| Ograda lu' Cloantza | |
|
+25Ionut duduta190578 gabriela60 doina simonaelena Carina gabi_gabriella sicamin geodezia Doini Mihai ani costieanuconstantin Tinkerbell Rux codruta bubu Karla GetaV georgiana doinabacau stefana Myosotis Vernil penelopa 29 participanți |
|
Autor | Mesaj |
---|
Karla
Numarul mesajelor : 2635 Localizare : France Joburi/Distractii : literatura, istorie, calatorii Stare de spirit : vesela Data de inscriere : 22/03/2011
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Lun Mar 26, 2012 11:27 am | |
| Cred ca de-aia o sa-mi fac gradinita de legume cand o sa ies la pensie ... desi tare mi-ar placea dar cand sa te mai ocupi de toate? | |
|
| |
penelopa
Numarul mesajelor : 4030 Localizare : Peris de capitala Joburi/Distractii : multiple Stare de spirit : vesnica nemultumire Data de inscriere : 04/03/2011
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Lun Mar 26, 2012 1:38 pm | |
| Aşa e, Karla, dar când stai în 2500 mp de teren, ar fi păcat să nu încropesc şi o grădinuţă de legume. Deocamdată, fac şi eu cât pot şi cât îmi permite timpul extra-serviciu, fără să-mi propun să obţin recolte cu tonele ... mai mult, pentru "amorul artei " | |
|
| |
gabriela60
Numarul mesajelor : 1334 Localizare : Tg.Jiu Joburi/Distractii : inginer Stare de spirit : buna Data de inscriere : 03/07/2011
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Lun Mar 26, 2012 2:57 pm | |
| se vede ca ai matura fermecata pai in gradina ta e super ai si plante si copacei si blanosi si iepurasi si caprioare.....ce frumos si ti-am furat modelul de casuta de vrabii(adica inventia sotului tau).Tare-mi place imaginea cu alea grase stand pe prispa casutei.Cam asa facem si noi agricultura Pene tot ca tine dar am fost tare incantata cand am cules din gradina mea cate ceva.Si-mi place sa si experimentez soiuri ciudate si noi.Acum sa-ti zic ce as vrea de la tine daca ai si se poate:lantana,iasomie (daca se tunde acum), clerodendron albastru(daca ai si se poate),am vazut ca ai niste violete ciufulite(daca poti cate o frunza din ele).Daca e momentul sa tai cumva lastari de leandru vezi tu.Nu-i graba si mai vorbim .Multumesc mult. | |
|
| |
penelopa
Numarul mesajelor : 4030 Localizare : Peris de capitala Joburi/Distractii : multiple Stare de spirit : vesnica nemultumire Data de inscriere : 04/03/2011
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Lun Mar 26, 2012 3:46 pm | |
| Ce fel de iasomie vrei, Gabriela? ... de interior sau din cea rustica, fe gradina ? | |
|
| |
gabriela60
Numarul mesajelor : 1334 Localizare : Tg.Jiu Joburi/Distractii : inginer Stare de spirit : buna Data de inscriere : 03/07/2011
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Lun Mar 26, 2012 6:17 pm | |
| de interior.Mi-ai mai trimis tu in toamna dar nu s-a prins . | |
|
| |
leonor
Numarul mesajelor : 1070 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : florile Stare de spirit : optimista Data de inscriere : 13/02/2012
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Mar Mar 27, 2012 6:19 pm | |
| Felicitari pentru colectia de muscate, ce mari si frumoase sunt ,la mine sunt mai mici si mi-a fost teama sa le scot pe balcon, deocamdata stau inghesuite la bucatarie . | |
|
| |
penelopa
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Mier Mar 28, 2012 8:46 am | |
| Am tot amânat şi eu să le scot afară şi, până la urmă, tot m-am grăbit!!! După 2 zile afară, arată bine, sper să se ţină "tari" până la final | |
|
| |
doina
Numarul mesajelor : 648 Localizare : Oltenita Joburi/Distractii : gradinaritul pe balcon Stare de spirit : relaxata Data de inscriere : 27/06/2011
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Mier Mar 28, 2012 9:39 am | |
| Deja ai muscate inflorite si arata foarte bine, parca iarna a trecut pe langa ele | |
|
| |
penelopa
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Mier Mar 28, 2012 9:55 am | |
| În balconul unde iernează muşcatele sunt condiţii prielnice pentru ele. Unele din ele au continuat să înflorească toată iarna. | |
|
| |
duduta190578
Numarul mesajelor : 1686 Localizare : onesti Data de inscriere : 27/07/2011
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Mier Mar 28, 2012 10:18 am | |
| Foarte frumoase muscatele,parca sunt in plina vara! | |
|
| |
Mihai
Numarul mesajelor : 95 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : Gradinarit.......dupaureche Stare de spirit : Confuza Data de inscriere : 04/05/2011
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Vin Mar 30, 2012 1:34 pm | |
| Referitor la folosirea vopselei de ulei la pomi...... Chiar e folosita metoda? Sau e asa o invenţie de sezon.... | |
|
| |
stefana
Numarul mesajelor : 1443 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : Plantele si mersul pe jos Stare de spirit : Fericirea vine din lucruri marunte Data de inscriere : 08/06/2008
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Vin Mar 30, 2012 2:04 pm | |
| Cred ca este vorba de o vopsea pe baza de ulei vegetal (in), nu orice fel de vopsea . | |
|
| |
costieanuconstantin
Numarul mesajelor : 223 Localizare : codlea Joburi/Distractii : gradinarit , albine ,noutati Stare de spirit : buna Data de inscriere : 07/03/2011
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Vin Mar 30, 2012 3:43 pm | |
| iti dedic aici ceva ,la tine in gradina sa nu ma interpreteze altcineva : "" + ---- - ... deci, nu sunt moldoveanca!!! Very Happy ... deci, Costi, fiecare e asa cum l-a lasat D-zeu! Twisted Evil " "" sa nu cumva sa-mi confunzi personalitate cu atitudinea: personalitatea e cine sunt..... atitudinea mea depinde de cine esti tu " te rog sa ma scuzi : nu e nici cu intentie, nici cu directie !!! | |
|
| |
stefana
Numarul mesajelor : 1443 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : Plantele si mersul pe jos Stare de spirit : Fericirea vine din lucruri marunte Data de inscriere : 08/06/2008
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Vin Mar 30, 2012 4:50 pm | |
| Costi, eu citisem ceva asemanator in genul : " personalitatea mea depinde de mine, atitudinea mea depinde mai mult de celalalt" | |
|
| |
penelopa
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Vin Mar 30, 2012 11:58 pm | |
| De-o fi una, de-o fi alta, eu raman cu personalitatea nepatata si cu atitudine schimbatoare! Deci, raman aceeasi pe care o stiti, chiar daca mi-am schimbat atitudinea Am mai imbatranit, m-am mai inteleptit, putin am si obosit, din zambet mi-a mai pierit, asa ca am devenit ceva mai rezervata. Prin urmare, nu ai de ce sa-ti ceri scuze, Costica! | |
|
| |
penelopa
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Sam Mar 31, 2012 12:00 am | |
| - Mihai a scris:
- Referitor la folosirea vopselei de ulei la pomi......
Chiar e folosita metoda? Sau e asa o invenţie de sezon.... Mihai, e o "inventie" veche, despre care am citit si in reviste de specialitate si chiar am folosit-o intr-un an. Acum nu gasesc pe nicaieri vopse pe baza de ulei vegetal | |
|
| |
georgy
Numarul mesajelor : 112 Localizare : Bucuresti-Titan Stare de spirit : canuta om sucit Data de inscriere : 15/05/2011
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Mar Apr 03, 2012 9:29 am | |
| Ce frumos e raftul cu muscate./ | |
|
| |
penelopa
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Mier Apr 04, 2012 8:57 am | |
| Era, Geogy, ca dupa noaptea de duminica (au fost sub 0*C), cateva muscate (cele variegate) si-au "parlit" frunzele pe margine. Sunt curioasa ce s-a intamplat la GetaV, care scosese aproape toate plantele afara!!! Vreau sa spun ca, la mine, rodiul si eucalipttul au ramas fara frunze si lastari tineri (blegiti si uscati ulterior), varfurile brugmansiilor blegit, frunzulitele noi ale lantanelor ... blegite, o suculenta ( una gri de la Cara) inghetata .. ii cad toate frunzele si, chiar fuchsiilor li s-au uscat anumiti lastari. In lipsa de alta consolare, ma amagesc si eu cu speranta ca plantele afectate isi vor reveni (le-am tuns mai drastic). Si, ca sa fie "tacamul" complet, am vrut sa mut un citisus mai deosebit (mov in degradee) care se uscae pe jumatate, dar n-am avut ce mai muta ca nu mai avea radacina ... putrzise Ca sa nu mai zic dee trandafiri, pe care a trebuit sa-i tund - toti - pana la baza Sunt plina de zgarieturi si tepi prin degete!!! | |
|
| |
georgy
Numarul mesajelor : 112 Localizare : Bucuresti-Titan Stare de spirit : canuta om sucit Data de inscriere : 15/05/2011
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Mier Apr 04, 2012 9:26 am | |
| Imi pare rau fde muscatele tale, dar cele variegate mi se par pretentioase. Prin "muscata" inteleg o planta rezistenta si infloritoare, dar hibrizii astia sunt cam fitosi. Plantele d-nei Geta sunt bine. Stiu ca a scris pe aici pe undeva. O sa se umple de lastari si de flori. | |
|
| |
duduta190578
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Mier Apr 04, 2012 9:38 am | |
| Muscatele isi revin daca au fost afectate,le am si eu scoase afara dar la adapost pe un raft dintr-un balcon,dar nu mi se par foarte tare afectate.Sunt de cele simple drepte romanesti si poate sunt mai rezistente. | |
|
| |
Mihai
Numarul mesajelor : 95 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : Gradinarit.......dupaureche Stare de spirit : Confuza Data de inscriere : 04/05/2011
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Sam Apr 07, 2012 9:28 pm | |
| In sfarsit te-am gasit...................... | |
|
| |
penelopa
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Joi Apr 12, 2012 3:02 pm | |
| - Mihai a scris:
- In sfarsit te-am gasit......................
... ma poti gasi si mai usor ... acasa, la mine! | |
|
| |
anasstasia
Numarul mesajelor : 124 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : gradinarit, lucrez goblenuri Stare de spirit : incerta Data de inscriere : 11/02/2012
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Dum Apr 15, 2012 9:33 pm | |
| M-au impresionat foarte mult muscatele. Sint superbe! | |
|
| |
duduta190578
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Mier Apr 18, 2012 10:24 am | |
| Am avut ce admira in gradina dumneavoastra,multa culoare ! | |
|
| |
penelopa
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza Mier Apr 18, 2012 10:46 am | |
| Gradina mea are "multa culoare" in ... poze In real, insa, "culoarea" cam lasa de dorit !!! Nemernica de Iarna care tocmai (sper) a trecut, mi-a spulberat "culorile" gradinii!!! Toti trandafirii mei au fost negri pana la baza, asa ca a trebuit sa tund drastic ... dupa "ochi", ca daca as fi asteptat forsythia sa infloreasca, as fi asteptat muuult si bine In cele 2 tufe de forsythii, daca am avut (in total) 5-6 flori. Uitati o "monstra" [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]Magnolia cea mai harnica (bastinasa Soulagena), a inflorit exact ca in prima parte a denumirii ei , adica, nicio floare Noroc cu Betty cea urata (magnolie) care s-a dovedit a fi ... frumusica [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]Cred ca de la fenomenul ala de ploaie cu gheta, au murit toti mugurii florali si s-au uscat o multime de ramuri ale arbustilor. Pana si kerria, considerat nepretentioasa, a ramas cu cateva crengi verzi, taiate si alea pana la jumatate. Am scos din 2 tufe de kerria 2 brate de uscaturi O mica bucurie mi-a facut magnolia alba care n-a facut o floare in 7 ani (plus 2-3 cat avea cand am luat-o), fiindca a facut 3 flori , motiv pentru care pot sa cred acum ca e ... magnolie Magnolia in "picioare": [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] si, floarea ei (parfumata) "bust" [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]Noroc cu ciresul japonez si mahonia care s-au miscat ceva mai mult [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] | |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Ograda lu' Cloantza | |
| |
|
| |
| Ograda lu' Cloantza | |
|