| Clubul gradinarilor Grebla, sapa si urzica fac gradina frumusica ! |
|
| Barter - retete Pentru Frenk | |
|
+11duduta190578 simonaelena stefana gabriela60 popescugp Vernil Karla Doini georgiana bubu geodezia 15 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
geodezia
Numarul mesajelor : 3566 Localizare : Ticleni Joburi/Distractii : flori.goblene , Stare de spirit : buna Data de inscriere : 07/06/2011
| Subiect: Re: Barter - retete Pentru Frenk Joi Iul 04, 2013 12:45 pm | |
| Na pai zi-ne cu ce sa fie ca uite eu am facut o reteta simpla sincer aripioare am pus ulei apa cit sa le acopere dupa ce au fiert asa vreo 15 minute am pus sare si am tocat usturoi plus un pic de patrunjel alaturi mamaliga a iesit foarte buna poti pune si piept sau cotoaie eu aripioare am avut prin frigider pofta buna
daca vrei uite eu pun ficatei la fript in ulei cu ceapa cind se fierbe ceapa ( ca lasa zeama si ceapa si ficateii )pun chetchup facut de mine in casa sau pasta de ardei plus patrunjel si tot asa cu mamaliga mie imi place foarte mult mamaliga dar d-l Pipi le maninca cu piine si tot ii place eu la prajituri nu ma pricep da de ex imi place iar mult ciorba de oase de porc cu galusti fac ciorba din oase normala adica pun oasele la fiert in prima apa las sa dea o prima fierbere asa vreo 10 minute si arunc apa din prima fierbere cica se elimina energiile negative ale animalului respectiv acumulate prin decesul nedorit pun apa iar si las 20 de minute la fiert doar oasele pun ceapa morcov si ardei intr-o tigaie si calesc un pic dupa care pun in ciorba si las iar la fiert mai pun un cartof intreg si o foaie de varza intodeauna si 2 ciuperci -cind am pleurotusi pun 2 caciuli de pleurotusi cind nu am pun 2 ciupercute albe nu le tai le las intregi si cartofi si varza si ciupercile (astea am intotdeuna in casa ca imi plac mult in orice ciorba mincare etc ) rosii nu prea pun la ciorbe ca imi place sa vad pe deasupra uleiul sau grasimea galbena cum pluteste si patrunjelul frumos bat un ou la sfirsit fac galusti din 2 oua o lingura de otet un virf de bicarbonat si 3 linguri de ulei plus un pic de sare la sfirsit patrunjel acum vara pentru ca am in gradina cam prin toate mincarurile eu pun cimbru si dovlecel (asta pun si la ciorbe ) na daca vrei musaca de vinete sau salata de vinete fasui cu ciolan afumat sau sarmale imi zici asa retete taranesti de ale mele iti mai pun
Ultima editare efectuata de catre geodezia in Joi Iul 04, 2013 1:13 pm, editata de 1 ori | |
| | | bubu
Numarul mesajelor : 2033 Localizare : Bucuresti Stare de spirit : in general buna Data de inscriere : 09/06/2008
| Subiect: Re: Barter - retete Pentru Frenk Joi Iul 04, 2013 12:56 pm | |
| Doini eu pot sa-ti dau reteta de maioneza , categoric e mancarea mea preferata. Sau de salate cu maioneza (ciuperci cu maioneza, conopida cu maioneza, vinete, etc). Si reteta de sarmale, ca-s moarta dupa ele. Tu ai zis mancarea preferata . | |
| | | georgiana
Numarul mesajelor : 2072 Localizare : valenii de munte/prahova Joburi/Distractii : hibiscusii Stare de spirit : buna Data de inscriere : 19/03/2011
| Subiect: Re: Barter - retete Pentru Frenk Joi Iul 04, 2013 2:33 pm | |
| si retete de prajituri iti dau eu, daca vrei, ca am o gramada | |
| | | Doini
Numarul mesajelor : 4009 Localizare : Haga Joburi/Distractii : visatul cu ochii deschisi Stare de spirit : Zen Data de inscriere : 09/03/2011
| Subiect: Re: Barter - retete Pentru Frenk Joi Iul 04, 2013 2:36 pm | |
| Sunteti adorabile Cu siguranta ca va ramane placut surprins sa vada ca sunteti atat de dragute si ca i-ati luat cererea in serios! Acum sunt in parc, imi trag sufletul ca m-am cracanat de la ora 12.00 de cand ma dau cu rolele. Am filmat un grup mare de gaste de Nil si tocmai ce am inregistrat o mierla cantand.., superb! Iar cand jung acasa gatesc cu siguranta ... voi face ficat dupa reteta Geodezie Bubu, te potrivesti cu Frenk, si el mananca maioneza cu orice! Spor la ales trandafiri! | |
| | | georgiana
Numarul mesajelor : 2072 Localizare : valenii de munte/prahova Joburi/Distractii : hibiscusii Stare de spirit : buna Data de inscriere : 19/03/2011
| Subiect: Re: Barter - retete Pentru Frenk Joi Iul 04, 2013 2:44 pm | |
| dar vrem si noi la schimb retete olandeze | |
| | | geodezia
Numarul mesajelor : 3566 Localizare : Ticleni Joburi/Distractii : flori.goblene , Stare de spirit : buna Data de inscriere : 07/06/2011
| Subiect: Barter - retete Pentru Frenk Vin Iul 05, 2013 10:11 am | |
| Doini vad ca olandezul tau zburator este sufletist nu este rece precum majoritatea vikingilor uite cea mai simpla mincare de vara la mine tigaie ulei ceapa o las asa se prajeasca frumos sa se faca culoarea galbuie pun ardei un pic de morcov las iar sa se caleasca un pic asa 5 minute si pe urma pun rosii las sa scada dupa care bat 2 oua torn ouale peste rosii si amestec daca ii place usturoiul pui usturoi daca nu pui piper pe urma patrunjel sau marar depinde ce ii place ..eu pun patrunjel .sare rosiile bune bune pentru mincarea asta ar fi cherry matuse-mea ne facea mincarica asta cind eram mici ea punea in loc de ulei untura de burduf si un pic de slanina facuta dupa modelul ardelenesc adica slanina groasa de un lat de palma lasata in afumatoare 3-4 luni si iesea muma de slanina de rezista si 2 ani in sura asta e si usora mincarea se face repede si e f gustoasa | |
| | | Karla
Numarul mesajelor : 2635 Localizare : France Joburi/Distractii : literatura, istorie, calatorii Stare de spirit : vesela Data de inscriere : 22/03/2011
| | | | geodezia
| Subiect: Re: Barter - retete Pentru Frenk Vin Iul 05, 2013 10:44 am | |
| na acolo cu germanii tot din nord sunt coboriti or fi amestecatura nemti francezi etc important este ca omu este mai cald a acceptat sa se implice .. noi ii multumim in felul nostru .. fetele mele la mincarica asta de rosii in loc de patrunjel mai recent pun cimbru ceva legat de arderi nici nu vreua sa ma gindesc da e gustoasa si cu cimbru | |
| | | Vernil
Numarul mesajelor : 2383 Localizare : acasa Joburi/Distractii : munca Stare de spirit : ok Data de inscriere : 09/06/2008
| Subiect: Re: Barter - retete Pentru Frenk Vin Iul 05, 2013 11:19 am | |
| Geo, draga mea, sa nu te superi pe mine, folosesti prea mult ulei. Incearca sa le faci pe toate inabusite, in cateva picaturi de ulei si sucul carnii. Daca pui capac si folosesti cratite din ceramica sau teflon, e suficient o lingurita de ulei. De cand sunt la pensie, am reusit sa slabesc vreo 2 kg, fiindca mananc regulat, am timp sa-mi pregatesc mancarea care imi place, consum multe lichide (dupa masa, beau un ceai fierbinte), fac miscare si, cel mai important, nu mai am nici un stres. Decat acela de a fi fericita! | |
| | | geodezia
| Subiect: Re: Barter - retete Pentru Frenk Vin Iul 05, 2013 11:23 am | |
| na nu ma supar ca nu am de ce ulei folosesc la fiecare mincare care o fac 2 linguri maxim si pun apa la fripturi inabusite ..eu dau reteta acu fiecare o adapteaza cum gateste
| |
| | | geodezia
| Subiect: Re: Barter - retete Pentru Frenk Vin Iul 05, 2013 12:42 pm | |
| na am o reteta de tochitura de ciuperci va trebuie carne frageda asta merge bine carnea de porc mai ales muschiuletul ala mic fraged prima data se prajeste carnea inabusit ca sa ramina frageda adica 2 linguri de ulei si apa plus ciupercutele si se lasa la fiert cind se termian apa se mai lasa sa se friga pentru a aparea si carnea fripta si ciupercutele pe urma se pune ceapa iar se pune apa se lasa iar sa scada si sa se topeasca ceapa (asa zic eu la prajitul cepii) dupa care adaug rosiile (fie ketchup de rosii sau de ardei ) se mai pot pune ardei iute taiat marunt asta daca ii place la sfirsit adaugi niste cimbru si asta neaparat servita cu mamaliga eu linga tochitura asta adaug si 1sau 2 oua fripte e buna si cu piine da cu mamaliga e super faina mie imi place mamaliga la mincaruri | |
| | | Doini
Numarul mesajelor : 4009 Localizare : Haga Joburi/Distractii : visatul cu ochii deschisi Stare de spirit : Zen Data de inscriere : 09/03/2011
| Subiect: Re: Barter - retete Pentru Frenk Vin Iul 05, 2013 12:50 pm | |
| Ma Geo! Ma faci sa pup tableta esti adorabila!!!! Imi vine sa te pup acum!!! Imi ridic palaria si stau cu ea asa toata ziua si sa spun saru' mana pentru masa! Imi lasa gura apa numai dupa felul cum redai retetele Sa iti dea Dumnezeu sanatate si sa fi vesnic atat de generoasa si la fel de voioasa! | |
| | | geodezia
| Subiect: Re: Barter - retete Pentru Frenk Vin Iul 05, 2013 1:03 pm | |
| Doini draga incearca sa ii faci retetele mele cu mamaliga .. si imi spui pe urma cum se linge pe miini Frenk Sa vezi cind fac ardei capia cu otet marinat ..ioi ai minca pina ai lesina cu tochitura asta iti ploua in gura da iti spusei incearca retetele mele cu mamaliga vezi ca nu e greu de facut mamaliga daca ai malai din ala grisat pui o juma de kil de apa 200 g de malai si sare si doar mesteci sa nu se prinda eu nu o fac tare mamaliga o fac moale asa ca mai adaug apa ca gust sa vad daca e malaiul fiert pe urma torn in castron si in juma de ora e buna de servit legata .. crede-ma ca lesini mincind daca mai vrei retete simple imi spui si scriu manuale intregi | |
| | | Doini
| Subiect: Re: Barter - retete Pentru Frenk Vin Iul 05, 2013 1:11 pm | |
| Mi-ai facut ziua ata de frumoasa incat sper ca si tu sa o ai cel putin la fel de frumoasa! Zambesc cu gura pana la urechi si ma inclin in fata ta!
Ps eu zapacita de mine, acum am vazut ca este un nou topic! Saru' mana Myo!
| |
| | | geodezia
| Subiect: Re: Barter - retete Pentru Frenk Vin Iul 05, 2013 1:13 pm | |
| sper sa va placa retetele mele simplllllllleeee si la cit sunt de gustoase cum sa mai slabesc eu ca in fiecare zi imi fac cite o reteta din asta simpla si iute sa vezi mamaliga cu brinza .cepa si slanina topita cum este .. uf nu mai povestesc ca azi mincai o salata tzazki si niste pasta de rosii pe piine asa ca imi ploua in gura lesin | |
| | | Vernil
Numarul mesajelor : 2383 Localizare : acasa Joburi/Distractii : munca Stare de spirit : ok Data de inscriere : 09/06/2008
| Subiect: Re: Barter - retete Pentru Frenk Vin Iul 05, 2013 11:28 pm | |
| Pai esti o pofticioasa, Geo! Si asa bine scrii, ca mi-ai facut si mie pofta de o tochitura cu mamaliguta. | |
| | | Doini
| Subiect: Re: Barter - retete Pentru Frenk Sam Iul 06, 2013 1:30 am | |
| - georgiana a scris:
- dar vrem si noi la schimb retete olandeze
Georgiana, ma crezi ca am mancat nu de mai mult de trei ori mancare tipic olandeza? Bucataria lor aproape ca nu exista!!! Sunt diverse "furaciuni pe care le numesc ei retete olandeze... O singura data mama lui Frenk ne-a chemat la masa..,(nu exista la ei ca duminica, de exemplu, sa mergi la mama, sau cand te duci in vizita sa te puna mama la masa, nici vorba, nu ca ar fi ea o mama rea!) si atunci, am mancat o amestecatura de cartof cu varza facute piure cu unt topit si pus peste piure si cu niste chiftele sau mai bine spus cu niste gologoaie de carne( fara ceapa, sau verdeata si ce se mai pune la chiftele) fiarta si apoi trasa in tigaie mancarea asta se mai serveste si cu un soi de carnat ... Este probabil cea mai tipica mancare olandeza sau mancarea lor nationala. Foarte des simti mirosul faimosului Frikandel (ce nume ) Adica un fel de crenvurst, sau carnat , cu gust mai acru ,facut din tot felul de carni amestecate (pui,porc,vaca si cateodata cal sau manz , care o fii! ) Sosul Soté dupa care toti se dau in vant, adica sosul de arahide. Se consuma de obicei la (frigaruile de) carne de pui, si se aplica excesiv. singurul fel del de mancare care imi place, este o supa de mazare cu multe feluri de carne (toata filetata) si cu carnati. Este o supa gustoasa, dar, nu prea inteleg de ce o numesc supa pentru ca se spune ca pana nu sta lingura dreapta in supa, aceasta nu este gata Se manaca iarna. Va pun aici o reteta copiata de pe net pt ca eu nu am gatit pana acum asa ceva, (am mancat de doua ori, e gustoasa nu pot comenta) 400 g mazare uscata (se gaseste la punga in supermarket), o bucata slanina afumata (ca. 150 g), 1 bucata (disc) sunca de porc afumata (vezi poza mai jos), sare, 2 foi de dafin, cateva boabe de piper, 4 praji (pluralul de la praz), 2 cartofi, 2 morcovi mari, 1 telina mica, 2 carnati afumati (de textura crenvurstilor, deci fara grasime), o legatura de telina (frunze).Mod de preparare: In 2 litri de apa se adauga mazarea uscata (clatita bine in prealabil), slanina afumata, sunca afumata, foile de dafin, piperul boabe si sare si se asteapta sa dea in clocot, dupa care se face focul mic, se spumeaza de cateva ori si se lasa sa fiarba cam 40 de minute cu capacul inclinat. Se pot adauga pana la 4 cuburi Knorr sfaramate, daca se doreste. (Mai ales daca vreti sa faceti o supa vegetariana si nu punteti carne, slanina si carnati.) In timpul asta se curata prazul si se taie inele. Se curata morcovii, cartofii si telina si se taie cubulete. Se scoate sunca din supa si se taie cubulete, dupa care se adauga din nou in supa, impreuna cu prazul, morcovii, cartofii si telina si se mai fierbe ca. 45 minute. In ultimele 15 minute se adauga carnatii afumati. Se toaca frunzele de telina. Carnatii se scot din supa si se taie felii, apoi se adauga impreuna cu frunzele de telina in supa si se mai lasa 5 minute pe foc. Sunt curioasa daca o sa se incumete cineva sa faca odata supa asta, cunoscuta in afara de denumirea literala “erwtensoep” (supa de mazare) si sub denumirea mai populara “snert”. :Ceea ce iese trebuie sa arate asa Dar, branzeturile lor sunt deosebit de bune si recunoscute in lumea intreaga! Acum, sa va povestesc... Cand l-am cunoscut pe Frenk, ( nu mancase niciodata ciorbe acre, ci doar supe la plic sau supa lor traditionala de mazare si in Austria gulas ) am zis sa ii arat ce gospodina sunt, si am facut bors de perisoare si chiftelute marinate.. Saracul om, a stat cufurit (scuzati-ma) doua zile.., stomacul lui se intalnea pentru prima data cu borsul sau cu legumele.. ( nu manaca prea multe.., oricum acum e bine fata de cum era, pe atunci, manca doar cartofi si maxim 3-4 feli de castarvete cu sare) Dar, repet, noi mancam mancare romaneasca.., zilele trecute am facut ardei umpluti.., numai ca ardeii aici au coaja foarte grosa, nu sunt ca aceia de-i facem noi umpluti.. Eu mai fac si rosii umplute sau dovlecei umpluti. Imi amintesc cu mare umor cand in Decembrie 2011 i-am spus ca trebuie sa ajung la autocar ca prietenii mi-au trimis pachet! Se astepta saracul om sa ridic o cutie de carton.., ei bine, eu am primit asa : un butoi de varza, unul de muraturi, doua bidoane de 5 litri de bors, tarate (pe care le am si acum ca nu stiu sa fac bors), malai, mustar, hrean, cimbru uscat si ciusca murata. A ramas socat, blocat stupefiat.., mai scriu ? Cand am facut prima data salata de vinete, fireste ca am ales un moment cand el nu era acasa .., cand a revenit, cu tot efortul meu de a aerisi casa.., m-a intrebat sec! Tu ai dat foc la casa??? De fiecare data cand coc vinete, ma intreaba acelas lucru si refuza sa manace ca sustine ca lui ii miroase a ars I-au data lacrimile cand i-am dat sa mance ciocanele cu mujdei , sau cand l-am convins sa guste hreanul pe care eu il ador in supa rasolului de vita.. Dar, s-a obisnuit si apreciaza mancarea noastra.., de doi ani aprope doar asa ceva manaca.. Aaa, si fireste ca-i plac micii, de fiecare data cand ma intorceam din tara, luam mici pe care-i congelam si vorba lui Geo, tusti cu ei in Olanda.., cand mai vin colegi de serviciu ai prietenilor mei care lucreaza la ING imi trimit mici (congelati) Tot in preajma Craciunului din 2011 eram disperata ca eu nu am ce manca.., (doar sarmale..., ca na, varza aveam deja trimisa) si, prin cineva care a venit cu avionul, mi-au fost trimise mate de porc ca sa fac carnati, toba si caltabosi (dadeam clasa multora din vechea gasca a fostului, care toti erau cu cel putin 11-12 ani mai mari, cu bucatele mele traditionale de Craciun si Paste) Sa-l fi vazut pe olandezul zburator cum facea carnati, ce se mai poza si posta pe faceboock Cand i-am spus ca am nevoie de urechi de porc sau de sorici a ramas siocat Rad cu lacrimi acum numai cand imi amintesc Doamne ce fata avea!!! nu exista nici un emoticon care sa i-o redea I-am aratat pe youtube cum e cu ignatul la noi.., de a naibi am facut-o ca sa-l sochez si mai mult si ii spuneam ca noi mancam aproape tot dintr-un porc.. Dar sa vezi in schimb ce se lingea pe degete la masa de Craciu si ce mandru mai era, dar sa-l fi vazut cum incerca sa scoata matul de pe carnatul prajit ureai de ras! Din pacate ciorba de oase de porc nu am cum s-o fac aici, daca ma bati tot nu gasesc oase de porc.., astia manaca totul de-a gata. (carnea gata feliata, taiata bucatele, cartofii gata curatati si condimentati tot la punga, si nu sunt congelati atentie!, carnea fara grasime.., etc) iar ceafa de porc inca nu l-am convins sa manace.. Anul asta, a inteles cum este Craciunul in Romania pentru ca am petrecut o vacanta frumosa la Sibiu.., unde s-a imbatat pentru prima data in viata lui.., i-am data sa bea palinca sau tuica fiarta, nu stiu exact ce era.. In noaptea de Revelion, a cerut in mod expres patronului restaurantului unde am petrecut, sa felicite personal bucatarii... Sper ca v-am distrat cu povestiorele mele si ale lui Frenk din si despre bucatarie..
Ultima editare efectuata de catre Doini in Sam Iul 06, 2013 2:56 am, editata de 1 ori | |
| | | Doini
| Subiect: Re: Barter - retete Pentru Frenk Sam Iul 06, 2013 1:33 am | |
| - georgiana a scris:
- si retete de prajituri iti dau eu, daca vrei, ca am o gramada
De mult ma tin sa iti cer o reteta de pizza dar si de dulciuri nu mi-ar strica, pentru ca sunt praf si pulbere la capitolul acesta O mostenesc pe mama, draga de ea.., ne facea placinte si biscuiti de casa iar eu ii spuneam ca placintele ei seamna cu niste ozn-uri. Ce crezi? si ale mele seamna si mai bine | |
| | | popescugp
Numarul mesajelor : 503 Localizare : Medgidia Joburi/Distractii : pensionar Stare de spirit : optimist Data de inscriere : 29/03/2013
| Subiect: Re: Barter - retete Pentru Frenk Sam Iul 06, 2013 9:13 pm | |
| Doini,bravo pentru prezentarea bucatariei romaneti traditionale si sanatoasa si pentru reclama facuta. | |
| | | Doini
| Subiect: Re: Barter - retete Pentru Frenk Sam Iul 06, 2013 9:23 pm | |
| Va multumesc domn Popescu | |
| | | bubu
Numarul mesajelor : 2033 Localizare : Bucuresti Stare de spirit : in general buna Data de inscriere : 09/06/2008
| Subiect: Re: Barter - retete Pentru Frenk Lun Iul 08, 2013 10:15 pm | |
| Conopida cu maioneza Ingrediente : conopida, ceapa, 2-3 linguri de maioneza, suc de lamaie Se fierbe foarte bine conopida (eu scot un pic de conopida pe farfurie si cand se zdrobeste usor cu furculita e fiarta bine), dupa care se da prin blender/robot. Eu o pun la scurs intr-o strecuratoare, deoarece retine multa apa cand o fierbi asa tare. Se amesteca conopida zdrobita cu ceapa taiata marunt, maioneza, sare si suc de lamaie. Deoarece conopida e destul de fada la gust, trebuie destul de multa sare si acreala. Eu nu nimeresc din prima gustul, asa ca o las cateva ore la rece, apoi vad ce-i mai trebuie, ori acreala, ori sare, ori maioneza . | |
| | | Doini
| Subiect: Re: Barter - retete Pentru Frenk Mar Iul 09, 2013 1:26 am | |
| Asa cum ti-am promis, votul a fost dat Suna bine reteta ta, o voi incerca cat de curand! Iar daca spui ca imi poate stompa pofta de icre, cu atat mai bine! | |
| | | Doini
| Subiect: Re: Barter - retete Pentru Frenk Mar Iul 09, 2013 1:31 am | |
| Pentru iubitorii de salata de icre, (eu le ador pe cele de stiuca! ) Un secret primit de la un pescar dupa ce termini de frecat icrele, pentru un plus de savuare se pot pune bucati de file de biban fiert! Iese un deliciu! | |
| | | gabriela60
Numarul mesajelor : 1334 Localizare : Tg.Jiu Joburi/Distractii : inginer Stare de spirit : buna Data de inscriere : 03/07/2011
| Subiect: Re: Barter - retete Pentru Frenk Mar Iul 09, 2013 10:02 am | |
| am gasit intr-o revista o reteta de prajitura cu fructe ce mi-a placut foarte mult(si celorlalti dovada ca mananca o tava mare pe zi) 2 oua intregi amestecate cu 24 linguri de zahar si un praf de sare(pt. gust) plus arome; 20 linguri ulei puse peste si amestecat 24 linguri lapte in care dizolvi o lingurita de amoniac, amestecate si ele cu restul compozitiei si 24 linguri faina.Ungi tava ,o tapetezi cu faina ,pui compozitia si pui fructe ce ai(nu se lasa la fundul tavii) si o bagi la cuptor.Cand este maronie o scoti si optional pui zahar pudra.iese o tava mare si destul de groasa. Doini pentru ca tot vorbeste Geo de mamaligi eu fac o tochitura: toc ceapa ,pun carne de porc taiata cubulete si de pui,dupa ce se caleste putin pun putina apa sa se fiarba si pregatesc ciuperci pe care le pun sa fiarba si ele,ardei tocati si rosii pe care le pun cand carnea este aproape facuta iar cand e aproape gata totul pun carnati care-i dau un pic de gust afumat.Sare,piper,foi de dafin si patrunjel in final.Si mamaliguta daca mananca.Ai mei nu vor mamaliga. | |
| | | geodezia
| Subiect: Re: Barter - retete Pentru Frenk Mar Iul 09, 2013 11:01 am | |
| lasati-ma cu retetele astea gustoase alaturi de depozitul nostru este un cartier de conationali azi mergind catre sediu era un miros de tochitura de oaie de zisei ca lesin pin ajung la sediu si retur in magazie daca eram gravida muream | |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Barter - retete Pentru Frenk | |
| |
| | | | Barter - retete Pentru Frenk | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |
|