Clubul gradinarilor
Bine ati venit !
Haideti sa vorbim despre gradinile noastre !
Clubul gradinarilor
Bine ati venit !
Haideti sa vorbim despre gradinile noastre !
Clubul gradinarilor
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Clubul gradinarilor

Grebla, sapa si urzica fac gradina frumusica !

Portal*AcasaUltimele imaginiÎnregistrareConectare

Dipladenia sau Mandevilla

In jos 
+10
duduta190578
nico.agat
doina
Tinkerbell
georgiana
doinabacau
penelopa
Carmen
ani
Myosotis
14 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3
AutorMesaj
popescugp

Numarul mesajelor : 503
Localizare : Medgidia
Joburi/Distractii : pensionar
Stare de spirit : optimist
Data de inscriere : 29/03/2013

Dipladenia sau Mandevilla - Pagina 3 Empty
MesajSubiect: Re: Dipladenia sau Mandevilla   Dipladenia sau Mandevilla - Pagina 3 Icon_minitimeSam Iun 29, 2013 8:06 pm

Doina suiperba dipladenia;felicitari;roza mea vad ca nu are ganduri inca;mai astept
Sus In jos
doinabacau

Numarul mesajelor : 947
Localizare : Bacau
Joburi/Distractii : lectura,odihna activa
Stare de spirit : optimism
Data de inscriere : 20/03/2011

MesajSubiect: Re: Dipladenia sau Mandevilla   Dipladenia sau Mandevilla - Pagina 3 Icon_minitimeDum Iun 30, 2013 7:21 am

E o idee buna,Doina!

Domnule Popescu,va multumesc,va doresc bafta cu a dv! Am luat si eu un puiut roz si il astept sa creasca!
Sus In jos
penelopa

penelopa

Numarul mesajelor : 4030
Localizare : Peris de capitala
Joburi/Distractii : multiple
Stare de spirit : vesnica nemultumire
Data de inscriere : 04/03/2011

MesajSubiect: Re: Dipladenia sau Mandevilla   Dipladenia sau Mandevilla - Pagina 3 Icon_minitimeDum Iun 30, 2013 3:50 pm

Dragilor, "merdeneaua" mea m-a cam suparat!!! What a Face 
Peste iarna care a trecut, n-am mai putut s-o tin la lumina buna si, ca atare, in primavara a iesit cu niste ramuri lungi si chele Neutral 
Initial, am vrut s-o arunc, dar pana la urma, am pus-o langa gard, la umbra si ... nici nu stiu ce mai face, ca am uitat sa ma mai uit la ea cheers 
Sus In jos
doinabacau

MesajSubiect: Re: Dipladenia sau Mandevilla   Dipladenia sau Mandevilla - Pagina 3 Icon_minitimeDum Iun 30, 2013 5:33 pm

Nu pot crede ca ai uitat s-o uzi,Penelopa,ma intreb daca rezista cu pamantul uscat! Si-apoi,eu o pulverizez si de doua ori pe zi,cand este cald!
Sus In jos
penelopa

penelopa

Numarul mesajelor : 4030
Localizare : Peris de capitala
Joburi/Distractii : multiple
Stare de spirit : vesnica nemultumire
Data de inscriere : 04/03/2011

MesajSubiect: Re: Dipladenia sau Mandevilla   Dipladenia sau Mandevilla - Pagina 3 Icon_minitimeDum Iun 30, 2013 8:34 pm

E la umbra, Doina, si la cat ploua la noi, sigur n-a suferit de apa.
I-am zis ca, daca rezista si-si revine, la toamna o aduc in casa. Daca nu .... nu monkey
Sus In jos
doinabacau

MesajSubiect: Re: Dipladenia sau Mandevilla   Dipladenia sau Mandevilla - Pagina 3 Icon_minitimeLun Iul 01, 2013 6:12 am

Dac-a stat la umbra,nu cred sa aiba flori,asteapta sa-i oferi o pozitie insorita!
Sus In jos
popescugp

Numarul mesajelor : 503
Localizare : Medgidia
Joburi/Distractii : pensionar
Stare de spirit : optimist
Data de inscriere : 29/03/2013

MesajSubiect: Re: Dipladenia sau Mandevilla   Dipladenia sau Mandevilla - Pagina 3 Icon_minitimeMier Iul 03, 2013 12:14 am

La mine planta este insorita pana la amiaza si apoi trece in umbra casei deci fara soare prea arzator ,dar vad ca anul asta nu are de gand sa faca flori desi de unde am luat butasul acum 3 ani era in plin soare arzator permanent si plina de flori.
Sus In jos
gabriela60

gabriela60

Numarul mesajelor : 1334
Localizare : Tg.Jiu
Joburi/Distractii : inginer
Stare de spirit : buna
Data de inscriere : 03/07/2011

MesajSubiect: Re: Dipladenia sau Mandevilla   Dipladenia sau Mandevilla - Pagina 3 Icon_minitimeMier Iul 03, 2013 10:57 am

am si eu frumoasa din asta ca voi acum sta sa i se deschida florile.Mi-au cumparat-o copii dar pe ea scria iasomie braziliana si era s-o omor de la prima intalnire ca am udat-o excesiv.S-a intamplat ca in ghiveci sa fie 2 fire si le-am mutat in 2 ghivece si vad ca le merge bine si fac flori amandoua si se lungesc.Sa-mi spuneti cum le ingrijiti.
Sus In jos
doinabacau

MesajSubiect: Re: Dipladenia sau Mandevilla   Dipladenia sau Mandevilla - Pagina 3 Icon_minitimeMier Iul 03, 2013 1:37 pm

Pai vad ca stii deja,daca infloreste,inseamna ca e multumita! Iarna doreste cinci-sapte grade si apa cat sa nu se usuce radacinuta de tot.Daca-si pierde frunzele,nu e o problema!
Exista varietati parfumate,de aceea se mai numeste iasomie,dar eu n-am dat peste nici una...
Sus In jos
gabriela60

gabriela60

MesajSubiect: Re: Dipladenia sau Mandevilla   Dipladenia sau Mandevilla - Pagina 3 Icon_minitimeJoi Iul 04, 2013 8:57 am

Mie mi-a placut cum arata si nu m-am gandit s-o si mitos dar o s-o fac.Deocamdata le tin afara dar intr-un loc mai umbrit.
Sus In jos
doinabacau

MesajSubiect: Re: Dipladenia sau Mandevilla   Dipladenia sau Mandevilla - Pagina 3 Icon_minitimeJoi Iul 04, 2013 3:29 pm

Inteleg ca varietatea cu flori roz,isi dezvaluie parfumul delicat celor cu nasul mai ...sensibil receptiv...
Sus In jos
Karla

Numarul mesajelor : 2635
Localizare : France
Joburi/Distractii : literatura, istorie, calatorii
Stare de spirit : vesela
Data de inscriere : 22/03/2011

MesajSubiect: Re: Dipladenia sau Mandevilla   Dipladenia sau Mandevilla - Pagina 3 Icon_minitimeVin Iul 05, 2013 10:48 am

Eu am una galbena, si e parfumata... nu cat sa-ti mute nasul, insa se simte destul de bine cand intri in mini-veranda unde am asezat-o.

Dipladenia sau Mandevilla - Pagina 3 C2fs

I-am pus la intamplare, jumatate pamant de gradina, jumatate pamant cu ingrasamant de la florarie. O ud o data la doua-trei zile, fiindca am auzit ca trebuie sa sufere putin de sete ca sa faca flori. Insa are o boala la frunze, cam cum fac trandafirii (se pateaza) si si le pierde. Ma gandesc ca e din cauza aerului inchis din veranda, ar trebui sa o scot afara...

Sus In jos
geodezia

geodezia

Numarul mesajelor : 3566
Localizare : Ticleni
Joburi/Distractii : flori.goblene ,
Data de inscriere : 07/06/2011

MesajSubiect: Re: Dipladenia sau Mandevilla   Dipladenia sau Mandevilla - Pagina 3 Icon_minitimeVin Iul 05, 2013 12:22 pm

astea galbene am inteles ca sunt mai greu de gasit
Sus In jos
Karla

MesajSubiect: Re: Dipladenia sau Mandevilla   Dipladenia sau Mandevilla - Pagina 3 Icon_minitimeVin Iul 05, 2013 2:16 pm

Eu am gasit intr-un magazin, da' e adevarat ca a costat dublu fata o dipladenia roz sau rosie... probabil o fi mai rar.
Sus In jos
doinabacau

MesajSubiect: Re: Dipladenia sau Mandevilla   Dipladenia sau Mandevilla - Pagina 3 Icon_minitimeVin Iul 05, 2013 3:18 pm

Cat de frumoasa poate fi,Karla,sa-ti traiascai! Si daca are parfum,te incanta si mai mult...
Mai este o planta asemanatoare,allamanda,pe care nu am vazut-o niciodata in realitate,dar se pare ca e mai mofturoasa decat mandevilla.
Sus In jos
Karla

MesajSubiect: Re: Dipladenia sau Mandevilla   Dipladenia sau Mandevilla - Pagina 3 Icon_minitimeVin Iul 05, 2013 7:04 pm

Merci, Doina, sper sa ma tina si sa creasca; am vazut la cineva una enorma, zeci si zeci de flori, era splendida.
Sus In jos
doinabacau

MesajSubiect: Re: Dipladenia sau Mandevilla   Dipladenia sau Mandevilla - Pagina 3 Icon_minitimeSam Iul 06, 2013 6:00 pm

Daca se simt bine si se maturizeaza,cred ca devin mai rezistente la factorii de mediu si n-au decat grija infloritului.
Sus In jos
doinabacau

MesajSubiect: Re: Dipladenia sau Mandevilla   Dipladenia sau Mandevilla - Pagina 3 Icon_minitimeDum Sept 29, 2013 7:56 am

http://doinabacau.sunphoto.ro/Surprize/92883470

A stat afara si a fost neobosita,dar va ierna in balcon,langa un puiut roz.
Sus In jos
geodezia

geodezia

Numarul mesajelor : 3566
Localizare : Ticleni
Joburi/Distractii : flori.goblene ,
Data de inscriere : 07/06/2011

MesajSubiect: Re: Dipladenia sau Mandevilla   Dipladenia sau Mandevilla - Pagina 3 Icon_minitimeDum Sept 29, 2013 9:05 am

frumoasa ca toate florile tale ..am sa te rog sa imi dai adresa ta . multam

Ultima editare efectuata de catre geodezia in Dum Sept 29, 2013 9:40 am, editata de 1 ori
Sus In jos
doinabacau

MesajSubiect: Re: Dipladenia sau Mandevilla   Dipladenia sau Mandevilla - Pagina 3 Icon_minitimeDum Sept 29, 2013 9:18 am

Eu iti multumesc,Geo!
Sus In jos
gabriela60

gabriela60

MesajSubiect: Re: Dipladenia sau Mandevilla   Dipladenia sau Mandevilla - Pagina 3 Icon_minitimeJoi Oct 03, 2013 7:52 am

acum m-am uitat bine la pozele tale si am vazut ca mandevilla mea nu e rosie este spre roz.Vreau sa te intreb cum s-o leg pentru ca i-am pus eu scarita cat mai lunga dar a depasit-o de mult si vad ca face mai multi lastari lungi.Trebuie neaparat sa se inalte sau as putea s-o invart pe un cerc metalic?Si sa-mi zici ce tratament ii aplici iarna.
Sus In jos
doinabacau

MesajSubiect: Re: Dipladenia sau Mandevilla   Dipladenia sau Mandevilla - Pagina 3 Icon_minitimeJoi Oct 03, 2013 4:07 pm

Gabriela,o poti conduce cum iti place,e o liana maleabila care,daca are soare,iti daruieste o multime de flori! Totul e sa-i pisti varful,sa-i apara lastari laterali si boboci,o data cu ei...
Exista mai multe nuante de roz. Cea rosie e un bordo,la mine.
Sus In jos
doinabacau

MesajSubiect: Re: Dipladenia sau Mandevilla   Dipladenia sau Mandevilla - Pagina 3 Icon_minitimeVin Ian 09, 2015 2:45 pm

Bine v-am regasit!
Am avut sansa sa gasesc una galbena,in primavara...a evoluat binisor...florile,intr-o nuanta splendida, au fost micute si s-au comportat ca cele ale hibiscusului...de parfum,nici vorba...
A ramas in balcon pana zilele trecute ,cand am observat ca frunzele se usuca ...le-am eliminat si astept cu teama...

http://doinabacau.sunphoto.ro/Armonii/100152230
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Dipladenia sau Mandevilla   Dipladenia sau Mandevilla - Pagina 3 Icon_minitime

Sus In jos

Dipladenia sau Mandevilla
Sus 
Pagina 3 din 3Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3
 Subiecte similare
-
» dipladenia galbena

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Clubul gradinarilor :: Terasa si balcon :: Apocynaceae-
Mergi direct la: