Clubul gradinarilor
Bine ati venit !
Haideti sa vorbim despre gradinile noastre !
Clubul gradinarilor
Bine ati venit !
Haideti sa vorbim despre gradinile noastre !
Clubul gradinarilor
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Clubul gradinarilor

Grebla, sapa si urzica fac gradina frumusica !

Portal*AcasaUltimele imaginiÎnregistrareConectare

Ograda lu' Cloantza

In jos 
+25
Ionut
duduta190578
gabriela60
doina
simonaelena
Carina
gabi_gabriella
sicamin
geodezia
Doini
Mihai
ani
costieanuconstantin
Tinkerbell
Rux
codruta
bubu
Karla
GetaV
georgiana
doinabacau
stefana
Myosotis
Vernil
penelopa
29 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3 ... 21 ... 40  Urmatorul
AutorMesaj
Karla

Numarul mesajelor : 2635
Localizare : France
Joburi/Distractii : literatura, istorie, calatorii
Stare de spirit : vesela
Data de inscriere : 22/03/2011

Ograda lu' Cloantza  - Pagina 2 Empty
MesajSubiect: Re: Ograda lu' Cloantza    Ograda lu' Cloantza  - Pagina 2 Icon_minitimeJoi Mar 24, 2011 11:20 am

Nici eu nu tai liliacul decat imediat dupa inflorire, dupa aia il las in pace... vad ca nu ia cine stie ce proportii, probabil stie ca daca creste prea mult, il mut in câmp Very Happy

Criza e si aici, chiar daca economia s-a reluat. E grea redresarea...
Am vazut intr-o gradina un soi de minicircuit al apei, ca un mini-pâraias, actionat, probabil, de o pompa. Proprietarul puses chiar si pesti, avea copii care se distrau grozav cu pescaria decorativa. Insa era pacat ca nu auzeai apa care curge; e foarte odihnitor....

Bon courage, Penelopa, vine si cascada, nu-ti fa griji Very Happy
Sus In jos
Myosotis
Admin
Myosotis

Numarul mesajelor : 5257
Localizare : Bucuresti
Joburi/Distractii : mainile-n pamant pan' la coate
Stare de spirit : tot inainte !!!
Data de inscriere : 21/01/2008

MesajSubiect: Re: Ograda lu' Cloantza    Ograda lu' Cloantza  - Pagina 2 Icon_minitimeVin Mar 25, 2011 9:09 am

Karla a scris:
Nici eu nu tai liliacul decat imediat dupa inflorire, dupa aia il las in pace... vad ca nu ia cine stie ce proportii, probabil stie ca daca creste prea mult, il mut in câmp Very Happy
Am observat ca liliacul creste destul de greu fata de alti arbusti.
Pentru susurul apei se poate face o "cismea" japoneza, al carei nume imi scapa acum. scratch E un model din bambus care mi-a placut mult.
Sus In jos
Karla

MesajSubiect: Re: Ograda lu' Cloantza    Ograda lu' Cloantza  - Pagina 2 Icon_minitimeVin Mar 25, 2011 10:38 am

Mi-ai dat o veste buna, asta cu liliacul, Myosotis. Chiar nu mi-ar placea sa creasca prea repede si sa fiu nevoita sa-l inlocuiesc.

Imi amintesc vag ca am vazut si eu o cismea cum descrii tu (nu mai stiu daca era din bambus) insa o chestie japoneza trebuie pusa intr-o gradina japoneza. Ori macar japonizanta Very Happy
Mie nu prea-mi plac gradinile de tipul asta... desi multi le gasesc de mare clasa.

Nu-mi plac nici cele de tip tropical, desi palmieri rustici exista...
Imi plac cele italiene si provençale, cu vase de teracotta, lavanda si maslini, da' nu-mi permite clima.
Cele frantuzesti, cu buisi super-taiati si ordonate pâna la Dumnezeu nu-mi plac nici ele. Nici n-as avea rabdare sa tai toata ziua la sfere si piramide.
Alea contemporane, bof, necesita multe plante grafice, mult verde si mult mineral, ori mie-mi plac infloririle in cascada...

Deci nu-mi ramâne decat modelul englezesc si cel impresionist. Vreau sa fac ceva la mijloc, intre cele doua, si sa dau un aer campagnard si in acelasi tip romantic gradinii... da' bine, mai am de munca vreo 2-3 ani, deocamdata instalez vegetalele, care necesita timp.
Sus In jos
stefana

stefana

Numarul mesajelor : 1443
Joburi/Distractii : Plantele si mersul pe jos
Stare de spirit : Fericirea vine din lucruri marunte
Data de inscriere : 08/06/2008

MesajSubiect: Re: Ograda lu' Cloantza    Ograda lu' Cloantza  - Pagina 2 Icon_minitimeVin Mar 25, 2011 12:30 pm

Karla a scris:
Vreau sa fac ceva la mijloc, intre cele doua, si sa dau un aer campagnard si in acelasi tip romantic gradinii...
Din punctul meu de vedere cred ca gradina lui Myo ti-ar conveni de minune, Karla:
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Penelopa, observ ca din gradina ta nu prea am poze romantice scratch . Tre' sa te mai vizitam (la ce gazda perfecta te-ai dovedit de atatea ori, abia astept sa vin la tine :3a: )

Sus In jos
Karla

MesajSubiect: Re: Ograda lu' Cloantza    Ograda lu' Cloantza  - Pagina 2 Icon_minitimeVin Mar 25, 2011 1:37 pm

J'adore!
Mai ales culorile plantbandelor de trandafiri, fac verdele sa straluceasca exact ca smaraldul...

Aceea e o pizza de casa, in fotografie? salivez la vederea ei... Mmmmm!
Very Happy
Sus In jos
stefana

stefana

Numarul mesajelor : 1443
Joburi/Distractii : Plantele si mersul pe jos
Stare de spirit : Fericirea vine din lucruri marunte
Data de inscriere : 08/06/2008

MesajSubiect: Re: Ograda lu' Cloantza    Ograda lu' Cloantza  - Pagina 2 Icon_minitimeVin Mar 25, 2011 2:51 pm

Si eu ... mmmm! Specialitatea Penelopei queen
Sus In jos
penelopa

penelopa

Numarul mesajelor : 4030
Localizare : Peris de capitala
Joburi/Distractii : multiple
Stare de spirit : vesnica nemultumire
Data de inscriere : 04/03/2011

MesajSubiect: Re: Ograda lu' Cloantza    Ograda lu' Cloantza  - Pagina 2 Icon_minitimeVin Mar 25, 2011 3:08 pm

Pai, da! :x Vine Stef cu gradina lui Myo peste ograda mea si Karla cade in extaz. Laughing
... si de la mine, n-a gasit Stef sa puna decat poza cu gradina care nu-i (inca) gradina. cheers
Noroc cu Vernil care cazuse'n fund la vederea lalelelor mele. Ograda lu' Cloantza  - Pagina 2 2945718842
Apropos: vedeti salix-ul ala splendid ? ... din primavara asta nu-l mai vedeti ca s-a uscat. 😢
E drept ca-l mutasem de vreo 2 ori. Very Happy
Dar, nici nu-mi mai iau altul pana nu-i gata mini-baltoaca mea.
Sa va spun ce-am mai plantat: un arborel de crocodil (langa gardul cu vecinu' Gheorghe), 5 radacini de flox, anemone de toamna (mai nasol ca nu-mi mai aduc aminte locul unde le-am pus 😢 ), o radacina de hosta variegata (cel putin, asa am cerut la comanda de la Sieberz) si 2 tufulite de busuioc salbatic in gradina de aromatice.
Am scos afara: brugmansiile, leandrii, lamaiul (grapefruitul il scosesem deja), niste kalanchoe care facuse lanosi si le lasasem de isbeliste, camelia si gardenia.
Operatiunea ... conntinua. Ograda lu' Cloantza  - Pagina 2 2147529457
Sus In jos
Karla

MesajSubiect: Re: Ograda lu' Cloantza    Ograda lu' Cloantza  - Pagina 2 Icon_minitimeVin Mar 25, 2011 3:42 pm

Very Happy Very Happy Very Happy
Ce-i arborelu' ala de crocodil, Penelopa? N-am auzit in viata mea de asa ceva Very Happy
Am si eu cateva hoste, da' nici una nu s-a dezvoltat multumitor: nu e suficienta umezeala, probabil...
Sus In jos
georgiana

georgiana

Numarul mesajelor : 2072
Localizare : valenii de munte/prahova
Joburi/Distractii : hibiscusii
Stare de spirit : buna
Data de inscriere : 19/03/2011

MesajSubiect: Re: Ograda lu' Cloantza    Ograda lu' Cloantza  - Pagina 2 Icon_minitimeVin Mar 25, 2011 5:12 pm

sa inteleg ca va place pizza? Very Happy
Sus In jos
Myosotis
Admin
Myosotis

MesajSubiect: Re: Ograda lu' Cloantza    Ograda lu' Cloantza  - Pagina 2 Icon_minitimeVin Mar 25, 2011 9:41 pm

Mie sigur imi place pizza Very Happy chiar daca mananc mai rar.
Pene, dar ai viteza fata. Eu nu ma-ndur sa dau citricele afara. Le tin pentru parfum. Ziua cand e cald, miros puternic in veranda mea. Doua camelii le-am dat afara dar imi pare rau. Aveau frunze tinere abia desfacute si s-au innegrit de la frigul de peste noapte.
Am dus afara si toate lantanele, de vreo 3 saptamani, fiindca aveau cele mai multe musculite albe si se umplea veranda. Mie teama sa nu-mi haleasca rasadurile de rosii . Ograda lu' Cloantza  - Pagina 2 2590272924
Sus In jos
penelopa

penelopa

MesajSubiect: Re: Ograda lu' Cloantza    Ograda lu' Cloantza  - Pagina 2 Icon_minitimeSam Mar 26, 2011 8:03 am

Karla draga, nici eu nu stiu prea multe despre acest arbore, dar mi-a placut ce scria despre el in catalogul de la Sieberz, asa ca, l-am comandat.
Vezi ca am scris despre el (ce-am gasit pe Net compilat cu ce scria in catalog Embarassed ) la Gradina decorativa - Arbori.

Georgiana, ce ne mai place pizza si, cu prima ocazie, iti ofer posibilitatea sa degusti din "marfa: mea. Laughing

Myo, dupa ce-am vazut cum s-a comportat grapefruitul afara ( e tapan si si mandru cu testosii lui pe cale de disparitie), mi-am facut curaj sa le scot si pe celelalte.
Azi vreau sa scot si fuchsiile, zephirantesul, passiflorele si ceva muscate.
Sus In jos
Myosotis
Admin
Myosotis

MesajSubiect: Re: Ograda lu' Cloantza    Ograda lu' Cloantza  - Pagina 2 Icon_minitimeSam Mar 26, 2011 9:18 am

Muscatele le-am scos si eu dar le-am cazat pe un raft (tot sub umbrar) pe care am tras o folie de sus pana jos. Ziua o dau jos, noaptea sus Neutral
Sus In jos
Karla

MesajSubiect: Re: Ograda lu' Cloantza    Ograda lu' Cloantza  - Pagina 2 Icon_minitimeSam Mar 26, 2011 4:20 pm

Ce chestie, mie rareori imi rezista muscatele de la un an la altul in veranda...
A propos, am primit cataloagele cu plante anuale, am vazut ca anul asta au aparut muscate galbene. E prima oara cand vad asta...
Sus In jos
penelopa

penelopa

MesajSubiect: Re: Ograda lu' Cloantza    Ograda lu' Cloantza  - Pagina 2 Icon_minitimeDum Mar 27, 2011 9:04 am

Eu am muscata galbena de 2 ani. Uite-o:
E galbena dar .... un galben pal.
E de la Sieberz. Creste mai ciudat. Desi pare a fi o muscata dreapta, tinde spre curgatoare. Lujerii sunt puternici, frunzele cu petiol mai lung, iar florile cam anemice. Dar, se cheama ca am muscata galbena. Wink
Sus In jos
Karla

MesajSubiect: Re: Ograda lu' Cloantza    Ograda lu' Cloantza  - Pagina 2 Icon_minitimeLun Mar 28, 2011 9:46 am

Da, da, asta trebuie sa fie. Desi in catalogul meu culoarea e mai spre citron, cred ca asta e. Frunzele si forma florii seamana perfect...
Sus In jos
penelopa

penelopa

MesajSubiect: Re: Ograda lu' Cloantza    Ograda lu' Cloantza  - Pagina 2 Icon_minitimeLun Mar 28, 2011 12:16 pm

Voila de vezi bom ....inceput de primavara in ograda mea:
Acesti crocusi mi i-am dorit tare mult:
Crocusii mv mai batrani (3 ani) s-au inmultit cel mai bine:
La mare pret, in gradina mea, sunt qacum niste floricele de padure (nu stiu cum se cheama, in afara de viorele) aduse odata cu pamant de la padure si imprastiat prin gradina:
Sus In jos
penelopa

penelopa

MesajSubiect: Re: Ograda lu' Cloantza    Ograda lu' Cloantza  - Pagina 2 Icon_minitimeLun Mar 28, 2011 12:19 pm

Iasomia mea de iarna nu vrea sa infloreasca decat la inceput de primavara:
Sus In jos
bubu

Numarul mesajelor : 2033
Stare de spirit : in general buna
Data de inscriere : 09/06/2008

MesajSubiect: Re: Ograda lu' Cloantza    Ograda lu' Cloantza  - Pagina 2 Icon_minitimeLun Mar 28, 2011 2:04 pm

Floarea galbena din prima poza cred ca este eranthis. In poza 3 si 4 sunt brebenei, nu stiu denumirea oficiala, asa le zice la mine la tara.
Sus In jos
Karla

MesajSubiect: Re: Ograda lu' Cloantza    Ograda lu' Cloantza  - Pagina 2 Icon_minitimeLun Mar 28, 2011 3:06 pm

Super tonici, crocusii tai! Ai mei s-au trecut deja...

Very Happy
E normal sa infloreasca iasomia asa tarziu, probabil trebuie sa treaca gerul bobotezii ca sa se deschida florile...
Da' stiu ca ai sapat si scapat de buruieni, eu inca n-am reusit sa termin operatia asta Very Happy
Sus In jos
penelopa

penelopa

MesajSubiect: Re: Ograda lu' Cloantza    Ograda lu' Cloantza  - Pagina 2 Icon_minitimeMar Mar 29, 2011 1:13 pm

Ai să râzi, dar n-am săpat grădina.
A fost altă şmecherie la mijloc. :albino: Astă toamnă n-am strâns nicio frunză de pe jos. Am lăsat să se aştearnă frunzele ca o plapumă peste plante (ce-i drept, am mulţi pomi fructiferi în zonă) care le-a ţinut de cald peste iarnă, iar acum, în primăvară, am strâns frunzele lăsând în urma lor un pământ reavăn şi curat.
Abia acum încep buruienile să iasă câte una, dar le vin uşor de hac.
Sus In jos
georgiana

georgiana

MesajSubiect: Re: Ograda lu' Cloantza    Ograda lu' Cloantza  - Pagina 2 Icon_minitimeMar Mar 29, 2011 5:16 pm

penelopa a scris:

[b]Georgiana
, ce ne mai place pizza si, cu prima ocazie, iti ofer posibilitatea sa degusti din "marfa: mea. Laughing

multumesc, Pene, si eu la randul meu vroiam sa va invit pe la mine, eu am pizzerie la mine acasa, asa ca poate facem schimb de retete Very Happy
Sus In jos
georgiana

georgiana

MesajSubiect: Re: Ograda lu' Cloantza    Ograda lu' Cloantza  - Pagina 2 Icon_minitimeMar Mar 29, 2011 5:17 pm

foarte frumoasa gradina ai, Pene!
Sus In jos
doinabacau

Numarul mesajelor : 947
Localizare : Bacau
Joburi/Distractii : lectura,odihna activa
Stare de spirit : optimism
Data de inscriere : 20/03/2011

MesajSubiect: Re: Ograda lu' Cloantza    Ograda lu' Cloantza  - Pagina 2 Icon_minitimeMier Mar 30, 2011 8:37 am

Frumos! Am gasit si eu ,ghiocei,crocusi galbeni,cateva primule,toporasi.imi pare nespus de rau ca nu am avut cu ce sa le pozez. Zambilele care erau imbobocite in toamna,acum aveau varful uscat ,iar restul inflorescentei colorate,atat cat a crescut acum. La noi e rece inca,asa ca abia se vedeau celelalte,cu exceptia lalelelor,care erau marisoare.
Sus In jos
penelopa

penelopa

MesajSubiect: Re: Ograda lu' Cloantza    Ograda lu' Cloantza  - Pagina 2 Icon_minitimeMier Mar 30, 2011 9:07 am

Dragă Georgiana, cu siguranţă te voi vizita .... având în vedere că-mi place şi pizza şi locaţia. ❤
Sus In jos
penelopa

penelopa

MesajSubiect: Re: Ograda lu' Cloantza    Ograda lu' Cloantza  - Pagina 2 Icon_minitimeMier Mar 30, 2011 9:13 am

Îmi doream de mult maci deosebiţi în grădină.
Ei, bine, ieri am pus nişte seminţe de maci bătuţi, primite de la o prietenă din Dobrogea, care mi-a zis şi cum să le pun: la suprafaţă, fără să le acopăr cu pământ (seminţele de maci germinează la lumină) şi udate puţin pentru a le fixa de pământ.
Acum aştept să răsară. Rolling Eyes
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Ograda lu' Cloantza    Ograda lu' Cloantza  - Pagina 2 Icon_minitime

Sus In jos

Ograda lu' Cloantza
Sus 
Pagina 2 din 40Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3 ... 21 ... 40  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Ograda lu' Cloantza

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Clubul gradinarilor :: Ograzile noastre-
Mergi direct la: