| Hibiscus rosa sinensis | |
|
+26corinap vicudan nico.agat sicamin bubu Mariabt duduta190578 Marga gabriela60 vickylucia bibacj doina geodezia Carina Tinkerbell doinabacau Rux Vernil georgiana penelopa ela Mada ani Myosotis didi stefana 30 participanți |
|
Autor | Mesaj |
---|
Myosotis Admin
Numarul mesajelor : 5257 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : mainile-n pamant pan' la coate Stare de spirit : tot inainte !!! Data de inscriere : 21/01/2008
| Subiect: Re: Hibiscus rosa sinensis Mier Iul 09, 2008 8:22 pm | |
| Da-i ceva vitamine, poate se mai intremeaza. Am si eu unul din butas, cred ca prins de vreo doi ani. A crescut bat vreun metru si din toamna a dat doua crengute. Nu l-am taiat fiindca am mai avut acelasi trandafir, tot prins din butas, crescut aproape 1,5m si dupa ce l-am tuns a murit. Pe asta il las in boii lui caci nu vreau sa-l pierd. Probabil in cultura intensiva (in sere pentru comercializare) sunt taiati la o anumita inaltime. Ramifica si arata bine pentru ca in acelasi timp sunt si foarte indopati cu ingrasaminte. Sau or fi avand vreo substanta cu care ii trateaza..... cine stie .... A.... Stef, hibi alb seamana cu Kalakauha de la Hodnik | |
|
| |
Myosotis Admin
Numarul mesajelor : 5257 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : mainile-n pamant pan' la coate Stare de spirit : tot inainte !!! Data de inscriere : 21/01/2008
| Subiect: Re: Hibiscus rosa sinensis Sam Iul 19, 2008 11:07 am | |
| La Hornbach-Militari erau niste hibiscusi foarte frumosi. Zaragoza, Madrid, Marseille, si unul care era numa in forma maaare (tufa cam de 6ocm lunga si lata ) al carui nume nu l-am retinut dar mi-a ramas gandul la el. Costa 70RON, dar ii merita. Avea flori simple roz-stacojiu cu marginile crem . | |
|
| |
ani
Numarul mesajelor : 37 Localizare : Braila Data de inscriere : 11/06/2008
| Subiect: Re: Hibiscus rosa sinensis Sam Iul 19, 2008 11:33 am | |
| Si ai cumparat ceva? Putem imparti tufa. Asa am facut cu Tao si Holiday Yellow cu Daniela. A inflorit Ben Lexen de la Exotica: | |
|
| |
Myosotis Admin
| Subiect: Re: Hibiscus rosa sinensis Lun Iul 28, 2008 9:26 am | |
| Maaaama ce frumos e.........te ia cu lesin N-am cumparat nimic Si tufa nu se putea imparti. Doar s-o fi facut butasi. Era o singura planta. Am si eu o floare de la Exotica, Zauberflote : | |
|
| |
ani
| Subiect: Re: Hibiscus rosa sinensis Lun Iul 28, 2008 11:03 am | |
| Este foarte frumos si al tau, poate facem schimb de butasi cand vor creste! | |
|
| |
Myosotis Admin
| Subiect: Re: Hibiscus rosa sinensis Lun Iul 28, 2008 10:54 pm | |
| Trebuie sa ma inveti secretul, cum faci cu butasii ca mie nu imi iese niciodata figura. De cate ori am incercat, am casapit trandafirii de pomana, ca nu s-au prins. | |
|
| |
ani
| Subiect: Re: Hibiscus rosa sinensis Mar Iul 29, 2008 11:09 am | |
| Eu am prins hibi si din butasi de 1cm in pastila de turba, acoperiti si tinuti la lumina. S-a intamplat sa tin un butas si sase luni in acest regim, dar s-a prins si acum am flori de la el. Mai tii minte cat de mic era butasul de clero ugandeze pe care mi l-ai dat? Acum are 40 cm inaltime. | |
|
| |
stefana
Numarul mesajelor : 1443 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : Plantele si mersul pe jos Stare de spirit : Fericirea vine din lucruri marunte Data de inscriere : 08/06/2008
| Subiect: Re: Hibiscus rosa sinensis Mar Iul 29, 2008 1:02 pm | |
| Ani, tu ai grija sa nu fie prea umeda turba in care pui butasii, nu-i asa? Ca eu am impresia ca de aceea nu reusesc uneori sa-i inradacinez. Las cam umed substratul. | |
|
| |
ani
| Subiect: Re: Hibiscus rosa sinensis Mier Iul 30, 2008 11:11 am | |
| Pun pastila de turba in pahar de plastic transparent si am grija sa nu fie apa in pahar, sa ramana doar pastila umeda. Scot capacul in fiecare zi sa aerisesc. | |
|
| |
stefana
Numarul mesajelor : 1443 Localizare : Bucuresti Joburi/Distractii : Plantele si mersul pe jos Stare de spirit : Fericirea vine din lucruri marunte Data de inscriere : 08/06/2008
| Subiect: Re: Hibiscus rosa sinensis Mier Sept 03, 2008 1:38 pm | |
| Am facut freza lui hibi secretara. Butasii sunt la inradacinat cu diverse tehnici... pentru acumulat experienta. Vreau sa "butasesc" si San Remo si pe cel alb batut, asa ca experimentez pe altii, ca sa nu pierd butasi valorosi (nu ca hibi secretara nu ar fi valoros, dar deja Mada a cadorisit pe multi ). Iar pe cel rosu batut nu poti conta ca experienta: se inradacineaza oricum, chiar si in cele mai proaste conditii, am deja o sumedenie de pui la care nu am gasit beneficiari. | |
|
| |
penelopa
Numarul mesajelor : 4030 Localizare : Peris de capitala Joburi/Distractii : multiple Stare de spirit : vesnica nemultumire Data de inscriere : 04/03/2011
| Subiect: Re: Hibiscus rosa sinensis Sam Mar 05, 2011 10:28 pm | |
| Myo, ce-ti mai face minunatia aia de hibi din ... 2008? :o | |
|
| |
Myosotis Admin
| Subiect: Re: Hibiscus rosa sinensis Sam Mar 05, 2011 10:33 pm | |
| cred (nu sunt sigura) ca mai traieste Nu are nici unul flori si etichete nici atat, asa ca nu stiu care ce-or mai fi. Numai Pink shower il stiu care e, ca e un bat gol. Nu pare sa mai fie in viata. | |
|
| |
georgiana
Numarul mesajelor : 2072 Localizare : valenii de munte/prahova Joburi/Distractii : hibiscusii Stare de spirit : buna Data de inscriere : 19/03/2011
| Subiect: Re: Hibiscus rosa sinensis Sam Mar 19, 2011 2:16 pm | |
| buna ziua si bine v-am gasit unde este vorba despre hibi...hop si eu este o pasiune care ma bantuie de vreo 4 ani si in perioada asta am reusit sa strang cateva exemplare ma intereseaza sfaturi in primul rand referitoare la modul de ingrijire in anotimpul rece si cum pot sa scap de daunatori | |
|
| |
stefana
| Subiect: Re: Hibiscus rosa sinensis Sam Mar 19, 2011 3:29 pm | |
| Ai nimerit bine Si eu am de mai multi ani hibiscusi. Am cumparat, am pierdut, am primit butasi, am dat pui... Iar in materie de daunatori am o experienta de-a dreptul vasta. Cred ca si nematozi au fost in ghiveciul unuia din ei (din pacate s-a topit pana sa imi dau eu seama de problema ). In anotimpul rece trebuie sa ai in vedere ca, oricat ar fi de cald unde ii tii, fotosinteza este foarte scazuta din cauza luminii de slaba intensitate (ar fi bine sa ii tii unde ai lumina mai multa). Apa le pui doar cate putin, cat sa nu se pleosteasca frunzele. Ingrasaminte nici vorba. | |
|
| |
georgiana
Numarul mesajelor : 2072 Localizare : valenii de munte/prahova Joburi/Distractii : hibiscusii Stare de spirit : buna Data de inscriere : 19/03/2011
| Subiect: Re: Hibiscus rosa sinensis Sam Mar 19, 2011 3:41 pm | |
| am tinut hibiscusii diferit: o parte din ei au stat la 24 de grade, ceilalti la 19 si nu mi s-a parut ca au reactionat diferit au inceput sa imboboceasca, dar acum am un mare dusman: musculita alba de trei saptamani, in fiecare week-end ii stropesc cu actara, s-a diminuat numarul musculitelor, dar nu au disparut de tot, cineva mi-a spus ca trebuie sa ii tund drastic, sa las cat mai putin din ei...si parca nu ma indur alte sfaturi? | |
|
| |
Vernil
Numarul mesajelor : 2383 Localizare : acasa Joburi/Distractii : munca Stare de spirit : ok Data de inscriere : 09/06/2008
| Subiect: Re: Hibiscus rosa sinensis Sam Mar 19, 2011 4:02 pm | |
| Georgiana, ti-am admirat albumul, ai niste exmeplare de hibi foarte frumoase. Mai ales cel alb, pur ... splendid ... Sa te bucuri de ei. Prin pulverizarea zilnica a hibsicusilor cu apa si sapun lichid (aprox. 10 ml sapun la 300 ml apa) am scapat de musculite ... Dar cand nu faceam asta, imediat apareau ... | |
|
| |
georgiana
| Subiect: Re: Hibiscus rosa sinensis Sam Mar 19, 2011 4:05 pm | |
| mi-ati dat o idee buna, numai ca am peste 50 de ghivece..... , o sa fac operatiunea de spalare cu apa si sapun lichid eventul pe camere...., sper sa scap de musculite, ca e pacat de flori..... | |
|
| |
stefana
| Subiect: Re: Hibiscus rosa sinensis Sam Mar 19, 2011 9:41 pm | |
| Eu am folosit in toamna Lider (insecticid pe baza de Imidacloprid - insecticid sistemic din grupa neonicotinoide, ce actioneaza ca neurotoxina pentru insecte ), ca nu gaseam Confidor. Acum sunt pregatita si cu Confidor si cu Emerite (toate similare Lider, toate cu aceeasi substanta insecticida ). Daca "invazia" de musculite albe este masiva, nu scapi doar cu stropire cu solutie de sapun . Pentru ca sunt teribil de rezistente. Si daca stropesti cu insecticid nu uita sa repeti de vreo 3 ori la interval de o saptamana. | |
|
| |
Myosotis Admin
| Subiect: Re: Hibiscus rosa sinensis Sam Mar 19, 2011 10:34 pm | |
| Se poate pune insecticid sistemic si in apa de udare. Parerea mea este ca ar trebui stropit si cu un fungicid concomitent cu insecticidul. Ca sa nu se depuna lichidul lipicios cu care se hranesc musculitele si care atrage ciuperca aia negricioasa. | |
|
| |
stefana
| Subiect: Re: Hibiscus rosa sinensis Sam Mar 19, 2011 11:14 pm | |
| Nu stiu cu ce chimicale trateaza furnizorii unii hibiscusi, dar pe mine ma exaspereaza cat de putin pot creste (ai mei se lungesc teribil si n-am curaj sa testez Cycocelul din care am vreo 2 ml ). Asta este un hibiscus cu frunza rotunda pe care il am din toamna Se vede ca nu a crescut nici macar 1 mm. Dar este plin de bobocei minusculi | |
|
| |
georgiana
| Subiect: Re: Hibiscus rosa sinensis Dum Mar 20, 2011 8:58 am | |
| - stef a scris:
-
Daca "invazia" de musculite albe este masiva, nu scapi doar cu stropire cu solutie de sapun . Pentru ca sunt teribil de rezistente. Si daca stropesti cu insecticid nu uita sa repeti de vreo 3 ori la interval de o saptamana. daca le tin la 23 de grade, imi intra musculitele in och, daca reduc la 18-19 stau cuminti pe dosul frunzelor...dar sunt destul de multe eu am stropit cu actara, asa mi-a recomandat la magazinul de fito, dar am dat de trei ori pana acum cu soluitia preparata din plicul initial si parca am citit undeva ca ar trebui sa deschid plic nou la fiecare stropire | |
|
| |
georgiana
| Subiect: Re: Hibiscus rosa sinensis Dum Mar 20, 2011 8:58 am | |
| - Myosotis a scris:
- Ca sa nu se depuna lichidul lipicios cu care se hranesc musculitele si care atrage ciuperca aia negricioasa.
din cauza musculitelor mi s-au innegrit tulpinile de hibi, dupa care s-au uscat? | |
|
| |
georgiana
| Subiect: Re: Hibiscus rosa sinensis Dum Mar 20, 2011 9:01 am | |
| - stef a scris:
- Nu stiu cu ce chimicale trateaza furnizorii unii hibiscusi, dar pe mine ma exaspereaza cat de putin pot creste (ai mei se lungesc teribil si n-am curaj sa testez Cycocelul din care am vreo 2 ml ). Asta este un hibiscus cu frunza rotunda pe care il am din toamna
Se vede ca nu a crescut nici macar 1 mm. Dar este plin de bobocei minusculi eu am crezut ca nu stiu sa ii ingirjesc eu si de aceea nu cresc acum fac experimente: vreau sa tai un lastar dintr-un hibi care a crescut doi cm in trei ani (dar a facut vreo 10 flori ), sa-l pun la prins cu petul si sa-l vad cum se manifesta, eu am hibi de 4 ani care e pitic si am hibi prinsi din lastari care la 4 ani sunt deja pomisori | |
|
| |
Vernil
Numarul mesajelor : 2383 Localizare : acasa Joburi/Distractii : munca Stare de spirit : ok Data de inscriere : 09/06/2008
| Subiect: Re: Hibiscus rosa sinensis Dum Mar 20, 2011 12:01 pm | |
| Dupa ce le stropesti cu insecticid, incearca sa acoperi ghivecele cu o punga , astfel incat sa se formeze o incinta inchisa in care musculitele sa fie omorate, inclusiv ouale. | |
|
| |
georgiana
| Subiect: Re: Hibiscus rosa sinensis Dum Mar 20, 2011 12:55 pm | |
| multumesc, asa o sa procedez la urmatoarea stropire care va fi, daca vremea se va incalzi, vineri | |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Hibiscus rosa sinensis | |
| |
|
| |
| Hibiscus rosa sinensis | |
|