Myosotis Admin
Numarul mesajelor : 5257 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : mainile-n pamant pan' la coate Stare de spirit : tot inainte !!! Data de inscriere : 21/01/2008
| Subiect: Calendula officinalis - Galbenele Sam Iun 14, 2008 1:26 am | |
| Cand se strang florile de galbele pentru ceai ? | |
|
Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: Calendula officinalis - Galbenele Sam Iun 14, 2008 7:48 am | |
| Bun gasit din nou gradinarilor! Se pot recolta toata vara, avand o perioada de inflorire de lunga durata. Indicat este dimineata dupa ce s-a dus roua. |
|
penelopa
Numarul mesajelor : 4030 Localizare : Peris de capitala Joburi/Distractii : multiple Stare de spirit : vesnica nemultumire Data de inscriere : 04/03/2011
| Subiect: Re: Calendula officinalis - Galbenele Mar Apr 12, 2011 3:12 pm | |
| Eu nu mă îndur să culeg florile de gălbenele fiindcă le ţin pe post de plante decorative aromatice. Şi mă încăpăţânez să le transform în ... perene Drept pentru care, las florile să facă seminţe, o parte le scutur pe loc, altă parte o adun şi o pun primăvara printre ce răsare din loc. Când vor ajunge la stadiul de "lan", poate să adun ceva şi pentru ceai. | |
|
Myosotis Admin
Numarul mesajelor : 5257 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : mainile-n pamant pan' la coate Stare de spirit : tot inainte !!! Data de inscriere : 21/01/2008
| Subiect: Re: Calendula officinalis - Galbenele Mar Apr 12, 2011 11:23 pm | |
| Eu nu le-am adunat din comoditate mai mult. Da'am cumparat ceai de galbenele. | |
|
costieanuconstantin
Numarul mesajelor : 223 Localizare : codlea Joburi/Distractii : gradinarit , albine ,noutati Stare de spirit : buna Data de inscriere : 07/03/2011
| Subiect: Re: Calendula officinalis - Galbenele Mier Apr 13, 2011 2:18 pm | |
| florile de galbenele ( pt uz medicinal ) se strang pana in 15 iunie si dupa aia de la 1 septembrie | |
|
Tinkerbell
Numarul mesajelor : 2311 Localizare : Insula de Smarald Joburi/Distractii : scurmatul Stare de spirit : zburatoare Data de inscriere : 08/04/2011
| Subiect: Re: Calendula officinalis - Galbenele Mier Apr 13, 2011 2:39 pm | |
| Eu le culegeam in fiecare zi cand infloreau(in perioadele cand eram la Snagov) Aveam si unele batute ,anul trecut Sper sa apara singurele | |
|
doinabacau
Numarul mesajelor : 947 Localizare : Bacau Joburi/Distractii : lectura,odihna activa Stare de spirit : optimism Data de inscriere : 20/03/2011
| Subiect: Re: Calendula officinalis - Galbenele Sam Apr 30, 2011 2:48 pm | |
| Am citit ca florile pentru ceai se aduna pe vreme insorita,atunci continutul in flovonoide este mai bogat,iar dintre galbenele,sunt de preferat cele colorate mai intens,spre portocaliu. | |
|
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Calendula officinalis - Galbenele | |
| |
|