| Adenium obesum | |
|
+17adriana georgeta sicamin Vernil gomez99 gabi_gabriella Tinkerbell GetaV gabriela60 bubu doinabacau Mariabt codruta Marga penelopa doina stefana Myosotis 21 participanți |
|
Autor | Mesaj |
---|
stefana
Numarul mesajelor : 1443 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : Plantele si mersul pe jos Stare de spirit : Fericirea vine din lucruri marunte Data de inscriere : 08/06/2008
| Subiect: Re: Adenium obesum Dum Oct 16, 2011 7:58 pm | |
| E cam "batran" adeniumul asta si are radacinile deja rigide Ai dreptate Gomez, radacinile sunt ingrosate | |
|
| |
gomez99
Numarul mesajelor : 416 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : nu/nici macar Stare de spirit : proasta Data de inscriere : 28/04/2011
| Subiect: Re: Adenium obesum Dum Oct 16, 2011 8:06 pm | |
| daca e din butas, butasul a avut o bucata de cudex pentru ca radacinile sint vizibil ingrosate. ar putea iesi ceva interesant din el peste vreo 2 ani da ii trebuie un ghiveci larg ca sa se dezvolte. | |
|
| |
Tinkerbell
Numarul mesajelor : 2311 Localizare : Insula de Smarald Joburi/Distractii : scurmatul Stare de spirit : zburatoare Data de inscriere : 08/04/2011
| Subiect: Re: Adenium obesum Dum Oct 16, 2011 9:07 pm | |
| | |
|
| |
bubu
Numarul mesajelor : 2033 Localizare : Bucuresti Stare de spirit : in general buna Data de inscriere : 09/06/2008
| Subiect: Re: Adenium obesum Vin Oct 21, 2011 9:35 pm | |
| Cand infloreste adenium ? Cel mai batran, care e cumparat din florarie a stat toata vara in soare si nimic. L-am bagat in casa pe la 1 octombrie si s-a umplut de boboci. Acum e vremea sau e defazat ? Ca mai am o iasomie care in fiecare an infloreste intre Craciun si revelion. | |
|
| |
stefana
Numarul mesajelor : 1443 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : Plantele si mersul pe jos Stare de spirit : Fericirea vine din lucruri marunte Data de inscriere : 08/06/2008
| Subiect: Re: Adenium obesum Vin Oct 21, 2011 10:33 pm | |
| - bubu a scris:
- ... s-a umplut de boboci. Acum e vremea sau e defazat ? Ca mai am o iasomie care in fiecare an infloreste intre Craciun si revelion.
Important e ca are boboci . Mi-ar place ca si ai mei sa se arate defazati si cu bobocei , dar sunt inca tinerei, la anu' fac 3 ani. | |
|
| |
codruta
Numarul mesajelor : 240 Localizare : Veldhoven - Olanda Joburi/Distractii : xxx Stare de spirit : oscilanta Data de inscriere : 25/03/2011
| Subiect: Re: Adenium obesum Sam Oct 22, 2011 10:21 am | |
| Si ai mei la anul vor avea 3 ani. Acum sunt majoritatea complet chei si tare mi-e frica ca nu isi mai revin. In iernile trecute nu au pierdut frunze, doar cate 1-2. Nici nu stiu daca sa-i ud sau nu pe cei complet chei. | |
|
| |
Myosotis Admin
Numarul mesajelor : 5257 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : mainile-n pamant pan' la coate Stare de spirit : tot inainte !!! Data de inscriere : 21/01/2008
| Subiect: Re: Adenium obesum Sam Oct 22, 2011 10:58 am | |
| Codruta depinde unde ii tii. Daca sunt la racoare lasa-i mai uscati. Daca au ceva caldura (peste 15grd) mai pune cate-un strop de apa din cand in cand. Acum depinde si ce fel de pamant au. La fratele lui Stef tot nu i-au aparut frunze. Ma ignora total. | |
|
| |
doina
Numarul mesajelor : 648 Localizare : Oltenita Joburi/Distractii : gradinaritul pe balcon Stare de spirit : relaxata Data de inscriere : 27/06/2011
| Subiect: Re: Adenium obesum Sam Oct 22, 2011 5:25 pm | |
| Ai mei au implinit 3 ani in august si nu dau semne ca ar vrea sa infloreasca Myo , printre ei se vad pachipodiumii | |
|
| |
gabi_gabriella
Numarul mesajelor : 29 Localizare : Iernut/Mures Data de inscriere : 06/06/2008
| Subiect: Re: Adenium obesum Dum Oct 23, 2011 10:10 am | |
| Frumosi!! Sa-ti infloreasca cat mai repede !! | |
|
| |
bubu
Numarul mesajelor : 2033 Localizare : Bucuresti Stare de spirit : in general buna Data de inscriere : 09/06/2008
| Subiect: Re: Adenium obesum Dum Oct 23, 2011 8:32 pm | |
| Stef al meu e luat din florarie, cum ai luat si tu, numai el are boboci. Ceilalti din seminte, nici nu mai stiu cati ani au, 4 poate 5 nici urma de boboci. | |
|
| |
gomez99
Numarul mesajelor : 416 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : nu/nici macar Stare de spirit : proasta Data de inscriere : 28/04/2011
| Subiect: Re: Adenium obesum Mar Oct 25, 2011 11:01 am | |
| @doinabacau imi vine greu sa cred ca adeniumul poate fi altoit pe leandru, sint doua specii diferite. poate pe vreun cactus ceva, desi nici asta nu am auzit.
@bubu pe la 15C incep sa se pregatesca de somn. daca noaptea scade sub 15C nu e prea bine sa ii lasi afara. sigur, daca treaba tine doar 2-3 zile e ok, da acum eu zic ca e timpul sa le faci loc pe pervaz. | |
|
| |
bubu
| Subiect: Re: Adenium obesum Mier Oct 26, 2011 11:41 am | |
| Pai i-am adus in casa, pe la 1 octombrie. Eu ma miram ca in vara n-au facut nimic si acum, in casa unul infloreste. | |
|
| |
gomez99
| Subiect: Re: Adenium obesum Mier Oct 26, 2011 2:15 pm | |
| teoretic acum ar fi vremea infloritului, ca la ei in yemen acu e sezon ploios - ma rog, asa se lauda aia de acolo cind da ploie cit un pahar de apa la o saptamina. | |
|
| |
doinabacau
Numarul mesajelor : 947 Localizare : Bacau Joburi/Distractii : lectura,odihna activa Stare de spirit : optimism Data de inscriere : 20/03/2011
| Subiect: Re: Adenium obesum Dum Noi 06, 2011 2:44 pm | |
| Elegante hainute,asteptam florile... | |
|
| |
Tinkerbell
Numarul mesajelor : 2311 Localizare : Insula de Smarald Joburi/Distractii : scurmatul Stare de spirit : zburatoare Data de inscriere : 08/04/2011
| Subiect: Re: Adenium obesum Mar Noi 08, 2011 9:31 pm | |
| Al meu e de la florarie,are flori si n-are "burta " ca ai vostri Il am de anul trecut si de prin martie e inflorit aproape continuu Iarna trecuta a inflorit mai putin | |
|
| |
codruta
Numarul mesajelor : 240 Localizare : Veldhoven - Olanda Joburi/Distractii : xxx Stare de spirit : oscilanta Data de inscriere : 25/03/2011
| Subiect: Re: Adenium obesum Mier Noi 09, 2011 9:20 am | |
| Nu are burta dar are flori. Bravo lui! Ai mei sunt burtosi dar sunt aproape toti chei. Mi-e frica sa nu-i pierd. | |
|
| |
Myosotis Admin
Numarul mesajelor : 5257 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : mainile-n pamant pan' la coate Stare de spirit : tot inainte !!! Data de inscriere : 21/01/2008
| Subiect: Re: Adenium obesum Mier Noi 09, 2011 10:47 am | |
| Cum sa-i pierzi ? Au tulpina tare ? daca n-au frunze reduci udarile pana la aproape zero. Si sa vezi ce de flori vom avea la primavara ca si eu am unii chei, inclusiv varul lui Stef, ala de i-am schimbat tot pamantul. | |
|
| |
Tinkerbell
| Subiect: Re: Adenium obesum Mier Noi 09, 2011 12:14 pm | |
| Codruta,adendium meu sta la caldura,in dormitor si se rasfata la mult soare Are peste 20 de grade Toata vara a stat in curte ,i-m schimbat pamantul,l-am udat cu furtunul si vad ca i-a priit Imi place de el,cred ca ma agit sa-i mai iau un fratior ros si unul alb ce culori mai exista(rosu am,roz si alb am vazut) Exista si dubli? | |
|
| |
Myosotis Admin
| Subiect: Re: Adenium obesum Mier Noi 09, 2011 1:06 pm | |
| | |
|
| |
stefana
| Subiect: Re: Adenium obesum Mier Noi 09, 2011 1:27 pm | |
| - Myosotis a scris:
- .. si eu am unii chei, inclusiv varul lui Stef
Si cel de la mine a chelit de tot. Acum nu o sa-l mai ud deloc; ce zici Gomezule, cand sa-i mai pun niste picaturi de apa? | |
|
| |
doina
Numarul mesajelor : 648 Localizare : Oltenita Joburi/Distractii : gradinaritul pe balcon Stare de spirit : relaxata Data de inscriere : 27/06/2011
| Subiect: Re: Adenium obesum Mier Noi 09, 2011 8:23 pm | |
| Astazi mi-am adus si eu adeniumii in casa . Mi-a fost frica sa nu le fie prea frig noaptea pe balconul inchis doar cu cornier. Vre-o 2-3 zile nu vor avea parte de multa lumina pentru ca locul de la ferestre este ocupat dar sper sa nu 'protesteze' si sa-si piarda frunzele | |
|
| |
Vernil
Numarul mesajelor : 2383 Localizare : acasa Joburi/Distractii : munca Stare de spirit : ok Data de inscriere : 09/06/2008
| Subiect: Re: Adenium obesum Mier Noi 09, 2011 8:45 pm | |
| Am avut ocazia sa vad un adenium inflorit, m-a impresionat profund frumusetea florii, puritatea albului. Acum inteleg de ce va plac aceste flori. | |
|
| |
sicamin
Numarul mesajelor : 389 Localizare : timisoara Joburi/Distractii : drumetii ,gradinarit Stare de spirit : destul de buna Data de inscriere : 01/04/2011
| Subiect: Re: Adenium obesum Vin Ian 13, 2012 10:47 pm | |
| Si eu astept sa-i vad pe ai mei infloriti .Deocamdata sant toti golasi si dorm. Doi mai batrani au inflorit si anul trecut (clasicul roz) dar cei din seminte inca nu au facut flori.Poate anul asta, ca fac deja 4 ani. | |
|
| |
bubu
| Subiect: Re: Adenium obesum Vin Ian 13, 2012 10:52 pm | |
| Ai mei au cel putin 4 ani, daca nu 5 si din seminte tot n-au inflorit. Dar nu disper.
Cel din butas, cumparat cu flori, din florarie, face in fiecare an cateva flori. | |
|
| |
doina
| Subiect: Re: Adenium obesum Sam Ian 14, 2012 6:29 am | |
| Si ai mei au implinit 3 ani in august trecut si n-au inflorit inca dar anul acesta ii dau afara si sper sa infloreasca. | |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Adenium obesum | |
| |
|
| |
| Adenium obesum | |
|