractii : munca Stare de spirit : ok Data de inscriere : 09/06/2008
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Sam Mai 26, 2012 8:49 pm | |
| Bujorii au inflorit asa, simpli, fiindca nu au avut suficiente minerale in pamant. Pune-le si tu ingrasamant, sa vezi cum isi revin la anul. | |
|
| |
penelopa
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Dum Mai 27, 2012 12:14 pm | |
| Ba, dimpotriva, este primul an in care le-am pus la radacina balegar, inca din toamna! Deci, ar fi trebuit sa infloreasca ... triplu | |
|
| |
penelopa
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Vin Iun 01, 2012 10:14 pm | |
| Un bujor roz batut mai are si acum un manunchi de flori Trandafirii nu-si desfac florile cum trebuie din cauza ploilor care nu mai inceteaza [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]In schimb, s-au dezvoltat tufele de crini "Faclie" si Crinii de stepa, precum si Iarba de Pampas: [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]A inflorit frumos si o campanula de la Doinabacau, despre care nu stiu daca e perena sau bianuala!!!??? [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]Bougainvillea mov si rosie formeaza impreuna un spectacol incredibil: [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]Weigelele inca mai sunt inflorite: [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]Nigella (Chica Voinicului) ocupa locurile libere dintre tufe: [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] | |
|
| |
Marga
Numarul mesajelor : 1555 Localizare : Timisoara Joburi/Distractii : florile Stare de spirit : buna Data de inscriere : 16/07/2011
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Vin Iun 01, 2012 10:20 pm | |
| Draga mea Pene pe cit ai fost la inceput de suparata pe atit te compenseaza cu flori gradina ta .Eu stiu multa ,multa munca dar si satisfactii pe masura . | |
|
| |
penelopa
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Vin Iun 01, 2012 10:30 pm | |
| Gradina de aromatice "a dat in floare": [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]Am luat o lavandula pe trunchi (de la Hornbach): [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]Stef, in spate se vede si rosmarinul de la tine, care a facut cateva floricele. Anul acesta a inflorit si salvia variegata. [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]Am primit de la Bunicutz de pe TM vreo 5 feluri de salvie si vreo 5 de menta. O menta este variegata De abia astept sa le plantez!!! | |
|
| |
Vernil
Numarul mesajelor : 2383 Localizare : acasa Joburi/Distractii : munca Stare de spirit : ok Data de inscriere : 09/06/2008
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Sam Iun 02, 2012 7:55 pm | |
| Mai, Pene, dupa ce aduni menta (adica dupa Sanziene) si o usuci (adica cand termin si eu scoala , prin august) vin la tine sa ma servesti cu ceai de menta si ceai de soc (asta imi place cu muuuulta zeama de lamaie) - dar cum stiu ca nu ai lamai, deci nu ai de unde zeama de lamaie, ma caut prin buzunare si cumpar eu 1/2 de lamaie Asa ca ai grija de menta aia sa creasca, si chiar daca nu creste suficient cat sa faci un ceai, o sa vin oricum la tine, ca mi-e dor de glumele tale | |
|
| |
Carina
Numarul mesajelor : 428 Localizare : Brasov Joburi/Distractii : dependenta de gradinarit Stare de spirit : astept primavara Data de inscriere : 24/06/2011
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Sam Iun 02, 2012 9:12 pm | |
| Foarte frumos, Pene, la tine e vara in toata regula. Eu mai am inca 3 bujori care stau sa se deschida, ca sa-ti dai seama cam cat suntem de inapoiati cu vremea. Campanula de la Doina sa stii ca e persicifolia, deci e perena | |
|
| |
penelopa
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Mier Iun 06, 2012 11:18 am | |
| Ce ma bucur, Carina, pentru informatia cu campanula Merci! Da, este vara la mine, mai ales daca iau in considerare canicula de acum 2 zile Ieri seara, dupa 3 saptamani de ploaie, movilita mea era cu toate plantele aromatice ofilite, din lipsa de apa | |
|
| |
penelopa
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Mier Iun 06, 2012 11:27 am | |
| Draga Vernil, stii bine ca nu-mi mai arde de glume intr-o lume atat de... inchistata Mai glumesc si eu pe ici-colo, pe unde mai gasesc cate-o nisa De ex. poti verifica pe blogul Arcadiei si pe albumul ei sunphoto, la Plante neidentificate In alta ordine de idei, vezi poate-ti faci de drum acasa, in we 16-17 iunie , cand va fi inalnire la mine si cand vine si Attila din Satu Mare. | |
|
| |
penelopa
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Mier Iun 06, 2012 11:49 am | |
| Voiam sa va zic ceva de fuchsiile mele. Au trecut cu greu iarna, unele chiar au dat coltu' Le-am scos in primavara afara, sub streasina casei mici, unde au soare doar pana pe la ora 11,00. Se pare ca le place, dar nu numai lor, ci si musculitelor Le-am stropit cu un insecticid. Una a inflorit superb: [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] | |
|
| |
Marga
Numarul mesajelor : 1555 Localizare : Timisoara Joburi/Distractii : florile Stare de spirit : buna Data de inscriere : 16/07/2011
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Mier Iun 06, 2012 12:46 pm | |
| Este foarte frumoasa floarea la fucsie dar mai ai o floare portocalie tot frumoasa ce este? | |
|
| |
penelopa
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Mier Iun 06, 2012 1:02 pm | |
| Daca te referi la asta [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]atunci, este o Crossandra. | |
|
| |
Marga
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Mier Iun 06, 2012 1:02 pm | |
| | |
|
| |
sicamin
Numarul mesajelor : 389 Localizare : timisoara Joburi/Distractii : drumetii ,gradinarit Stare de spirit : destul de buna Data de inscriere : 01/04/2011
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Mier Iun 06, 2012 3:50 pm | |
| Pene ,ce mandra si infoiata e fucsia ta . Cred ca e fericita ca ai scapato de musculite . | |
|
| |
gabriela60
Numarul mesajelor : 1334 Localizare : Tg.Jiu Joburi/Distractii : inginer Stare de spirit : buna Data de inscriere : 03/07/2011
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Joi Iun 07, 2012 8:11 am | |
| Pene ai niste floru adevarat varai foarte frumoase.La tine a venit cu adevarat vara. | |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza | |
| |
|
| |
| Ograda lu' Cloantza | |
|